Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Seuraa näitä 5 vinkkiä parantaaksesi hiustesi volyymia

Harvenevat hiukset vaivaavat monia jossain vaiheessa elämää. Hiustenlähtöön voi olla monia syitä, ja sen hoitaminen kannattaakin aloittaa oman kaljuuntumisen syyn selvittämisestä. Näillä pienillä teoilla ja muutoksilla voit saada hiustenlähdön kuriin nopeasti ja melko vaivattomasti.

Selvitä syyt hiustenlähtöön

Yleisin syy miesten ja naisten harveneviin hiuksiin on perinnöllinen olosuhde, jossa sukupuolihormonit aiheuttavat hiustenlähtöä tietyssä kuviossa. Vaikka tällainen kaljuuntuminen on pysyvää, on olemassa keinoja, joilla tätä voidaan hidastaa tai hoitaa. Joskus hormonivaihtelut voivat johtaa tilapäiseen hiustenlähtöön, kuten naisilla raskaus, keskenmeno tai vaihdevuodet. Hiusten hellä kohtelu, luonnollisten hiustuotteiden käyttö ja hiusmallin muuttaminen voivat auttaa hidastamaan hormoneista johtuvaa hiustenlähtöä.

Tietyt sairaudet voivat aiheuttaa hiustenlähtöä. Näiden sairauksien hoitaminen voi hidastaa tai lopettaa hiustenlähdön. Jos olet huolissasi, että sinulla saattaa olla jokin seuraavista sairauksista, juttele lääkärisi kanssa hoidon aloittamisesta, jotta hiuksesi alkaisivat kasvaa takaisin. Jos kilpirauhasesi ei toimi kunnolla, saatat huomata hiusten putoavan normaalia enemmän. Päänahan infektiot ja ihosairaudet, kuten silsa, voivat aiheuttaa hiustenlähtöä. Hiukset kasvavat takaisin, kun ongelma on hoidettu. Pälvikalju eli alopecia areata on sairaus, jossa elimistön immuunijärjestelmä hyökkää karvatuppeen aiheuttaen kaljuja läiskiä.

Käytä tuuheuttavaa shampoota

Voisi kuvitella, että hennot ja ohuet hiukset tarvitsisivat rikkaan shampoon tuomaan niille lisää kosteutta, mutta tämä ei pidä paikkansa. Liian raskas shampoo saa hiukset lättäniksi, ja on suositeltavaa käyttää ennemmin aktivoivaa shampoota tai ohuille hiuksille suunniteltua shampoota. Ihanteellista olisi suosia shampoota, joka sisältää proteiinia, sillä se luo hiukseen pinnoitteen tehden siitä paksumman näköisen ja siten hiuksista tuuheamman näköiset. Kirkas shampoo toimii kermaista shampoota paremmin, sillä hennot hiukset painuvat muita hiustyyppejä helpommin alas. Kannattaa myös pestä hiuksia usein, jotta niistä ei tulisi lättänät. Vältä shampoita, jotka sisältävät sulfaatteja tai alkoholia, sillä ne kuivattavat hiuksia tehden niistä hauraat.

Käytä hellävaraisia hiustuotteita

Kun huomaat hiuksesi harvenevan, vaihda kaikki hiustuotteesi hellävaraisiin ja luonnollisiin hiustenhoitotuotteisiin. Monet shampoot, hoitoaineet, hiuslakat ja muut tuotteet sisältävät kemikaaleja, jotka ovat ankaria päänahalle ja hiuksille ja voivat nopeuttaa hiustenlähtöä sekä vahingoittaa jäljellä olevia hiuksia. Vältä silikonipitoista hoitoainetta, sillä ne painavat hiuksia päänahkaan ja vaativat sulfaattipitoista shampoota pois pesemiseksi.

Hiusten harjaaminen saattaa repiä hiuksia pois, etenkin jos harjaat märkiä hiuksia. Hellävaraisin tapa selvittää kiemurat, on käyttää harvapiikkistä kampaa. Aloita hiusten latvoista kampaamalla ensin takut ja etene siitä ylöspäin hiusten juuriin. Vältä myös kihartimia, suoristusrautoja ja muita kuumia hiusten muotoilulaitteita. Kokeile suosia hiustesi luonnollista muotoa ja jättää ne vapaiksi aina kun mahdollista. Kun käytät muotoiluvälineitä, käytä niin alhaista kuumuutta kuin voit. On myös monia tapoja muotoilla hiuksiasi ilman kuumuutta. Kokeile eri mahdollisuuksia kihartaa ja suoristaa hiuksesi muilla keinoin.

Harkitse hiustenlähdön hoitotuotteita

Monet hiustenlähtötuotteet voivat olla avuksi hiustenlähdön pysäyttämiseen ja uuden hiuskasvun stimulimiseen. Suosituin hoito hiustenkasvuun on minoksidiili. Sitä on usein saatavilla voiteina tai vaahtoina, jotka levitetään päänahkaan kahdesti päivässä, ja voi kestää jopa 12 viikkoa, ennen kuin se alkaa toimimaan. Monet ihmiset ovat huomanneet hiusten kasvua minoksidiilin kanssa. Siihen kuitenkin liittyy terveysriskinsä. Muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi erilaiset hiuskapselit sekä päänahkaa stimuloivat laserlaitteet.

Tee elämäntapamuutoksia

Jo pelkästään stressi voi aiheuttaa hiusten putoilua, joten stressiä vähentävät toimenpiteet voivat hidastaa sitä. Jos elät kovassa stressissä, kokeile seuraavia keinoja paivasi rauhoittamiseksi.

  • Nuku enemmän. Unen puute aiheuttaa kehon tuottamaan sterssihormonia, kortisolia.
  • Liiku säännöllisesti.
  • Kokeile meditointia ja joogaa.

Syö enemmän proteiinia, sillä se on yksi hiusten rakennuspalikoista, ja mikäli et saa sitä tarpeeksi, voit kohdata hiustenlähtöä. Harvenevat hiukset ovat yleisempi ilmiö kasvissyöjillä ja vegaaneilla, jotka eivät saa tarpeeksi proteiinia. Yritä syödä enemmän esimerkisi kalaa, kanaa, naudan- ja sianlihaa, mustia papuja, kikherneita, tofua ja maitotuotteita. Keho tarvitsee myös Omega 3-rasvahappoja luodakseen uusia hiuksia. Omega 3:sta saat lohesta, sardiineista, saksanpähkinöistä ja avokadoista.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa