Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Ovatko superfoodit todella niin hyviä?

Monista ympärillä pyörivistä ruokavillityksistä on vaikea tietää, mikä todella antaa terveydellesi vauhtia. Olemme koonneet muutaman viimeisimmän villityksen ja erittelemme niiden faktat fiktioista.

Kookosöljy

Mikä se on? Huolimatta siitä, että se koostuu 90% tyydyttyneestä rasvasta, kookosöljyä kutsutaan viimeisimmäksi laihdutuksen liittolaiseksi.

Julkkikset ovat hulluna siihen: Angelina Jolie aloittaa päivänsä muroilla, joiden päällä on kookosöljyä, malli Miranda Kerr sekoittaa sitä lusikallisen teen joukkoon ja Gwyneth Paltrow käyttää sitä suuvetenä.

Faktat: Tutkimukset ovat osoittaneet, että kookos auttaa kaloreiden palamisessa ja voi kohtuullisesti käytettynä olla apuna painon pudotuksessa. Se sisältää lauriinihappoa, jonka on tunnettu tappavan haitallisia bakteereja. Sitä voidaan myös käyttää ihon ja hiusten hoidossa. Joten kookosöljy hoikistaa ja saa hiuksesi ja ihosi loistamaan. Todellinen superfood!

Matcha tee

Mikä se on? Matcha Vihreä Tee sisältää korkean määrän ikääntymisen merkkejä vastaan taistelevia antioksidantteja. Vihreän teen terveyshyödyt on yleisesti tunnettu, mutta sen perimmäinen versio, matcha, on uusi tuttavuus. Julkkikset, kuten Eva Longoria ja Dannii Minogue, ovat vaihtaneet soijalattensa tähän vihreään juomaan. Matcha varmistaa, että saat kaiken hyödyn irti vihreän teen lehdistä.

Faktat: Tutkimukset ovat osoittaneet, että matcha sisältää 137 kertaa enemmän terveyttä edistäviä ja ikääntymisen merkkejä vastaan taistelevia antioksidantteja, kuin muut vihreät teet. Lisäksi se tarjoaa lisää energiaa. Kokeilemisen arvoinen superfood vihreän teen ystäville.

Lehtikaali

Mikä se on? Saatat olla törmännyt tähän trendikkääseen ruoka-aineeseen lähes kaikilla ruokalistoilla. Tämä tummanvihreä lehtivihannes pitää sisällään voimakkaita ravintoaineita, kuten korkean määrän rautaa, kalsiumia, K-, A- ja C-vitamiinia, ja on jopa väitetty, että lehtikaali vähentäisi ikääntymisen merkkejä.

Faktat: Lehtikaalilla voi olla tulehdusta ehkäisevä vaikutus kehoon ja sen korkea kuitupitoisuus antaa lisäpotkua aineenvaihdunnalle. Se on runsaasti C-vitamiinia ja magnesiumia, mikä on sen tärkein etu verrattuna muihin superfoodeihin. On myös monia tapoja syödä sitä, salaateista lehtikaalisipseihin. Mutta muista, että lehtikaalin rauta ei imeydy yhtä hyvin kuin lihasta saatu rauta.

Vihreä kahvi

Mikä se on? Vihreä kahvi -uute on valmistettu kahvikasvin vihreitä pavuista. Normaalit kahvijuomat koostuvat kafestolista, jolla on negatiivinen vaikutus, kun kahvia käytetään nautintoaineena. Tämä aine ei ole läsnä vihreän kahvin pavuissa tai uutteessa. Vihreä kahvipapu-uute on siis turvallinen valinta, eikä sillä ole todettu olevan haitallisia sivuvaikutuksia.

Faktat: Vihreässä kahvissa on vahvoja antioksidanttisia ominaisuuksia, kuten muissa luonnon antioksidanteissa, mm. vihreässä teessä ja rypäleiden siemenuutteessa. Vihreän kahvin pavuissa on polyfenoleja, jotka toimivat auttaen vähentämään hapen vapaan happiradikaaleja kehossa. Vihreä kahvipapu-uutteessa on normaalisti yli 50% klorogeenihappoa, jolla on jo pitkään tunnettu olevan hyödyllisiä ominaisuuksia. Tämä aktiivinen ainesosa tekee raakakahvin pavuista erinomaisen imemään vapaita happiradikaaleja samalla kun se auttaa välttämään hydroksyyliradikaaleja, jotka molemmat voivat aiheuttaa vahinkoa kehon soluissa.

Kvinoa

Mikä se on? Kvinoa on noussut suosioon viime vuosina, ja monet terveystietoiset ovat vaihtaneet riisinsä ja coucousinsa tähän pieneen, pörröiseen viljan kaltaiseen siemeneen. Sillä on raportoitu olevan tulehdusta ehkäiseviä, viruksia ja syöpää torjuvia sekä masennuslääkkeen kaltaisia vaikutuksia.

Faktat: Kvinoa sisältää aminohappoja sekä kuituja ja ravintoaineita, joten se on hyvä lisä mihin tahansa ruokavalioon. NASAn tutkijat ovat pitkään etsineet pitkäaikaisiin avaruustehtäviin soveltuvaa elintarviketta, ja he ovat todenneet kvinoan olevan voittamaton sen ravintoarvojen vuoksi. Se on myös luonnostaan gluteiiniton ja sisältää runsaasti proteiinia sopien erinomaisesti vegaaneille ja kasvissyöjille. Sen korkea kuitupitoisuus voi kuitenkin joillekin aiheuttaa ruoansulatusongelmia.

Jaa