ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Voitko treenata jos sinulla on nivussilsa?

Kuntosali on useimmille terveyden ja hyvinvoinnin tyyssija, mutta samalla se saattaa olla loistava lisääntymisalusta bakteereille ja sienille - ja sieltä nivussilsa yleensä tarttuukin. Myös nimellä ‘tinea cruris’ tunnettu nivussilsa on sieni-infektio, jonka oireena on punoittava ja kutiseva ihottuma nivusissa ja reisien sekä takapuolen alueella. Mutta täytyykö treenaaminen keskeyttää silloin kun kuntoilijoiden vaiva aiheuttaa harmia? Lue lisää!

Voiko treeni jatkua nivussilsasta huolimatta?

Hyviä uutisia: kyllä voi! Jos sinulla on nivussilsa voit jatkaa treenaamista - kunhan huolehdit siitä, ettei ihottuma nivusissa pahene treenin myötä. Raskaan treenin aikana hikoilevilla urheilijoilla nivussilsa uusiutuu ja pahenee helposti, sillä hikoilu ei todellakaan edistä paranemista. Nivussilsaa aiheuttava sieni viihtyy lämpimissä ja kosteissa olosuhteissa, joten kuntoilun jatkaminen tarjoaa niille hyvän lisääntymisympäristön.

Jos jatkat liikkumista nivussalsasta huolimatta muista peseytyä sekä ennen että jälkeen treenin, ja käyttää samalla nivussilsan hoitoon tarkoitettuja tuotteita. Päästäksesi vaivasta eroon voit myös noudattaa näitä helppoja ohjeita, jotka voivat auttaa ehkäisemään infektion leviämistä.

Vinkkejä jotka auttavat pitämään nivussalsan kurissa

Huolehdi välineiden puhtaudesta

Jos käytät kuntosalilaitteita muista pyyhkiä ne puhtaiksi jokaisen käyttökerran jälkeen jottei silsa pääse tarttumaan muihin ja luomaan ikävää noidankehää. Laitteiden ja välineiden pyyhkiminen kuuluu tietenkin perinteiseen kuntosalietikettiin, mutta pätee erityisesti silloin, kun nivusten ihottuma vaivaa.

Käytä väljiä vaatteita

Nivussilsaa aiheuttava sieni viihtyy lämpimissä ja kosteissa ympäristöissä, joten valitse kuntoiluun väljät vaatteet, jotka antavat ihon hengittää. Tämä vähentää myös hikoilun määrää, mikä ehkäisee sienen lisääntymistä entisestään.

Käy suihkussa treenin jälkeen

Puhtaus on avainasemassa silloin, kun kyseessä on nivussilsan hoito. Hyppää siis suihkuun heti treenin päätyttyä, ja pese pois hiki ja lika. Tämä estää sienen leviämistä.

Valitse luonnontuote nivussilsan hoitoon

Käytä luonnollista nivussilsan hoitotuotetta peseytymisen päätteeksi. Valitse tuote, joka sisältää sientä estäviä ainesosia kuten manuka-hunajaa tai teepuuöljyä. Nämä voivat auttaa hoitamaan infektiota sekä lievittämään nivusten kutinaa ja punoitusta.

Älä lainaa pyyhkeitä tai vaatteita

Älä lainaa pyyhkeitä, vaatteita tai muita ihokontaktiin päässeitä esineitä treenin päätyttyä. Näin ehkäiset nivussilsan tartuntariskiä. Muista myös pestä vaatteesi erillään muiden vaatteista.

Tiivistetysti

Nivussilsa ei ole koskaan miellyttävä kokemus, mutta jos haluat jatkaa kuntoilua infektion aikana seuraa näitä vinkkejä, jotta vaiva pysyisi kurissa. Nivussilsa tarttuu, joten tee parhaasi tartuntamahdollisuuksien torjumiseksi, ja estä sienen leviäminen.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa