ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Totuus kasvojen ihonhoitotuotteista

Markkinoilla on tuhansia ryppyvoiteita, kosteutusvoiteita, rasvoja, seerumeita, kuorinta- ja puhdistusaineita. Voit käyttää tuhansia euroja kallisiin huippumerkkeihin tai kymmeniä euroja apteekin perusmerkkeihin. Edullisemmat perusmerkit voivat toimia yhtä hyvin kuin luksusmerkitkin, sillä loppujen lopuksi niissä saattaa olla samat vaikuttavat aineet. Sinun tulee vain löytää itsellesi ja omalle ihotyypillesi oikeat tuotteet.

Palasaippua ja nestemäinen pesuaine

Useimmat palasaippuat ovat liian ankaria iholle, koska ne sisältävät aineita, jotka voivat ärsyttää ja kuivattaa ihoa.. Nestemäinen kasvojen pesuaine tai vaahtoavat tuotteet ovat yleensä hellävaraisempia, ja jotkut jopa kosteuttavat ihoa. Onkin suositeltavaa käyttää kasvojenpesuainetta, joka sisältää ihon kosteutta ylläpitäviä seramideja. Jos kuitenkin suosita palasaippuoita, vältä saippuoita, jotka sisältävät natriumlauryylisulfaattia, sillä se saattaa kuivattaa ihoa. Sen sijaan etsi käsiisi kosteuttavia saippuoita, jotka sisältävät esimerkiksi glyseriiniä ja kasviperäisiä öljyjä.

Jos sinulla on rasvainen iho tai akne, kannattaa suosia puhdistusaineita, jotka sisältävät kuolleita ihosoluja poistavaa salisyylihappoa tai tukkeutuneita huokosia avaavaa bentsoyyliperoksidia.

Ryppyvoiteet

Miten retinoidit ja reseptittömät kosteusvoiteet ja seerumit, jotka sisältävät retinoideja, auttavat vähentämään ikääntymisen merkkejä? Niiden on todettu lisäävän solujen uusiutumista ja ne voivat myös rakentaa kollageenia. Toinen yhdiste, GABA (gamma-aminovoihappo), työskentelee hermojen tasolla rentouttaen ryppyjä tilapäisesti.

Kokeile voiteita, jotka sisältävät retinyyliasetaatti propionaattia tai retinolia, joita löytyy iholta, kun A-vitamiini derivoituu. Ainesosat, kuten peptidit ja sirtuiini, auttavat tasoittamaan ihon epätasaisuuksia ja parantamaan ihon elastisuutta. Kannattaa myös varmistaa, että ryppyvoide sisältää termit PAL KTTS, kuparipeptidi ja palmitoil oligopeptideja ainesosaluettelossaan.

Kosteusvoiteet

Kasvojesi iho on jatkuvasti alttiina ilmalle ja epäpuhtauksille, jotka vievät ihosi kosteutta. Vanhanaikaista petrolihyytelöä, vaseliinia, on käytetty vuosikymmenien ajan edullisena kosteuttajana. Se toimii kosteuden säilyttäjänä, mutta on rasvainen ja iholle raskas. Kosteuttajia ja humektantteja sisältävät kosteusvoiteet kosteuttavat ihoa ilman rasvaista lopputulosta. Humektantit auttavat säilyttämään kosteutta samalla, kun kosteuttajat auttavat pehmentämään ja rauhoittamaan ihoa. Yhdessä ne voivat väliaikaisesti minimoida silmien ympärystän ja kaulan alueen ryppyjä.

Kuorinta-aineet ja -voiteet

Kosteusvoiteiden ja seerumien ainesosat on saatava ihon uloimman kerroksen läpi, jotta ne työskentelisivät mahdollisimman tehokkaasti. Kuorimalla ihoa kahdesti viikossa voit auttaa karistamaan kuolleita ihosoluja, jotka estävät voiteen pääsyn syvälle ihoon. Kuorinta auttaa myös tekemään ihosta tasaisemman ja vähemmän läikikkään näköisen. Jotkut all-in-one puhdistustuotteet ja kuorintavoiteet ovat tarpeeksi helliä käytettäväksi päivittäin. Tehokas, mutta hellävarainen kuorinta-aine sisältää glykolihappoa, maitohappoa, salisyylihappoa tai omenahappoa.

Antioksidanttivoiteet

Monet voiteet sisältävät antioksidantteja, jotka auttavat ehkäisemään vapaita radikaaleja haitallisilta soluilta. Jotkut voiteet vähentävät ryppyjä ja muita auringon aiheuttamia vaurioita, mutta näiden todellisesta tehoista on hyvin vähän tieteellisiä tutkimuksia. Jos haluat kokeilla antioksidantista kasvovoidetta, etsi tuotteita, jotka sisältävät niasiinia, mikä on sekä tulehdusta ehkäisevä että antioksidanttinen ainesosa, tai antioksidantti koentsyymejä, kahvipavun uutteita ja soijauutetta. Nämä ainesosat voivat auttaa vähentämään auringon aiheuttamia jälkiä iholla.

Ihon vaalennustuotteet

Jotkut reseptivapaat voiteet, jotka sisältävät lakritsiuutetta tai kojichappoa, voivat vaalentaa iän tuomia läiskiä, jotka ilmaantuvat kasvoille ja kaulan alueelle. Ne eivät kuitenkaan poista läiskiä kokonaan. On suositeltavaa, että naiset, jotka haluavat häivyttää läiskiään, valitsisivat kasvovoiteen, joka sisältää hydrokinonia. Sen on osoitettu tehokkaasti vaalentavan ihoa. Reseptittömät, FDA:n hyväksymät tuotteet voivat sisältää 2 % tai vähemmän hydrokinonia. Ei ole suositeltavaa käyttää vaalennusvoiteita, jotka sisältävät elohopeaa tai myrkyllisiä metalleja.

Aurinkosuojat

Noin 80 % näkyvistä ihon muutoksista, jotka johtavat ikääntymisen merkkeihin, johtuvat altistumisesta UV-valolle. Auringon valolta suojautuminen on yksi tärkeimmistä asioista, joita voit ihollesi tehdä. Monet kasvovoiteet sisältävät laajan kirjon aurinkosuojia, jotka suodattavat UVA- ja UVB-säteitä. Suositeltavaa olisi käyttää voidetta, jonka suojakerroin on vähintään 30. Lisäksi olisi hyvä välttää auringossa oloa erityisesti klo 10 ja 14 välillä. Myös suojaavien vaatteiden, kuten pitkähihaiset paidat, housut ja isolieriset hatun, käyttäminen suojaa sinua auringon valolta.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa