ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Estä lihominen vaihdevuosien aikana

Vaihdevuosien aikana tapahtuva lihominen on todella turhauttavaa, ja muutos monesti näkyvä. Vaatekoko saattaa kasvaa, vyötärönympärys kadota ja vatsan muoto muuttua hormonaalisten vaihteluiden seurauksena. Onneksi apua on tarjolla muutaman elämäntapoja kohentavan neuvon muodossa. Estä turvotus ja pidä huoli aineenvaihdunnastasi näiden 5 painonhallintavinkin avulla, jotta olosi pysyisi hyvänä myös tämän elämänvaiheen aikana.

 1. Aloita päiväsi liikunnalla

  Vaihdevuodet ja liikunta ovat erinomainen yhdistelmä, sillä liikkuessasi aivot tuottavat hyvää oloa aiheuttavia endorfiineja. Tämän ansiosta olosi on parempi, ja voit ehkäistä vaihdevuosien aiheuttamaa ahdistusta, stressiä sekä mielialanvaihteluita.

  Jos tavoitteenasi on tehokas laihdutus vaihdevuosien aikana, lisää päivärutiiniisi 30 minuuttia liikuntaa. Parhaat tulokset saat silloin, kun otat treeniin mukaan sekä painoharjoittelua että kuntoliikuntaa - saatat yllättyä mieluisasti!

 2. Suunnittele vaihdevuosiin sopiva ruokavalio

  Vaikka vaihdevuodet ja laihdutus saattaa kuulostaa mahdottomalta yhtälöltä, vanha sanonta pätee tässäkin elämänvaiheessa: Olet mitä syöt. Suunnittele vaihdevuosien ruokavalio uusiksi ja karsi siitä tyydyttyneet rasvat, lisäten samalla vihannesten, hedelmien sekä rasvattomien proteiinien määrä.

  Muista lisätä dieettiisi saksanpähkinät, kananmunat, osterit, rasvainen kala, anjovikset, pellavansiemenet, kurpitsansiemenet sekä muut Omega 3 -rasvahappoja sisältävät ruoat. Ruokavalion muokkaus auttaa silloin, kun ongelmana on vaihdevuodet ja turvotus, mutta painonhallinnan lisäksi sopivat ruoat auttavat ehkäisemään hormonimuutosten aiheuttamaa ärsyyntyneisyyttä ja ahdistusta.

 3. Harrasta joogaa ja Mindfulness-meditaatiota

  Jooga ja meditaatio rentouttavat, tuovat mielenrauhaa ja auttavat selviämään mielialanvaihteluista. Vaihdevuodet ja pömppövatsa unohtuvat liikkeen sekä keskittymisen myötä, joten kannattaa joko liittyä kurssille nauttimaan ohjatusta rentoutushetkestä, tai asentaa puhelimeen kätevä jooga- tai meditaatiosovellus.

 4. Valitse vaihdevuosiin sopiva ravintolisä

  Sopivan lisäravinteen ottaminen osaksi päivittäistä rutiinia voi tuoda huomattavaa helpotusta silloin, kun vaihdevuodet ja vatsan turvotus ottavat vallan. Ginseng, Iltahelokkiöljy, E-vitamiini, Omega 6 -öljyt sekä Gammalinoleenihappo sisältävät monenlaisia hyötyjä naisille, joita vaivaavat nopea lihominen, mielialanvaihtelut, kuumat aallot, unettomuus sekä haluttomuus.

 5. Ota stressi ja uni hallintaan

  Riittävä uni on äärimmäisen tärkeää silloin, kun halutaan välttää vaihdevuosien aiheuttama lihominen ja turvotus. Huonosti nukutut yöt vetävät puoleensa ahdistuksen tunteita, diabetestä, sydäntautiriskiä, korkeaa verensokeria sekä munuaissairauksia. Muista, että uni on aivan yhtä tärkeää kuin terveellinen ruokavalio ja liikunta.

  Stressinhallinta on paikallaan, kun vaihdevuodet ja nopea painonnousu ottavat vallan. Krooninen stressi nostaa elimistön tulehdusta ja verensokeria sääteleviä kortisolitasoja, ja sillä voi olla kauaskantoisiakin seurauksia. Pidä stressi kurissa vaihdevuosien aikana tekemällä hengitysharjoituksia ja huolehtimalla tarpeellisesta liikunnasta.

Naisten vaihdevuodet on haastava elämänvaihe, ja toisinaan sen aiheuttamat muutokset tuntuvat liioitelluilta ja nostavat pintaan turhautumisen tunteita. Tunteiden vuoristoradan pyörityksessä kannattaa kuitenkin muistaa, että sinä voit vaikuttaa tilanteeseen! Kokeile näitä vinkkejä niin huomaat, että vaihdevuosien aiheuttama nopea painonnousu on estettävissä!

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa