ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Sisäänkasvaneet karvat: Hoida sheivaus näppylät

Kiusalliset sisäänkasvaneet karvat ovat hyvin yleisiä, niitä esiintyy useimmilla ihmisillä. Säännöllinen ihokarvojen ajelu ja vahaus altistaa sisäänkasvaneille karvoille. Jotta voit välttää hankalan karvatuppitulehduksen on suositeltavaa käyttää ehkäiseviä hoitovoiteita. Valikoimastamme löydät tuotteet joiden avulla vältät ikävät sisäänpäin kasvaneet karvat.

Mistä sisäänkasvaneet karvat ja sheivauksen jälkeiset näppylät johtuvat?

Sisäänkasvaneet karvat ovat yleinen ja kiusallinen vaiva. Ne ovat ikävän näköisiä ja voivat myös tuntua kipeiltä ja epämukavilta. Sisäänkasvaneita karvoja voi ilmestyä kaikissa ruumiinosissa, missä ihokarvoja kasvaa, ja erityisesti alueilla, joilta ihokarvoja sheivataan ja poistetaan - säärissä, kainaloissa ja bikinialueella. Miehillä taas huolimaton parranajo voi aiheuttaa sisäänkasvaneita karvoja.

Ongelman aiheuttaa usein karvatuppeen joutunut kuollut ihosolu, joka estää ihokarvan normaalin kasvun. Karva kasvaa normaalisti ylöspäin karvatupesta, mutta joskus karvan kasvu oikeaan suuntaan estyy, jolloin se alkaa kasvaa sisäänpäin. Tämä aiheuttaa kipua, kosmeettista haittaa sekä joissain tapauksissa myös tulehduksen. Karvatupen tulehduksessa tukkeutunut karvatuppi ärtyy erittäin kivuliaaksi ja siihen muodostuu aknen kaltainen finni.

Sisäänkasvaneet karvat aiheutuvat useimmiten siitä, että ihokarvoja ei ole poistettu oikealla tavalla. Onkin hyvä oppia oikea ihonhoito- ja karvanpoistotekniikka, jonka avulla voit nauttia sileistä sääristä ilman riskiä ikävistä sisäänkasvaneista karvoista. Oikeanlainen sheivaustekniikka ja ihokarvojen poistovälineet tekee ihmeitä, mutta jälkihoito on silti elintärkeää. On olemassa tehokkaita voiteita, jotka tukevat hellävaraista ihonhoitoa - jos sinulla on taipumusta kärsiä sisäänkasvaneista karvoista, kannattaa ottaa tasokkaan ihovoiteen käyttö osaksi arkirutiinia.

Sisäänkasvaneiden karvojen ennaltaehkäisy: näin vältät kutiavat näppylät

Riittävän hellävarainen ihonhoito on paras tapa sisäänkasvaneiden karvojen ennaltaehkäisyyn. Rasvaa iho huolellisesti ennen ihokarvojen poistoa tuotteella, joka ei sisällä ärsyttäviä kemikaaleja. Käytä myös aftershave-tuotetta ihon jälkihoitoon. Esimerkiksi CC After Depilation Gel, joka on kehitetty lantionseudun intiimialueen ihon hoitoon, rauhoittaa ihon sheivauksen tai vahauksen jälkeen.

Lisäksi kannattaa kuoria iho pari kertaa viikossa, koska tämä vähentää kuolleiden ihosolujen määrää iholla ja pienentää näin karvatuppien tukkeutumisen riskiä. Lisäksi kuoriminen saattaa nostaa jo sisäänkasvaneet karvat lähemmät ihon pintaa, jolloin voit päästä niistä eroon nyppimällä tai sheivaamalla. Kuorinta-aineeseen ei tarvitse upottaa valtavasti rahaa: kotitekoisen kuorintatahnan voi tehdä helposti esimerkiksi sekoittamalla kookosöljyä ja käytettyjä kahvinpuruja.

Tukkeutuneet karvatupet syntyvät usein sheivauksen tai epiloinnin yhteydessä. Yksi vaihtoehto sisäänkasvaneiden karvojen ehkäisyyn onkin karvojen poistattaminen laserilla - ihokarvojen laseroinnin yhteydessä sisäänkasvaneiden karvojen riski on häviävän pieni. Laserointi on kuitenkin kallista puuhaa, eikä monikaan halua jatkuvasti ravata kauneussalongissa poistattamassa ihokarvoja. Voi olla realistisempaa oppia oikeanlainen tapa sheivata jalat. Sheivaa aina alaspäin eli karvojen kasvusuuntaan, älä koskaan ajele kuivaa ihoa vaan käytä ihotyypillesi sopivaa rasvaa tai vähintään lämmintä vettä, äläkä poista karvoja liian usein. Näin vältät ikävät sheivaus näppylät. Sisäänkasvaneiden karvojen ennaltaehkäisy kotikonstein oikeanlaisia tuotteita käyttämällä riittää avuksi useimmille.

Näin hoidat sisäänkasvaneet karvat

Voit hoitaa sisäänkasvaneita karvoja kotona voiteen avulla. Jos tukkeutunut karvatuppi on erittäin kivulias, voit myös käydä lääkärillä, joka voi poistaa sisäänkasvaneen karvan pienen neulan avulla. Hyvä hygienia on ensisijaisen tärkeää: jos käsittelet tukkeutunutta karvatuppea likaisin käsin, kivuliaan karvatuppitulehduksen riski kasvaa merkittävästi. Kuori ihoa pari kertaa viikossa ja helli sitä hyvällä voiteella. Esimerkiksi Skin Doctors Ingrow Go sisäänkasvaneille ihokarvoille-voide lievittää ihoärsytystä ja myös hoitaa tukkeutunutta karvatuppea.

Hellävarainen hoito on tärkeää, kun ongelmana on tukkeutunut karvatuppi. Älä ärsytä ihoa enempää sheivaamalla liian usein tai kovakouraisesti. Huolehdi ihon puhtaudesta ja hyvinvoinnista. Ihon kuorinta auttaa, koska se poistaa ihon pinnalle kertyneitä soluja, jotka tukkivat karvatuppia. Kun ihon pintakerros on puhdas, karvatuppi voi aueta ja sisäänkasvanut karva päästä “pakoon”, jolloin voit saada sen nypittyä pois desinfioiduilla pinseteillä. Kun olet poistanut sisäänkasvaneen karvan onnistuneesti, desinfioi ihoalue ja jatka hyvästä hygieniasta sekä ihon terveydestä huolehtimista.

Karvatupen tulehdus

Karvatupen tulehdus eli follikuliitti on ikävä ja kivulias vaiva, joka voi aiheutua pitkittyneestä karvatupen tukkeutumisesta. Tulehduksen aiheuttaa yleisimmin staphylococceus aureus-nimisen bakteerin joutuminen tukkeutuneeseen karvatuppeen. Myös esimerkiksi ihonhoitotuotteissa esiintyvät kemialliset aineet ja muut terveysvaivat, kuten diabetes, voivat altistaa karvatuppitulehdukselle. Karvatuppitulehduksessa tukkeutuneen karvatupen päälle ilmestyy punoittava, finnimäinen näppylä, joka muuttuu usein keltapäiseksi ja alkaa märkiä. Näppylä tuntuu yleensä kipeältä ja kosketusaralta.

Näin hoidat ja ehkäiset karvatupen tulehduksen

Lievissä tapauksissa karvatupen tulehdus voi parantua itsestään ilman hoitoa, jos altistava tekijä häviää. Hyvä hygienia on itsehoidon kulmakivi. Karvatupen tulehduksen hoidossa ja ehkäisyssä on tärkeä huolehtia, että karvojen poistoon käyttämäsi välineet ovat täysin puhtaita. Desinfioi välineet ennen käyttöä ja ihoalue käytön jälkeen. Pese tulehtunut ihoalue vedellä ja saippualla pari kertaa päivässä ja kuivaa huolellisesti.

Jos tulehdus pitkittyy tai oireet ovat erityisen äkäisiä, voit hakea lääkäriltä paikallisesti käytettäviä antibioottisia tai antibakteerisia voiteita. Erittäin vaikeissa tapauksissa voidaan käyttää myös sisäisiä antibiootteja. Karvatupen tulehdus ei kuitenkaan yleensä äidy niin pahaksi, että lääkehoitoa tarvittaisiin, kunhan kiinnität huomiota hyvään hygieniaan ja hellään ihonhoitoon.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa