Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Voiko puuduttava suihke ehkäistä ennenaikaista laukeamista

Ennenaikainen siemensyöksy on vaiva, joka häiritsee monen suomalaisenkin miehen intiimielämää ja varjostaa parisuhdetta sekä aiheuttaa elämässä ylimääräistä ja turhaa stressiä. Ennenaikainen laukeaminen on yleisempi vaiva kuin moni luuleekaan, mutta siitä puhutaan valitettavan vähän. Ennenaikaisella laukeamisella on paljon psykologisia vaikutuksia miehen itsetunnolle sekä seksielämälle ja edelleen valitettavan usein hoidon hakeminen koetaan vaikeana, sillä yhteiskunnassa aihe on edelleen tabu. Ennenaikaisessa siemensyöksyssä mies laukeaa lähes aina ennen kuin hän tai hänen seksikumppaninsa sitä haluaa, jolloin ongelma varjostaa koko parisuhteen intiimielämää. Herkkä siemensyöksy tapahtuu usein vain vähästä peniksen stimuloinnista ja usein n. minuutin sisällä yhdynnän tai erektion alkamisesta. Joissakin tapauksissa ennenaikainen siemensyöksy tapahtuu jo ennen yhdynnän aloittamista.

Sekuntikello ikoni lyhyt kesto
Nopea laukeaminen

On verrattaen yleinen vaiva. Yhdynnän kesto voi kuitenkin pidentää.

Sekuntikello ikoni pidempi kesto
Kestä pidempään

On useita keinoja joiden avulla voit viivästyttää laukeamista

Spray suihke ikoni
Puuduttavat suihkeet

Suihke voi pidentää yhdynnän kestoa huomattavasti ja on helppo käyttää.

Ennenaikaista siemensyöksyä on mahdollista viivästyttää

Ennenaikainen siemensyöksy on usein neuro-psykologista, mutta sitä voi oppia kontrolloimaan ja siihen voi saada apua markkinoilla olevista erinäisistä hoidoista ja lääkkeistä. Lähes 30% miehistä kärsii jossain vaiheessa elämäänsä ennenaikaisesta siemensyöksystä, joten vaiva on yleisempi kuin monet luulevatkaan. Valtaosa miehistä oppii iän ja kokemuksen karttuessa viivästyttämään laukeamistaan, mutta vaivaan on olemassa myös muita keinoja.

Puuduttavat suihkeet viivästyttää herkkää laukeamista

Ennenaikaista siemensyöksyä viivästyttävät geelit ja puuduttavat suihkeet penikseeen toimivat paikallispuudutuksen lailla, ja niitä on markkinoilla eri muodoissa. Hellävaraisesti paikallisesti puuduttavista tuotteista osa on geelimäisiä valmisteita, osa voiteita tai suihkeita sekä esimerkiksi puuduttavia kosteusliinoja, joita voit helposti käyttää ennen yhdynnän alkamista. Useimmat tuotteista käyttävät samoja ainesosia, mutta eri muodoissa. Suosituin suihkeiden puuduttava ainesosa on useimmiten lidokaiini, jonka vaikutus alkaa usein erittäin nopeasti ja on kestoltaan keskipitkä ja usein sivuvaikutuksiltaan lievä. Vaikutus alkaa usein minuuteissa, mutta sprayn parhaimmat tulokset saavutat odottamalla kuitenkin hetken. Lidokaiini vaikuttaa hermosoluihin sekä estää hermoimpulssien välittymisen. Ideana on että valmisteet puuduttavat peniksen ja näin vähentävät stimuloinnin tunnetta, joka usein aiheuttaa yliherkän peniksen ennenaikaisen siemensyöksyn. Sprayn haittavaikutuksia saattavat olla muun muassa seksikumppanin paikallinen puutuminen, joka saattaa vähentää tämän nautintoa, mutta tapauksia on yhä harvemmin, sillä markkinoiden tuotteet ovat laadukkaita sekä imeytyvät nopeasti ihoon.

Käytä puuduttavaa suihketta oikein ja nauti seksistä pidempään kumppanin kanssa

Osaa markkinoiden tuotteista voit kuitenkin käyttää vain levittämällä tai suihkuttamalla niitä peniksen kaikista herkimpiin alueisiin eikä suinkaan kaikkialle. Puuduttavien suihkeiden vaikuttavat ainesosat supistavat peniksen verenkiertoa sekä ns. rauhoittavat penikseen kohdistuvaa kitkaa. Tämän takia olisikin hyvä tietää missä kohtaa yliherkkyyttä esiintyy, sillä kaikkien miesten penikset ovat erilaisia. Tarkista kuitenkin suihkeet etukäteen ja valitse sellainen, joka imeytyy nopeasti ja helposti suoraan ihoon, eikä siten aiheuta ei-toivottuja sivuvaikutuksia seksikumppanillesi. Tärkeää on myös että testaat suihkeita hyvin esimerkiksi kämmenen iholle ennen kuin käytät tuotteita, sillä vaikka suurin osa markkinoiden tuotteista on luonnonmukaisia voivat ne aiheuttaa yliherkkyyttä tai allergisia reaktioita. Hyvin valittu puuduttava suihke auttaa sinua nauttimaan seksistä kauemmin ja viivästyttää laukeamista sekä orgasmia, mutta myös kestää pidempään, sillä sinun ei tarvitse käyttää sitä paljoa tai suurille alueille. Useammat markkinoiden suihkeet vaikuttavat nopeasti, n. 5-10 minuutissa, joten tuotteita on helppo käyttää juuri ennen yhdynnän alkamista. Suurin osa tuotteista soveltuu myös suuseksiin ja käytettäväksi kondomin kanssa.

Kun ennenaikaisen siemensyöksyn itsehoito ei auta

On kuitenkin mahdollista, että ennenaikainen laukeaminen voi jatkua suihkeista huolimatta, jolloin on suositeltavaa hakeutua lääkärin, seksuaaliterapeutin tai psykoterapeutin puoleen. Lääkäritkin osaavat kertoa tarkempaa tietoa juuri sinulle sopivista itsehoitomenetelmistä ja määrätä esimerkiksi lääkkeitä, jotka korjaavat aivojen serotoniiniarvoja. Serotoniinin toiminta keskushermostossa vaikuttaa muun muassa mielialaan sekä vireystilaan. Puuduttavat srayt voivat väärin käytettynä vähentää yhdynnästä saatavaa nautintoa, joten käänny heti lääkärin puoleen, jos epäilet etteivät tulokset ole toivottavia.

Lue myös nämä