ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Näistä syistä rintaleikkausta kannattaa harkita tarkkaan

25 Syytä olla tekemättä rintojen suurennusleikkausta

Nainen seisoo ja häntä arveluttaa

Viime viikolla Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) raportoi, että rintaimplantit voivat vaarantaa naisten terveyden jopa hengenvaarallisella tavalla. Uutisten mukaan pieni prosenttiosuus rintojen suurennusleikkauksen läpikäyneistä ja rintaimplantit hankkineista naisista voi saada harvinaislaatuisen syövän nimeltä ALCL (anaplastic large cell lymphoma), joka vaikuttaa etenkin kehon omaan immuniteettijärjestelmään. Täten virasto vahvisti, että rintaimplanttien hankkimisen sivuvaikutuksena voi pahimmassa tapauksessa olla kuolema.

Edelleen puhumme valitettavan vähän rintojen suurennusleikkausten yleisimmistä vaaroista sekä ongelmista. Rintaleikkauksiin liittyy paljon todellisia vaaroja, jotka voivat olla erittäinkin hankalia pitkällä aikavälillä, vaikka ne eivät johtaisikaan hengenvaaraan. Vaikka FDA varoittaa rintaimplanttien mahdollisesta hengenvaarasta, olisi toivottavaa, että viranomaiset varoittaisivat myös muista rintojen suurennusleikkauksiin liittyvistä riskeistä.

Diana Zuckerman, Ph.D., Elizabeth Nagelin-Anderson, M.A. ja Elizabeth Santoro, R.N., M.P.H. ovat sekä lääkäreitä että tutkijoita, ja puhuvat paljon rintaimplanteista sekä niihin liittyvistä riskeistä:

Vuonna 2008 yli 300 000 amerikkalaista naista sekä teini-ikäistä tyttöä kävi läpi rintojen suurennusleikkauksen joko hankkien rintoihinsa silikoni tai keittosuolaliuosta sisältävät täytteet. Myös noin 80 000 rintasyöpäpotilasta korjautti rintansa rintojenpoisto-operaation jälkeen. Rintojen suurennusleikkaukset ovat kolminkertaistuneet vuoden 1997 jälkeen, jolloin operaatioita tehtiin vain hieman yli 100 000. Kolikon kääntöpuolena ovat tilastot noin 40 000 implanttien poistoleikkauksista, jotka raportoitiin vuonna 2008.

Rintaleikkausten yleisimmät ongelmat

Nainen peittää rinnat kädellä

Alla olevaan listaan olemme jaotelleet rintaleikkausten yleisimpiä ongelmia ja riskejä. Listaa on hyvä tarkastella etenkin, jos olet itse harkitsemassa rintojen suurennusleikkausta tai joku läheisistäsi suunnittelee operaatiota itselleen. Minkä hinnan todellisuudessa maksamme rintojen suurennusleikkauksesta? Kuinka paljon todellista onnea suuremmat rinnat tuovat elämäämme, vai ovatko implantit vain nopea ratkaisu muihin omakuvaan liittyviin ongelmiin? Tärkeintä rintojen suurennusleikkauksien vaaroja käsiteltäessä olisi saada aikaan avoin keskustelu asiasta ja operaation mahdollisista haitoista. Sekä miehet että naiset, nuoret ja aikuiset olisi hyvä ottaa osalliseksi mukaan keskusteluun. Näin myös psykologisista syistä, kuten kumppanin painostuksesta tai oletuksista kehomme riittämättömyydestä, voitaisiin keskustella avoimesti ja näin välttää turhia ennakko-odotuksia tai luuloja koskien operaatiota.

Vaikka onkin ymmärrettävää että rintasyövästä kärsinyt potilas korjauttaa rintansa kasvaimenpoiston jälkeen, on rintaimplantit hankkineiden naisten syöpäriski kuitenkin noin 38% korkeampi kuin ilman implantteja elävien naisten. Täysin terveenkin naisen syöpäriski siis kasvaa rintaimplanttien myötä, joten on tärkeä ymmärtää kaikki rintojen suurennusleikkauksiin liittyvät vaarat ja tarkoin harkita operaation tarpeellisuutta omassa elämässä.

Alla olevasta listasta voit lukea rintaimplantteihin liittyvistä vaaroista. Lista on julkaistu Yhdysvaltalaisen “National Research Center for Women and Families” taholta. Myös tässä artikkelissa on käytetty runsaasti lähteitä, joita lukemalla voit arvioida rintojen suurennusleikkauksiin liittyviä riskejä tarkemmin.

Rintojen suurennusleikkausten, silikoni-implanttien sekä keittosuolaliuosimplanttien komplikaatioita ja ongelmia:

 • tulehdukset (bakteerit ja implantista mahdollisesti vuotavat pilaantuneet nesteet)
 • leikkauksesta johtuvat komplikaatiot
 • leikkaukseen liittyvän nukutuksen riskit
 • krooninen rintakipu
 • rintojen tai nännien tunnottomuus
 • leikkaushaavan sisäiset arpeutumisongelmat
 • ulkoinen arpikudos
 • kovettuneet ja epämuodostuneet rinnat
 • implantin vuoto tai rikkoutumisvaara
 • nekroosi eli solujen kuoleminen
 • lisäleikkaukset vanhojen virheiden korjaamiseksi
 • epätyytyväisyys rintojen lopputulokseen
 • epämuodostumat
 • niveltulehdukset ja kivut
 • väsymys
 • muistinmenetys
 • kognitiiviset häiriöt kuten keskittymisvaikeudet
 • metallimyrkytykset (etenkin silikoni-implanteissa)
 • silikonin vuotaminen muihin kudoksiin tai sisäelimiin
 • immuniteettijärjestelmän heikkeneminen
 • hengenvaara ja/tai mahdollinen kuolema

Listassa listattujen asioiden lisäksi rintaimplanttien jälkeen imettäminen on erityisen hankalaa ja implantit heikentävät esimerkiksi mammografiatutkimuksen herkkyyttä, jolloin rintasyövän havaitseminen tutkimuksissa vaikeutuu. Joskus mammografiatutkimus on myös aiheuttanut implanttien repeytymistä.

Ensimmäisen kolmen vuoden aikana kolme neljästä rintansa syöpähoitojen jälkeen uudelleen rakennuttaneista naisista sekä puolet muista syistä implantit hankkineista naisista on kokenut ainakin yhden leikkauskomplikaation. Useimmat vaivat ovat kivut, tulehdukset, rintojen kovettuminen tai uusien leikkauksien tarve. On myös laajalti todettu, että kaikki implantit tulevat jossain vaiheessa tiensä päähän, joskin ajankohtaa on vaikea arvioida. Silikoni-implanttien on yleensä arvioitu kestävän 7-12 vuotta, joskin osa saattaa rikkoutua jo ensimmäisinä kuukausina kun taas toiset saattavat kestää jopa 15 vuotta.

Eräässä Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston teettämässä tutkimuksessa suurennusleikkauksen läpikäyneistä naisista suurin osa kärsi edes yhden silikoni-implantin repeytymisestä ensimmäisen 11 vuoden aikana, ja joka vuonna rikkoutumisvaara kasvaa. Noin 21% naisista on kärsinyt myös silikonin valumisesta kehon muihin osiin, vaikka suurimmaksi osaksi valuminen tapahtuukin potilaan huomaamatta.

Rintaleikkauksen mahdolliset pitkän ajan riskitekijät

Mietteliäs nainen

Rintojen suurennusleikkausta mietittäessä on myös tärkeä ymmärtää operaation taloudelliset riskit sekä vakuutusmaksujen mahdolliset ongelmat. Vakuutusta mietittäessä on muistettava, ettei lisäleikkauksien määrää tai komplikaatioita voida koskaan ennustaa etukäteen. Joissain tapauksissa implantin poistoleikkaus on vaatinut myös alkuperäisen rinnan sekä kudoksen poistattamista tai jopa koko rintalihaksen poisto-operaation. Riskit ovat suuria etenkin kun puhutaan tulevaisuudesta sekä mahdollisista pitkäaikaisista komplikaatioista, jotka vaikuttavat koko elämän laatuun sekä hyvinvointiin ja terveyteen.

Ensimmäinen tärkeä asia, jota kannattaa pohtia: Rintaleikkauksiin ja implantteihin liittyy runsas määrä riskejä, jotka voivat pahimmassa tapauksessa aiheuttaa hengenvaaraa, pitkäaikaista ja kroonista kipua sekä kosmeettisia että taloudellisia riskejä.

Toinen tärkeä asia, jota kannattaa pohtia, kun harkitset rintojen kuppikoon kasvatusta: Mieti tarkoin mitkä asiat motivoivat sinua kauneusleikkaukseen: ovatko syyt tarkoin harkittuja, vai onko ulkopuolisilla paineilla tai oletuksilla osuutta asiaan?

3 syytä iloita pienistä rinnoistasi

Pienten rintojen hyvät puolet voivat helposti unohtua. Mediasta voi valitettavasti joskus saada sellaisen käsityksen, kuin me pienirintaiset olisi “oikeita” naisia ollenkaan. Joku voi jopa rikastuakin tuunatulla varustuksellaan! Mitä iloa pienistä rinnoista muka voi olla, kuuluu vääristynyt viesti. Vaan kuinka kaukana tuo ajatus onkaan todellisuudesta! Pienissä rinnoissa on valtavasti aihetta iloon.

Tunnet enemmän mielihyvää

Unohdetaan jo pornotähdet ja Playboy-puput. Pienirintaiset naiset tuntevat nähkääs enemmän seksuaalista nautintoa.

Wienin yliopiston tutkimuksen mukaan pienet rinnat voivat olla peräti 24% herkemmät kuin suuremmat rinnat. Toisin sanoen herkät pienet rinnat helpottavat kiihottumista. Pienet rinnat suuremman nautinnon puolesta!

Pysyt terveempänä

Isorintaisten naisten tiedetään usein kärsivän rintojen painosta johtuvista selkäkivuista. Suuret rinnat aiheuttavat kehossa usein myös muita muutoksi.

Parempi ryhti. Pienirintaisena et monien suuririntaisten naisten tavoin kärsi selkäkivuista. Sen lisäksi ryhtisi pysyy parempana, kun etumus ei paina sitä köyryyn.

D-kupin rinnat voivat painaa jopa 1.1 - 1.6 kiloa. Ryhtiongelmien lisäksi painosta voi aiheutua myös lihasjännitystä ja päänsärkyä. Suurten rintojen painosta aiheutuu rasitusta keholle. Useimpien isorintaisten naisten täytyykin kipua välttääkseen käyttää erittäin tukevia urheiluliivejä liikkuessaan. Pienemmät rinnat eivät heilu yhtä paljon, jolloin tavalliset urheiluliivit riittävät meille mainiosti.

Pienet rintasi voivat auttaa sinua välttymään myös rintasyövältä. Rintojen tarkistaminen kyhmyjen varalta on myös helpompaa, kun tutkittavana on vähemmän kudoskerroksia.

Näytät nuoremmalta pidempään

Teinivuosinasi nuorelta näyttäminen saattoi tuntua kauhealta kohtalolta, mutta nyt vanhempana (ja viisaampana) osaamme jo arvostaa sitä! Litteämpi, terhakka povesi pitää sinut nuoren oloisena pidempään. Koska isot rinnat taas saattavat alkaa roikkua iän myötä, niistä näkee helpommin, ette nainen enää ole ihan nuori.

Miehet on kenties suunniteltu huomaamaan suuret rinnat (miten yllättävää!), mutta syy tämän taipumuksen takana voi tulla monille yllätyksenä. Voidakseen arvioida naisen ikää, luolamiesten oli aikoinaan turvauduttava ulkoisiin, fyysisiin vihjeisiin kuten juuri rintarauhasten kokoon. Koska suuremmat rinnat pyrkivät roikkumaan iän myötä, niistä voi päätellä, että kyseessä oli jo vanhempi nainen. Pienirintaisen naisen ikää taas on vaikeampi arvioida.

Lopuksi

Kauneuskirurgia on tietysti vaihtoehto monille naisille ja useatt ovat siitä löytäneetkin apua. On kuitenkin monia pulmia, joita kirurgin veitsi ei pysty korjaamaan. Surullista kyllä, tyytymättömyys omiin rintoihin voi olla emotionaalisesti sanomattoman rankkaa. Kuudessa merkittävässä tutkimuksessa on todettu, että rinta-implantit hankkineiden naisten itsemurhariski on peräti VIISINKERTAINEN muihin naisiin verrattuna. He joutuvat myös useammin psykiatriseen sairaalahoitoon johtuen osin kehokuvasta johtuvista huonosta itsetunnosta ja masennuksesta.

Mistä tämä johtuu? Yhden teorian mukaan monet rintojensuurennusleikkaukseen hakeutuvat naiset voivat jo valmiiksi kärsiä masennuksesta, ahdistuksesta ja/tai kehonkuvan ongelmista. Ongelmat voivat liittyä joko vain rintoihin tai sitten kehonkuvaan yleisemmin, sanoo David Frederick Chapmanin yliopistosta Kaliforniasta. Psykologian professori Frederick on tutkimuksissaan selvittänyt laajalti rintojen koon ja kehonkuvan välistä yhteyttä. Hänen tutkimuksissaan rintoihinsa tyytymättömillä naisilla esiintyi usein myös yleisempää tyytymättömyyttä omaa ulkonäköä kohtaan. Heidän mielessään rinnat ja kehonkuva näyttävät liittyvän erottamattomasti toisiinsa.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa