Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Sellullitti - Eroon Selluliittisesta ihosta

Selluliitti on verrattain yleinen vaiva, mutta siitä pääsee yleensä helposti eroon hoitamalla ihoa säännöllisesti. Selluliittia esiintyy yleensä jaloissa, reisissä ja lantiolla. Vaikka selluliitin syntymisen tarkkoja syitä ei tiedetä, on siihen saatavilla helposti apua. Voit kokeilla erilaisia hierovia hoitotuotteita, joiden avulla voit saavuttaa taas sileän ihon.

Selluliitti - mitä se oikein on?

Kun naisilta kysytään inhokkikohtaa omassa kehossa, lähes jokainen todennäköisesti vastaa “selluliitti” - tältä ärsyttävältä iho-ongelmalta välttyvät vain harvat ja onnekkaat. Selluliittiin liittyy paljon uskomuksia, joista läheskään kaikki eivät pidä paikkaansa. Ei esimerkiksi ole totta, että selluliitti johtuisi vain ja ainoastaan ylipainosta. Ylipaino kyllä pahentaa selluliitin näkymistä ja voi johtaa vaikean appelsiini-ihon kehittymiseen, mutta lievää selluliittia esiintyy hoikilla ja urheilullisillakin naisilla. Selluliitin kehittymiseen vaikuttavat geeniperimä, hormonitoiminta sekä ruokavalio. Selluliitti on eräänlainen elintasosairaus, koska sitä esiintyy nykyisin yhä nuoremmilla tytöillä, kun se oli aiemmin lähinnä vanhempien naisten ongelma. Onneksi on mahdollista päästä eroon selluliitistä ja ehkäistä sen syntymistä arjen valinnoilla sekä monenlaisilla hoitokeinoilla.

Kauniimpi ja sileämpi iho ilman selluliittia. Katso miten päästä eroon selluliitista.

Selluliitti sanana tarkoittaa oikeastaan “solusairaus”. Termi keksittiin ranskalaisessa lääketieteessä ja pohjautuu ranskan sanaan cellule, “solu”, johon on liitetty sairautta merkitsevä “itis”-pääte. Sanan alkuperä antaa jo vinkin siitä, mitä selluliitti varsinaisessa merkityksessään tarkoittaa: se on ihon sidekudoskerroksen tulehdus, joka yleensä johtuu infektiosta. Nykyisin selluliitilla kuitenkin tarkoitetaan yleensä naisten kehossa esiintyvää muhkuraista ihoa. Tämä on ensimmäinen selluliittiin liittyvä tavallinen harhaluulo.

Vaikka useimmilla naisilla on kehossaan jonkinasteista “selluliittia” tai appelsiini-ihoa, harva ymmärtää kunnolla, mikä sitä aiheuttaa ja miten siitä voi päästä eroon. Lyhyesti selitettynä selluliitti tai appelsiini-iho johtuu siitä, kun naisten ihonalaisesta rasvakerroksesta työntyy rasvasolusaarekkeita verinahkaan eli ihon toiseksi ylimpään kerrokseen. Tämä rasvasolujen kulkeutuminen ihon toiseen kerrokseen puolestaan työntää ihon pintakerrosta eli orvaskettä epätasaisille muhkuroille, mistä aiheutuu tyypillisen selluliitin ulkonäkö.

Selluliitti on lähes pelkästään naisten ongelma. Tämä johtuu siitä, että miesten ihon rakenne on erilainen eikä se ole yhtä altis rasvasolujen pintaa kohti työntymiselle. Miesten ihon verinahka ja orvaskesi eli kaksi ylintä ihokerrosta ovat paksummat kuin naisilla, joten rasvasolut eivät paista ihon läpi yhtä helposti. Lisäksi miesten ihonalainen rasvakerros on muodoltaan ja koostumukseltaan erilainen kuin naisten, eikä se aiheuta selluliittia yhtä helposti. On myös esitetty, että naisten kehon korkeampi estrogeenipitoisuus pehmentää sidekudosta rasvasolukammioiden välillä ja voimistaa näin selluliittia.

Journal of Dermatological Surgery and Oncology-lehdessä julkaistu tutkimus (Nurnberger ja Muller) osoittaa, että ihon rakenteen eroavaisuudet sukupuolten välillä syntyvät jo sikiövaiheessa ja selittyvät hormonitoiminnan eroilla. Miehet, joilla esiintyy selluliittia, ovatkin sikiövaiheessa kärsineet tavallista matalammasta mieshormonipitoisuudesta.

Voidaan siis todeta, että selluliitti ei ole sairaus vaan luonnollinen seuraus naisille tyypillisestä ihorakenteesta. Tämä ei tosin juurikaan lohduta naisia, joiden itsetuntoa runsas selluliitti heikentää. Vaikka selluliittia ei lääketieteellisistä syistä tarvitse hoitaa mitenkään, ja on terveydelle hyväksi myös yrittää hyväksyä itsensä sellaisena kuin on, on myös olemassa useita eri hoitokeinoja päästä selluliitista eroon, jos se häiritsee elämää.

Selluliittia voi esiintyä eri puolilla kehoa

Selluliittia esiintyy usein erityisesti tietyissä ongelmakohdissa, kuten reisissä ja pepussa. Tämä johtuu siitä, että näillä alueilla ihonalainen rasvakerros on paksumpi kuin muualla kehossa, ja naisten ihon rakenne päästää helposti rasvasolut puskemaan ihon pintaan. Samalla tavoin kuin lihomisen yhteydessä rasvaa kertyy tiettyihin kehonosiin erityisen herkästi, myös selluliitti ilmenee helpoiten muutamissa “ongelmakohdissa”.

Tälläkin saralla sukupuolten välillä on merkittävä ero: biologisista syistä naisten normaali rasvaprosentti on huomattavasti korkeampi kuin miesten. On totta, että ylipaino pahentaa selluliittia ja vastaavasti painonhallinta tukee selluliitin poistoa ja ennaltaehkäisyä, mutta on samalla hyvä muistaa, että naisen keho sisältää väistämättä jonkin verran rasvaa, joka voi näkyä selluliittina. Jopa huippu-urheilijat, joiden rasvaprosentti on todella matala, voivat kärsiä näkyvästä selluliitista. On siis virheellistä luulla, että selluliitti olisi vain lihavien naisten ongelma, joskin ylimääräisen painon pudottaminen kyllä usein johtaa myös selluliitin pienenemiseen.

Selluliitti reisissä ja selluliitti pakaroissa ovat todennäköisesti yleisimpiä riesoja. Myös selluliitti vatsassa, käsivarsissa ja jaloissa ovat tavallisia. Hyvä uutinen on, että on monia tapoja, miten saada selluliitti pois, missä kehonosassa se sitten onkaan. Selluliitin poisto viikossa tai muut taikatemput onnistuvat lähinnä plastiikkakirurgian avulla, mutta ruokavalio ja liikunta, suolasaippua ja selluliittivoide sekä muut hoitokeinot voivat auttaa sinua pääsemään eroon selluliitista. Selluliittihoito kotona kannattaa aloittaa siitä, että paikantaa oman kehon ongelmakohdat, jotta voi parhaiten täsmähoitaa niitä.

Selluliittia on kahta eri tyyppiä

Selluliitti jaetaan kahteen tyyppiin: status protrusus cutis sekä dermo-panniculosis deformans. Lääketieteellisillä nimillä ei ole käytännössä juurikaan väliä - jokainen nainen varmaan tunnistaa omassa kehossaan yhden tai molemmat näistä selluliittityypeistä.

Status protrusus cutis on yleisempi ja lievempi selluliittityyppi, joka ilmestyy näkyviin vain tietyissä asennoissa. Tämäntyyppinen selluliitti paistaa ihon läpi, kun reiden tai pakaran kudos puristuu ja rasvasolut painuvat kasaan esimerkiksi jalat ristissä istuessa. Status protrusus cutis ei näy seisoma-asennossa lainkaan.

Dermo-panniculosis deformans puolestaan tunnetaan paljon paremmin nimellä appelsiini-iho - tässä selluliittityypissä rasvasolukammiot puskevat verinahkaan niin voimakkaasti, että iho näyttää muhkuraiselta missä tahansa asennossa. Appelsiini-iho onkin selluliittityypeistä selvästi “vakavampi”, vaikka aiheuttaakin pelkästään esteettistä haittaa.

Selluliitti jaetaan myös usein kolmeen eri vaiheeseen: Ensimmäinen vaihe on lievin ja erottuu appelsiini-ihona vain silloin, kun ihoa puristetaan, toinen vaihe näkyy kaikissa asennoissa, myös seistessä, ja kolmas eli vaikein vaihe näkyy kaikissa asennoissa ja siihen liittyy myös turvotusta tai ihon kosketusarkuutta. Mitä varhaisemmassa vaiheessa selluliitin hoito aloitetaan, sitä helpompaa on sen hoito ja tulevaisuudessa mahdollisesti ilmenevän selluliitin ehkäisy.

Suolasaippua ja selluliittivoide apuun - näin helposti voit päästä selluliitistä eroon

Selluliitin poisto kotikonstein onnistuu monin eri tavoin. Eri hoitokeinoja kannattaa myös yhdistellä parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Suolasaippua ja selluliitti sopivat yhteen kuin paita ja peppu - tai täsmällisemmin sanottuna suolasaippua auttaa pääsemään selluliitista eroon tehokkaasti, koska se kiihdyttää aineenvaihduntaa ja kuorii ihon luonnonmukaisesti. Erityisesti käsittelemättömästä Himalajan vuorisuolasta tehtyä suolasaippuaa voi kokeilla selluliitin kotihoitoon, koska se sisältää runsaasti ihoa helliviä mineraaleja.

Suolasaippuan käyttö myös tuntuu hemmottelulta, jos otat sen osaksi viikonlopun syväpuhdistusta esimerkiksi saunaillan yhteydessä. Hiero suolasaippua selluliitin peittämälle alueelle ennen saunaan menoa ja anna sen vaikuttaa löylyjen aikana. Kääriydy pyyhkeeseen, jotta suolasaippuan mineraalit imeytyvät ihoon mahdollisimman tehokkaasti. Voit myös hieroa suolasaippuaa selluliitin ongelmakohtiin heti saunan jälkeen puhtaalle iholle, kieroutua pyyhkeeseen ja rentoutua noin tunnin ajan. Suola tehostaa aineenvaihduntaa ja aiheuttaa hikoilua ja kihelmöintiä - tämä on merkki sen ihokerroksia syväpuhdistavasta vaikutuksesta.

Täsmähoitava selluliittivoide, kuten Oligo.DX selluliittivoide/selluliittigeeli, on myös kätevä selluliitin kotihoito. Oligo.DX selluliittigeeli läpäisee ihon pintakerroksen ja vaikuttaa syvemmällä ihossa, siellä missä selluliittia aiheuttavat rasvasolutkin sijaitsevat. Tämä selluliittivoide, joka toimii täsmävaikutteisesti, saa vaikuttavat ainesosat imeytymään tehokkaasti uudenlaisen nanosomiteknologian avulla.

Erilaiset selluliittivoiteet toimivat eri tavoin; toiset aktivoivat verenkiertoa ja nesteenpoistoa, toiset taas sisältävät esimerkiksi retinolia, joka turvottaa ihoa selluliitin ympärillä ja luo siten illuusion sileämmästä ihosta. Moni selluliittivoide ei kuitenkaan hoida itse ongelmaa vaan on ainoastaan kosmeettinen selluliittihoito. On olemassa tuotteita, kuten Oligo.DX, jotka pyrkivät hoitamaan myös itse ongelmaa ja vähentämään rasvasolujen kertymistä ihon pintakerroksiin.

Geeli, voide tai öljy IR-lämpötekniikka
Toimii selluliittia vähentäen sekä myös ennalta ehkäisten
Sisältää kohottavia ainesosia
Lisää ihon kimmoisuutta ja verenkiertoa
Kosteuttaa karkeaa ja kuivaa ihoa
Eliminoi rasvaa
Kiinteyttää ihon rakennetta
Ihanteellinen rasvapohjaiselle selluliitille
Yhdistää Bi-Polar, LED- ja IR-lämpöteknologiat
Vahvistaa, tasoittaa ja parantaa ihon rakennetta
Taistelee pitkälle edennyttä selluliittia vastaan
Kohdistuu onglema-alueisiin: pakarat, käsivarret, vatsa ja reidet
Tehokkaat tulokset
Ihanteellinen kaikentyyppisille selluliiteille
KATSO TUOTE KATSO TUOTE

Appelsiini-iho hallintaan näillä keinoilla - kuivakuppaus, hieronta ja kavitaatiohoito voivat auttaa

Jos kärsit voimakkaasta selluliitista, eikä suolasaippuan käyttö tunnu riittävän, on myös olemassa tehokkaita hoitoja, jotka taistelevat selluliittia vastaan. Esimerkiksi kuivakuppaus, selluliitti-hieronta ja kavitaatiohoito voivat auttaa niitäkin naisia, joiden ongelmana on voimakas appelsiini-iho tai sitkeät selluliittikertymät eri puolilla kehoa.

Kuivakuppaus - selluliitti kuriin perinteisin keinoin

Kuppaus on osa suomalaista perinnettä, mutta kuivakuppaus on vanhassa kiinalaisessa lääketieteessä tunnettu hoito, joka on viime vuosina noussut suosioon selluliittihoitona. Kuivakuppaus on perinteistä kuppausta miellyttävämpi selluliitin kotihoito - siihen ei liity verenvuodatusta. Silikonista tehdyt kupit asetetaan selluliitin peittämille ihoalueille, jolloin ne muodostavat alipaineen ja imevät ihon pehmyskudosta sisäänsä. Kun kuppeja liikuttelee ihon pinnalla, verenkierto ja aineenvaihdunta vilkastuvat. Kuivakuppaus on kätevä itsehoito, jota voi kokeilla esimerkiksi suihkussa. Jos kokeilet kuivakuppausta suihkun ulkopuolella, hiero iholle ensin rasvaa, jotta hoito tuntuu miellyttävämmältä. Tähän soveltuu täydellisesti esimerkiksi kookosöljy - selluliitti lähtee tehokkaasti ja miellyttävästi kuivakuppaamalla, kun iholle on ensin levitetty kerros kosteuttavaa ja suojaavaa öljyä. Kuivakuppaus voi tehdä ihosta väliaikaisesti kosketusaran tai jopa mustelmaisen, ja kannattaakin aloittaa hellin ottein kokeilemalla. Moni nainen vannoo kuivakuppauksen auttavan selluliittiin helposti ja luonnonmukaisesti.

Selluliittihieronta tarjoaa keholle hoitavan kokonaisuuden

Monissa kauneushoitoloissa tarjottava selluliittihieronta pyrkii samaan tavoitteeseen kuin kuivakuppauskin: tehostamaan aineenvaihduntaa ja poistamaan ihosta kuona-aineita. Selluliittihieronta kuitenkin yhdistelee myös muita hoitokeinoja ja tarjoaa hemmottelevan kokonaisuuden. Selluliittihieronnassa saattavat yhdistyä esimerkiksi kuivaharjaus, joka nopeuttaa aineenvaihduntaa, hoitavan öljyn avulla tehty hierontahoito, sekä lymfaattinen alipainehoito, joka muistuttaa kuivakuppausta ammattimaisin tekniikoin.

Kavitaatiohoito

Kavitaatiohoito pyrkii samanlaisiin tuloksiin kuin plastiikkakirurginen rasvaimu, mutta ilman pelottavia sivuvaikutuksia tai pitkää toipumisaikaa. Kavitaatiohoito hyödyntää ultraääniteknologiaa hajottamaan rasvakudosta ja kiinteyttämään siten kehoa. Voit päästä eroon selluliitista tehokkaasti mutta ilman kajoavaa hoitoa. Kavitaatiohoito hajottaa matalatehoisella ultraäänellä rasvakudosta ja auttaa sinua saavuttamaan sileän, kimmoisan ihon. Kavitaatiohoito onnistuu myös kotona esimerkiksi Cellu Smooth-selluliitin kavitaatiohoitolaitteen avulla!

Painonpudotus ja liikunta vähentävät myös selluliittia

Kuten todettua, selluliitti ei sinänsä johdu ylipainosta vaan naisten ihon normaalista rakenteesta - pienikin rasvakerros voi paistaa ihon läpi ärsyttävänä selluliittina. On kuitenkin totta, että ylimääräinen paino pahentaa helposti selluliittia. Lisäksi on huomattavaa, että selluliitti on ihotautilääkärien mukaan nykyään paljon yleisempi ongelma kuin vielä muutamia vuosikymmeniä sitten. Erityisen huolestuttavaa on, että selluliitistä kärsivät nykyisin yhä nuoremmat, jopa esiteini-ikäiset tytöt, kun aiemmin selluliitti oli erityisesti vanhempien naisten riesa. Tämä onkin merkki siitä, että selluliitti on eräänlainen elintasosairaus, johon elintavat vaikuttavat voimakkaasti. Vaikka lievää selluliittia esiintyy hoikillakin, voivat voimakkaasta appelsiini-ihosta kärsivät naiset usein hyötyä elämäntapojen muutoksesta.

Vaikka painonpudotus ei välttämättä auta sinua pääsemään eroon selluliitista sataprosenttisesti, on hoikistumisen aiheuttama muutos kuitenkin dramaattinen. Pieni selluliitti on tavallista huippu-urheilijoillakin, mutta pahalaatuinen appelsiini-iho on usein nimenomaan ylipainoisten naisten ongelma. Kannattaakin siis pyrkiä karistamaan liiallinen paino, kun haluat päästä selluliitistä eroon. Samalla voi toki hyödyntää myös muita selluliitin hoitomenetelmiä, kuten selluliittivoidetta tai kuivakuppausta - mutta tasapainoinen selluliitin hoito vaatii myös elämäntapojen muuttamista terveellisempään suuntaan. Kun yhdistät terveellisen elämäntavan selluliitin täsmähoitoon, voit saavuttaa unelmakroppasi ja samalla nauttia aidosta terveydestä ja hyvinvoinnista.

Selluliitin hoito ja ennaltaehkäisy rakentuvat kolmen tukipilarin ympärille: monipuolinen ja terveellinen ruokavalio, säännöllinen liikunta sekä riittävä vedenjuonti. Liikunnalla voi olla suuri vaikutus selluliittiin - treenaa etenkin pakaroita. On täysin mahdollista saada sileä peppu salilla huhkimalla. Mitä enemmän pakaroissa on lihasta, sitä vähemmän rasvasolut erottuvat ihokerrosten läpi. Voit siis syrjäyttää selluliitin tiukalla lihaksella. Vaikka vähentäisit syömistä, ei selluliittipeppu välttämättä katoa, jos et treenaa ollenkaan - jos takapuolen lihakset ovat heikot, sen muoto pysyy velttona ja pienikin rasvaprosentti paistaa helposti läpi.

Pepun treenaaminen timmiksi vie aikaa, koska juuri tässä ongelmakohdassa rasvan määrä on usein suurin ja rasvanpoltto vaatii kärsivällisyyttä. On kuitenkin vaivan arvoista huomata muutaman kuukauden treenin jälkeen, että selluliittipeppu on vihdoinkin muuttunut kiinteäksi ja sileäksi. Veden runsas juominen puolestaan on tärkeää, koska se saa ihon hehkumaan terveen näköisenä sekä nopeuttaa aineenvaihduntaa, jolloin puolestaan rasvanpoltto tehostuu. Ruokavalion roolia ei voi liioitella - mitä enemmän ylimääräistä rasvaa ja sokeria syöt, sitä vaikeampi on päästä selluliitistä eroon. Kovakaan salitreeni ei korvaa terveellistä ruokavaliota, ja sama pätee myös päinvastoin. Reisien ja vatsan kiinteytys vaativat polttoainetta - ruokavalio ja liikunta ovat saman kolikon kaksi puolta.

Eroon selluliitistä - millainen ruokavalio on tehokkain?

On selvää, että ruokavaliolla on tärkeä rooli, kun tavoitteena on päästä selluliitistä eroon- mutta mitä sitten oikein pitäisi syödä? Tavalliset nyrkkisäännöt pätevät: syö paljon kasviksia ja vältä liiallista sokeria. Etenkin urheilevan naisen on tärkeä saada myös riittävästi rasvaa, mutta kiinnitä huomiota siihen, että ruokavaliosi sisältää hyviä rasvoja. Oliiviöljy ja rypsiöljy sisältävät kummatkin elintärkeitä omega-rasvahappoja lähes täydellisessä suhteessa, joten niitä kannattaa suosia eläinrasvojen sijaan. Myös esimerkiksi pähkinät ja avokadot on hyvä ottaa rasvanlähteiksi osana terveellistä ruokavaliota. Jos et syö riittävästi etkä saa tarpeellisia rasvoja, et myöskään jaksa treenata riittävästi, jolloin rasvanpoltto vatsasta ja pakaroista loppuu alkuunsa!

On myös olemassa monia luonnontuotteita ja lisäravinteita, jotka auttavat pääsemään selluliitistä eroon kotikonstein. Esimerkiksi omenaviinietikka voi olla kätevä selluliitin kotihoito. Omenaviinietikka vähentää rasvasolujen kertymistä ja puhdistaa kehosta kuona-aineita. Se tehostaa ruoansulatusta, lymfaattista järjestelmää ja verenkiertoa sekä tukee kehon luonnollista pH-tasapainoa. Voit käyttää omenaviinietikkaa joko täsmähoitona suoraan selluliitin peittämälle iholle tai ottaa sitä suullisesti kahden viikon kuurina. Täsmähoitoa varten voit sekoittaa kerran päivässä ruokalusikallisen omenaviinietikkaa kosteusvoiteeseen, levittää selluliitin kohdalle ja antaa imeytyä. Voit myös sekoittaa kaksi ruokalusikallista omenaviinietikkaa yhteen litraan vettä ja nauttia päivän aikana 15 päivän ajan. Tämä juoma kiihdyttää aineenvaihduntaa ja auttaa sinua pääsemään eroon selluliitistä - yhdessä muiden terveellisten elämäntapojen kanssa.

Lisäravinteista esimerkiksi “Anti Cellulite Formula - eroon selluliitista”-kapselit auttavat, kun tavoitteena on selluliitin poisto. Anti Cellulite Formula-selluliittikapselit sisältävät ainesosia, kuten kollageeni ja boviini, jotka lisäävät ihon kimmoisuutta ja auttavat pääsemään eroon selluliitistä.

Nämä tuotteet voivat auttaa pääsemään eroon selluliitistä

Ruokavalion, liikunnan ja hoitojen lisäksi on myös käteviä tuotteita, jotka voit ottaa osaksi hoitorutiiniasi. Esimerkiksi Silk’n Silhouette Selluliitinhoito on hyvä apuväline, kun tavoitteenasi on saada selluliitti pois mahdollisimman tehokkaasti. Tämä hoitolaite toimii samalla periaatteella kuin hoitoloiden kavitaatiohoito, mutta on helppokäyttöinen kotihoito. HT (Home Tightening)-tekniikka hyödyntää radioaaltoja, LED-valoa ja infrapunalämpöä ja kiinteyttää ihoasi erityisesti selluliitin ongelmakohdissa. Voit päästä selluliitistä eroon oman kotisi mukavuudessa salonkitasoisen hoidon avulla! Toinen kätevä apu selluliittiin ovat Selluliittilaastarit, jotka toimivat tehokkaasti ja paikallisesti. Selluliittilaastarit auttavat juuri siellä, missä tarvitset niitä - aseta selluliittilaastari kohtaan, jossa selluliitti vaivaa, ja nauti sileämmästä ihosta. Enää ei tarvitse murehtia bikinikauden lähestyessä - vaikka et ehtisi tekemään kokovartaloremonttia, voit kuitenkin varmistaa, että selluliitti reisissä tai selluliittipeppu eivät pilaa rantakautta!

Jaa