Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Uuden ajan reseptilääkkeet laihdutukseen

Syömisen rajoittaminen ja liikunnan lisääminen ovat perusasioita painonhallintaan tuottaen pitkäaikaisia tuloksia. Joillekin ihmisille reseptilääkkeistä voi olla apua laihdutukseen. Voit siitä huolimatta keskittyä liikuntaan ja terveelliseen ruokavalioon.

Lääkärit yleensä määräävät painonhallintaan laihdutuslääkkeitä reseptillä, jos painoindeksi on yli 30 tai vähintään 27 ja jokin painoon liittyvä sairaus, kuten diabetes tai korkea verenpaine. Yleisimpiä reseptillä annettavia laihdutuslääkkeitä ovat: Orlistaatti, Belviq, Contrave, Saxenda, Fentermiini ja Qsymia.

Ennen lääkityksen aloittamista, kerro lääkärille sairaushistoriasi. Tämä pitää sisällään allergiat ja muut sairaudet, joista saatat kärsiä, sekä muut lääkkeet ja ravintolisät, joita otat, tai jos olet raskaana, imetät tai suunnittelet raskaaksi tulemista.

Orlistaatti

Näin se toimii: Orlistaatti estää noin kolmanneksen syödystä rasvan määrästä imeytymästä kehoon. Kun lääkäri määrää Orlistaattia, tulee se lääkkeenä nimeltä Xenical. Orlistaattia on kuitenkin saatavilla myös ilman reseptiä. Reseptivapaata lääke on nimeltään Alli, joka sisältää noin puolet reseptilääkkeen Orlistaatti-määrästä.

Hyväksytty pitkäaikaiseen käyttöön? Kyllä

Sivuvaikutukset: Haittavaikutuksia voivat olla vatsan kouristelut, ilmavaivat, öljyinen uloste ja vaikeammin hallittavat suoliston liikkeet. Nämä sivuvaikutukset ovat yleensä lieviä ja ohimeneviä, mutta voivat pahentua, jos syöt paljon rasvaista ruokaa

Mitä muuta sinun tulisi tietää: Sinun tulisi noudattaa vähärasvaista ruokavaliota. Päivittäisistä kaloreista alle 30% tulisi olla peräisin rasvasta. Muista myös ottaa monivitamiini vähintään 2 tuntia ennen tai jälkeen Orlistaatin ottamisen, sillä lääke vaikeuttaa A-, D-, E- ja K-vitamiinin imeytymistä. Orlistaatti on ainoa tämän tyyppinen laihdutuslääke, joka on hyväksytty Yhdysvalloissa. Muut laihdutuslääkkeet toimivat hilliten ruokahalua.

Belviq

Näin se toimii: Vähentää ruokahalua.

Hyväksytty pitkäaikaiseen käyttöön? Kyllä

Sivuvaikutukset: Yleisimpiä haittavaikutuksia ihmisille, joilla ei ole diabetesta, ovat päänsärky, huimaus, pahoinvointi, väsymys, suun kuivuminen ja ummetus. Niille, joilla on diabetes, yleisimpiä sivuvaikutuksia ovat alhainen verensokeri, päänsärky, selkäkipu, yskä ja väsymys. Ihmisten, jotka ovat masennuslääkityksellä, on seurattava mahdollisia vakavampia reaktioita, kuten kuumetta tai sekavuuden tunnetta.

Mitä muuta sinun tulisi tietää: Raskaana olevien tai raskautta suunnittelevien naisten ei tulisi käyttää Belviqiä. Jos et menetä painoa 5% omasta painostasi ensimmäisen 12 viikon aikana, tulee sinun lopettaa lääkitys, sillä se ei todennäköisesti toimi sinulla.

Contrave

Näin se toimii:Contrave on yhdistelmä kahdesta FDA-hyväksytystä lääkkeestä, naltreksoni ja bupropioni. Naltreksonia käytetään hoitamaan alkoholi- ja opioidiriippuvuutta. Buprionia käytetään hoitamaan masennusta ja mielialahäiriöitä sekä auttamaan ihmisiä lopettamaan tupakoinnin.

Hyväksytty pitkäaikaiseen käyttöön? Kyllä

Sivuvaikutukset: Yleisimpiä haittavaikutuksia ovat pahoinvointi, ummetus, päänsärky, oksentelu, huimaus, unettomuus, suun kuivuminen ja ripuli. Contrave voi myös aiheuttaa kouristuksia eikä se sovi potilaille, joilla on kouristushäiriö. Lääke voi myös nostaa verenpainetta ja sykettä.

Mitä muuta sinun tulisi tietää: Jos et pudota 5% painostasi 12 viikon aikana, tulee sinun lopettaa lääkitys, sillä se ei todennäköisesti toimi.

Saxenda

Näin se toimii: Saxenda on suurempi annostus aikuistyypin diabeteslääkkeestä Victoza. Se jäljittelee suoliston hormonia, joka kertoo aivoillesi vatsasi olevan täynnä.

Hyväksytty pitkäaikaiseen käyttöön? Kyllä

Sivuvaikutukset: Pahoinvointi, oksentelu, ripuli, ummetus, alhainen verenpaine, ja lisääntynyt ruokahalu. Vakavampia haittavaikutuksia voivat olla kohonnut syke, haimatulehdus, sappirakon sairaus, munuaissairaus ja itsemurha-ajatukset.

Mitä muuta sinun tulisi tietää: Tällä hetkellä ei saatavilla Euroopassa. Jos et pudota 4% painostasi ensimmäisen 16 viikon aikana, lopeta lääkitys.

Fentermiini

Näin se toimii: Vähentää ruokahalua. Lääkäri voi määrätä nimellä Adipex tai Suprenza?

Hyväksytty pitkäaikaiseen käyttöön? Ei. Hyväksytty vain lyhytaikaiseen, muutaman viikon kestävään, käyttöön.

Sivuvaikutukset: Haittavaikutukset voivat olla vakavia, kuten kohonnut verenpaine tai sydämentykytykset, levottomuus, huimaus, vapina, unettomuus, hengenahdistus ja rintakipu. Fentermiini voi aiheuttaa myös uneliaisuutta, haitata ajokykyä tai koneiden käyttöä. Kuten monet muut ruokahalua hillitsevät lääkkeet, myös tämä voi aiheuttaa riippuvuutta. Vähemmän vakavia haittavaikutuksia ovat suun kuivuminen, epämiellyttävä maku suussa, ripuli, ummetus ja oksentelu. Lääkettä ei kannata ottaa myöhään illalla, sillä se voi aiheuttaa unettomuutta.
Sinun ei tule ottaa fentermiiniä, jos sinulla on sydänsairaus, aivohalvaus, sydämen vajaatoimintaa tai hallitsemattoman korkea verenpaine. Sinun ei myöskään tule ottaa sitä, jos sinulla on glaukooma, kilpirauhasen liikatoimintaa tai historiaa huumeiden väärinkäytöstä, tai jos olet raskaana tai imetät.

Mitä muuta sinun tulisi tietää: Fentermiini on amfetamiinia. Riippuvuuden tai väärinkäytön riskin vuoksi, sitä on saatavilla vain erityisenä reseptinä.

Qsymia

Näin se toimii: Vähentää ruokahalua. Qsymia yhdistää fentermiinin ja topirimaatin, joka on migreenilääke. Topirimaatti auttaa laihdutuksessa monella tavalla, kuten tuoden kylläisyyden tunnetta, tehden elintarvikkeiden mausta vähemmän houkuttelevan ja polttaen enemmän kaloreita.

Hyväksytty pitkäaikaiseen käyttöön? Kyllä. Qsymia sisältää paljon pienemmän määrän fentermiiniä ja topiramaattia, kuin nämä lääkkeet yksinään.

Sivuvaikutukset: Yleisimmät haittavaikutukset ovat pistely käsissä ja jaloissa, huimaus, makuaistin väheneminen, unettomuus, ummetus, ja suun kuivuminen. Vakavia haittavaikutuksia ovat kohonnut syke, itsemurha-ajatukset, ja silmä ongelmat, jotka voivat hoitamattomana johtaa pysyvään näön menetys.

Mitä muuta sinun tulisi tietää: Naisten, jotka saattavat tulla raskaaksi on tehtävä raskaustesti ennen lääkkeen aloittamista. Heidän tulee käyttää ehkäisyä hoidon ajan sekä tehdä kuukausittain raskaustesti.

Jaa