Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Hiustenlähdön hoito päänahan hieronnan avulla

Päänahan hieronta auttaa parantamaan hiustenkasvussa elintärkeää verenkiertoa. Oikeanlainen hieronta yhdistettynä hiuspohjaa ravitsesviin öljyihin ja hoitonesteisiin voi tehostaa hieronnan vaikutusta. Löydä keinot, jolla saat kaiken hyödyn irti päänahan hieronnasta.

Hiustenlähdön hoito päänahan hieronnan avulla

Hiustenlähtöä voi hoitaa kätevästi hieronnalla. Päänahan hieronta voi vähentää stressiä, lisätä hiuspohjan verenkiertoa ja edistää rentoutumista. Kun päätä hierotaan oikeaoppisesti, se edistää verenkiertoa erityisesti hiustuppea ruokkivissa hiusverisuonissa lisäten ravintoaineiden määrää, jota tarvitaan hiusten kasvuun. Lisääntynyt verenkierto pitää huolen siitä, että hiustuppi saa paljon kasvuun tarvittavia ravinteita.

Hieronta tekee hyvää iholle sillä se lämmittää ihoa ja stimuloi endorfiinien eli onnellisuushormonien tuotantoa, jotka vähentävät stressin määrää kehossa. Tämä on tärkeää siksi, että stressin liiallinen määrä vaikuttaa negatiivisesti hiusten kasvuun. Endorfiinit sen sijaan saavat olosi tuntumaan hyvältä ja stressihormonien vähentynyt määrä auttaa kehoa toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Hiustenlähdön ehkäisyä varten suunniteltu hieronta auttaa lisäämään verenkiertoa hiustuppiin, hoitaa päänahkaa sekä vahvistaa hiusjuuria.

Korkeat määrät stressihormoneja kehossa haittaavat monen kehon alueen toimintaa; se voi vaikuttaa esimerkiksi hiuksiin. Reaktiona kehon ’hätätilaan’ stressihormonit (muun muassa kortisoli) lähettävät negatiivisia signaaleja hiustuppeen, ja se saattaa jopa pysäyttää hiuksen uusiutumisen. Tämä tilapäinen häiriö hiusten kasvusykliin tarkoittaa sitä, että hiustuppi siirtyy telogeeni - eli lepotilaan, ja saattaa täysin lopettaa hiusten kasvun.

Säännöllinen hiustenlähtöön suunnattu päänahan hieronta ehkäisee myös kuivia, katkeilevia ja herkkiä hiussuortuvia.

Hiusten oheneminen ja hiuskato

Jokainen menettää jonkin verran hiuksia päivittäin, se on täysin normaalia sillä se liittyy hiussyklin eri vaiheisiin. Normaalisti yksittäisen hiuksen sykli kestää noin 3 vuotta, ja siinä on kasvuvaihe, välivaihe sekä lepovaihe. Lepovaiheen aikana hius putoaa uuden hiuksen tieltä. Iän myotä sykli voi lyhentyä huomattavasti. Kun luonnollisesti lyhentynyt kasvuvaihe yhdistyy voimakkaaseen stressiin se saattaa johtaa hiusten ohenemiseen ja jopa hiuskatoon. Tähän voi auttaa säännöllinen päänahan hieronta. Hellävarainen painelu ja hierontaliikkeet hoitavat ja lämmittävät ihoa, edistäen päänahan verenkiertoa. Hiustupen solut saavat lisäravintoa, ja tämä maksimoi sen kasvupotentiaalia.

Bonuksena hieronnan tuloksena syntyneet endorfiinit auttavat rentoutumaan ja vähentämään stressin määrää. Tämä pätee myös muiden kehonosien hierontaan.

Ravitsevien ja hoitavien öljyjen käyttö hieronnan aikana kosteuttaa pään kuivaa ihoa ja ehkäisee esimerkiksi hilseen muodostumista. Öljy ravitsee hiuksia juuria sekä latvoja myöten ja vähentää hiusten haurastumista sekä katkeilua ja haarautumista. Erityisesti eteeristen öljyjen, kuten rosmariini-, laventeli- tai setripuuöljyn käyttö on suositeltavaa, sillä niiden on osoitettu olevan tehokkaita hiustenlähdön hoidossa yhdessä hieronnan kanssa. Oivallinen esimerkki päänahan hoitonesteestä on Revivogen, joka tehostaa päänahan hieronnan vaikutusta

Päänahan hieronnan voi varata esimerksiksi kampaamosta tai kylpylästä mutta sitä on myös helppo harjoittaa itse kotona vinkkiemme ja oikeanlaisten hoitonesteiden avulla.

Kuinka hieroa hiuspohjaa

Jos haluat toteuttaa hiuspohjan hieronnan itse kotona, voit aloittaa valitsemalla sopivan hierontaöljyn. Markkinoilla on tarjolla monenlaisia öljyjä, mutta kannattaa suosia sellaisia tuotteita, jotka ovat suunnattu juuri sinua koskettavien hiusongelmien käyttöön. Kun oikeanlainen tuote on löytynyt, öljy pitää lämmittää ennen käyttöä. Täytä ensin kulho kuumalla vedellä. Laita öljy pienempään astiaan, ja aseta se kulhoon. Kun öljy on lämmennyt, kasta sormesi siihen ja levitä tasaisesti kaikkialle hiuspohjaan ennen hieronnan aloitusta. Älä hiero kuivaa ihoa, sillä se hankaa ihoa ja saattaa ärsyttää sitä.

Hieronnassa käytössä ovat sormet sekä kämmenet, ja niitä painetaan ja pyöritellään ihoa vasten hellävaraisesti mahdollisimman isoin liikkein. Parhaita tuloksia varten kannattaa aloittaa hieronta ohimoilta ja siirtyä hiljalleen takaraivoa kohti. Painele sormiasi päänahkaa vasten tai pyörittele niitä hellävaraisesti. Älä paina liian kovaa, aloita varovaisesti ja lisää painetta kun sinusta tuntuu siltä.

Hieroessasi älä unohda hieroa koko päätä sivuja unohtamatta, kunnes koko hiuspohja on käyty läpi. Paineen lisääminen helpottaa kuolleen ihon poistamista. Hieronnan jälkeen jätä öljy 30 minuutiksi rauhoittamaan ja kosteuttamaan päänahkaa ennen hiustenpesua. Se vähentää muita ongelmia jotka vaikuttavat hiusten kasvuun, kuten kuivaa ja hilseilevää ihoa.

Minkälainen öljy hierontaan kannattaisi valita?

Kaikki riippuu siitä, minkälaiseen ongelmaan öljyä käytetään. Aromaterapian eli eteeristen öljyjen käytön on osoitettu helpottavan hiustenlähtöä. Ravitsevien ja hoitavien öljyjen käyttö auttaa myös kosteuttamaan hiuspohjaa. Jos kärsit hauraista ja kaksihaaraisista hiuksista, käytä laventelista, seesaminsiemenistä tai mantelista valmistettuja luonnollisia öljyjä. Laventelin lisäksi oheneville hiuksille soveltuu myös rosmariini - ja kookosöljy. Kaikki nämä öljyt auttavat hidastamaan hiustenlähtöä ja edistävät hiustupen toimintaa ja uusien hiuksien kasvua.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa