ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Päänahan hieronnan hyödyt hiustenlähdön hoidossa

Yksi tehokkaimmista ja helpoimmista tavoista hoitaa hiustenlähdön oireita on päänahkaan kohdistuva hieronta. Päänahan hieronta lisää hiuspohjan verenkiertoa, jolla on suuri vaikutus terveessä hiustenkasvussa.

Päänahan hieronnan hyödyt hiustenlähdön hoidossa

On monenlaisia syitä hiustenlähtöön, kuten huono ruokavalio, genetiikka tai erilaiset ympäristötekijät. Se on hyvin yleinen ongelma, jota esiintyy naisilla ja miehillä, mutta erityisesti miehet kärsivät sen äärimuodoista. Onneksi on monenlaisia keinoja ehkäistä, hoitaa tai jopa parantaa hiustenlähtöä. Yksi tehokkaimmista ja helpoimmista on päänahkaan kohdistuva hieronta. Koska päänahan hieronta lisää hiuspohjan verenkiertoa, sillä on monia hyödyllisiä etuja hiustenlähdön hoidossa. Siihen kuuluu ihon painelu käsien avulla ja erilaiset sormien liikkeet kuten pyörittely ihoa vasten. Kaikista päähieronnan eduista on usein ajateltu olevan sen aiheuttaman verenkierron vilkastuminen päänahan pintaverisuonissa. Tämän vuoksi monet hiustenlähdöstä kärsivät turvautuvat nykyään hierontaan ja se kannattaakin lisätä omaan hiuspohjaa hoitavaan rutiiniin.

Hiustenlähdön ehkäisyä varten suunnitellun hieronnan osaavalla asiantuntijalla auttaa lisäämään verenkiertoa hiustuppiin, hoitaa päänahkaa sekä vahvistaa hiusjuuria. Se auttaa myös rentoutumaan ja vähentää stressiä, joka vaikuttaa hiustenkasvuun.

Suuret määrät stressihormoneja elimistössä haittaa monen eri kehonalueen toimintaa; sen vaikutus ylettyy esimerkiksi hiuksiin. Reaktiona kehon ’hätätilaan’ stressihormonit (muun muassa kortisoli) lähettävät negatiivisia signaaleja hiustuppeen. Tilapäinen häiriö hiusten kasvusykliin tarkoittaa sitä, ettö hiusten uusiutuminen hidastuu tai että hiustuppi siirtyy telogeeni - eli lepotilaan, joka pysäyttää hiuksen uusiutumisen kokonaan. Hiukset voivat ohentua huomattavasti stressireaktion seurauksena.

Ihon painelu ja stimulointi hieronnan aikana lämmittää ihoa ja avaa verisuonia, vilkastuttaen verenkiertoa. Lisääntynyt verenkierto pitää huolen siitä, että hiustuppi saa paljon kasvuun tarvittavia ravinteita. Stressihormonien vähentynyt määrä auttaa kehoa toimimaan tehokkaammin, ja tämä vuorostaan edistää hiustupen kykyä kasvattaa hiusta.

Ravitsevien ja hoitavien öljyjen käyttö hieronnan aikana on suositeltavaa, sillä se kosteuttaa päänahkaa sekä hiusten juuria että itse hiuksia. Hieronta auttaa öljyjen imeytymistä päänahkaan. Se voi vähentää ongelmia, jotka vaikuttavat hiusten kasvuun, kuten hilsettä tai kuivaa ihoa. Säännöllinen hiustenlähtöön suunnattu päänahan hieronta ehkäisee kuivia, katkeilevia ja herkkiä hiussuortuvia. Hiuspohjan tehohoitoa voi harjoittaa jättämällä hieronnan jälkeen öljyn hiuksiin noin 30 minuutiksi. Päänahan hoidon tulokset voi havaita pian, sillä iho uusiutuu nopeasti, ja lisäksi se hoitaa myös hiusvartta.

Aromaterapian ja öljyjen käytön tehokkuudesta on tehty tutkimuksia esimerkiksi sellaisilla potilailla, jotka kärsivät alopeciasta (päälaen kaljuuntuminen). Yhden tällaisen 7 kuukautta kestäneen tutkimuksen tulokset julkaistiin vuonna 1998 (Archives of Dermatology). Tutkijoina toimivat Isabelle C. Hay, Margaret Jamieson ja Anthony D. Ormerod dermatologian laitoksella Aberdeenin kuninkaallisessa sairaalassa Skotlannissa. Tutkimukseen otti osaa 86 ihmistä, jolla oli diagnosoitu alopecia eli kaljuuntuminen, jossa hiustenlähtö on näkyvää osassa tai kaikkialla kehossa, erityisesti päälaella.

Tutkimuksen potilaat jaettiin kahteen eri ryhmään. Ensimmäinen ryhmä, jota kutsuttiin aktiiviseksi ryhmäksi, kävivät hiustenlähtöön suunnitellussa päähieronnassa päivittäin seitsemän kuukauden ajan. Eteerisiä öljyjä joita oli valmistettu laventelista, setripuusta, timjamista ja rosmariinista sekoitettiin jojoba- ja viinirypäleöljyyn, joita hierottiin aktiiviseen ryhmään kuuluvien potilaiden hiuspohjaan. Toinen ryhmä eli kontrolliryhmä, saivat myös päivittäistä päähierontaa saman ajanjakson verran, mutta ilman eteerisiä öljyjä.

Koko tutkimuksen ajan valokuvia otettiin alueista, joissa potilailla esiintyi hiustenlähtöä. Edellä mainitut tutkijat ryhtyivät arvioimaan hieronnan vaikutusta hiuskatoon käyttäen tietokoneella suoritettavaa analyysia, joka tarkkaili ja mittasi hiusten määrää ihon eri alueilta niistä otettujen kuvien avulla. He käyttivät kuuden pisteen asteikkoa mitatakseen hieronnan vaikutusta hiustenlähtöön kahden ryhmän välillä. Tutkijoille selvisi, että ensimmäisen eli aktiiviryhmän hiuskato oli parantunut jopa 44% niistä 43 potilaasta, jotka siihen kuuluivat. Vertailu - eli kontrolliryhmään kuuluvat potilaista vain 15% huomattiin positiivisia vaikutuksia. Tämän tutkimuksen tulokset osoittavat, että päähieronnalla ja erityisesti hieronnan sekä eteeristen öljyjen yhdistelmäkäyttö on tehokasta alopecian hoidossa.

Hiuspohjan verenkierron vilkastamisen ja hiusten terveellisen kasvun edistämisen lisäksi päänahan hieronta on rauhoittavaa ja voi auttaa ehkäisemään päänsärkyä sekä tasaamaan unirytmiä. Hiero päänahkaa vaikka muutaman minuutin ajan päivittäin tai varaa aika hierojalle. Vältä ihon rajua hankaamista, sillä se voi ärsyttää ihoa.

Hierontaterapeutti, joka on erikoistunut akuhierontaan, voi käyttää hyödykseen päästä löytyvien akupisteiden painelua ja räätälöidä hieronnan juuri sinun tarpeisiisi soveltuvaksi. Hieronta auttaa saamaan takaisin terveen hiuspohjan, joka edesauttaa hyväkuntoisten hiusten kasvamista.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa