ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Näillä vinkeillä saat parran kasvamaan

Kaikki mitä olet halunnut tietää parran kasvatuksesta

Miesten muodista puhuttaessa on helppo todeta että jep, parta on todellakin uusi musta. Kaikkien viileiden tyyppien kasvoilla komeilee jonkinlainen partaviritys. Eeppisen parran kasvatus vaatii toki kärsivällisyyttä, aikaa ja eforttia. Jos satut tarvitsemaan parran huomiseksi, kannattaa unohtaa koko juttu. Tajunnan räjäyttävän parran kasvatus vaatii sisukkuutta, huolenpitoa (ei vain tulevasta parrastasi, vaan myös yleisterveydentilastasi sekä päivittäisistä elintavoistasi) sekä mikä tärkeintä, aikaa!

Mistä aloittaa parran kasvatus?

Parrakas mies rentoutuu tuolissa!

Ennen parrankasvatusprojektiin heittäytymistä asiaa kannattaa ilman muuta funtsia ensin ihan huolella. Vaikka parran kasvattaminen vaatii vähemmän vaivannäköä kuin sen ajelu joka aamu, sisältyy siihenkin omat erityiset haasteensa.

Aika moni on yrittänyt kasvattaa kunnon äijäpartaa, mutta heittänyt hanskat tiskiin heti ensimmäisen pikku vastoinkäymisen kohdalla. Koottuihin selityksiin kuuluvat "Se kutiaa", "Se ei näytä niin hyvältä kuin toivoin", "Tyttöystävä ei tykännyt partanaarmuista". Parran kasvatus on pitkä prosessi ja kutina on todellinen ongelma, johon on onneksi ratkaisu. Laadukas partaöljy!

Ennen kuin siis aloitat kasvattamaan partaasi, aseta itsellesi tavoite. Selvitä itsellesi todella tarkkaan, miksi haluat kasvattaa parran. Jos haluat, voit jopa etsiä jostain paperinpalan ja raapustaa ylös kaikki syyt, joiden takia parran kasvatus kiinnostaa. Tämä lappunen voi osoittautua kullan arvoiseksi tavoitellessasi tuota muhkeaa, vaikuttavaa äijääpartaa. Sen avulla voit nimittäin päästä yli niistä hankalimmista kohdista, joita ei vain voi välttää jos haluat eeppisen kasvuston koristamaan omia kasvojasi.

Jeesatakseni vähän alkuun pääsemisessä, tässä muutama yleisin syy miksi miehet haluavat kasvattaa parran.

Parrakas ja tyylikäs mies silmälaseissa
Se vaan näyttää niin jäätävä hyvältä

Yksinkertaista mutta totta: muhkea parta tekee sinusta kovemman, rosoisemman ja ylipäätään vain vetävämmän näköisen.

Kaljun voimamiehen äijäparta
Parta alleviivaa maskuliinisuuttasi

Huolella hoidettu kasvokasvusto vaatii kunnioitusta muilta ihmisiltä. On jopa tutkittu juttu, että parrasta on kilpailuetua naisväkeä lähestyttäessä. Monissa tutkimuksissa on todistettu, että niin miehet kuin naisetkin pitävät parrakkaita miehiä vahvempina, aggressiivisempina ja vanhempina kuin muita miehiä. Dominoivat miehet saavat kilpailijoidensa puntit tutisemaan ja siksi heillä käy parempi flaksi.

Brunetti nainen näyttää kieltä
Naiset ovat hulluina siihen

Tänä päivänä parta on yhtä kova juttu kuin Macarena ysärillä, tai My Space -profiilit 2000-luvun alussa. Trendi näyttää vetoavan naisiinkin ainakin tällä hetkellä. Hyvin hoidettu parta on myös hyvä jäänrikkoja. Yleensä ei tarvitse edes itse sanoa mitään, kun mimmit tulevat kysymään parrasta. Jotkut haluaisivat jopa kokeilla, miltä se tuntuu. Kuten sanottu, sinun ei tarvitse enää edes yrittää.

Mies haaveilee lihaksista
Se lisää itseluottamustasi

Tuuhea parta tuo jo itsessään sen tietyn fiiliksen. Miehisen ja jotenkin kokonaisen. Kun katsot itseäsi peilistä, voit vihdoin nähdä miehen, joka piileskeli sen pojan sisällä kaikki nämä vuodet. Saat siitä ennenkokematonta itseluottamusta, mikä muuttaa tapojasi toimia naisten ja muiden miesten kanssa. Miehekäs partasi sysää sinut alpha-äijän mielentilaan. Kasvata siis äijäparta!

Parta suojaa miestä auringolta
Se on mahtava kasvojesi ihon kannalta

Tutkijoiden mukaan partasi voi paksuudestaan riippuen blokata 50-95% auringon UV-säteistä. Saat siitä siis kunnon suojaa auringonpolttamia ja sitä kautta ihosyöpää vastaan. Parta on myös mainio ase kamppailussa aknea vastaan. Se toimii nimittäin luonnollisena suojana epäpuhtauksia vastaan. Sairastatko astmaa? Kasvata parta. Viikset voivat toimia tehokkaana allergeenisuodattimena. Ne pitävät tehokkaasti mikroskooppiset allergeenit loitolla nenästäsi ja suustasi ja estävät siten astmakohtauksia, siitepölyallergian ja muiden allergioiden oireita.

Muita syitä kasvattaa parta voivat olla esimerkiksi: "Koska voin", "Koska olen kirjallisuusfriikki: Charles Dickens, Ernest Hemingway, D.H. Lawrence, Victor Hugo, Dostoevsky, heilläkin oli tuuhea parta", "Olen utelias näkemään miltä se näyttäisi"", "Haluan tietää pystyisinkö siihen", "Se on luonnollinen juttu", "Sillä voi piilottaa epämieluisia piirteitä omassa ulkonäössä"", "Se on lämmin talvella""… Kuten huomaat, syitä parran kasvattamiseen on loputtomiin. Onkin aika ryhtyä toimeen!

MITKÄ OVAT PARRAN KASVATUKSEN VAIHEET

Jos parran kasvatus tuottaa joillekin vaikeuksia, se johtuu yleensä siitä etteivät miehet sitoudu koko pitkään prosessiin. Useimmat meistä luovuttavat kohdassa, jossa edistystä itse asiassa alkaa vasta tapahtua.

Parran kasvattaminen ei nimittäin tapahdu yhdessä yössä tai parissa päivässä. Kuten kaikki muukin hyvä elämässä, se vaatii sitkeyttä, periksiantamattomuutta ja sitoutumista. Partaa kasvattaessa tulee väistämättä eteen vaihe, jolloin ihosi kutiaa niin, että tuntuu että partaa on pakko raapia ihan koko ajan. Valitettavasti useimmat luovuttavat tällä ensimmäisellä esteellä, vaikka sen yli tai ympäri pääsisi helpostikin panostamalla parranhoitoon. Epämääräisen nolo vaihe taas on joskus jopa kutinaakin pahempi. Mutta siinäpä se, jos pääset näiden kahden kompastuskiven yli, olet jo puolivälissä kohti tavoitettai.

Tässä muutama vinkki, joita tarvitset puskeaksesi läpi parran kasvattamisen eri vaiheista. Nämä ohjeet auttavat sinua valmistautumaan siihen, mikä sinua luultavasti odottaa parrankasvatusprojektisi aikana.

 1. Aloita parran kasvatus puhtaalta pöydältä

  Tämä ensimmäinen kohta ei ole sääntö sinänsä, vaan enemmänkin makuasia. Itse aloitan mieluusti juuri näin, alusta. Tartu siis partahöylään ja aja partasi viimeisen kerran. Sitten pese kasvosi, kosteuta ihosi ja pistä partahöyläsi paketiin joksikin aikaa. Pidän tästä tyylistä, koska parta on ihon jatke. Kasvojen ihosta huolehtiminen auttaa siis kasvattamaan vahvemman, paremman näköisen ja terveemmän parran. Jos sinulla on kuitenkin jo sänkeä jota et halua ajaa pois, jätä ihmeessä tämä askel väliin. Pidä kuitenkin ihostasi huolta pesemällä ja kosteuttamalla sitä säännöllisesti.

 2. Parransänki

  Parrankasvatusprojektin ensimmäisellä viikolla ei ole paljon mitään tehtävää. Päivien kuluessa huomaat parransängen kasvavan ihollesi. Tämä on se seksikäs kello viiden sänki.

 3. Mitä kasvoillesi tapahtui?

  2-3 viikon kuluttua ilmaantuvat tulevan killeripartasi ensi merkit, todennäköisesti surkeat. Tämä on nimittäin vasta parran alku eli ei vielä parta vaan kuin sänki, jota et ole vaivautunut ajamaan. Partakarvat kasvavat eri suuntiin ja kutina tekee tuloaan… Tässä vaiheessa voi olla hyvä idea etsiä kunnon partatuotteita kuten partaöljyä ja -balsamia. Mutta älä hötkyile niitä ostamaan ihan vielä. Tässä vaiheessa partaa kannattaa nimittäin vielä katsella ja miettiä, mitkä partatuotteet juuri sinun kannattaisi hankkia.

 4. Infernaalinen paraan kutina

  Onneksi olkoon ja surunvalittelut! 4-6 viikkoa parrankasvatusprojektin alusta kasvustolla alkaa olla jo kokoa. Nukkuvat karvat ovat alkaneet nekin kasvaa ja harvemmat läiskät täyttyvät. Tämä on esimakua siitä mahtavuudesta, joka on tulollaan, vaikket ihan vielä perillä olekaan. Mutta kun se parta kutiaa niin jumalattomasti! Partasi kutiaa töissä, kutiaa nukkuessa, kutiaa levätessä, ja tuntuu ettei kutinasta tule ikinä loppua. Tässä vaiheessa useimmat miehet ajaisivat mieluusti koko komeuden pois ja unohtaisivat koko homman. Pysy kovana - kutina lakkaa ihan pian, näethän jo kuinka lähellä tavoitetta jo ollaan. Tässä vaiheessa suosittelemme, että aloitat käyttämään laadukasta partaöljyä. Sietämätön kutina johtuu kahdesta asiasta. Ensinnäkin ihosi ei pysty tuottamaan tarpeeksi talia kosteuttaakseen kasvosi ja ihosi karvatupet. Ihosi alkaa halkeilla ja protestoi kutisemalla. Tämän ongelman voit ratkaista yksinkertaisesti sivelemällä partaasi partaöljyä. Öljy auttaa talirauhasiasi pinnoittamalla partasi öljyllä ja kosteuttamalla ihoasi. Toinen syypää kutinaan on se, että partakarvasi ovat nyt terävät kaiken ajelun jäljiltä, ja tarpeeksi pitkiä kiertymään takaisin ja raapimaan ihoasi. Partaöljyn käytöllä voit pehmentää partakarvojasi ja tarjota parrallesi lisäksi terveen kasvuympäristön.

 5. Varaa aika parturiin

  On tullut aika varata aika parturiltasi ensimmäistä parran trimmausta varten. Suosittelen lämpimästi että vastustat kiusausta turvautua tässä kohtaa kotikonsteihin, varsinkin jos olet kasvattamassa partaa ensimmäistä kertaa.

  Pariskunta, parranhoito viiksiiin

  Kaulan ja kasvojen linjojen viimeisteleminen omin käsin ja peilin kautta voi olla hankalaa. Jätä se siis suosiolla ammattilaisten huoleksi. Usko huviksesi: yksikin väärä liike trimmerillä ja olet taas lähtöruudussa.

 6. Parran kasvatus on loppusuoralla

  Kyllä, kaikki tietävät että olet ihan tosissasi kasvatusprojektisi kanssa. Partasi alkaa näyttää paksummalta. Voit kävellä ympäri muina miehinä tietäen, että ihmiset huomaavat uuden suuntasi, mahtava parta -projektin, jossa olet täysillä mukana. Tässä vaiheessa kannattaa alkaa hankkia parranhoitokamoja kuten partaöljyjä, harjoja, vahaa, ihan kaikkea. Näytät törkeän hyvältä - ja pari kuukautta projektin aloituksesta, partasi kasvaa jo tuuheana. Ystäväsi kehuvat ulkonäkösi useammin, tuntemattomat tuijottavat muhkeaa kasvokasvuastoasi ohi kävellessään, tytöt kurkottelevat nähdäkseen vilauksen viileästä äijäparrastasi. Kutina on kokonaan tiessään. Partasi huutaa vapautta, maskuliinisuutta ja ylpeyttä. Kaikki oli lopulta sen arvoista.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa