ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Vältä näitä ruokia jos sinulla on hiivatulehdus

Vältä näitä ruokia jos sinulla on hiivatulehdus

Candida albicans on suun, suoliston ja emättimen alueilta löytyvä hiivasieni. Kun hiivasieni pysyy aisoissa ja normaalilla tasolla elimistö voi hyvin, mutta hiivasienen liikakasvu on hankala ongelma, joka vaivaa monia. Onneksi hiivasieni on mahdollista palauttaa normaaliin lukemiin, ja yksi parhaimmista keinoista on oikeanlainen hiivasieni ruokavalio. Tämän artikkelin aiheena on hiivatulehdus dieetti sekä ne ruoka-aineet joita kannattaa välttää ikävästä vaivasta eroon pääsemiseksi.

 1. Sokeria sisältävä ruoka

  sugary-foods

  Sokeri tai glukoosi kiihdyttää hiivan liikakasvua, joten sokerin poistaminen ruokavaliosta kannattaa silloin, kun hiivatulehdus vaivaa. Sokeria sisältäviin ruokiin kuuluvat esimerkiksi kakut, keksit, virkistysjuomat ja makeiset, mutta niiden lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös piilosokereihin, joita löytyy salaatinkastikkeista, proteiinipatukoista ja jopa makeutusaineista.

 2. Hedelmämehut ja kuivatut hedelmät

  fruit-juice-dry-fruits

  Myös hedelmien sisältämä sokeri ruokkii hiivasientä. Vaikka ravinnerikkaat hedelmät ovat osa normaalia tasapainoista ruokavaliota, kannattaa ne karsia väliaikaisesti silloin, kun kyseessä on hiivatulehdus ruokavalio. Erityisesti kuivatut hedelmät ja mehut kiihdyttävät hiivasienen liikakasvua.

 3. Gluteeni ja jyvät

  gluten-and-grains

  Kaikki jyvät, gluteeni mukaanluettuna, pilkkoutuvat ruoansulatusprosessin aikana sokeriksi. Ja sokeri on tärkein hiivasienen liikakasvun aiheuttaja. Tästä syystä kannattaa pysytellä erossa sekä jyviä että gluteenia sisältävistä tuotteista kunnes hiivatulehdus on parantunut.

 4. Fermentoitu ruoka

  fermented-foods

  Hapatetut eli fermentoidut ruoka-aineet kuten piimä, kombucha, hapankaali ja miso sisältävät lukuisia hyötyjä terveelle elimistölle. Fermentoidun ruoan prebiootit tukevat suoliston hyvää bakteerikantaa. Mutta jos ongelmana on hiivatulehdus ne saattavat ruokkia hiivasienen kasvua, joten niistä on paras pitää taukoa kunnes tulehdus on poistunut kehosta.

 5. Olut ja viini

  beer-wine

  Sekä olut että viini valmistetaan käymisprosessin avulla, joten ne voivat pahentaa hiivasienen liikakasvua. Lisäksi oluen sisältämä gluteeni ja viinin sokeripitoisuus ruokkivat hiivaa. Fermentoidut juomat joutavat siis sivuun. Alkoholin juominen saattaa pahentaa IBD-tautia ja aiheuttaa hiivan pääsyn verenkiertoon.

 6. Tärkkelystä sisältävät kasvikset

  starchy-vegetables

  Tavallisesti tärkkelystä sisältävät kasvikset ovat terveellisiä, mutta kun kyseessä on hiivasieni ruokavalio, niiden käyttöä kannattaa rajoittaa. Nämä kasvikset sisältävät hiilihydraatteja, jotka elimistö pilkkoo hiivan kasvua kiihdyttäviksi sokereiksi. Kannattaa siis miettiä hiivatulehdus ja dieetti viimeisen päälle ja nauttia lehtivihreää sisältäviä kasviksia.

 7. Maitotuotteet

  dairy

  Maitotuotteet ovat tulehdusta aiheuttavia tai ylläpitäviä ruokia, joten niiden poisjättäminen on suositeltavaa hiivasienen liikakasvun aikana. Tulehdus voi vahingoittaa suoliston seinämiä, ja aiheuttaa IBM-tautia, jolloin hiiva pääsee verenkiertoon. Tällöin immuunijärjestelmä joutuu taistelemaan hiivaa vastaan, ja elimistön luonnollinen puolustuskyky heikkenee.

Tiivistetysti

Monet kysyvät kuinka pääsee eroon hiivatulehduksesta luonnollisella ja pysyvällä tavalla. Yksi parhaimmista keinoista on tuoda apuun hiivasieni ruokavalio. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tämä hiivatulehdus dieetti jättää pois lukuisia terveellisiä ruoka-aineita, jotka kuuluvat normaaliin ruokavalioon elimistön voidessa hyvin. Kun hiivatulehdus on saatu aisoihin kannattaa siis palata monipuoliseen ja terveelliseen elämäntapaan. Jos etsit ratkaisua pidemmällä aikavälillä luonnollinen probioottinen ravintolisä voi olla vastaus ongelmiisi, sillä ravintolisän sisältämät ainesosat auttavat pitämään hiivasienen kurissa.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa