ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Parran kasvatus vinkit ja kätevät ohjeet parranhoitoon

Parrat eivät enää ole vain vanhojen miesten ja hippien juttu. Päinvastoin, ne ovat nykyään trendikkäämpiä kuin koskaan. Monipuolisesta valikoimastamme löydät luonnolliset ja hellävaraiset tuotteet parran hoitoon.

Parranhoito

Joillekin miehille parta on vain tyylivalinta, mutta toisille se saattaa olla keino häivyttää ei-toivottuja kasvonpiirteitä kuten arpia, luomia, tummia ihoalueita tai hyperpigmentaatiota. Oli syy mikä tahansa, useimmat miehet ovat varmasti jossain vaiheessa elämäänsä harkinneet parran kasvattamista. Parta voi näyttää hyvältä, ja joka-aamuisen ajelun lopettaminen säästää aikaa. Mutta miten kasvattaa hyvännäköinen parta ja hoitaa sitä?

Miten kasvattaa parta

Kun haluat kasvattaa parran, on tärkeää osata sen oikeaoppinen hoito. Ilman hyvää hoitoa parta alkaa helposti näyttää epäsiistiltä. Aloita parran kasvatus ajelemalla kasvot sileiksi. Tämä voi kuulostaa nurinkuriselta, mutta se varmistaa, että kasvatusprosessi alkaa siististi. Hoida ihoa kosteuttavalla ja kuorivalla puhdistusaineella välttääksesi ihoärsytyksen.

Ihonhoito on tärkeää, kun haluat kasvattaa partaa, mutta niin on myös ruokavalio. Jos ruokavaliosi on liian yksipuolinen, parran kasvu voi heikentyä. Näillä vinkeillä voit varmistua siitä, että ruokavaliosi tukee parrankasvua:

Vaihda leivonnaiset proteiiniin ja tummanvihreisiin vihanneksiin. Aivan kuin hiukset, myös partakarvat haurastuvat ja niiden kasvu hidastuu, jos elimistösi kärsii puutostiloista.

Juo runsaasti vettä. Keratiinihiussolut sisältävät runsaasti vettä, joten nestevaje heikentää niiden elinvoimaa ja hidastaa parran kasvua.

Harrasta myös liikuntaa säännöllisesti. Sykkeen vilkastuminen tehostaa verenkiertoa, mikä puolestaan edistää hapen kulkeutumista ihosoluihin. Vilkas verenkierto antaa lisäpotkua myös terveelle parrankasvulle.

Kun olet vihdoin saavuttanut toivomasi tuuhean parran, voi seuraava kysymys olla - miten sitä tulee hoitaa?

Hanki hyvä parranhoitosetti

Älä edes kuvittele kasvattavasi hyvännäköistä partaa hankkimatta ensin parranhoitosettiä, johon kuuluu esimerkiksi partakampa. Parran kampaaminen voi kuulostaa ajatuksena omituiselta, mutta siitä on monia käytännön hyötyjä. Partakammalla voit suoristaa parrassa olevat takut ja kiharat, jotta partakarvat kasvavat samaan suuntaan. Kamman avulla voit myös puhdistaa partaan mahdollisesti kertyneen lian sekä levittää käyttämäsi parranhoitotuotteet tasaisesti. Hyvä parranhoitosetti sisältää kaiken, mitä tarvitset siistin ja tyylikkään parran ylläpitämiseen.

Kutiseva parta on yleinen ongelma, kun alat kasvattaa partaa. Varaudu siihen, että parta tuntuu hieman kutisevalta ensimmäisten viikkojen ajan. Uusi parta nimittäin kerää todennäköisesti talia, ihohiukkasia ja likaa. Parran puhtaanapito hoitotuotteiden ja partakamman avulla auttaa pääsemään eroon epämiellyttävästä kutinasta. Kutina vähenee, kun parta kasvaa täyteen mittaansa.

Noin kolmen kuukauden jälkeen sinulla pitäisi olla parta, josta voit olla ylpeä. Viimeistään tässä vaiheessa pitäisi ottaa käyttöön hyvälaatuiset parranhoitotuotteet. Epäsiisti ja karkea parta ei ole useimpien ihmisten silmissä viehättävä ominaisuus. Siistitty, muotoiltu ja puhdas parta on hyvä tavoite, oli se sitten muodoltaan lyhyt tai pitkä ja rehevä.

Kun olet valinnut itsellesi parhaiten sopivan partatyylin, sitä täytyy ylläpitää. Tarvitset partatrimmerin, joka sisältyy parranhoitosetteihin. Miehillä on usein vaikeuksia pitää erityisesti alaleuan alue siistinä, joten kannattaa harjoitella oikeanlaista ajelutekniikkaa. Myös poskipäät tarvitsevat parranhoitoa - erityisesti vanhemmat miehet voivat huomata, että partakarvoja kasvaa jopa silmien tasolle. Ajele parran reuna-alueet pehmeästi ja hellävaraisesti, koska terävä rajaviiva herättää huomiota.

Parran puhdistus

Parranhoito on erittäin tärkeää, jos haluat näyttää siistiltä ja tyylikkäältä, ja sen A ja O on huolellinen pesu. Käytä pesuainetta ja hoitoainetta osana parranhoitorutiiniasi, koska pitkistä partakarvoista tulee helposti rasvaiset, karheat ja takkuiset. Kun valitset pesuainetta, tarkista että se on pH-tasapainoinen eikä sisällä ihoa ärsyttäviä kemikaaleja. Tavallinen hiusshampoo ei ole paras mahdollinen valinta hiuksillesi, koska se voi olla liian kuivattavaa. Kannattaa siis hankkia erityisesti parran pesuun kehitetty pesuaine, jos haluat hoitaa partaasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Parran huolellisen pesun jälkeen voit helliä sitä hoitoaineilla, jotka ravitsevat ja kosteuttavat partaa sekä korostavat niiden väriä. Hyvälaatuinen partaöljy on paras tapa hoitaa ihoa ja partaa. Ilman partaöljyä parta alkaa helposti näyttää elottomalta, karkealta ja sotkuiselta.

Miksi käyttää partaöljyä?

Parran kosteuttajat ja partaöljyt ovat oleellinen osa joka miehen parranhoitosettiä. Paras partaöljy on sellainen, joka soveltuu juuri sinun partasi muotoon ja pituuteen. Partaöljyt ehkäisevät partakarvojen haurastumista, mikä on yleinen ongelma. Partakarvojen katkeileminen voi johtaa epätasaiseen ja ohuen näköiseen partaan. Jos tämä kuulostaa tutulta riesalta, luonnollisen partaöljyn levittäminen voi voimistaa partasi terveyttä merkittävästi.

Kun aloitat kasvattamaan partaa, käytä ensin pieni määrä partaöljyä ja lisää sen määrää asteittain sitä mukaa kun partasi kasvaa pidemmäksi ja tuuheammaksi. Hiero kämmeniä yhteen ja levitä partaöljyä tasaisesti kaikkiin partakarvoihin. Hoida partaa päivittäin - jos et pidä partaöljyn aiheuttamasta kiillosta, voit käyttää öljyä iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Partaöljyn käytöstä on monia hyötyjä:

Ehkäisee kutinaa - Kutiseva parrankasvu voi tehdä parran kasvattamisesta epämiellyttävän kokemuksen ennen kuin se on edes ehtinyt kunnolla päästä alkuun. Partaöljy voi rauhoittaa ihoa ja vähentää epämiellyttäviä tuntemuksia.

Poistaa hilsettä - Parrat voivat hilseillä, mikä on merkki siitä, että iho kaipaa lisähoitoa. Partaöljy auttaa pitämään parranalaisen ihon terveenä ja kosteutettuna, jolloin se ei hilseile.

Saa parran näyttämään paremmalta - Hyvälaatuinen partaöljy auttaa sinua muotoilemaan partaasi. Partakarvat ovat laadultaan erilaisia kuin hiukset. Ne ovat karheampia ja jäykempiä, joten niitä on vaikeampi muotoilla. Partaöljy auttaa pitämään parran joustavana ja ravittuna, jolloin se on helppo saada näyttämään tyylikkäältä.

Ylläpitää parran terveyttä - Partaöljy voi nopeuttaa parran kasvua ja auttaa sinua ylläpitämään ihanteellista parran ja ihon terveyttä.

Partaöljyn ostaminen ei aina ole helppoa, koska läheskään kaikki supermarketit ja parturit eivät myy sitä; tai jos myyvätkin, tuotteet sisältävät usein kemikaaleja, jotkav oivat ärsyttää ihoa. Korkealuokkainen partaöljy kannattaakin ostaa netistä.

Etsi partaöljyä, joka ei sisällä sulfaatteja tai parabeenejä ja on valmistettu orgaanisista ainesosista. Luonnolliset, orgaaniset partaöljyt ravitsevat partaa ja tuovat esiin sen luonnollista väriä. Ne voivat myös parantaa sen laatua ja suojella sitä ulkoisilta haittavaikutteilta. Voit hankkia jopa taskukokoisen partaöljyn, joka helpottaa parranhoitoa kiireisimpinäkin päivinä.

Hyvin hoidettu parta on aina tyylikäs

Parrat ovat aina muotia. Jotkut miehet kasvattavat rohkean, tuuhean parran, kun taas toiset valitsevat lyhyemmän tyylin. Valitse parta, joka sopii kasvoihisi ja nostaa itsetuntoasi. Jos et ole varma, kysy parturin mielipidettä siitä, millainen parta sinulle sopisi parhaiten.

Kun haluat kasvattaa parran, tai tehdä olemassa olemassa parrastasi tyylikkäämmän, kolme kultaista sääntöä ovat:

Hanki hyvä parranhoitosetti

Osta mahdollisimman korkealaatuista ja luonnollista partaöljyä

Syö terveellisesti ja juo runsaasti vettä

Päivittäinen parranhoito takaa, että partasi näyttää elegantilta eikä luolamiesmäiseltä. Parrat sopivat miehille, jotka haluavat erottua joukosta - varmista, että erotut joukosta oikealla tavalla!

Lue myös nämä

Jaa