ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

7 vinkkiä kynsisienen uusiutumisen ehkäisyyn

Mistä kynsisieni johtuu?

Kynsisieni voi kehittyä milloin tahansa, mutta varpaan kynsisieni on erityisesti iäkkäämpien ihmisten ongelma. Ikääntymisen myötä kynnet muuttuvat kuiviksi ja hauraiksi, jolloin kynsisieni pääsee kehittymään halkeamissa. Muita kynsisienen aiheuttajia voivat olla mm. heikentynyt immuunijärjestelmä, diabetes, kynnen vauriot, kosteat varpaat tai sormet, tai kengät.

Jos olet kärsinyt kynsisienestä tiedät, että sen myötä kynnet muuttuvat paksuiksi, värittömiksi sekä halkeileviksi, ja hoitamaton kynsisieni voi aiheuttaa vakavamman infektion. Miten siis estää kynsisienen uusiutuminen? Lue 7 tehokasta keinoa, jotka auttavat välttämään toistuvat kynsisienitulehdukset:

1. Pidä varpaankynnet puhtaina ja kuivina

Pese jalkasi saippualla joka päivä, ja kuivaa ne huolellisesti pesun jälkeen. Puhtaat ja kuivat jalat auttavat pitämään infektion loitolla.

2. Trimmaa kynnet päivittäin

Säännöllinen kynsien hoito ja trimmaus pienentää aluetta, jolla kynsisieni sormissa tai varpaissa pääsee lisääntymään. Näin ehkäiset myös lian ja kosteuden muodostumista pitkien kynsien alle - tämä on helpoin tapa estää kynsisieni.

3. Käytä hengittäviä jalkineita

Kynsisieni varpaankynsissä pysyy loitolla kun käytät hengittäviä jalkineita, jotka mahdollistavat ilmanvaihdon varpaiden ja jalkojen ympärillä. Kynsisienitulehdus viihtyy tiukoissa sukissa ja kengissä, joten valitse jalkaasi nahkaiset tai kankaiset kengät, sekä synteettiset sukat, jotka poistavat kosteutta sukan sisältä ja pitävät jalkasi kuivina.

4. Vältä avojaloin liikkumista

Kuntosalin pukuhuoneiden, uima-altaiden tai suihkujen kaltaiset julkisessa käytössä olevat alueet lisäävät kynsisienen riskiä. Älä mene näihin paikkoihin avojaloin, ja muista käyttää sandaaleja kosteassa ympäristössä.

5. Puhdista antibakteerisella suihkeella

Käytä antibakteerista suihketta sukkien ja kengän sisäpohjien puhdistamiseen. Pese sukat lämpimässä vedessä ja huolehdi siitä, että ne ovat täysin kuivuneet ennen kuin otat ne jälleen käyttöön.

6. Vaihtele jalkineita

Tämä on paras tapa estää kynsisienen uusiutuminen. Vaihtele jalassasi olevia kenkiä niin, ettet käytä samaa kenkäparia kahtena peräkkäisenä päivänä. Jalkineet ehtivät tuulettua ja kuivua silloin, kun et käytä niitä jatkuvasti.

7. Käytä Manuka-saippuaa

Mistä tietää, että kynsisieni on parantunut? Monet infektiot voivat vaikuttaa kynsiin ja vaikuttaa kynsisieneltä, joten tarvitset luotettavan diagnoosin. Sillä välin voit käyttää manuka-saippuaa kynsisienen hoitoon. Manuka-saippuan sieniä ehkäisevät ominaisuudet tekevät siitä hyvän valinnan päivittäiseen käyttöön, ja siitä voi olla runsaasti hyötyä sieni- ja bakteeritulehdusten hoidossa. Jos olet kärsinyt kynsien sienitulehduksista jo aikaisemmin, voi tämä saippua auttaa ehkäisemään uusia infektioita.

Jos kynsisienen estäminen ei ole huoleenaiheesi - sen pitäisi olla. Kynsisienen kotihoito sujuu näiden helppojen vinkkien avulla!

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa