ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Yleisimmät syyt huonoon ihoon

Ihomme on jatkuvasti alttiina eri ärsytyksille, kuten auringon valolle, pyykinpesuaineille ja tupakansavulle - ja tämä voi todella näkyä iholla. Tuloksena voivat olla rypyt, punoitus ja jopa ihosyöpä. Mutta ennen kuin syytät ympäristöäsi ihosi ennenaikaiselta ikääntymiseltä, käy läpi nämä viisi yleistä syytä ihon huonoon kuntoon ja mieti, mitä voisit niille tehdä.

Auringolle altistuminen

Aurinko on merkittävä syy ihovaurioihin. Auringon UV-säteet hajottavat kollageenia ja elastiinia, jotka pitävät ihon kiinteänä ja sileänä. Ne vaikuttavat myös melanosyytteihin, mikä voi johtaa ihon pigmenttimuutoksiin. Auringon aiheuttama ihon ennenaikainen ikääntyminen näkyy ennen pitkää iholla ryppyinä, läiskinä ja mahdollisesti jopa ihosyöpänä.

Välttääksesi auringon aiheuttamia ihovaurioita, ihotautilääkärit neuvovat pysymään poissa auringosta keskellä päivää, kun auringon säteet ovat vahvimmillaan, käyttämään suojaavaa vaatetusta, kuten hattua, ja levittämään iholle aurinkovoidetta, jossa on korkea suojakerroin ja suojaa sekä UVA- että UVB -säteiltä.

Vapaat radikaalit

Yksi tapa, millä aurinko vahingoittaa ihoasi on tuottamalla vapaita radikaaleja. Vapaat radikaalit ovat epävakaita happimolekyylejä yhdellä elektronilla. Vapaat radikaalit voivat olla jopa osasyyllisiä ihosyövän kehittymisessä. Ne voivat olla myös seurausta tupakkatuotteiden kuluttamisesta tai muista ympäristön vaikutuksista. Jotkut ihonhoitotuotteet, kuten Skinception Ryppyvoide, sisältävät antioksidantteja, kuten C- ja E-vitamiinia, jotka auttavat vähentämään ikääntymisen merkkejä aiheuttavia vapaita radikaaleja iholla. Antioksidantteja sisältävien kasvisten (erityisesti marjat, parsakaali, porkkana ja pinaatti) syöminen on hyväksi terveelle iholle.

Tupakointi

Yleisesti ottaen tupakoitsijan iho ei ole yhtä terve eikä parane yhtä nopeasti kuin tupakoimattoman. Sillä on myös taipumus saada ryppyjä helpommin. Tämä johtuu siitä, että tupakointi aiheuttaa kaikkien verisuonten supistumista, mukaan lukien ne verisuonet, jotka ruokkivat ihon ulompia kerroksia. Kun tupakoit, ihosi saa vähemmän happea ja ravinteita, joita se tarvitsee pysyäkseen terveenä. Tämä johtaa ajan kanssa ryppyihin. Lisäksi tupakointi aiheuttaa ihon elastisten kuitujen paksuuntumista, mikä estää ihoa palautumaa muotoonsa yhtä hyvin. Tämä voi johtaa ihon roikkumiseen. Mitä enemmän poltat, sitä enemmän näet sen vaikutuksia ihollasi.

Ärsykkeet

Puhdistusaineiden ja pyykinpesuaineiden kemikaalit voivat aiheuttaa punoittava, ärtyneen ihon sekä joillekin myös allergisia oireita. Ammoniakilla ja valkaisuaineilla on taipumus ärsyttää ihoa. Nämä kemikaalit voivat aiheuttaa ihottumaa, ihon ärsytystä ja joskus jopa palovammoja. Henkilöt, joilla on herkempi iho kokevat enemmän ihoärsytystä kuin toiset.

Heloin tapa suojata ihoa ärsytyksiltä on välttää kosketusta, joko käyttämällä suojakäsineitä, kun siivoat ja tiskaat tai vaihtamalla ihoa vähemmän ärsyttäviin puhdistustuotteisiin. Myös ihon kosteuttaminen voi auttaa. Jotkut ihmiset voivat tarvita antihistamiinia tai muita lääkkeitä oireiden hoitoon.

Hymyt ja kulmien kurtistukset

On yksinkertainen tosiasia, että iän myötä iho menettää kimmoisuuttaan ja ei palaudu yhtä nopeasti takaisin paikalleen, kun olet tehnyt jonkin ilmeen. Tämän seurauksena iho näyttää ryppyisemmältä myös silloin, kun et naura tai kurtista kulmiasi.

Kukaan ei halua kieltää sinua elämästä elämääsi ja näyttämästä ilmeitä kasvoillasi, mutta voit yrittää voittaa ikääntymisen tuomia merkkejä käyttämällä aurinkovoidetta, kun altistut auringon valolle. Kannattaa myös harkita panostamista laadukkaisiin ryppyvoiteisiin tai muihin ikääntymisen merkkejä vastaan taisteleviin tuotteisiin. Skin Doctors tarjoaa luonnollisia ja erityisen tehokkaita tuotteita ehkäisemään ihon ennenaikaista ikääntymistä saaden ihosi taas hehkumaan.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa