ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Näitä asioita et tiennyt rintojen kohotuksesta

Kuvassa keski-ikäinen nainen jota askaruttaa

Nykypäivänä rintaleikkaukset ovat huomattavasti monimuotoisempia kuin ennen vanhaan, jolloin silikoni-implantit olivat yhtä kuin kaikki rintaleikkaukset. Rintaleikkaus termiä käytetään, kun puhutaan rintojen kohotusleikkauksista, pienennysleikkauksista tai yhdistelmäleikkauksista, joiden avulla rintoja voi muokata tai suurentaa erilaisilla implanttivaihtoehdoilla.

Toimenpiteet vaihtelevat ja riippuvat siitä, millaisia tuloksia kussakin tilanteessa toivotaan. Suurin osa naisista valitsee tehdä rintojen korjausleikkauksen etenkin useiden raskauksien jälkeen, mutta myös muun muassa nopean painonpudotuksen seurauksena. Jotkut taas valitsevat pikemminkin rintojen kohotusleikkauksen, jolloin ylimääräisestä ihosta hankkiudutaan eroon, mutta rintojen koko ei varsinaisesti kasva. Leikkauksia on myös mahdollista yhdistellä, jotta saavutettaisiin juuri halutut tulokset. Alla olevat kuvat voivat antaa vinkkejä siitä, millaisia tuloksia erilaisilla leikkauksilla saadaan aikaiseksi.

Rintaleikkauksen suunnittelu

Rintaleikkausta suunnitellessa on tärkeää konsultoida lääkärin kanssa, sillä joissain tapauksissa voit itse haluta vain esimerkiksi rintojen kohotuksen, mutta todellisuudessa haluamasi tulokset vaativat toteutuakseen implantit. Tällaisissa tapauksissa on hyvä miettiä etukäteen, kuinka tärkeä rintojen muokkausleikkaus todellisuudessa on. Lääkäreidenkin taidoissa on toki eroja, joten suosittelemme käymään vähintään kolmella eri vastaanotolla, jotta saat varmasti haluamasi lopputuloksen.

Yhdysvaltojen plastiikkakirurgia järjestön mukaan noin 286 000 rintojen suurennusta, 93 000 rintojen kohotusta sekä 41 000 rintojen pienennystä leikkausmuodossa tehtiin vuonna 2014. Nämä luvut eivät vielä pidä sisällään implanttien poistoja tai muita jo tehtyjen leikkauksien jälkeisiä toimenpiteitä. Lukuja tarkasteltaessa voidaan siis todeta, että noin 400 000 naista päätti vuoden aikana käydä läpi edes jonkinasteisen rintojen korjaus- tai muokkausleikkauksen. Jokaiseen toimenpiteeseen on mitä todennäköisemmin kulutettu sekä aikaa että rahaa, sillä rintojen suurennusleikkaukset vaativat huolellista suunnittelua, psykologista asennoitumista sekä runsaasti taustatutkimusta. Plastiikkakirurgisten sairaaloiden sivuja kannattaa myös seurata, sillä usein sivustot julkaisevat ennen ja jälkeen kuvia toimenpiteistään, jolloin potilaiden on helpompi nähdä, minkälaisia mahdollisuuksia leikkaus todellisuudessa tarjoaa.

Erilaiset internetin foorumit tarjoavat paljon mahdollisuuksia keskustella muiden rintaleikkauksia pohtivien henkilöiden kanssa sekä vaihtaa mietteitä operaatiosta sekä ennen että jälkeen leikkauksen. Tässä muutama asia, jotka kuitenkin usein sivuutetaan, kun puhumme rintojen suurennusleikkauksista:

Leikkauksen jälkeinen rintaliivikoko on lähes mahdotonta ennustaa etukäteen

Rinnat ja mittanauha rintaliivien kanssa

Kirurgit eivät testaile rintaliivejä ennen leikkausta. Siksi kirurgien onkin usein hankala neuvoa, minkä kokoiset rinnoistasi tulevat kuppikoon mukaan, sillä lääketieteellinen lähestyminen rintojen suurennusleikkaukseen on erilainen kuin se, miten tavalliset naiset puhuvat rintojen koosta. Rintaliivien koko vaihtelee merkeittäin, mutta rintaleikkausta suunniteltaessa rintojen kasvattaminen tapahtuu kirurgin suunnitelmissa kuutiosenttimetreissä eikä niinkään ympärys- tai kuppikoon avulla. Välttääksesi turhat pettymykset on hyvä olla keskittymättä rintaliivien kokoihin vaan miettiä, minkä malliset ja muotoiset rinnat todellisuudessa haluat. Rintaliivien kokosi tulee muuttumaan joka tapauksessa, mutta numero sekä kirjainyhdistelmät voivat olla erilaisia kuin mitä ensin alkuun ajattelit.

On vaikea ennustaa etukäteen, miten potilas tulee suhtautumaan rintaleikkauksen lopputulokseen ensin alkuun. Rintojen suurennusleikkauksessa on kyse paljon enemmästä kuin lopullisesta kuppikoosta. Kropan muutokseen totutteleminen vie aikaa, ja voi kestää kauankin ennen kuin rintasi tuntuvat “omilta”. On myös mahdollista, että suhtautuminen kehoosi muuttuu ja itsevarmuutesi kasvaa, jolloin rintaleikkauksen hyvät puolet tulevat esiin. Totuttele kuitenkin muutoksiin rauhassa, sillä joskus rintaleikkauksenkin “kuherruskuukausi” saattaa olla nopeasti ohi.

Sinulla tulee varmasti ikävä vanhoja rintojasi

Lopulta ei ole juurikaan väliä, kuinka paljon hämmennystä, epävarmuutta, noloutta ja itsetunto-ongelmia vanhat rintasi aiheuttivat ja välillä ikävä vanhoja aikoja iskee. Tämä on täysin normaalia. Kirurgisten toimenpiteiden avulla muokatut rinnat tuntuvat selkeästi erilaisilta kuin normaalit rinnat. Aika kultaa muistot ja usein naiset haikailevatkin aina hetkittäin vanhojen rintojensa perään.

Rintasi tulevat muuttumaan vielä useasti

Oli sitten kyse painonnoususta, laihtumisesta tai esimerkiksi raskaudesta rintasi tulevat muuttamaan kokoaan sekä muotoaan vielä tulevaisuudessa useasti. Ainakin yksi viidestä naisesta kokee rintojensa kasvaneen vähintään menopaussiin siirryttäessä, joskin muutoksia on mahdoton ennustaa etukäteen. Jopa rintojen pienennysleikkausten jälkeen kasvua on havaittu kun naisen hormonitasapaino muuttuu. Ei siis kannata ajatella että leikkauksen jälkeiset rintasi olisivat juuri samanlaiset aina.

Vaikka rintasi eivät ajan kuluessa muutu, sinä varmasti muutut

Jotkut naiset päätyvät vanhemmalla iällä poistattamaan implanttinsa tai vaihtamaan ne pienempään. Jotkut taas tulevat siihen tulokseen, että rinnoilla ja niiden koolla ei olekaan niin suurta merkitystä kuin mitä he aikaisemmin ajattelivat. Ajan myötä myös kehopositiivisuus lisääntyy ja pienet virheet eivät tunnu enää maailmaa kaatavilta, vaan löydät varmasti kehostasi paljon enemmän positiivisia piirteitä kuin kenties aikaisemmin.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa