ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Psoriasis iho oireet ja niiden hoito sekä ehkäisy

Psoriasis tai psoriaasi on krooninen iholla ja nivelissä esiintyvä tulehdustauti. Psoriaasia esiintyy noin kahdella prosentilla suomalalaisista. Tauti esiintyy usein aikuisiällä ja psoriasis voi esiintyä eri tavoin. Yleisin on läiskäpsoriasis, lähes 90% tapauksista on tätä tyyppiä. Psoriaasin hoitoon on olemassa itsehoitotuotteita. Me pyrimme tarjoamaan tehokkaita paikallishoitotuotteita tämän ihotaudin oireiden lievittämiseen.

Mikä on psoriasis?

Ennalta-arvaamaton ja hankala, psoriasis on yksi hämmentävimmistä ihotaudeista. Sen tunnistaa ihosoluista jotka lisääntyvät jopa 10 kertaa nopeammin kuin tavalliset ihosolut. Kun alimmat ihosolut nousevat ihon pinnalle ja kuolevat, niiden määrä aiheuttaa kohonneita, punoittavia ja hilseileviä läiskiä. Yleensä psoriaasia esiintyy polvissa, kyynärpäissä ja päänahassa. Sitä voi myös esiintyä vartalolla, kämmenissä sekä jalkopohjissa.

Oireet vaihtelevat sen mukaan, minkä tyyppinen psoriasis on kyseessä. Yleisin muoto on läiskäihottuma, ja sen oireet ovat:

  • Punoittavia läiskät, jotka ovat monesti hilseileviä; voivat olla kutisevia ja kivuliaita. Joskus ne saattavat halkeilla ja vuotaa verta. Pahimmissa tapauksissa ärtyneet läiskät saattavat kasvaa ja yhdistyä toisiinsa, peittäen isoja alueita kehossa.
  • Epämiellyttäviä muutoksia käsien ja varpaiden kynsissä, samentumista ja värinmuutoksia (tummia ns. öljyläiskiä) ja pieniä kuoppia. Kynsi voi myös murentua ja irrota kynsipatjasta.
  • Hilseileviä läiskiä tai hilsekokkareita päänahassa.

Mitkä ovat psoriaasin merkit ja oireet? Miltä psoriasis näyttää?

Psoriasis esiintyy punaisina ja tai vaaleanpunaisina hilseilevinä läiskinä ja kokkareina. Yleisimmin se näyttäytyy kyynerpäiden ja polvien iholla sekä päänahalla, ja usein se saattaa olla kutiseva. Vaikka psoriasis voi ilmetä missä tahansa kehon alueella, se on useimmiten kohdissa, jotka ovat joutuvat hankaukseen. Joskus hilseen poistaminen aiheuttaa pieniä veripilkkuja iholla, tätä kutsutaan Auspitz - oireeksi.

Voiko psoriasis vaikuttaa niveliin?

Joskus nivelkivut voivat olla psoriasiksen ainoa merkki, ja iho on täysin oireeton. Nivelsairaus joka on psoriasiksen aiheuttama on nimeltään psoriaattinen artriitti. Psoriaattinen artriitti eli psoriasis nivelissä aiheuttaa kipua ja turvotusta. Psoriasisliiton mukaan 10 - 30 % psoriasispotilaista kärsii psoriaattisesta artriitista.

Mikä tahansa nivel voi tulehtua, mutta yleisimmin artriitti esiintyykin käsien, polvien ja nilkkojen nivelissä. Psoriaattinen artriitti on artriitin tulehdusherkkä ja vaurioittava muoto jota voidaan helpottaa ja hoitaa, sekä estää taudin etenemistä.

Voiko psoriasis ilmetä vain kynsissä?

Pienellä määrällä psoriasis potilaista muodostuu pieniä nuppineulan kokoisia kuoppia ja kynsi saattaa irrota osittain kynsipohjasta, aiheuttaen isompia keltaruskeita värieroja kynnen pinnalle. Normaalisti kynnet oireilevat samanaikaisesti ihon ja nivelien kanssa. Kynsipsoriasis on tyypillisesti hyvin vaikea hoitaa. Hoitomahdollisuudet ovat rajoitetut ja saattavat sisältää vahvoja tooppisia voiteita jotka levitetään kynsinauhaan, pistoksia kynsinauhaan, sekä suun kautta annosteltavia hoitoja.

Kynsipsoriasis on vaikea tunnistaa ja usein sitä luullaan väärin kynsisieneksi.

Muita mahdollisia psoriasiksen muotoja:

Pisarapsoriasis

Punoittavia ja hilseileviä muhkuroita ja läiskiä (1.30 cm tai pienempiä) esiintyy ihon pinnalla laajoilla alueilla kehossa, yhtä aikaa tai kurkkukivun jälkeen.

Sukupuolielinten psoriasis

Kivuliaita läiskiä esiintyy erityisesti nivusissa ja peniksen kärjessä. Kirkkaanpunaisia, kiiltäviä läiskiä ihotaipeissa, kuten kainaloissa, nivusissa ja rintojen alla. Kosteissa paikoissa kuten navassa ja pakaroiden välissä läiskät saattavat olla hilseettömiä.

Sen voi helposti sekoittaa muihin ihotauteihin kuten sienitauteihin, hiivasieneen, ihottumaan tai bakteeri-infektioon.

Päänahan psoriasis

Erityisen paljon hilseilevä päänahka, jossa on punoittavia alueita. Kun on kyseessä päänahka, sitä voi olla vaikea erottaa ihotulehduksesta. Hoitokeinot ovat usein samantyylisiä kummallekin taudille.

Koko ihon psoriasis

Jaksoittainen, erityisen punoittava iho ja hilseily joka tapahtuu isoissa liuskoissa. Sitä saattaa esiintyä pysyvän psoriasishoidon keskeytyessä, joidenkin lääkkeiden sivuvaikutuksena, tulehduksen aiheuttamana tai jos iho on pahasti palanut auringossa. Se on taudin vakavin muoto ja tarvitsee usein sairaalahoitoa. Potilaat usein palelevat.

Mikä aiheuttaa psoriaasin?

Syitä jotka aiheuttavat psoriaasia on monenlaisia - emotionaalisesta stressistä traumaan ja streptokokkitulehdukseen. Uusimmat tutkimukset osoittavat että avaintekijänä ovat poikkeavuudet immuunijärjestelmässä. Jopa 80% potilaista joiden psoriasis uusiutuu, ovat kokeneet lähiaikoina trauman tai stressiä, esimerkiksi uuden työ tai läheisen kuoleman takia. Suurin osa lääkäreistä uskovat, että tämäntyyppiset ulkoiset tekijät laukaisevat perityn vian immuunijärjestelmässä.

Psoriasis on ihotauti jota immuunijärjestelmä ohjaa, erityisesti valkosolu nimeltään T-imusolu. Normaalisti T-solut auttavat kehoa puolustautumaan infektioita ja tauteja vastaan. Psoriaasin tapauksessa T-solut puolustautuvat virheellisesti ja aktivoituvat niin voimakkaasti että se aiheuttaa monenlaisia muita puolustusreaktioita, josta seuraa tulehdus ja ihosolujen nopea vaihtuvuus (joka ilmenee hilseilynä).

Erilaiset ihovauriot ja tietyt lääkkeet voivat ärsyttää ja pahentaa psoriaasia.

Psoriasis on usein perinnöllinen ja voi esiintyä samassa perheessä, mutta saattaa jättää väliin sukupolven. Isoisällä ja lapsenlapsella saattaa olla kummallakin psoriasis, mutta lapsen äidillä ei koskaan ilmene taudin oireita. Vaikka psoriasis voi olla kiusallinen ja nolostuttava vaiva, se on kuitenkin suurimmaksi osaksi suhteellisen harmiton. Kunnollisen ja pysyvän hoidon avulla oireet vähenevät muutaman kuukauden kuluttua.

Ajan kuluessa psoriasispotilaat voivat huomata, että oireet pahenevat ja laantuvat jaksoittain. Oireiden pahenemiseen on monenlaisia syitä, kuten tulehdukset, stressi, vaihtelut ilmanalassa ja lämpötiloissa jotka saattavat kuivattaa ihoa. Tietynlaiset lääkkeet saattavat myös laukaista tai pahentaa tautia. Joskus psoriasisläiskiä ilmestyy sellaisiin kehon kohtiin, jossa iho on joutunut koville: haavat ja pienemmät vauriot kuten naarmut, auringossa palaminen, paleltuminen ja tulehdukset.

Minkälaista tutkimusta psoriaasista tehdään?

Psoriaasia on tutkittu kansainvälisesti paljon, mutta tarkkaa syytä siihen miksi psoriaasia esiintyy ei ole vielä löydetty. Eri elementtien yhdistyminen, kuten esimerkiksi perinnöllinen taipumus & alttius, sekä ympäristötekijät ovat alistavia tekijöitä. On yleistä että psoriaasia esiintyy monella saman perheenjäsenellä. Viat ja heikkoudet immuunijärjestelmän sääntelyssä ja tulehduksen hillinnässä ovat merkittäviä syitä psoriaasin ilmenemiseen.

Vaikka psoriaasia on tutkittu jo yli 30 vuotta, täsmällistä syytä ja selitystä sen esiintymiseen ei ole vielä löydetty ja psoriaasi säilyy mysteerinä. Seuraavanlaisia tutkimuksia on tehty syiden selvittämiseen sekä laukaisevien tekijöiden löytämiseen:

Ihosolujen muodostuminen. Tutkijat ovat yrittäneet oppia minkälaisin tavoin ihosolut muodostavat tervettä ihokudosta. Samaan aikaan, muualla tutkitaan erityyppisiä soluja ja mekanismeja jotka aiheuttavat ihovaurioita. Jos tietynlaiset mekanismit pystytään keskeyttämään, tutkijat voivat löytää erilaisia tapoja estämään tai pysäyttämään taudin etenemisen.

Perinnöllisyystiede. Paljon edistymistä on saavutettu perinnöllisyystieteen alalla siitä, kuinka psoriasis periytyy. Monet geenit jotka vaikuttavat psoriaasiin ovat jo tuttuja, ja on myös monia joiden yhteydestä ja vaikutuksesta psoriaasiin on vahvoja epäilyksiä. Monitekijäisissä taudeissa (johon vaikuttavat geenit, ympäristö sekä muuntyyppiset tekijät) vaihtelu jo yhdessä tai kahdessa geenissä voi aiheuttaa suuremman todennäköisyyden että tauti periytyy. Tutkimusta psoriaasista ja psoriaattisesta artriitista jatketaan perinnöllisyystieteen eri alueilla.

Hermojärjestelmä. On olemassa tutkijoita jotka keskittyvät hermojärjestelmään yrittääkseen selvittää syitä siihen, mikä aiheuttaa kipua ja kutinaa psoriaasissa.

Immuunijärjestelmä. Sen jälkeen kun kävi ilmi, että erilaiset ihon tulehdukset psoriasispotilaissa olivat T-solujen laukaisemia, ovat tutkijat yrittäneet löytää tapoja jolla immuunijärjestelmän aiheuttamia reaktioita iholla voisi rauhoitella. Näiden tutkimusten joukossa on myös sellaisia jotka yrittävät selvittää keinoja, joilla voisi estää T-solujen toiminnan tai torjua sytokiineja (proteiini, joka toimii välittäjäaineena ja edistää tulehdusta). Jos tutkijat löytävät keinon jolla tähdätä vain tauteja aiheuttavia immuunireaktioita, välttäen kohdistumista immuunijärjestelmään kokonaisuudessaan, siitä seuraavat hoitomuodot voisivat auttaa psoriasispotilaita sekä muita potilaita jotka kärsivät autoimmuunitaudeista.

Sydän- ja verisuonitaudit. Tutkimus on osoittanut että psoriasispotilaat kärsivät sydän- ja verisuonitaudeista suuremmalla todennäköisyydellä, varsinkin jos psoriaasin aste on vakava, sekä myös liikalihavuudesta, korkeasta verenpaineesta ja diabeteksesta. Tutkijat yrittävät selvittää syitä jotka vaikuttavat näihin yhteyksiin ja kuinka hoitaa potilaita parhaalla mahdollisella tavalla.

Onko psoriasis tarttuvaa?

Psoriasis ei ole tarttuvaa. Sitä ei voi saada toiselta ihmiseltä, eikä sitä voi levittää kosketuksen avulla. Psoriasispotilaan ihon koskeminen päivittäin ei voi koskaan altistaa tartunnalle.

Minkälaista hoitoa psoriaasiin on tarjolla?

Psoriaasin hoitoon löytyy monenlaisia tehokkaita menetelmiä. Paras mahdollinen hoitomuoto on yksilölle räätälöity yhdessä lääkärin kanssa, ja se riippuu myös osittain siitä, minkä tyyppinen psoriasis on kyseessä, taudin vakavuudesta, sekä kuinka laajalle kehon alueelle se on levinnyt.

Lievissä tapauksissa, jossa psoriaasia esiintyy pienissä alueissa ympäri kehoa (kokonaisuudessaan alle 10% ihon pinta-alasta), iholle voidaan levittää erilaisia voiteita, suihkeita. Usein ne ovat hyvin tehokkaita ja turvallisia käyttää. Silloin tällöin apuna voidaan myös käyttää paikallisia pistoksia suoraan hyvin pitkäkestoiseen ja vastuskykyiseen psoriasisläiskään.

Keskitasoisista vakaviin tapauksiin jossa tauti on levinnyt laajalle alueelle (kokonaisuudessaan enemmän kuin 10% ihon pinta-alasta), tooppisten voiteiden käyttö ei välttämättä ole tarpeeksi tehokasta tai käytännöllistä. Silloin saatetaan turvautua UV-valohoitoon tai systemaattiseen hoitoon (kokonaisvaltaisiin hoitomenetelmiin kuten lääkkeisiin tai pistoksiin). Suulliset lääkkeet tuovat mukanaan suuremmat riskit erilaisiin sivuvaikutuksiin. Koska ihon pinnalla käytettävät tuotteet eivät auta esimerkiksi psoriaattiseen artriittiin, ei välttämättä ole muuta vaihtoehtoa kuin turvautua kokonaisvaltaisiin menetelmiin taudin etenemisen pysäyttämiseksi, erityisesti sen vaikutuksen niveliin.

Vaikka ruokavaliolla ei voi parantaa psoriaasia, siihen voi terveellisillä elämäntavoilla vaikuttaa jonkin verran. Psoriasisruokavalion tulisi olla sydän- ja verisuoniystävällistä: vältä punaista lihaa, huonoja rasvoja ja alkoholia. Suolan ja sokerin käytön määrää kannattaa myös tarkkailla. Kalaa, kasviksia, pähkinöitä, värikkäitä kasviksia ja hedelmiä tulisi lisätä ruokavalioon. On myös suositeltavaa siirtyä gluteenittomiin tuotteisiin ja huolehtia että ruoasta saa tarpeeksi vitamiineja ja muita tarpeellisia ravinteita, vaikkapa ravintolisävalmisteiden kautta.

On tärkeää muistaa, että aivan kuten minkä tahansa hoidon kanssa, psoriaasin hoitoon käytettävillä lääkkeillä on monenlaisia mahdollisia sivuvaikutuksia. Yksikään lääke ei ole 100% tehokas ja tuloksia tuottava jokaiselle, ja mikään lääke ei myöskään 100% turvallinen. Päätös lääkkeen käytöstä kannattaa tehdä yhdessä lääkärin kanssa, huolellisen harkinnan ja neuvonnan jälkeen. Lääkkeiden mahdolliset riskit ja edut täytyy tarkistaa yksilöllisesti jokaisen potilaan kohdalla ja siitä riippuen, minkälainen psoriasis on kyseessä. Jos kahdella potilaalla on samanlainen määrä psoriaasia, voi yhdelle helpotusta tuoda hyvin vähämääräinenkin hoito, kun taas toisen on pakon edessä turvauduttava monimuotoisimpiin ja kokonaisvaltaisiin hoitomenetelmiin.

Yksi tapa minimoida psoriaasin hoitoon käytettävien lääkkeiden vaikutuksia (erityisesti toksisuutta) on vuorottelumenetelmä. Ajatus on, että potilas vaihtelee käytössä olevia lääkkeitä 6-24 kuukauden välein. Riippuen siitä, minkälainen lääkitys on kyseessä, tämä voi olla varteenotettava vaihtoehto. Poikkeusta tähän vaihtoehtoon voidaan soveltaa silloin kun kyseessä on uudemmat, biologiset lääkkeet joita valotamme lisää alapuolella. Potilas joka on käyttänyt vahvoja tooppisia steroidivoiteita laajalle alueelle kehossaan pitkinä jaksoina voi hyötyä hoitomenetelmän väliaikaisesta vaihdosta esimerkiksi valoterapiaan, lääkkeisiin tai kalsitriolin käyttöön (D-vitamiinin hormonaalisesti aktiivinen aineenvaihduntatuote).

Mitä voiteita tai kotihoitotuotteita on tarjolla psoriaasin hoitoon?

Psoriaasin hoitoon löytyy monenlaisia tehokkaita menetelmiä. Paras mahdollinen hoitomuoto on yksilölle räätälöity yhdessä lääkärin kanssa, ja se riippuu myös osittain siitä, minkä tyyppinen psoriasis on kyseessä, taudin vakavuudesta, sekä kuinka laajalle kehon alueelle se on levinnyt.

Lievissä tapauksissa, jossa psoriaasia esiintyy pienissä alueissa ympäri kehoa (kokonaisuudessaan alle 10% ihon pinta-alasta), iholle voidaan levittää erilaisia voiteita, suihkeita. Usein ne ovat hyvin tehokkaita ja turvallisia käyttää. Silloin tällöin apuna voidaan myös käyttää paikallisia steroidipistoksia suoraan hyvin pitkäkestoiseen ja vastuskykyiseen psoriasisläiskään.

Keskitasoisista vakaviin tapauksiin jossa tauti on levinnyt laajalle alueelle (kokonaisuudessaan enemmän kuin 10% ihon pinta-alasta), tooppisten voiteiden käyttö ei välttämättä ole tarpeeksi tehokasta tai käytännöllistä. Silloin saatetaan turvautua UV-valohoitoon tai systemaattiseen hoitoon (kokonaisvaltaisiin hoitomenetelmiin kuten lääkkeisiin tai pistoksiin). Suulliset lääkkeet tuovat mukanaan suuremmat riskit erilaisiin sivuvaikutuksiin. Koska ihon pinnalla käytettävät tuotteet eivät auta esimerkiksi psoriaattiseen artriittiin, ei välttämättä ole muuta vaihtoehtoa kuin turvautua kokonaisvaltaisiin menetelmiin taudin etenemisen pysäyttämiseksi, erityisesti sen vaikutuksen niveliin.

On tärkeää muistaa, että aivan kuten minkä tahansa lääkityksen kanssa, psoriaasin hoitoon käytettävillä lääkkeillä on monenlaisia mahdollisia sivuvaikutuksia. Yksikään lääke ei ole 100% tehokas ja tuloksia tuottava jokaiselle, ja mikään lääke ei myöskään 100% turvallinen. Päätös lääkkeen käytöstä kannattaa tehdä yhdessä lääkärin kanssa, huolellisen harkinnan ja neuvonnan jälkeen. Lääkkeiden mahdolliset riskit ja edut täytyy tarkistaa yksilöllisesti jokaisen potilaan kohdalla ja siitä riippuen, minkälainen psoriasis on kyseessä. Jos kahdella potilaalla on samanlainen määrä psoriaasia, voi yhdelle helpotusta tuoda hyvin vähämääräinenkin hoito, kun taas toisen on pakon edessä turvauduttava monimuotoisimpiin ja kokonaisvaltaisiin hoitomenetelmiin.

Yksi tapa minimoida psoriaasin hoitoon käytettävien lääkkeiden vaikutuksia (erityisesti toksisuutta) on vuorottelumenetelmä. Ajatus on, että potilas vaihtelee käytössä olevia lääkkeitä 6-24 kuukauden välein. Riippuen siitä, minkälainen lääkitys on kyseessä, tämä voi olla varteenotettava vaihtoehto. Poikkeusta tähän vaihtoehtoon voidaan soveltaa silloin kun kyseessä on uudemmat, biologiset lääkkeet joita valotamme lisää alapuolella. Potilas joka on käyttänyt vahvoja tooppisia steroidivoiteita laajalle alueelle kehossaan pitkinä jaksoina voi hyötyä hoitomenetelmän väliaikaisesta vaihdosta esimerkiksi valoterapiaan, lääkkeisiin tai kalsitriolin käyttöön (D-vitamiinin hormonaalisesti aktiivinen aineenvaihduntatuote).

Mitä voiteita tai kotihoitotuotteita on tarjolla psoriaasin hoitoon?

Tooppiset lääkitykset (suoraan iholle kohdistuvat): kortisoni, D-vitamiini voiteet, kosteuttavat tuotteet, immuunijärjestelmän toimintaan vaikuttavat aineet, aktiivihiili, sekä monia muita.

Tooppiset kortisonituotteen ovat erittäin hyödyllisiä ja usein ensimmäiseksi kokeiltavia hoitokeinoja erityisesti psoriaasiin joka on levinnyt vain pienille alueille. Niitä valmistetaan monissa eri muodoissa, suihkeissa, geeleissä, voiteissa, salvoissa, ja vaahdoissa. Valmisteita on myös tarjolla monissa eri vahvuuksissa, erityisen vahvoja saatetaan käyttää kyynerpäissä, polvissa ja kovettuinessa läiskissä. Miedompia valmisteita käytetään herkemmillä alueilla kuten kasvoissa, kainaloissa sekä nivusissa. Yleensä tuotteita käytetään kerran tai kahdesti päivässä vain niissä kohdissa jossa psoriasis esiintyy. Voimakkaiden valmisteiden pitkäaikainen käyttö ei ole suositeltavaa. Liian kauan kestävä steroidien käyttö voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia ja häiriöitä, esimerkiksi pysyvää ihon ohentumista ja vaurioita.

Kalsitriolivoide on hyödyllinen käytössä sillä se vaikuttaa kalsiumin aineenvaihduntaan. Kalsitriolin etu on on siinä, että se ei aiheuta ihon ohentumista kuten tooppiset steroidit. Parhaita tuloksia varten voidaan käyttää samantyylisiä lääkkeitä kuten kalsitriolia joita voidaan käyttää samanaikaisesti tooppisten steroiden kanssa. Uusimpia samanaikaisesti käytettäviä aineita edustaa kalsipotriolin ja tooppisen steroidin yhdistelmä. Kalsipotrioli ei sovellu kaikkien potilaitten käyttöön. Tämäntyylisen lääkityksen pitkäaikainen käyttö yli 20% ihon pinta-alasta voi aiheuttaa epänormaalin kasvun kehon kalsiumitasossa.

Voiteet, erityisesti sellaiset joissa on salisyylihappoa, maitohappoa, ureaa tai glykolihappoa voivat olla hyödyllisiä psoriaasin hoidossa. Tälläisia voiteita on tarjolla reseptillä tai ilman reseptiä. Ne auttavat vähentämään hilseilyä, jotta tooppiset lääkkeet pääsevät imeytymään paremmin syvemmälle ihoon. Niitä voi käyttää kerrasta kolmeen kertaan päivässä. Muunlaiset voiteet kuten Vaseliini ja Crisco (kasvisöljyistä valmistettu rasva voivat myös helpottaa ja parantaa psoriaasin kuivaa sekä hilseilevää ulkonäköä.

Immuunijärjestelmään vaikuttavia lääkkeitä on myös käytetty menestyksekkäästi lievän psoriaasin hoidossa. Ne eivät myöskään aiheuta ihon ohenemista. Niillä on kuitenkin muunlaisia sivuvaikutuksia, näihin lukeutuvat ihotulehdukset sekä potentiaalisesti myös syöpä. Immuunijärjestelmän säätelyyn käytettyjen tooppisten voiteiden ja syövän yhteyttä ei tarkasti ja 100% varmuudella vielä tiedetä.

Kylpysuolat ja kylpeminen korkean suolapitoisuuden omaavassa vedessä kuten Lähi-idän Kuolleessa Meressä sekä maltillisen auringonpaisteesta nauttimisen voi myös olla suotuisaa psoriasispotilaille.

Hiilitervaa löytyy myös monenlaisissa muodoissa: on olemassa shampoota, kylpy- ja suihkutuotteita, sekä voiteita. Hiiliterva voi auttaa parantamaan ihon ulkonäköä ja vähentää hilseen määrää. Sen haju, tahrimis- ja värjäyskyky tekee siitä vähemmän houkuttelevan vaihtoehdon. Yksi hiilitervan suurimmista eduista on se ettei ihon ohentumisesta tarvitse murehtia.

Onko olemassa psoriaasin hoitoon suunniteltuja shampoita?

Erilaiset hiilitervashampoot ovat usein hyvin tehokkaita ja hyödyllisiä erityisesti päänahan psoriaasin kontrolloinnissa. Tarjolla on monenlaisia tuotteita, johon ei tarvita lääkärin reseptiä. Ei ole näyttöä siitä, että jotkus shampoot olisivat parempia kuin toiset. Yleisesti, hiilitervashampoon valinta on riippuu yksilön mieltymyksistä.

Miksi Psoriaasi on syytä hoitaa

Psoriaasin on usein pitkäaikainen sairaus. Jossa ilmenee liitännäisaurauksia. Koska psoriaasi on pitkäaikainen sairaus, se voi aiheuttaa pitkää stressiä työ- ja yksityiselämään. Siitä syystä hoitoon hakeutumista ja erilaisten hoitomuotojen kokeilua on syytä aloittaa mahdollisimman pian oireiden ilmettyä. Pyrimme tarjoamaan vain tehokkaiksi havaittuja hoitoja asiakkaillemme psoriaasin hoitoon. Tervetuloa ostoksille!

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa