ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Valitse oikeanlainen liukuvoide ja vältä virtsatietulehdus

Virtsaputken kautta virtsarakkoon kulkeutuvat bakteerit ovat virtsatietulehduksen yleisin aiheuttaja - ja bakteerit pääsevät virtsaputkeen usein yhdynnän seurauksena. Noin 50% naisista kärsii virtsatietulehduksesta jossain elämänsä vaiheessa, joten kyseessä on erittäin yleinen vaiva, jonka syistä ja oireista kannattaa ottaa selvää. Vaikka yhdyntä lisää tulehdusriskiä, ei seksin harrastamista tarvitse sentään lopettaa virtsatietulehduksen pelossa. Entäpä sitten liukkarit - voiko liukuvoide aiheuttaa virtsatietulehduksen? Kerromme sinulle mikä on paras liukuvoide silloin, kun virtsatietulehdus ja seksi huolestuttaa!

1. Käytä aina liukuvoidetta

Liukuvoiteen käyttäminen seksin aikana on monen parin oma valinta, mutta jos olet huolestunut tai sinulla on taipumus saada virtsatietulehdus, kannattaa liukkaria käyttää joka kerta. Yhdynnän aiheuttama hankaus saattaa toisinaan aiheuttaa ärsytystä virtsaputkessa ja kuljettaa sinne tulehdusta aiheuttavia bakteereja. Liukuvoide vähentää hankausta ja voi tällä tavoin auttaa virtsatietulehduksen ehkäisemisessä.

2. Valitse vesipohjainen liukuvoide

Liukkariostoksilla kannattaa suosia vesipohjaisia liukuvoiteita öljypohjaisten sijaan. Öljypohjainen liukkari saattaa jopa aiheuttaa kondomin hajoamista, mutta vesipohjainen liukuvoide on paras valinta silloin, kun päänvaivaa aiheuttaa virtsatietulehdus ja seksi. Vesipohjaiset liukkarit ovat usein tuoksuttomia ja alkoholittomia, mistä syystä ne eivät aiheuta tulehdusta edistävää ärsytystä intiimialueilla.

3. Lue ainesosat

Kun kyseessä on liukkarin valinta ja virtsatietulehdus kannattaa ainesosalista tavata tarkasti läpi. Tietyt, suosituistakin liukuvoiteista löytyvät ainesosat voivat lisätä tulehduksen riskiä. Tämä johtuu siitä, että ne tarjoavat bakteereille ravintoa, jolloin ne pääsevät lisääntymään entistä tehokkaammin. Lisäksi eräät ainesosat voivat vahingoittaa emättimen luonnollista tasapainoa. Jos hakusessa on siis paras liukuvoide virtsatietulehduksen estämiseksi, vältä glyseriiniä, hunajaa, sokeria, xylitolia sekä muita makeutusaineita.

4. Valitse pH-arvoltaan matala liukuvoide

Emättimen pH-tasot ovat hyvinvoinnin kannalta tärkeässä asemassa. Emättimen luonnollinen pH-arvo on 3.8 - 4.5, joten se on pH-asteikon happamalla puolella. Liukuvoiteen valinnassa kannattaa siis kiinnittää huomiota myös oikeanlaiseen pH-arvoon bakteerien torjumiseksi. Valitse hapan tai pH-arvoltaan matala liukkari, ja mieluiten luonnollinen tuote joka ei aiheuta ei-toivottuja sivuvaikutuksia.

Tiivistetysti

Virtsatietulehdus voi olla kivulias ja epämiellyttävä vaiva, joten sen ehkäisemiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Koska yhdyntä on yleinen virtsatulehduksen aiheuttaja, kannattaa varotoimenpiteistä huolehtia sekä seksin aikana, että sen jälkeen. Noudata näitä 4 vinkkiä kun lähdet etsimään liukuvoidetta, ja voit nauttia turvallisesta sekä terveellisestä seksistä ilman tulehduspelkoa!

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa