ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Varsiluomi eli ihopolyyppi - Tuotteet skin tageihin

Erilaiset luomet ovat yleinen riesa - lähes kaikilla ihmisillä on kehossaan ainakin muutama luomi. Luomista ei yleensä ole terveydelle mitään haittaa, vaikka niissä tapahtuvia muutoksia kannattaakin seurata.

Tarvitseeko luomista olla huolissaan ja miten niitä voi hoitaa

Luomet, jotka oireilevat epätavallisesti ja esimerkiksi kasvavat suuremmiksi, muuttavat muotoaan tai vuotavat verta, kannattaa käydä pikimmiten tutkituttamassa lääkärin luona. Tällaiset luomet voivat nimittäin olla merkki melanoomasta eri ihosyövästä. Useimmiten luomista ei kuitenkaan kannata huolestua, koska ne ovat vain normaali osa elämää.

Vaikka luomia ei yleensä lääketieteellisistä syistä tarvitse hoitaa, ne voivat kuitenkin aiheuttaa kosmeettista haittaa. Moni haaveilee pääsevänsä eroon ärsyttävissä paikoissa, kuten kasvoilla tai nivusissa, sijaitsevista luomista. Luomia voi onneksi hoitaa helpoin ja luonnollisin kotikonstein. On olemassa erityyppisiä luomia: yleisimpiä ovat varsiluomet, mutta myös esimerkiksi rasvaluomet ja kirsikkaluomet ovat tavallinen riesa. Luomityypistä riippuu, mikä on paras hoitokeino.

Varsiluomien poisto luonnollisesti

Varsiluomi on yleisin luomityyppi, jota esiintyy lähes kaikilla ihmisillä jossain vaiheessa elämää. Varsiluomet ovat ihon pinnasta koholla olevia pieniä näppyjä, joita esiintyy erityisesti ihon taitekohdissa. Ne ovat itse asiassa hyvälaatuisia sidekudoskasvaimia, joiden lääketieteellinen nimi on polypus fibrocutaneus eli pehmeä fibrooma. Niitä vaikuttaa syntyvän erityisesti kohtiin, joissa iho hankaa ihoa vasten, kuten sisäreisiin ja kainaloihin. Varsiluomista on yleensä lääketieteellistä haittaa vain, jos ne ärtyvät jatkuvasti hankautuessaan ihoa tai vaatteita vasten. Ne voivat kuitenkin tuntua ärsyttäviltä ja aiheuttaa kosmeettista haittaa roikkuessaan ihon pinnassa.

Varsiluomia ei koskaan tule poistaa omatoimisesti esimerkiksi saksilla, koska tästä voi aiheutua erittäin runsasta verenvuotoa, ja luomen alue voi ärtyä entistä pahemmin. Sen sijaan varsiluomia voidaan poistaa plastiikkakirurgisesti esimerkiksi jäädyttämällä tai laserhoidolla. Koska varsiluomien poistamiselle on vain ani harvoin lääketieteellistä perustetta, plastiikkakirurginen toimenpide on yleensä maksettava omasta pussista, ja voi olla hyvinkin hintava. Jos haluat ensin kokeilla päästä eroon ärsyttävistä varsiluomista kotikonstein, on monia luonnollisia niksejä, jotka voivat auttaa.

Omenasiiderietikkahoito on yksi keino suorittaa varsiluomen poisto kotikonstein. Pese varsiluomen alue huolellisesti. Kasta vanulappu omenasiiderietikkaan ja levitä luomen päälle. Toista kolmesti päivässä. Ajan myötä omenasiiderietikka voi saada luomen tummenemaan, kuivumaan ja lopulta kuoriutumaan pois iholta. Älä käytä omenasiiderietikkaa silmien alueella sijaitsevien luomien hoitoon.

E-vitamiiniöljy - E-vitamiini on voimakas antioksidantti, joka edistää erityisesti ihon terveyttä. E-vitamiinia voi levittää paikallisesti varsiluomien hoitoon. Älä murskaa E-vitamiinitabletteja vaan käytä puhdasta, tiivistettyä E-vitamiiniöljyä, joka on erityisesti tarkoitettu ulkoiseen ihonhoitoon. Levitä varsiluomen alueelle ja peitä sideharsolla. Uusi hoito ja vaihda side joka päivä muutaman viikon ajan, niin voit päästä varsiluomesta eroon.

Rasvaluomien häivyttäminen kotikonstein

Rasvaluomi, joka tunnetaan myös nimillä rasvasyylä ja vanhuuden syylä, on yleinen erityisesti vanhoilla ihmisillä. Jotkut ihmiset saavat niitä jo nuorempina, mutta viimeistään 75-vuotiailla ja sitä vanhemmilla on rasvaluomia käytännössä aina. Geeniperimästä riippuen jotkut saattavat saada ensimmäiset rasvaluomensa jo parikymppisinä. Lääketieteelliseltä nimeltään rasvaluomi on keratosis seborrhoica eli seborrooinen keratoosi. Rasvaluomet ovat ulkonäöltään yleensä ihonvärisiä tai tummempia. Ne ovat lievästi koholla ihon pinnasta ja voivat suurentua ja paksuuntua. Vaikka yleensä luomen muutokset voivat kieliä niiden muuttumisesta pahanlaatuiseksi, ei rasvaluomien kanssa kyseistä huolta onneksi ole. Rasvaluomet ovat nimittäin hyvänlaatuisia, eivätkä tapaa kehittyä pahanlaatuisiksi.

Vaikka rasvaluomista ei ole terveydelle vaaraa, ne voivat kuitenkin aiheuttaa kosmeettista haittaa ja ärsyttää etenkin ennenaikaisesti ilmestyessään. Rasvaluomien ilmestymistä ei voi varsinaisesti ehkäistä, koska siihen vaikuttavat voimakkaimmin geeniperimä ja ikä. Esimerkiksi auringolle altistuminen voi kuitenkin nopeuttaa niiden syntymistä, joten sitä kannattaa välttää. Rasvaluomia ei tarvitse hoitaa, mutta jos haluat häivyttää niitä, esimerkiksi teepuuöljystä ja valkosipulista voi olla hyötyä. Rasvaluomen poisto kotikonstein onnistuu näillä nikseillä.

Teepuuöljy - Teepuuöljy sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka ravitsevat ihoa ja voivat auttaa häivyttämään rasvaluomia. Voit hoitaa rasvasyyliä yksinkertaisesti kastamalla vanupuikkoa teepuuöljyssä ja hieromalla sitä luomen alueelle. Voit myös kastaa vanulapun teepuuöljyssä ja kiinnittää sen luomen päälle laastarin avulla esimerkiksi ennen nukkumaanmenoa. Muutaman viikon hoidon jälkeen rasvaluomen pitäisi alkaa haalistua.

Valkosipuli - Valkosipulilla on voimakkaita luonnollisia terveysvaikutuksia, joiden ansiosta se soveltuu rasvaluomien hoitoon. Puhdista luomen alueen iho huolellisesti ennen nukkumaanmenoa. Murskaa sitten valkosipulinkynsi ja kiinnitä se rasvaluomen alueelle sideharson avulla. Anna valkosipulin vaikuttaa yön yli. Kun toistat tämän hoidon joka ilta noin viikon ajan, luomi alkaa vaalentua.

Näin pääset eroon kirsikkaluomista

Kirsikkaluomet, jotka tunnetaan myös nimillä mansikkaluomi tai angiooma, ovat sileitä luomia, jotka esiintyvät yleensä ryhmissä ihon pinnalla. Ne ovat yleensä väriltään kirkkaanpunaisia, mistä ne ovat saaneet nimensä. Angioomat voivat kuitenkin olla myös esimerkiksi violetteja tai jopa mustia. Kirsikkaluomet voivat näyttää ikäviltä, mutta ovat onneksi hyvälaatuisia. Jos kirsikkaluomet ärsyttävät, voi niitäkin onneksi hoitaa luonnollisesti.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa