ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Virtsankarkailu, ponnistuskarkailu vai pakkokarkailu?

Yleisimmät virtsankarkailun ryhmät ovat ponnistus- ja pakkokarkailu. Ponnistuskarkailussa virtsaa tulee muutamia pisaroita tai pieni loraus esimerkiksi nauraessa tai yskiessä. Ponnistuskarkailu on yleinen varsinkin naisilla. Pakkokarkailussa pissahätä tulee niin äkkiä, ettei välttämättä ehdi vessaan asti. Virtsaa voi karkailla loraus tai enemmänkin.

Virstankarkailu voidaan jakaa kahteen ryhmään, näitä ryhmiä ovat pakko- ja ponnistuskarkailu. Ponnistuskarkailussa on tyypillistä että virtsaa tulee esimerkiksi naurun tai yskähdyksen seurauksena muutamia hassujoa pisaroita tai jopa pieni loraus. Vaiva on verrattaen yleinen etenkin naisilla.

Toinen virtsankarkailun ryhmä on pakkokarkailu, jossa pissahätä tulee yllättäen. Jopa niin nopeasti, että vessaan ei vaan enää ennätäi. Pakkokarkailussa virstan määrä on lorauksesta isompiin määriin.

Molempiin vaivoihin on kuitenkin kelpoja itsehoitokeinoja, joilla virstankarkailua voi hallita. Säännölliset lihasharjoitukset lantionpohjan lihaksiin auttavat molempiin vaivoihin. Ikääntyessä virstankarkailu alkaa yleistyä naisilla. Tämä on luonnollista ja osittain sidoksissa myös synnytyksiin, jonka jälkeen virstankarkailua esiintyy verrattaen yleisesti. Onkin suositeltavaa, että naiset tekevät säännöllisiä lantionpohjan lihas harjoituksia. Jopa lyhyt harjotusjakso voi tuoda apua virstankarkailuun ja säännöllisellä harjoittelulla vaivasta voi päästä jopa kokonaan eroon.

Vaiva saattaa johtua myös siitä, että rakkoa ei tyhjennetä riittävän säännöllisesti. Erityisesti runsas kahvin juominen voi altistaa vaivalle. Täysi rakko kannattaa tyhjentää säännöllisin väliajoin ja vessassa käynti on syytä pitää riittävän tiheänä.

Täydellinen pidättämiskyvyn puute on harvinaista, mutta sitäkin esiintyy usein eturauhasleikkeuksen tai virtsateiden leikkauksen jälkeen. Tällöin hermoja ja kudoksia on vaurioitunut ja pidättymiskykä ei ole. Virtsa ei tällöin varastoidu virtsarakkoon.

Kaikentyyppisessä virtsankarkailussa on suositeltavaa käyttää seuraavia tuotteita: alusvaatteina kannatta suosia puuvillaiisa, terveyssiteitä ja hajusteettomia hygieniatuotteita.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa