ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Naisen haluttomuus

Miksi naisten seksuaalinen himo vähenee - ja 6 vinkkiä kuinka se saadaan takaisin

Naisten seksihalun puute on täysin normaalia vaikka onkin aiheena tabu. Tanskalaisten tutkimusten mukaan 6–13 prosenttia aikuisista kokevat halun puutetta ja pitävät sitä ongelmana. Seksuaalisen halun puute lisääntyy yleensä iän myötä, ja naisten halun vähenemiseen voikin olla useita eri syitä.

Juuri tätä tarkastelemme tässä artikkelissa tarkemmin, ja annamme myös hyviä neuvoja, kuinka voit halutessasi löytää seksihalusi uudelleen ja elää aktiivista seksielämää.

Mikä on naisten seksuaalinen toimintahäiriö?

Monet suomalaiset naiset kärsivät vähäisestä tai mitättömästä seksihalusta, tai sitten heillä on vaikeuksia saada orgasmi yhdynnän aikana. Se on täysin normaali ongelma monille naisille, ja voi kuulua diagnoosiin "hypoaktiivinen seksuaalinen haluhäiriö (HSHD)" tai "seksuaalinen vastenmielisyyshäiriö". Naisten seksuaalinen toimintahäiriö voi ilmetä monin eri tavoin, mutta useimmilla naisilla on seuraavanlaisia ongelmia:

  • alhainen tai olematon seksihalu
  • Orgasmi-ongelmat
  • yhdynnän aikana kipuja
  • kiinnostuksen puute seksielämään
  • Seksuaalisten fantasioiden puute

Jos koet naisena seksuaalisen toimintahäiriön, sinulla voi olla ongelmia yhden tai useamman yllä mainitun oireen kanssa, koska ne liittyvät usein läheisesti toisiinsa. Seksuaalisen halun puute tai seksuaalinen toimintahäiriö voi olla tilapäistä tai kehittyä pysyväksi ongelmaksi, ja sille voi joskus olla vaikea löytää syytä.

Seksihalun puute vaikuttaa 6-13 % suomalaisista naisista ja se on useimpien mielestä ongelmallista.

Naisten seksihalun puutteen syyt

Seksin puute on monimutkainen ongelma, joka voi johtua sekä fyysisistä että henkisistä syistä. Se voi myös johtua kumppanista, jos kipinä on kadonnut. Tai se voi liittyä raskauteen, jossa et enää tunne itsesi seksikkääksi. Tai se voi johtua hormonaalisesta epätasapainosta. Syyt voivat myös liittyä stressiin, masennukseen, mustasukkaisuuteen, traumaan tai ihan vain huonoon seksiin - kyllä, kuten olet luultavasti huomannut, luettelo mahdollisista seksuaalihäiriöiden syistä on pitkä ja siksi ongelma voi olla hyvin monimutkainen.

Puutteen vaikutus

Seksuaalinen toimintahäiriö voi vaikuttaa naisiin sekä fyysisesti että henkisesti, ja sillä voi olla myös negatiivinen vaikutus parisuhteeseen. Fyysisiä ongelmia voivat olla emättimen kuivuus, ohuet emättimen seinämät ja kipu yhdynnän aikana, mikä voi johtaa negatiiviseen kierteeseen, joka vain pahentaa ongelmaa eikä saa sinua haluamaan seksiä. Lyhyesti sanottuna, huonot kokemukset sängyssä voivat pahentaa seksuaalista toimintahäiriötä. Seksuaalisen halun puutteesta johtuvia mielenterveysongelmia voivat olla alhainen itsetunto, epävarmuus, riittämättömyys, masentuneisuus ja häpeä siitä, että et enää tunne olosi niin luonnolliselta seksin aikana. Kaikki nämä tekijät voivat myös vaikuttaa negatiivisesti suhteeseen, koska se voi johtaa jännitteisiin seksin ja läheisyyden puutteesta.

Mitä voit tehdä seksihalun puutteelle? 6 vinkkiä

Monet ihmiset uskovat virheellisesti, että halu on jatkuvaa ja että seksihalun puutteelle ei voi tehdä mitään. Koska seksihaluusi vaikuttavat sekä henkiset että fyysiset syyt, on tärkeää ennen kaikkea selvittää seksihalun puutteen ensisijainen syy. Alla annamme sinulle 6 hyvää vinkkiä, mitä sinä naisena voit tehdä, jos sinulla on ongelmia seksihaluttomuuden kanssa ja haluat tehdä ongelmalle jotain.

1) Riko tabu – puhu siitä: Istu kumppanisi kanssa alas ja kerro hänelle, että sinulla on ongelmia seksihalun puutteen kanssa ja että se häiritsee sinua. Joskus niinkin yksinkertainen asia kuin ongelmasta puhuminen voi auttaa paljon. Tarvittaessa voit myös harkita terapiaa joko yksin tai yhdessä kumppanisi kanssa, jotta voisitte puhua ongelmasta avoimesti ja ennakkoluulottomasti ja saada apua parisuhteen vaalimiseen, mikä toivottavasti auttaa myös saamaan seksihalun takaisin.

2) Elämäntapojen muutokset: Jotkut naiset huomaavat, että terve paino, terveellinen ruokavalio, liikunta, tupakoinnin lopettaminen ja riittävä uni lisäävät heidän seksihaluaan. Koska seksihalun puute johtuu monissa tapauksissa psykologisista tekijöistä, kannattaa ehkä yrittää laittaa huonot tavat hyllylle ja alkaa elää terveellisempää elämää. Koska jos olet onnellisempi, henkisesti tasapainossa ja yleensä onnellisempi elämääsi, koet monissa tapauksissa positiivisen vaikutuksen seksihaluusi. Tee jotain, mikä tekee sinut onnelliseksi ja inspiroi kumppaniasi ilolla – se kannattaa. Ei vain sängyssä, vaan yleensäkin henkisen hyvinvoinnin vuoksi.

On monia asioita, joita voit tehdä itse, jos sukupuolihalu on heikentynyt

3) Luonnolliset lisäravinteet naisille: Jos sinulla on ongelmia seksihalun kanssa, voit käyttää luonnollista tehoa, joka on suunniteltu antamaan halulle vauhtia. Ja nykyään voi todella saada potenssilääkkeitä naisillekin. Hyvä esimerkki on ViaHer Pro, joka on naisten seksihalun lisäämiseen tarkoitettu ravintolisä. Ravintolisä sisältää gingko bilobaa, inkivääriä, humalaa ja B2-vitamiinia, ja se voi auttaa saamaan takaisin naisellisuuden ja aistillisuuden antamalla sisäisesti libidolle pienen lisäpotkun. Toinen hyvä vaihtoehto on HerSolution Gel, joka on luonnollisia ainesosia sisältävä geeli, jota voidaan levittää suoraan iho alueeseen jota halutaan herätellä.

4) Estrogeeni hormonaaliseen epätasapainoon: Hormonaalisen epätasapainon vuoksi monet naiset voivat kokea emättimen kuivuutta ja kipua yhdynnän aikana. Estrogeenihoito voi korjata tämän. Jos et kuitenkaan halua saada lääketieteellistä hoitoa, sinun kannattaa harkita Proferia Progesterone -voidetta, joka auttaa ylläpitämään normaalia hormonitasapainoa voiteen luonnollisen kasviestrogeeni-pitoisuuden ansiosta.

5) Seksilelut: Dildot, vibraattorit ja seksilelut voivat auttaa kiihottumisessa lisäämällä verenkiertoa sukupuolielimissä ja lisäämällä tunnetta seksin aikana. Siksi jotkut naiset voivat hyötyä seksilelujen käyttämisestä - joko yksin tai osana esileikkiä kumppanin kanssa - koska ne voivat auttaa edistämään seksihalua. Voit myös yrittää nukkua lähekkäin parisi kanssa, halata sängyssä ja ottaa todella pitkän esileikin keskittyen läheisyyteen ja kumppaniin. Se ei välttämättä aina johda seksiin – mutta läheisyys on silti tärkeää.

6) Lääkkeet – tietyt reseptilääkkeet voivat johtaa seksihalun puutteeseen. Joten keskustele lääkärisi kanssa ongelmasta, koska lääkäri voi usein muuttaa reseptiä ja löytää toisen vaihtoehdon. Vaihtoehtoisesti lääkäri voi määrätä erityyppisiä lääkkeitä, jotka voivat auttaa seksihalun kanssa, jos ongelma on fyysisesti ratkottavissa.

Vähentynyt seksihalu voi vaatia käyntiä lääkärissä

Voit tehdä paljon itse saadaksesi seksihalulle luonnollisen sysäyksen. Jos ongelma kuitenkin jatkuu ja johtuu joko suhteesta tai itsetunnostasi, on todella hyvä idea mennä lääkärin luo tutkimuksiin. Yhdessä toisten ihmisten kanssa on helpompi löytää itsellesi parhaiten sopivan hoitomenetelmän, jolloin saat apua naisellisuutesi ja seksihalusi uudelleen löytämiseen.

Lue myös nämä