Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Suonikohjujen oireet ja aiheuttajat

Suonikohjut ovat tumman violetteja tai sinisiä kiemuroita ja pullistuneita verisuonia ihon pinnalla. Jotkut voivat kokea kipua tai epämukavuutta suonikohjujen vuoksi. Mitkä ovat suonikohjujen yleisimmät oireet ja mikä niitä aiheuttaa?

Mitä ovat suonikohjut?

Suonikohju, joka tunnetaan myös laskimolaajentumana, ilmestyy, kun suonet laajenevat ja täyttyvät liiallisella verellä. Suonikohjut ovat usein kivuliaita ja väriltään sinisiä, violetteja ja punaisia. Usein suonikohjut näkyvät turvonneina ja pullistuneina ihon pinnalla.

Suonikohjut ovat hyvin yleisiä, etenkin naisilla. Lähes puolet yli 50-vuotiaista kärsivät suonikohjuista. Useimmiten suonikohjuja esiintyy säärissä.

Mikä aiheuttaa suonikohjuja?

Suonikohjut ilmestyvät, kun suonet eivät toimi normaalin tavoin. Suonet sisältävät yksisuuntaisen venttiilin, joka estää verta virtaamasta taaksepäin. Kun tämä venttiili vioittuu, veri alkaa kerääntymään suomeen sen sijaan, että se virtaisi normaaliin tapaan sydäntä kohti. Suonikohjuja esiintyy useimmiten jaloissa, sillä ne ovat kauimpana sydämestä ja painovoima vaikeuttaa veren virtaamista ylöspäin.

Mahdollisia syitä suonikohjuihin ovat:

 • Krooninen sydämen läppävika, mikä on yleensä synnynnäinen
 • Raskaus
 • Vaihdevuodet
 • Pitkäaikainen seisominen
 • Keskivartalolihavuus, erityisesti vatsan seudulla
 • Liikalihavuus, joka lisää painoa kehoon ja siten painetta jalkoihin

Suonikohjujen oireet

Suonikohjujen ensisijaisena oireina ovat erittäin näkyvät, epämuodostuneet verisuonet, joita esiintyy useimmiten jaloissa. Ne saattavat myös aiheuttaa kipua, turvotusta ja raskauden tunnetta jaloissa. Joissakin tapauksissa suonikohjut voivat aiheuttaa turvotusta, värimuutoksia ja haavaumia myös nilkoissa.

Selkeiden näkyvien oireiden lisäksi suonikohjut aiheuttaa:

 • Särkyä, raskauden ja epämukavuuden tunnetta jaloissa
 • Turvotusta jaloissa ja nilkoissa
 • Poltteen tunnetta ja jyskytystä jaloissa
 • Lihaskramppeja jaloissa, etenkin öisin
 • Kuivan, kutiavan ja ohuen ihon suonten päällä

Nämä oireet ovat yleensä pahempia kuumalla säällä tai jos olet seisonut pitkän aikaa. Oireet voivat parantua, kun kävelet tai lepäät ja nostat jalat ylös esimerkiksi tyynyjen avulla. Suonikohjut kehittyvät usein jaloissa, joko säärien takapuolella tai jalkojen sisäpuolella. Niitä voi kuitenkin esiintyä myös muualla kehossa, kuten ruokatorvessa, kohdussa, emättimessä, lantiolla tai peräsuolessa.

Jos olet huolissasi suonikohjujen ulkonäöstä, kannattaa mennä näyttämään niitä lääkärille. ShytoBuylla on saatavilla myös suonikohjuvoide Varesil, joka voi lievittää suonikohjujen oireita sekä ehkäistä niiden uusiutumista. Se voi parantaa verenkiertoa ja auttaa hajottamaan jo syntyneitä verenhyytymiä, samalla kun se lievittää suonikohjujen aiheuttamaa kipua ja kutinaa.

Suonikohjut yleensä pahenevat ajan mittaan. Tämä voi tapahtua, vaikka tekisit tarvittavat muutokset elämäntapoihisi hallitaksesi niitä ja lievittääksesi kipua. Vaikka ne saattavatkin olla epämiellyttävän näköisiä, eivät ne yleensä aiheuta pitkäaikaisia lääketieteellisiä ongelmia.

Joissain tapauksissa suonikohjut voivat aiheuttaa haavaumia tai haavoja jaloissa tai veritulpan tai kroonisen tulehduksen. Harvinaisissa tapauksissa suoni voi jopa revetä. Sinun tulisi mennä lääkäriin, jos sinulle ilmaantuu joitain näistä oireista. Lääkäri voi siten suositella aggressiivisempaa hoitomenetelmää, kuten leikkaus- tai laserhoitoa.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa