ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Vaihdevuodet

Vaihdevuodet – oireet ja niiden hoito

Onko lähelläsi joku, jolla on vaihdevuosien oireita ja joka haluaisi auttaa häntä parhaalla mahdollisella tavalla? Vai oletko itse vaihdevuodet? Tässä artikkelissa keskitymme naisten vaihdevuosiin ja selitämme, mitä vaihdevuodet ovat, milloin se alkaa ja miten parhaiten käsitellä vaihdevuosien oireita.

Mitä vaihdevuodet tarkoittaa?

Vaihdevuodet kutsutaan usein myös menopaussiksi, ja se on ajanjakso naisen elämässä, jolloin viimeinen kuukautisvuoto tapahtuu. Vaihdevuodet ja monet johdannaisoireet johtuvat siitä, että naisen munasarjat lakkaavat tuottamasta naishormonia estrogeenia, kun taas toisen hormonin, progesteronin, tuotanto vähenee.

Vaikka naiset ovat erilaisia, useimmat ihmiset kokevat viimeisen kuukautisvuodon/vaihdevuodet ollessaan 45-55-vuotiaita. Vaihdevuodet alkavat yleensä muutaman vuoden kuluttua, ja täällä useimmilla naisilla on vaihtelevia ongelmia vaihdevuosioireiden kanssa.

Vaihdevuodet on ajanjakso, jolloin viimeinen kuukautisvuoto tapahtuu (vaihdevuodet).

Mitä estrogeeni ja progesteroni ovat?

Vaihdevuosien aikana se vaikuttaa ensisijaisesti kahden hormonin progesteronin ja estrogeenin tuotantoon. Kohtu käyttää progesteronia valmistautuakseen vastaanottamaan hedelmöittyneen munasolun, ja tämä tarkoittaa myös sitä, että se on hormoni, joka katoaa ensimmäisenä vaihdevuosien jälkeen.

Sen jälkeen vaihdevuodet saa estrogeenin, jota kutsutaan myös naishormoniksi, vapautumaan yhtä hiljaa. Ja juuri tämä prosessi, eli sekä progesteronin että estrogeenin menetys, johtaa oireisiin, joita monet naiset kokevat vaihdevuosien aikana.

Mitkä ovat vaihdevuosien oireet?

Vaihdevuosiin liittyy monia erilaisia ??oireita - jotkut epämiellyttävämpiä kuin toiset, ja vaihdevuosien oireita voivat olla:

 • Epäsäännölliset kuukautiset
 • Kuumat aallot
 • Yöhikoilu
 • Kuivat limakalvot (mahdollisesti kuiva vagina)
 • Unettomuus ja unihäiriöt
 • Seksuaalisen halun heikkeneminen tai puute
 • Huono keskittymiskyky
 • Vähentynyt energia
 • Mielialan vaihtelut Mielialan ärsytys
 • Painon nousu
 • Päänsärky ja huimaus
 • Hiustenlähtö

Vaihdevuodesta johtuva hormonaalinen epätasapaino voi johtaa useisiin epämiellyttäviin oireisiin, ja alla tarkastellaan lähemmin vaihdevuosien oireita, joista useimmat ovat kuulleet ja miksi niitä esiintyy.

Kuumat aallot

Yksi vaihdevuosien yleisimmistä oireista on kuumat aallot, joihin voi liittyä myös sydämentykytys.

Saat kuumia aaltoja kehon hormonaalisen epätasapainon vuoksi, kun taas aivojen ohjauskeskuksessa, joka säätelee kehon lämpötilaa, tapahtuu muutoksia. Tätä ohjauskeskusta kutsutaan hypotalamukseksi, ja vaihdevuosien aikana hikirauhaset aktivoituvat normaalia enemmän. Täältä voit ottaa ravintolisän Helokkiöljyä, joka sisältää runsaasti E-vitamiinia ja omega 6-rasvahappoja ja joka voi auttaa lievittämään vaihdevuosiin liittyviä epämukavuutta.

Vaihdevuosien oireita ovat kuumat aallot ja unihäiriöt.

Unihäiriöt

Toinen epämiellyttävä vaihdevuosien oire on unihäiriöt, jotka voivat kiistatta johtaa väsymykseen ja uupumukseen. Jotkut eivät nuku yhtä raskaasti ja herää useammin ja helpommin yön aikana. Se voi johtaa väsymykseen ja unenpuute voi tehdä ihmisestä ärtyisämmän.

Uniongelmat ilmenevät usein monien kuumien aaltojen yhteydessä, mikä voi tehdä yöunien saamisen käytännössä mahdottomaksi.

Painonnousu

Vaihdevuosien aiheuttamat hormonaaliset muutokset voivat myös johtaa äkilliseen painonnousuun, vaikka kuluttaisitkin saman määrän kaloreita ja liikkuisit yhtä paljon kuin tavallisesti.

Tämä johtuu progesteroni/estrogeenisuhteen epätasapainosta. Koska kun progesteroni kutistuu ennen estrogeenia, monet naiset saavat liikaa estradiolia kehoonsa verrattuna muihin hormoneihin. Estradioli on eräänlainen "huonon" estrogeenin muoto, joka saa kehosi varastoimaan rasvaa, ja lisääntynyt estradiolitaso kehossa johtaa rasvan tuotannon lisääntymiseen. Siksi on tärkeää, että tasapainotat hormonitasosi vaihdevuosien aikana. Hyvä vaihtoehto tälle on käyttää Proferia Progesterone -voidetta, joka on erityisesti suunniteltu hormonaalisen epätasapainon hoitoon vaihdevuosien aikana.

Kuivat limakalvot

Kuivat emättimen, silmien tai nenän limakalvot ovat yleinen vaihdevuosien oire, ja piilolinssien käyttö ja seksi voi olla tuskallista.

Erityisesti kuiva emätin on ongelma, joka vaikuttaa moniin vaihdevuosi-iässä oleviin naisiin, ja se johtuu siitä, että estrogeenin tuotanto munasarjoissa auttaa kostuttamaan emättimen. Koska estrogeenin tuotanto kuitenkin laskee huomattavasti vaihdevuosien aikana, se johtaa emättimen limakalvojen kuivumiseen.

Hiustenlähtö

Estrogeeni ja progesteroni ovat tärkeitä hiusten kasvun kannalta, ja siksi monet naiset kokevat hiustenlähtöä myös vaihdevuosien aikana. Se tarkoittaa myös sitä, että hiusten hoitamisesta vaihdevuosien aikana tulee entistä tärkeämpää, varsinkin jos haluat edelleen täyteläiset ja kiiltävät hiukset, jotka sinulla oli nuorena. Siksi voit edullisesti ottaa Biotin Complex -lisäravinteen, jossa biotiinia kutsutaan usein "hiusvitamiiniksi" edistämään tervettä ja normaalia hiusten kasvua, vaikka hormonit kiusoisivat vaihdevuosien aikana.

Milloin vaihdevuodet alkavat?

Kaikki naiset ovat erilaisia ??ja siksi vaihdevuosien alkaminen on myös hyvin yksilöllistä. Yleensä vaihdevuodet alkavat, kun naiset ovat 45-55-vuotiaita, ja sitten vaihdevuodet seuraavat nopeasti.

Tästä huolimatta on olemassa myös jotain nimeltä "varhainen vaihdevuodet", joka on termi vaihdevuodelle, joka tapahtuu ennen kuin naiset ovat 40-vuotiaita. Varhainen vaihdevuodet ei ole normaali tila, ja arvioiden mukaan noin 2-3 % tanskalaisista naisista käy läpi varhaiset vaihdevuodet, mikä voi johtua aineenvaihduntasairauksista, genetiikasta, sukupuolielinten leikkauksesta tai autoimmuunisairauksista.

Kuinka kauan olet menopaussissa?

Vaihdevuosien kesto vaihtelee suuresti naisesta toiseen. Yleensä vaihdevuodet kestävät missä tahansa 2-5 vuotta viimeisten kuukautisten (vaihdevuodet) jälkeen, mutta vaihdevuodet voivat kestää myös useita vuosia. Lyhyesti sanottuna vaihdevuosien pituus ja siihen liittyvät oireet ovat hyvin yksilöllisiä.

Vaihdevuosien kesto vaihtelee suuresti naisesta toiseen.

Voitko välttää / lykätä vaihdevuosia?

Tutkijat testaavat parhaillaan kirurgisia toimenpiteitä ja lääkkeitä, jotka saattavat viivyttää vaihdevuosia useilla vuosilla. Mutta juuri nyt ei ole mahdollista lykätä vaihdevuosia, eikä sitä voida välttää. Voit kuitenkin tehdä paljon itse lievittääksesi vaihdevuosien oireita joko käyttämällä Proferia Progesterone -voidetta, joka voi auttaa hormonaalisten epätasapainojen kanssa, tai ottamalla lisäravinteen helokkiöljyä, joka auttaa sinua tukemaan hormonaalisia muutoksia vaihdevuosien aikana.

Mitä hoitoja vaihdevuosiin on olemassa?

Hormonihoito on ensisijainen lääketieteellinen hoito keskivaikeiden tai vaikeiden oireiden hoitoon. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös luonnollisia lisäravinteita ja hormonivoiteita, ja tässä on todella hyviä vaihtoehtoja:

 • Omega6-rasvahappoja sisältävät ravintolisät: On osoittautunut tehokkaaksi lievittämään mielialan vaihteluja vaihdevuosien aikana, ja tässä Helokkiöljy on ihanteellinen valinta.
 • Progesteronivoide Proferia on ihanteellinen tasapainottamaan hormonaalista epätasapainoa vaihdevuosien aikana, ja se voi auttaa kuumien aaltojen, univaikeuksien, vähentyneen sukupuolihalun ja mielialan vaihteluiden hoidossa.
 • Kasviestrogeenit: Useat naiset valitsevat tavanomaisen estrogeenihoidon sijasta ravintolisät, joissa on kasviestrogeenejä, kuten puna-apilaa.

Elämäntapamuutokset voivat auttaa vaihdevuosien oireisiin

Vaikka voit tehdä paljon vaihdevuosien oireiden lievittämiseksi käyttämällä luonnollisia lisäravinteita ja hormonivoiteita, voit myös auttaa itseäsi elämäntapamuutoksissa.

Jotta saat itsellesi parhaat olosuhteet kuumien aaltojen estämiseksi, sinun tulee vähentää voimakkaasti mausteisen/voimakkaan ruoan, kofeiinin tai tupakoinnin käyttöä, koska ne voivat pahentaa kuumia aaltoja. Säännöllinen liikunta voi myös auttaa kuumien aaltojen, yöhikoilun, univaikeuksien ja mielialan vaihteluiden hoidossa.

Vaihdevuodet lisää myös naisena riskiä sairastua osteoporoosiin ja sydän- ja verisuonisairauksiin, ja siksi vähintään 30 minuutin päivittäinen fyysinen aktiivisuus on entistä tärkeämpää.

Lisäksi on myös tärkeää, että saat ravitsemustarpeesi tyydytettyä ruokavaliolla, ja hormonaalisen epätasapainon vuoksi useammilla naisilla on suuri kalsiumin menetys, joten on tärkeää, että syöt joko kalsiumia sisältäviä ruokia tai sinulla on päivittäinen kalsiumtarpeesi. päällystetty ravintolisällä.

Lue myös nämä