Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Ruusufinni miten hoitaa ihon punoitusta?

Jos sinä olet yksi heistä, joka kärsii ruusufinnistä, on sinulla todennäköisesti oireena jossakin vaiheessa ihon punoitusta. Ihon punoitus voi ilmetä esimerkiksi punastumisena, joka kestää hieman tavallista pidemmän aikaa. Jos ruusufinniä ei hoida, voi tämä punoitus jäädä pysyväksi. Toinen pysyvää punoitusta aiheuttava tekijä on näkyvät verisuonet ihon pinnalla.

Riippumatta siitä, mikä punoitusta aiheuttaa, ei sinun tarvitse elää oireiden kanssa. Mikäli punoitus tuntuu häiritsevältä, voi ihotautilääkäri tehdä sinulle hoitosuunnitelman, joka sisältää yhden tai useamman seuraavista keinoista:

Auringolta suojautuminen

Voidepurkit

Tämä on tärkeää vuoden jokaisena päivänä. Auringon valo on yksi johtavista ruusufinniä aiheuttavista syistä, jotka johtavat ihon punoitukseen. Vaikka hoitaisit punoitusta, ja saisit sen pidettyä kurissa, tulee sinun silti suojautua auringonsäteiltä.

Suojataksesi ihoasi, suosittelevat ihotautilääkärit seuraavia keinoja päivittäiseen käyttöön:

Käytä aurinkovoidetta päivittäin vuoden jokaisen päivänä. Mielellään sellaista, jossa suojakerroin on vähintään 30 SPF. Jos aurinkovoide ärsyttää ihoasi, kokeile sellaista tuotetta, joka sisältää joko sinkkihappoa tai titaanidioksidia, tai molempia.

Käytä lierihattua kun olet ulkona auringonpaisteessa.

Suosi varjoisia paikkoja ulkona ollessasi.

Vältä keskipäivän polttavinta aurinkoa.

Ruusufinnin oireiden laukaisijoiden vältteleminen

Silloinkin, kun hoidat ihon punoitusta, voivat tietyt ärsykkeet laukaista punoituksen uudestaan. Voit välttää tällaisia tilanteita opettelemalla, mitkä ovat ne asiat ja aineet, jotka laukaisevat ruusufinnin juuri sinulla, ja pyrkimällä välttämään niille altistumista.

Opi miten toimia täältä:

Miten ehkäiset ruusufinnin ärsyttämistä

Ihonhoito ruusufinnissä

Ihonhoitotuotteesi ja jopa se, miten peset kasvosi saattaa vaikuttaa ja olla osasyynä ihosi punoitukseen. Kaikki, jotka kärsivät ruusufinnistä tarvitsevat hellävaraista ihonhoitoa.

Ruusufinnille ystävällinen ihonhoito pitää sisällään:

  • Hanki itsellesi mieto puhdistusaine päivittäiseen käyttöön
  • Käytä vain sormenpäitäsi, kun levität puhdistusainetta ihollesi
  • Huuhtele kasvosi kädenlämpöisellä tai viileällä vedellä
  • Kuivaa kasvosi hellävaraisesti puhtaalla ja pehmeällä pyyhkeellä

Pyri olemaan käyttämättä pesulappuja, kasvovettä, astringentteja ja hajustettuja saippuoita niillä ihon alueilla, joilla esiintyy ruusufinniä, koska nämä elementit voivat lisätä ihon punoitusta.

Mikäli suurin osa ihonhoitotuotteista aiheuttaa sinulle punoitusta, kutinaa, ärsytystä, pistelyä tai polttelua, voi ihotautilääkäri suositella sinulle tuotteita, jotka ovat tarpeeksi hellävaraisia ihmisille, jotka kärsivät ruusufinnistä.

Vihreää vivahtava meikki

Tämä keino ei sinänsä vähennä punoitusta, mutta auttaa sen peittämisessä. Jotkut merkit valmistavat vihreään taittavia meikkituotteita erityisesti ruusufinnistä kärsiville ihmisille.

Laser ja muut valoon perustuvat hoitomuodot

Laserhoito naisen kasvoille

Ihmisille, joilla on jatkuvasti punainen iho tai näkyviä verisuonia ihon pinnalla voi laser tai muut valohoidot olla tehokas ratkaisu. Osalla potilaista häipyy punoitus kokonaan jopa vuosiksi.

Toiset tarvitsevat useamman hoitokerran nähdäkseen tuloksia. Hoitoa harvoin korvaa vakuutus, joten se voi myös tulla kalliiksi.

Osaavissa käsissä sivuvaikutukset ovat hyvin rajalliset ja väliaikaisia. Yleisimpinä sivuvaikutuksina nähdään punoitusta ja ihon turvotusta.

Ilman tarvittavaa koulutusta laserhoidoista ja riittävää tietämystä ihosta, on sivuvaikutusten riski paljon korkeampia. Palovammoja, rakkuloita, pysyviä arpia ja ihon värin muutoksia voi esiintyä.

Jotta saisit tietää, onko tämän tyyppinen hoito juuri sinulle hyödyllistä, American Academy of Dermatology suosittelee, että hakeudut ihotautilääkärin puheille. Lääkäri, joka säännöllisesti käyttää laseria hoitomuotona ja on tottunut hoitamaan ruusufinniä, pystyy kertomaan sinulle, ovatko nämä hoitomuodot sinulle soveltuvia. Kaikille ruusufinnistä kärsiville ne eivät nimittäin ole.

Lääkepurkki ja pillereitä

Tietyt reseptilääkkeet voivat vähentää ruusufinnin aiheuttamaa punoitusta. Voiteet ja geelit toimivat jopa 12 tuntia. Vaikuttavan ajan päättyessä punoitus palaa iholle. Päivittäisellä käytöllä voiteet voivat mahdollistaa punoituksettoman olotilan 12 tuntia päivässä. Kliinisissä kokeissa nämä lääkkeet hoitivat tehokkaasti kasvojen punaisuutta päivittäisessä käytössä.

Yleisimmät sivuvaikutukset ovat lieviä. Niitä ovat muun muassa kasvojen punoitus, punastuminen, poltteleva tunne ja ihottuma. Joillakin harvoilla sivuvaikutuksina esiintyi kutinaa, punaisuutta tai kipua lääkevoiteita levittäessä. Kaikki nämä sivuvaikutukset ovat kuitenkin usein vain väliaikaisia.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa