Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Voiko parran kasvua nopeuttaa?

Onko parran kasvun nopeuttaminen ja vahvistaminen mahdollista?

Mies kokeilee kasvavaa partaa peilin edessä

Monet uskovat, että parran kasvu on täysin geeniarpajaisten tulosta. Onnekas se, jonka kohdalle sattuivat “hyvät partageenit”. Jos sen sijaan esi-isäsi olivat pikemminkin vajaa partaisia- niin nyt olet uskomusten mukaan pulassa parrankasvatuksen suhteen. Mutta asia ei ole niin yksinkertainen.

On olemassa uutta tutkimusnäyttöä, jonka mukaan paitsi geenitekijöillä, myös elämäntavoilla on merkitystä karvankasvun saralla. Syöminen, juominen, liikunnan määrä ja stressinhallinta voivat kaikki merkittävästi vaikuttaa siihen, miten karvoitus kasvaa. Polttava kysymys mielessäsi on varmaan aina ollut: "Kuinka kauan kestää kasvattaa muhkea parta?"

Vastaus on keskipituisen parran kohdalla yleensä kahdesta kuuteen kuukauteen. Mistä pääsemmekin seuraavaan kysymyksee.

VOIKO PARRAN KASVUA SITTEN NOPEUTTAA?

Voidaksemme vastata tähän kysymykseen mahdollisimman tyhjentävästi, ensin pieni sananen karvoituksen kasvusykleistä. Joka ikinen karva ihollasi käy läpi kolmivaiheisen syklin:

Karvan kasvun anageeninen vaihe:

Anageeninen vaihe on syklin tärkein vaihe. Se tunnetaan myös kasvuvaiheena, ja siihen sisältyy hiuksen- ja karvankasvun koko kaari. Vaihe alkaa muotoutumisprosessista karvatupen sisällä ja päättyy siihen, kun hius tai karva lakkaa kasvamasta.

Anageenivaihe alkaa karvatupen juuressa papillan muodostumisella. Papilla muodostuu sidekudoksesta ja kapillaarisilmukasta, joka kuljettaa hiukseen ravinteita. Papillan sisällä solut tuottavat hiuskuitua jakautumisprosessin kautta. Ravinteet kulkeutuvat hiukseen karvatupin kautta.

Kasvuvaihe kestää kahdesta kuuteen vuoteen. Kuten ehkä arvasit, vaiheen pituus riippuu genitekijöistä. Mitä kauemmin karvan anageeninen vaihe kestää, sitä pidemmäksi karva kasvaa.

Katageeninen vaihe karvan kasvussa:

Kun hius tai partkarva on saavuttanut maksimipituutensa tai kun anageenivaihe päättyy, keho lähettää signaalin että kasvuvaihe on loppunut.

Silloin melaniinin eli pigmentin tuotanto loppuu. Kahden viikon kuluttua karva irtoaa papillasta eikä saa enää ravinteita. Kasvuvaihe on päättynyt.

Tätä vaihetta kutsutaan siirtymävaiheeksi. Sen aikana karvatupilla on mahdollisuus uudistaa itseään. Vaikka karvankasvua ei tänä aikana tapahdukaan, karvatuppi puskee kuitenkin karvaa hitaasti ulos lisäten karvan lopulliseen pituuteen (karvan näkyvään osaan).

Telogeeninen vaihe:

Mies levittää parran kasvua nopeuttavaa ainetta käsiin

Tämä on karvan kasvu prosessin viimeinen vaihe. Karvatuppi alkaa tuottaa uutta karvaa, joka lopulta työntää vanhan ulos. Tämän jälkeen anageeninen vaihe alkaa uudestaan.

Tähän saakka olemme siis todenneet, että jos olet ollut onnekas geeniarpajaisissa ja jos anageeninen vaihe kestää sinulla ikuisuuden, sinun tarvitsee vain lakata ajamasta partaasi ja se kasvaa komeasti. Jos taas olet parrattoman sukulinjan vesa, älä huoli - muoti muuttuu lopulta ja lapsenkasvoinen ulkomuotosi näyttää taas pian coolilta! Muotsyklit kulkee yleensä 15 tai 20 vuoden sykleissä - älä kuitenkaan menetä toivoasi. Jos kuitenkin ihan ihan ihan todella haluat parran, on aina olemassa ainakin kaksi keinoja boostata kasvua.

Toinen tavoista on ehkä hankalampi mutta tehokkaampi, kun taas toinen tapa voi olla helpompi, mutta ei aina se parempi vaihtoehto.

  • Ensimmäinen tapa on muokata elämäntapoja terveellisempään suuntaan. Katso mitä syöt, liiku enemmän, luovu pahoista tavoista kuten tupakoinnista ja alkoholin käytöstä. Kerromme lisää tämän vaihtoehdon eduista myöhemmin.
  • Toinen tapa on lisäravinteiden käyttö vitamiineista monimutkaisiin synteettisiin valmisteisiin ja muihin karvan kasvua tukeviin ulkoisiin valmisteisiin. Älä kuitenkaan osoita syyttävällä sormella minua, jos vastuuttoman lisäravinteiden käytön seurauksena karvaa alkaa leuan lisäksi pukata otsalle, kämmeniin, jalkapohjiin tai muille ei niin toivotuille alueille. Valmisteet eivät vain lisää karvan kasvua tietyllä alueella, vaan tosiaankin koko kehossa. Muista myös että komea partaa kaipaa parranhoitoa!

MITEN MUUTEN PARRAN KASVUA VOISI NOPEUTTAA?

Jos olet ihan liekeissä kasvattamassa tuuhean, terveen, mahtavan näköisen pensaan kasvoillesi, on totta kai olemassa tapoja nopeuttaa tätä prosessia.

Vaikka nopeasti kasvavaa tuuheaa partaa ei geeniperimääsi olisikaan kirjoitettu eikä anageenisen vaiheen pitkittäminenkään onnistu, elämäntapamuutoksilla voit sinäkin kasvattaa eepppisen parran.

Ennen kuin käymme läpi kuinka ruokavalion, liikuntatottumusten ja päivittäisten rutiinien hienosäätäminen voi auttaa kasvattamaan partaa nopeammin, toivomme sinun ymmärtävän, että partasi on itseasiassa ihosi jatke.

Ennen kuin edes suunnittelet parran kasvattamista, sinun kannattaa ensin opetella pitämään hyvää huolta ihostasi. Ihon terveydestä huolehtiminen edesauttaa takuulla parran nopeampaa kasvua.

Ruokavalion merkitys parran kasvussa

Eläinproteiinit edistää parran kasvua

On tieteellisesti todistettu fakta, että partasi kunto on tiiviisti yhteydessä yleiseen terveydentilaasi. Samat ravintoaineet, jotka vaikuttavat positiivisesti tärkeimpiin elimiin, tekevät hyvää myös ihollesi ja parrankasvulle.

Roskaruoan heivaaminen ja terveempään ruokavalioon siirtyminen vie sinut siis kiihdytyskaistalle kohti komeaa partaa. Listataanpa muutamia ruokia, joiden tiedetään edistävän karvankasvua.

Lisää proteiinin määrää ruokavaliossasi. Siipikarjan lihasta (kana, kalkkuna, hanhi, ankka), kalasta, ostereista, munista, punaisesta lihasta, pavuista ja maitotuotuotteista saatava proteiini auttaa kasvattamaan parran paljon nopeammin tarjoamalla karvatupelle enemmän ravinteita.

Pähkinät ja siemenet kuten saksan-, maa-, cashew-, hassel- ja pistaasipähkinät sekä mantelit, auringonkukan ja pellavan siemenet taas ovat erinomainen mineraali- ja proteiinilähde. Ne sisältävät myös runsaasti öljyjä, joiden on todettu edistävän karvan kasvua.

Hedelmistä ja kasviksista kuten omenoista, appelsiineista, mustikoista, mansikoista, viinirypäleistä, papaijasta, sitruunoista, limeteistä, kiiveistä, avokadoista, ananaksesta, bataatista, salaatista, lehtikaalista, pinaatista, parsakaalista, keltaisesta paprikasta, ruusukaalista ja kaalista saat valtavan määrän vitamiineja, mineraaleja, antioksidantteja ja luonnon sokereita. Nämä nopeuttavat parrankasvatusprosessia ja parantavat myös parran ulkonäköä ja tuntumaa. Tiivistettynä siis, parran kasvattaminen on herkullista hommaa.

Liikunnan merkitys miehen hyvinvoinnissa

Mies aloittaa etunojapunnerrusta

Liikunnasta on apua parrankasvatusprojektillesi parillakin eri tavalla. Ensinnäkin se parantaa verenkiertoasi. Ravinteet saavuttavat kasvosi nopeammin, jolloin kasvu nopeutuu. Toinen syy liittyy tavallaan tieteeseen. Parran kasvu on nimittäin yhteydessä kahteen androgeeniin: tunnetumpaan testosteroniin ja sen pikkuveljeen DHT:hen eli dihydrotestosteroniin. Jotta partasi kasvaisi, näiden kahden hormonin täytyy olla keskenään tasapainossa.

Terveellinen määrä liikuntaa yhdessä terveellisen ruokavalion kanssa auttaa tasapainottamaan nämä kaksi hormonia ja siten edistämään parran kasvua.

Valitse itsellesi sopiva liikuntalaji ja -aikataulu. Jos et ole treenannut hetkeen, aseta itsellesi realistiset tavoitteet. Voit esimerkiksi aloittaa liikkumalla kerran tai kahdesti viikossa, ja lisätä liikunnan määrää ja kestoa vähitellen. Ei aikaakaan kun kehosi kiittää ponnisteluistasi - ja samoin partasi. Naisetkin arvostavat raamikasta, parrakasta miestä, joka on sinut maskuliinisuutensa kanssa.

Parantaako riittävä liikunta ja uni parran kasvua?

Terveysasiantuntijoiden mukaan parta kasvaa nopeammin, kun osaat rentoutua. Etsi siis itsellesi sopivat stressinhallintokeinot esimerkiksi joogasta, meditaatiosta ja liikunnasta.

Riittävä unensaanti varmistaa, että kehosi ja siten partasikin saavat mahdollisuuden uusiutua, hoitaa itseään ja ladata lisää energiaa.

Mikä voi hidastaa parran kasvua

Piippua nähdään harvoin poltettavan muuten kuin muhkeiden mursuviiksien alta. Tupakointi voi kuitenkin dramaattisesti vaikuttaa kykyysi kasvattaa komea parta. Jos siis olet hairahtunut nikotiinin orjaksi, nyt voi olla aika heivata tuo paha tapa. On oikeastaan sanomattakin selvää, ettei alkoholista, tupakasta tai missään nimessä ainakaan huumeista ole apua parran kasvatuksessa laisinkaan. Sano hyvästi tupakoinnille, jos olet tosissasi parran kasvatuksen kanssa.

Auttaako lisäravinteen parran kasvatuksessa?

Jos mistään muusta ei ole apua ja sohvan kutsu on äänekkäämpi kuin punttisalin, suosittelen että käyt lääkärissä ennen kuin ryhdyt käyttämään lisäravinteita - olivat ne sitten vitamiinipohjaisia karvan kasvua edistäviä vitamiineja tai synteettisiä. Vaikka vitamiineista ei voi olla paljon haittaa, niiden ottaminen omin päin voi tarkoittaa sitä, että pissaat vain menemään kallista rahaa.

Markkinoilla on hiusten- ja parrannkasvatusta edistäviä monivitamiinivalmisteita. Mitä tulee minoxidilin tapaisiin synteettisiin valmisteitiin, kannattaa ehdottomasti jutella lääketieteen ammattilaisen kanssa. Näillä voi nimittäin olla vakaviakin sivuvaikutuksia.

Tässä lista parran kasvatusta edistävistä ravintolisistä:

B5-vitamiini
B5-vitamiini

pantoteenihappoa eli B5-vitamiinia käytetään ehkäisemään hiustenlähtöä ja harmaantumista

C-vitamiini
C-vitamiini

voimakas antioksidantti, joka on mainio muun muassa hiusten ja parran kasvun edistämisessä

E-vitamiini
E-vitamiini

Tehokas rasvaliukoinen antioksidantti joka tehostaa verenkiertoa. Tämä edistää ravinteiden kulkeutumista kasvoille ja parran alueelle tehokkaasti.

A-vitamiini
A-vitamiini

Välttämätöntä testosteronisynteesin kannalta. Tukee myös talin, luonnon oman hoitoaineen muodostumissta.

Pyöreää edam juustoa pöydällä sisältää k-vitamiinia
K-vitamiini

Välttämätöntä terveelle testosteronin ja DHS-hormonin tuotannolle.

Biotiini
Biotiini

Tukee keratiinin tuotantoa ja nopeuttaa siten hiusten, parran ja kynsien kasvua.

Näissä proteiineisssa on paljon niasiinia
Niasiini ja inositoli

B-vitamiineja, jotka ylläpitävät ihon karvatuppien terveyttä ja edistävän verenkiertoa.

Minoxidiili
Minoxidiili

Tehokas vasodilaattori, jota käytettiin ensin verenpaineen säätelyyn. Sittemmin se on todettu tehokkaaksi tavaksi hoitaa kaljuuntumista.

Muita hiusten- ja parrankasvatusta tukevia lisäravinteita ovat magnesium, rikki, sinkki, kvartsi, beetakaroteeni, pellavansiemenöljy sekä nokkonen.

Kuten yllä jo mainittiin, on aina suositeltavaa jutella lääketieteen ammattilaisen kanssa ennen minkään lisäravinteen ottamista. Ja jos lääkäri neuvookin sinua käyttämään jotakin tiettyä ravintolisää, parhaat tulokset saavutat aina jos yhdistät sen käyttöön terveelliset elämäntavat.

Jos todella haluat parran on suositeltavaa kokeilla ravintolisiä ja muita tuotteita karvan kasvuun. Voit tsekata tuotteita, joita käytetään hiustenkasvun edistämiseen. Samata tuotteet edistävät kaikenlaisten karvojen kasvua. Näiden tuotteiden avulla nopeutat parrankasvatusprojektiasi ja pääset nauttimaan tuuheasta äijäparrasta lähitulevaisuudessa.

TEE SUUNNITELMA

Jos siis uhkea parta kiinnostaa, on aina tehdä suunnitelma ja tuunata päivärutiinisi uusiksi.

  • Ihanteellisesti päiväsi alkaa aamuherätyksellä ja terveellisellä aamiaisella (korvaa murot terveellisemmällä vaihtoehdolla kuten hedelmillä, vihanneksilla, pähkinöillä ja yllä mainituilla proteiineilla).
  • Lyhyt aamutreeni käynnistää koneiston ja saa veren kiertämään (aseta realistiset tavoitteet ja suunnittele itsellesi pitkän aikavälin liikuntarutiini, jota voit pitää yllä ja lisätä tehoja).
  • Peseydy (parran puhdistukseen tietysti laadukasta partashampoota), kosteuta partasi partaöljyllä, partabalsamilla tai -vahalla riippuen siitä kuinka villinä partasi kasvaa. Runsaasti proteiinia sisältävä lounas esimerkiksi kalasta, kanasta tai punaisesta lihasta seuranaan tuore salaatti.
  • Kevyt iltaruoka, sisältäen mahdollisimman paljon ylempänä mainittuja ruoka-aineita. Sitten mahdollisimman paljon lepoa ja relaamista.
  • Stressinhallinnaksi hetkisiin hetkiin soveltuu vaikkapa hyvien leffojen katselu, kirjan lukeminen tai musiikin kuuntelu.
  • Muista lisäravinteet ja riittävä määrä vitamiineja.

Yheenveto näin saat parran kasvamaan

Mies juo vettä treenin jälkeen istualtaan

Näin lopuksi haluamme sanoa, että huolimatta siitä minkälaiset geneettiset lähtökohdat sinulla on, miten pelottavalta kasvatusurakka tuntuu tai miten jännität mitä muut parrasta ovat mieltä: Jos haluat kasvattaa parran, anna palaa! Tuunaa päivärutiinistasi terveellinen, yritä rentoutua useammin, ja ole oma itsesi.

Parran kasvatuksella et häviä mitään. Ja vaikket pääsisikään ihan maaliin asti, ainakin tiedät että olet yrittänyt tosissasi. Ja olet taatusti onnellisempi, terveellisempi versio itsestäsi. Aloita parran kasvatus ja elämäntaparemontti siis jo tänään.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa