ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Penispumpun anatomiaa, näin tyhjiöpumppu toimii

Erektiohäiriöön avuksi: Vakuumityhjiölaite eli penispumppu

Penispumppu on ulkoiseen käyttöön tarkoitettu pumppu, joka auttaa miehiä taistelemaan erektio-ongelmia vastaan. Penispumpun käyttötarkoitus on erektion saamisen edesauttaminen ja sen jäykkyyden vahvistaminen ja säilyttäminen. Voitaisiinkiin myös puhua siis erektiopumpusta.

Laite koostuu akryylisestä putkilosta ja siihen liitettynä olevasta pumppaavasta mekanismista. Penispumppu kiinnitetään suoraan peniksen päähän. Mekanismi voi olla puristeltava pallo, käteen istuva kahva, mäntä tai jokin elektroninen pumppaava ratkaisu. Kun laitteen käyttäjä laittaa peniksen sisälle putkiloon ja pumppaa ilman ulos, seurauksena syntynyt vakuumityhjiö lisää verenkiertoa peniksen paisuvaiskudokseen. Pumppauksen jälkeen putkilo otetaan pois ja peniksen tyveen liu’utetaan penisrengas. Penisrenkaan tarkoitus on hidastaa verenkiertoa peniksen tyvessä ja siten hidastaa veren poistumista peniksestä auttaen erektiota kestämään kauemmin jäykempänä.

Miten penispumppu toimii?

Aloita vakuumityhjiölaitteen käyttö asettaen pumppu peniksen päälle. Peniksen kuuluu mennä laitteen putkiloon sisään. Pumppu voi toimia paristoilla tai käsikäyttöisellä mekanismilla. Pumppaa ilma ulos putkilosta, jolloin putkiloon muodostuu vakuumityhjiö. Tyhjiö aiheuttaa veren pakkautumisen peniksen paisuvaiskudokseen koko matkalta, mikä turvottaa peniksen erektioon. Kun penis on erektiossa liu’uta liukuvoiteen avulla penisrengas peniksen tyveen hidastamaan verenkiertoa pois erektiivisestä peniksestä, jolloin erektio säilyy kauemmin. Hydropumppua, kuten Bathmate Hydromax Xtreme, käytetään samalla tavalla paitsi että se täytetään vedellä.

Päästä ilmaa pumpun sisään vapauttaen vakuumityhjiön ja poista pumppu peniksen ympäriltä.

Yhdyntään voi ryhtyä penisrenkaan ollessa asetettuna erektion tyveen, jotta jäykkyys peniksessä säilyisi mahdollisimman hyvin. Onnistunutta yhdyntää yritettäessä penisrenkaan suositeltu yhtäjaksoinen turvallinen käyttöaika on 30 minuuttia.

Varmistu siitä, että laitteessa on tyhjiön nopeasti vapauttava ominaisuus, eli paineenalennusventtiili, jolla saat alipaineen sylinterin sisällä vapautettua nopeasti. Tämä on tärkeää, sillä jotkut vakuumityhjiölaitteen käyttäjät ovat raportoineet eturauhasen vahingoittumisesta johtuen alipaineen liian hitaasta vapautumisesta.

Kuinka hyvin vakuumityhjiölaitteet toimivat?

Tutkimukset osoittavat, että noin 50% - 80% miehistä ovat tyytyväisiä vakuumityhjiölaitteen käyttöön. Kaikkien muiden erektio-ongelmien hoitokeinojen mukaisesti tyytyväisyystaso saattaa alentua pitkäaikaisen käytön myötä.

Milloin ja miksi kannattaa harkita vakuumityhjiölaitteen käytön aloittamista?

Penispumput ovat turvallisia käyttää ja niitä yleensä käyttävät miehet, jotka kärsivät seuraavan tyyppisistä erektiohäiriöistä.

  • Huono verenkierto genitaalialueella, johtaen erektion vaikeaan saavuttamiseen
  • Diabetes
  • Eturauhasen kirurginen operaatio syövästä johtuen
  • Psykologiset ongelmat, kuten esimerkiksi ahdistus ja masennus
Verisuoni ikoni
Huono verenkierto

Erektio syntyy veren pakkautuessa paisuvaiskudokseen, huono verenkierto voi estää erektion muodostumisen.

Diabeter mittari ikoni
Diabetes ja sydänvaivat

Kulkevat usein käsi kädessä ja estävät lääkkeiden käytön. Tällöin erektipumppu on oiva vaihtoehto.

Lamppu ikoni
Erektio vaati myös oikean mielentilan

Penispumpulla saavutettu erektio voi tuntua oudolta, jos riittävää kiihotustilaa ei ole mukana.

Penispumppuja saa ostettua ilman reseptiä, ja jotkut miehet, jotka kärsivät erektiohäiriöstä käyttävä laitetta myös masturboimisen apuvälineenä suurentamaan peniksen kokoa. Laitetta myyvät tahot ja valmistajat suosittelevat masturbointia 30 minuuttia kerrallaan kolme tai neljä kertaa viikossa useamman kuukauden kestävällä jaksolla.

Penispumppua ei tulisi käyttää, mikäli kärsii verenvuototaudista tai jostakin sairaudellisesta tilasta, joka altistaa priapismiin, eli monta tuntia kestävää kivuliaaseen erektioon. Esimerkit sisältävät erilaiset vereen liittyvät sairaudet, kuten anemia, leukemia.

Penispumpun käyttö voi olla hankalaa miehillä, jotka ovat ylipainoisia ja joilla on kertynyt ylimääräistä rasvakudosta etenkin alavatsan alueelle lähelle genitaalialuetta. Tämä voi tuottaa ongelmia siksi, että penispumppu tarvitsee hyvän otteen ihosta peniksen tyvestä, jotta alipaine voi muodostua sylinterin sisälle. Ylimääräinen iho samalla alueella voi vaikeuttaa pumpun tyven tarttumista ihoon.

Tämän lisäksi miehille, jotka ovat käyneet läpi eturauhasen kirurgisen operaation, suositellaan penispumpun käyttöä leikkauksen jälkeisenä keinona. Monissa yhteyksissä se auttaa peniksen normaalin toiminnan palautumisessa, koska se edistää verenkiertoa genitaalialueella. Tietynlaiset kirurgiset toimenpiteet voivat nimittäin aiheuttaa väliaikaista impotenssia hermovaurion tuloksena. Jos elää tarpeeksi kauan ilman luontaista erektiota, osa peniksen paisuvaiskudoksesta voi surkastua aiheuttaen pitkäaikaistakin vajaatoimintaa. Palautuminen on kuitenkin pitkä prosessi ja saattaa kestää jopa useita kuukausia. Leikkauksen jälkeiseen kuntoutukseen liittyvän penispumpun käytön yksityiskohtien suhteen kannattaa aina konsultoida urologia.

Mitkä ovat penispumpun käytön sivuvaikutukset?

Vakuumityhjiölaitteella, eli penispumpulla, saavutettu erektio ei yleensä tunnu samalta kuin luonnollisin keinoin saavutettu erektio. Monet lähteet kuvailet niitä pehmeähköiksi ja koostumukseltaan pesusienen omaisiksi sekä väriltään violettiin vivahtaviksi, joskus jopa kylmiksi ja tunnottomiksi. Mustelmat ja tumma väri paranevat yleensä muutamassa päivässä ja nämä oireet ovat kivuttomia.

Muita sivuvaikutuksia on siemensyöksyn voimakkuuden heikentyminen. Tämä johtuu peniksen tyveen viritettävästä penisrenkaasta, joka rajoittaa siemennesteen voimakasta virtaamista kiveksistä penikseen orgasmin aikana. Tämä ei ole vaarallista eikä yleensä aiheuta minkäänlaista kipua. Siemenneste yleensä valuu tiputellen pois peniksestä, kun penisrengas poistetaan peniksen ympäriltä. Siemensyöksyn vähentyminen ei myöskään vaikuta kliimaksin ja orgasmin nautintoon.

Kuinka paljon penispumppu maksaa?

Laitteiden hinnat vaihtelevat 30 eurosta 300 euroon riippuen merkistä ja laitteen tyypistä. Paristoilla toimivat penispumput ja vedellä toimivat Bathmate penispumput ovat usein hintavampia kuin käsikäyttöiset, mutta toimivat tyypillisesti tehokkaammin ja nopeammin. Paristoilla toimivat laitteet ovat erityisen hyödyllisiä sellaisilla miehillä, joilla ei ole hyvä koordinaatiokyky tai hirveästi voimaa käsissä tai sellaisilla miehillä, jotka kärsivät niveltulehduksesta. Penispumpuista löytyy suuri valikoima markkinoilta, ja useat niistä toimivat tehokkaasti.

Lue myös nämä