ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Silmäpussit - Eroon tummista silmänalusista & turvotuksesta

Silmien alueen herkkä iho on altis monenlaisille ongelmille. Tummat silmänaluset ja silmäpussit ovat yleisiä ongelmia. Tämän vuoksi silmänympärysihon hyvä hoito onkin erittäin tärkeää. Helppokäyttöisten hoitotuotteiden avulla voit varmistua, että katseesi pysyy nuorekkaana ja hehkuvana!

Ongelmana silmäpussit tai tummat silmänaluset? Näillä keinoilla pääset niistä eroon!

Etenkin vanhemmiten monia piinaavat erilaiset silmiä ympäröivän ihoalueen ongelmat, kuten tummat silmänaluset tai silmäpussit. Jotkut ovat nuorinakin alttiita näille riesoille, etenkin huonosti nukuttujen öiden jälkeen. Mustat silmänaluset saavat kasvot vaikuttamaan vanhemmilta ja väsyneemmiltä, jolloin olokin tuntuu vähemmän pirteältä. Silmäpussit saavat kauniitkin kasvot näyttämään ankeammilta. Onneksi on täysin mahdollista päästä eroon tummista silmänalusista ja saada silmäpussit pois ilman kallista plastiikkakirurgiaa!

Ensimmäiseksi on hyvä selvittää, mistä tummat silmänaluset tai silmäpussit johtuvat. Aiheuttavien tekijöiden perusteella voi löytää itselle tehokkaimman hoidon. Yleisimpiä aiheuttajia ovat geenit, ikä, väsymys ja sairaudet - mutta yllättävätkin asiat voivat johtaa tummien silmänalusten korostumiseen tai aiheuttaa silmäpussit! Tiesitkö, että esimerkiksi suolainen ruoka ja raudan puute voivat aiheuttaa tummia silmänalusia ja synnyttää silmäpussit?

Silmäpussit johtuvat yleensä siitä, että nestettä kertyy silmien alueelle tavallista enemmän. Tämä voi johtua esimerkiksi valvomisesta ja alkoholinkäytöstä, hormonitoiminnasta tai jopa huonossa asennossa nukkumisesta! Silmäpussit laskevat usein itsestään ajan myötä, mutta niitä voi myös hoitaa kotikonstein.

On olemassa monia tuotteita, joilla voit täsmähoitaa tummia silmänalusia ja silmäpusseja vaivattomasti kotona. Esimerkiksi Remescar silmänympärysvoide ja South Beach peitevoide voivat auttaa sinua saavuttamaan virkeämmät ja valoisammat kasvot. Oletko kyllästynyt näyttämään haamulta tai kuulemaan kommentteja siitä, että olet väsyneen näköinen? Kokeile näitä keinoja silmänympärysihon tehohoitoon - älä enää anna tummien silmänalusten lannistaa sinua!

Tummat silmänaluset korostuvat helposti iän myötä

Tummat silmänaluset ovat hyvin yleinen ongelma, jonka taustalla on usein ikä, stressi tai sairastaminen. Myös geeniperimä ja elintavat vaikuttavat silmänympärysihon tummuuteen. Väsymys, sairastaminen ja yksipuolinen ruokavalio altistavat mustille silmänalusille. Silmänympärysiho on ohutta ja herkkää, minkä vuoksi se on muuta kasvojen ihoa alttiimpaa näyttämään ikääntymisen ja väsymyksen merkkejä.

Koska silmäaluksen iho on niin ohutta, sen alla ei ole juurikaan rasvaa. Tämän suojaavan rasvakerroksen puuttuminen valitettavasti tarkoittaa, että ihonalaiset verisuonet alkavat erottua aina vain selkeämmin iän lisääntyessä tai stressitilan pitkittyessä. Myös runsas auringossa oleilu voi vaikuttaa, koska auringonvalo tehostaa ihon väripigmenttiä ja tummentaa herkkiä silmänalusia. Moni huomaa ikävät mustat renkaat silmien ympärillä, kun ikää tulee mittariin riittävästi.

Jos iän myötä ilmestyneet tummat renkaat silmien ympärillä harmittavat, niitä voi hoitaa esimerkiksi Skin Doctors Instant Eyelift-tuotteen avulla - tämä tuote on kehitetty täsmähoitamaan silmänympärysihoa ja torjumaan ikääntymisen merkkejä.

Tummat silmänaluset voivat johtua myös esimerkiksi ohuesta ihosta, väsymyksestä tai ruokavaliosta

Koska silmänalusen iho sisältää vain vähän rasvaa, se on myös altis silmäpussien muodostumiselle. Kun rasvakerros ei anna iholle tukea, se helposti veltostuu ja jää roikkumaan pussina alaluomen kylkeen. Oikeanlainen ruokavalio ja säännöllinen hoitavien voiteiden käyttö voivat kuitenkin ehkäistä tätä ei-toivottua kehitystä.

Joillakin ihmisillä on syntymästä asti tummat silmänaluset. Tämä johtuu siitä, että silmiä ympäröivä iho on muuta ihoa ohuempi, joten ihonalaiset verisuonet ja kudokset näkyvät sen läpi violetteina. Sama seikka selittää myös sen, että mustat silmänaluset ovat tavallinen merkki valvotusta yöstä. Kun ihminen valvoo pitkään tai on sairauden väsyttämä, pintaverenkierto kasvojen alueella heikkenee. Tällöin iho muuttuu kalpeammaksi ja silmiä ympäröivän ihon verisuonet erottuvat tavallistakin selkeämmin.

Myös monet sairaudet aiheuttavat tummien silmänympärysten korostumista. Tummat silmänaluset ovat ani harvoin merkki mistään vakavasta sairaudesta, mutta ne voivat liittyä esimerkiksi allergiaan. Monet heinänuhasta ja muista kausiallergioista kärsivät ihmiset saattavat huomata, että allergiaoireiden pahentuessa myös tummat silmänaluset ja silmäpussit voimistuvat. Jos allergia oireilee tällä tavoin, voi tummia silmänalusia ja silmäpusseja hoitaa allergialääkkeiden avulla.

Miten päästä eroon tummista silmänalusista?

Paras keino hoitaa tummat silmänaluset pois riippuu siitä, mikä ne on aiheuttanut. Kysy itseltäsi, mistä oire todennäköisimmin johtuu. Tunnetko olosi väsyneeksi? Epäiletkö, ettet saa riittävästi rautaa ruokavaliostasi ja saatat kärsiä anemiasta? Käytätkö runsaasti alkoholia, entä suolaatko ruokasi raskaalla kädellä? Kaikki nämä asiat voivat johtaa siihen, että mustat renkaat silmien alla korostuvat. Onneksi on mahdollista myös saada tummat silmänaluset pois kotikonstein.

Jos tummat silmänaluset johtuvat univajeesta, lepo on paras tapa päästä niistä eroon. Jokaisen unentarve on yksilöllinen - jos tunnet olosi jatkuvasti väsyneeksi, et todennäköisesti nuku tarpeeksi. Kokeile pidentää yöunia - yöunet palauttavat kehoa tehokkaammin kuin päiväunet. Jos et pysty nukkumaan pidempään öisin, myös nokosten ottaminen voi helpottaa oireita. Vähennä ruutuaikaa ja ummista silmäsi aina kun voit. Jos pidemmät yöunetkaan eivät auta, on hyvä käydä lääkärissä tarkistamassa, onko tummien silmänympärysten taustalla jokin muu terveysongelma. Jos taas tunnet itsesi virkeäksi mutta kärsit silti tummista silmänalusista, on ongelman taustalla todennäköisesti jokin muu seikka.

Tummat silmänaluset piiloon helposti näiden meikkivinkkien avulla

Yksi helppo keino saada tummat silmänaluset piiloon on yksinkertaisesti niiden meikkaaminen muun ihon värisiksi. Meikkaaminen mielletään usein naisten harrastukseksi, mutta myös miehet voivat hyötyä ehostuksesta, jos tavoitteena on saada tummat silmänaluset piiloon. Vaikka et haluaisi näyttää korostetusti meikatulta, voit levittää silmien alle huomaamatonta peitevoidetta, joka saa silmänympärysihon näyttämään tasaiselta. Kiinnitä huomiota siihen, että valitset oikean värisen peitevoiteen, jotta meikattu alue ei korostu epäluonnollisesti!

Pyri luomaan luonnollisen kaunis meikkityyli, joka kiinnittää huomion silmänympärysten sijaan muihin kasvonpiirteisiin.Yritä meikata mieluummin kevyesti ja luonnollisesti kuin raskain ja tummin sävyin, jos tavoitteenasi on saada tummat silmänaluset piiloon. Muista kosteuttaa iho perusteellisesti ennen meikkipohjan levittämistä, koska monet kosmeettiset tuotteet voivat kuivattaa ihoa, mikä pahentaa silmänympärysihon ongelmia. Voit myös käyttää erityistä silmänympärysvoidetta, kuten South Beach-peitevoidetta, joka aktiivisesti hoitaa ihoa silloinkin, kun käytät meikkiä. Vältä puuteria, joka myös kuivattaa ihoa - käytä mieluummin meikkivoidetta. Ota päivittäiseen käyttöön myös silmänympärysvoide, joka suojaa auringon aiheuttamalta silmänympärysten tummumiselta.

Käytä valokynää ja puuteria silmänurkissa keveämmän vaikutelman aikaansaamiseksi. Korosta poskien kuulautta poskipunalla, joka myös vetää huomiota pois silmien alueelta. Voimakkaan väriset sävyt sopivat täydellisesti huuliin, kun haluat korostaa parhaita piirteitäsi. Älä käytä rajauskynää tai ripsiväriä silmien alareunassa, koska raskaat alaripset vain korostavat vaikutelmaa tummista renkaista silmien ympärillä.

Tiesitkö, että ruokavaliota muuttamalla voit saada tummat silmänaluset pois tehokkaammin?

Ruokavaliollakin on vaikutusta. Liiallinen suolan käyttö voi korostaa sekä tummia silmänalusia että silmäpusseja, joten sitä kannattaa välttää. Suola vaikuttaa ikävästi etenkin ihmisiin, joilla on taipumusta myös silmien turvotukseen. Se kerryttää nesteitä, jolloin silmäpussit ja mustat silmänaluset voimistuvat ikävästi. Jos tiedät olevasi herkkä silmänympärysihon ongelmille, kannattaakin välttää suolaisen ruoan syömistä.

Raudan puute voi aiheuttaa kalpeutta, joka korostaa vaikutelmaa siitä, että sinulla olisi tummat silmänaluset. Kiinnitä siis huomiota siihen, että saat varmasti riittävästi rautaa ruokavaliostasi, jos haluat tummat silmänaluset piiloon. Etenkin naiset kärsivät usein huomaamattaan liian alhaisesta rautapitoisuudesta. Runsaasti rautaa sisältäviä ruoka-aineita ovat esimerkiksi punainen liha, tummanvihreät kasvikset kuten pinaatti, maksalaatikko sekä linssit. Jos rauta-arvot ovat erittäin matalat, voit ottaa myös kuuriluontoisesti rautapillereitä, jotka eivät kuitenkaan aina imeydy kovin tehokkaasti. Muista, että rauta imeytyy tehokkaimmin, kun sen kanssa nauttii C-vitamiinia ja välttää maitotuotteita ja muita kalsiumpitoisia elintarvikkeita.

Paras tuote tummille silmänalusille - vaihtoehtoja on monia

Jos pelkkä kevyemmällä kädellä suolaaminen tai meikillä häivyttäminen eivät riitä ratkaisuiksi, on myös keinoja päästä kokonaan eroon tummista silmänalusista. On olemassa monia tuotteita, jotka täsmävaikuttavat silmänympärysihoon ja auttavat sinua saamaan tummat silmänaluset piiloon.

Esimerkiksi tehokasta EYESEL-teknologiaa hyödyntävä Remescar silmänympärysvoide tummille silmänalusille ja Skin Doctors EyeCircle tummille silmänalusille voivat auttaa sinua saavuttamaan tasavärisen ja kauniin silmänympärysihon.

Silmäpussit syntyvät, kun silmien alueelle kertyy ylimääräistä nestettä

Tummat silmänaluset ovat monien vaiva, mutta vähintään yhtä yleinen ongelma ovat myös silmäpussit. Silmäpussit syntyvät yleensä ylimääräisen nesteen kertyessä silmien alueelle. Joillakin ihmisillä on myös luonnostaan veltot silmänaluset ja silmäpussit. Silmiä ympäröivä iho voi myös turvota ruokavalion tai hormonien vuoksi. Hormonimuutokset ennen kuukautisia voivat aiheuttaa nesteen kertymistä eri puolille elimistöä, mukaanlukien silmien alueelle, mikä saa aikaan ikävät silmäpussit.

Silmäpussit johtuvat usein normaalista poikkeavista tekijöistä, kuten esimerkiksi ryyppäämisestä, itkemisestä tai univajeesta, jolloin ne häviävät itsestään, kun lepäät ja annat kehon palautua. Joskus silmäpussit voivat kuitenkin olla pysyvä riesa, jolloin niiden hoitaminen tehokkaasti aiheuttaa enemmän päänvaivaa. On kuitenkin monia tapoja, joilla voit saada silmäpussit pois kotikonstein.

Silmäpussit voi usein ehkäistä arjen valinnoilla

Pikkutunneille venyneen bileillan jälkeen peilistä tervehtivät aamulla usein muhkeat silmäpussit. Tämä johtuu siitä, että valvominen, alkoholi, sokeri ja suola ovat kaikki osaltaan silmäpusseja aiheuttavia tekijöitä. Onneksi juhlimisen aiheuttamat silmäpussit kyllä häviävät itsestään samoin kuin krapulakin - mutta jos niitä haluaa välttää, on hyvä juoda runsaasti vettä ja välttää voimakassuolaista roskaruokaa ennen nukkumaanmenoa.

Suolainen ruoka aiheuttaa monilla turvotusta kasvoissa, kuten huulissa ja silmien alla. Tämä turvotus onneksi menee itsestään ohi, kunhan et jatkuvasti syö voimakkaasti suolattua ruokaa. Näin ollen yksi helppo keino ennaltaehkäistä silmäpussit on voimakkaasti suolatun ruoan välttäminen etenkin iltaisin - tämä ehkäisee silmänalusten turpoamista yön aikana.

Erikoista kyllä, myös makoisat yöunet voivat aiheuttaa silmäpussit. Jos olet joskus ihmetellyt, miksi silmäpussit näyttävät tavallista suuremmilta heti heräämisen jälkeen, vaikka olisit hyvin levännyt, tälle ilmiölle on yksinkertainen selitys. Kun makaat tuntikausia sängyssä vaakatasossa, silmien alueelle kertyy nestettä ja verisuonet laajenevat, mikä aiheuttaa vaikutelman siitä, että sinulla olisi silmäpussit. Etenkin vatsallaan nukkujien yleinen ongelma on aamuiset silmäpussit - jos asia vaivaa sinua, voit kokeilla nukkua eri asennossa. Tällainen turvotus laskee onneksi yleensä itsestään pian sängystä nousemisen jälkeen.

Miten voin saada silmäpussit pois kotikonstein?

Jos haluat ärsyttävistä silmäpusseista eroon, on onneksi olemassa monia kotikonsteja, joilla niitä voi hoitaa. Toki myös plastiikkakirurgia voi auttaa, mutta harvalla on siihen varaa - ja kun edullisella kotihoidolla on täysin mahdollista saada silmäpussit pois kotikonstein, ei monikaan halua ottaa riskejä, joita kirurgisiin toimenpiteisiin aina väistämättä liittyy.

Monet keinot päästä silmäpusseista eroon edustavat vanhaa kansanviisautta. Voit esimerkiksi rauhoittaa silmäpussien turvotusta asettamalla niiden päälle viileitä lusikoita tai kurkkuviipaleita 15 minuutin ajaksi. Myös kosteiden ja jäähtyneiden teepussien pitäminen silmien päällä auttavat joidenkin ihmisten mukaan silmien turvotukseen. Näillä nikseillä ei todennäköisesti ole juurikaan vaikutusta silmäpusseja aiheuttaviin tekijöihin, mutta ne voivat helpottaa oloa ja lievittää oireita väliaikaisesti. Näiden kotikonstien tarkoituksena on lähinnä rauhoittaa ihoa viilentämällä ja kosteuttamalla sitä. Viilennys lievittää turvotusta, koska se pienentää silmien alueen verisuonia väliaikaisesti.

Kurkkuviipaleilla on myös kosteuttava vaikutus: koska kurkku sisältää 95-prosenttisesti vettä, silmänympärysiho imee siitä myös kaivattua kosteutusta. Pidä kurkkuviipaleita silmilläsi noin 15 minuutin ajan, jotta niiden viilentävä ja kosteuttava vaikutus ovat mahdollisimman tehokkaita. Tee puolestaan sisältää tanniinia, joka auttaa lievittämään turvotusta, ja kostean teepussin sisältämä vesi imeytyy silmien alueen ihoon. Myös Aloe vera on ainesosa, jota löytyy monista silmänympärysvoiteista. Aloen virkistävä ja ihoa kirkastava vaikutus on tunnettu jo vuosisatoja, ja sitä hyödynnetään monissa nykyaikaisissa ihotuotteissa. Esimerkiksi Skinception Eyelasticity-silmänympärysvoide sisältää Aloe veraa, joka tehostaa sen silmien alueen ihoa virkistävää vaikutusta. Nämä luonnolliset aineet auttavat sinua saamaan silmäpussit pois ilman sivuvaikutuksia!

Muista nämä helpot vinkit, kun haluat silmäpussit pois kotikonstein

Tehokkain tapa hoitaa silmäpusseja on säännöllinen hoito oikeanlaisella voiteella tai seerumilla. On kuitenkin myös monia pieniä elämäntapavalintoja, joilla voit saada silmäpussit pois:

  • Ota runsaasti diureettisia (nestettä poistavia) ruoka-aineita osaksi ruokavaliotasi, koska ne vähentävät nesteiden kertymisen aiheuttamaa silmien turvotusta. Tällaisia ruokia ja juomia ovat esimerkiksi kahvi, vihreä tee, ananas, kurkku, vesimeloni ja greippi.
  • Vältä vastaavasti nestettä kerryttäviä ruokia ja juomia. Erityisesti suola ja alkoholi voimistavat helposti silmien turvotusta.
  • Käytä turvotusta laskevaa silmänympärysvoidetta meikkipohjan alla. Levitä meikkipohja sormin, koska hierominen vilkastaa lymfakiertoa silmänympärysihossa ja lievittää siten turvotusta.
  • Jos sinulla on punoittavat silmäpussit, kokeile kylmän sävyistä peitevoidetta - siniset ja vihreät vivahteet taittavat punoittavan ihon piiloon, jolloin silmäpussit näyttävät huomaamattomammilta.
  • Kiinnitä myös meikillä huomio huuliin tai silmien sisänurkkaan silmäpussien sijaan - käytä voimakkaan sävyistä huulipunaa ja rajaa yläluomet rohkeasti.
  • Jos nukut vatsallasi, kokeile vaihtaa asentoa.

Älä hiero silmiä kovakouraisesti, koska se vain pahentaa turvotusta. Sen sijaan voit kokeilla hellävaraista kasvojumppaa ja sormenpäähierontaa.

Kasvojumppa ja hieronta voivat helpottaa turvotusta, kun haluat silmäpussit pois kotikonstein

Jos sinua vaivaa kiusallinen silmien turvotus ja silmäpussit, voit saada avun myös helposta kasvojumpasta tai lymfahieronnasta. Kokeile esimerkiksi painella silmien sisänurkasta ohimoille päin rystysillä tai sormenpäillä. Tämä voi rauhoittaa ihoa ja lievittää turvotusta silmien alla, koska hierominen tehostaa nestekiertoa ja saa siten ylimääräisen nesteen poistumaan silmien alueelta. Näin silmäpussit laskevat luonnollisesti. Voit kokeilla myös nipistellä nenänsiltaa ja silmien sisänurkkia kyynelkanavien kohdalta, sillä tämä aktivoi verenkiertoa alueella ja ehkäisee tukkoisuutta ja nesteen kertymistä.

Voit myös käyttää voidetta hieromisen apuna - joko mieluisinta silmänympärysvoidettasi tai itsetehtyä sekoitusta. Esimerkiksi soseuttua kurkkua tai avokadoa tai vispattua munanvalkuaista voi käyttää tahnana, joka viilentää ja rauhoittaa silmien alueen turvotusta hellävaraisen hieronnan yhteydessä.

Suuret silmäpussit - milloin lääkäriin?

Joskus silmät turpoavat silmätulehduksen tai allergisen reaktion yhteydessä. Tällöin turvotus ei kuitenkaan yleensä ole ainoa oire. Jos sinulla on ongelmanasi pelkästään silmäpussit, eivät ne todennäköisesti ole oire mistään muusta. Jos kuitenkin kärsit myös esimerkiksi punoittavista, rähmivistä tai valonaroista silmistä, kannattaa käydä lääkärissä varmistamassa, ettei kyseessä ole allergia tai tulehdus. Myös vanhentuneiden tai huonolaatuisten meikkituotteiden käyttö voi aiheuttaa silmäpussit ja lisäksi myös silmien ärtymistä ja turpoamista.

Jos silmäsi turpoavat erittäin voimakkaasti eikä turvotus laske, kannattaa käydä lääkärissä varmistamassa, ettei kyse ole mistään vakavasta. Tietyt sairaudet aiheuttavat nesteen kertymistä elimistöön, mikä voi oireilla myös silmien turpoamisena. Yleensä silmäpussit ovat vain kiusallinen mutta vaaraton osa elämää, mutta jos olosi tuntuu epämukavalta tai silmät turpoavat yllättäen, kannattaa tutkia, mitä oireiden taustalla on. Jos kuitenkin silmäpussit ovat ainoa oireesi, olet luultavasti vain yksi niistä miljoonista ihmisistä, joilla on riesana täysin vaaraton silmien turvotus.

Paras tuote silmäpussien hoitoon - löydä sinulle parhaiten sopiva apu

On olemassa erilaisia voiteita ja seerumeita, jotka on suunniteltu erityisesti lievittämään silmäpusseja. Esimerkiksi silmän alueen kudoksia stimuloiva Skin Doctors EyeTuck silmänympärysvoide sekä Remescar silmänympärysvoide voivat auttaa sinua saamaan sileän ja kimmoisan silmänympärysihon.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa