Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Miksi miehet ovat niin huolestuneita peniksen koosta?

Miksi miehet ovat niin huolestuneita peniksen koosta

Peniksen koosta käytävä keskustelu on usein vitsailun tai kuiskailun muodossa. Tästä huolimatta arka, mutta tärkeä keskustelunaihe vaatii myös vakavamielisempää perehtymistä. Miksi miehet välittävät peniksensä koosta niin paljon? Kysymystä käsitellään harvoin tältä kantilta ja jopa terveydenhoidon ammattilaisilla ei aina ole välineitä ymmärtää tai auttaa henkilöitä, jotka huolehtivat sukuelimensä koosta. Miespotilaat saattavat olla huolissaan peniksensä olevan keskiarvoista kokoa pienempi tai jopa liian pieni - he ovat saattanneet jopa harkita kirurgista peniksen pidennystä. Usein he myös ajattelevat naisten välittävän ja olevan huolissaan heidän peniksensä koosta ilman että tällaiseen olisi minkäänlaisia viitteitä.

Oman peniksen koon vertailu alkaa jo nuorena

Peniksestä aiheutuvat päänvaivat ovat iänikuisia ja universaaleja kysymyksiä. Pienet pojat monissa eri kulttuureissa tottuvat koskettelemaan itseään aikaisin ja usein. Freudin ajatus penis kateudesta on sekä oikein että väärin. Jos mietitään kateuden olemassa oloa, sitä ei voida kiistää mutta kuitenkin tämän kohdistuminen naisilta miehiin on harvassa, mutta miesten keskuudessa sitä tapahtuu lähes aina. Miesten mielessä epävarmuus muodostuu oman peniksen koon vertailusta muiden miesten elimiin ja ajatuksesta että naisille asialla on merkitystä. Miehet haluaisivat peniksensä olevan isompi, mutta toisaalta tuntevat pelkoa sitä kohtaan kokien siinä olevan piilevä vaara. Tällaiset ristiriidat tekevät koon ymmärtämisen hyvinkin vaikeaksi.

Aiheeseen liittyvä huoli on paljolti peräisin lapsuudesta: iso on aina parempi. Lapset näkevät vaivaa käytössä olevien kykyjen puitteissa korjatakseen pienenä olemisen vääryydet ja usein vertailukohdaksi löytyy oman elämän ensisijainen mieshahmo (kuten isä). Kulttuurisesti juurtuneet tavat muun muassa naisten vessassa käymisestä ryhmässä toimii päinvastaisesti miesten keskuudessa, jossa yhtenäinen hiljaisesti hyväksytty mielipide on aina käydä yksin. On siis parempi ettei kukaan pääse katsastamaan miehen kalleuksia ja arvioimaan näitä mittoja. Uskomus oman peniksen pienuudesta saattaa johtaa miehiä suurentamaan fyysisesti jotakin, mitä he ovat mielessään pienentäneet.

Onko iso penis miehisyyden mitta?

Fyysisen ratkaisun etsiminen henkiseen ongelmaan onkin johtanut peniksen suurennusleikkauksiin keskittyneen lääketieteen alan kasvuun ja erilaisten epätieteellisten ja lääketieteen todentamattomien hoitokeinojen tuloon markkinoille. Saman aikaisesti kun miehet kuvittelevat naisten haluavan heillä olevan suurempi penis, suosisivat naiset miehiä, joiden itsevarmuus riittäisi pitämään tällaiset huolet aisoissa. Naiset arvostavat itseluottamusta ja jopa useammin naisten huolena saattaa olla liian iso penis, jonka pelätään johtavan oman kehon vahingoittumiseen. Onko peniksen koolla siis väliä? Itse mitoilla ei niinkään, mutta sen ympärillä pyörivillä tunteilla ja fantasioilla kyllä. Kun lapsuuden ponnistelut on tasoitettu toimimiseksi ja työskentelyksi hyvin sekä muista välittämiseksi, tuntevat miehet tyytyväisyyttä itseensä ja heidän kumppaninsa ovat hyvillään heistä myös.

Lue myös nämä