ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Ohuet hiukset naisilla - Saa ohuet hiukset paksummiksi

Hiusten oheneminen voi aiheuttaa kovan kolauksen itsetunnolle. Hiustenlähtö on naisillekin yleinen ongelma, joka voi johtua monista eri syistä. Ohuita hiuksia voi onneksi hoitaa tehokkailla tuotteillamme ja oikeanlaisilla elämäntavoilla.

Hiusten oheneminen naisilla

Siinä missä etenkin miehiä vaivaava ikääntymisen myötä johtuva kaljuuntuminen, joka usein myös johtaa lähes täydelliseen hiustenlähtöön, vaivaa se naisia harvemmin. Sen sijaan hiusten oheneminen naisilla oireilee usein hiustenlähtönä ympäri päänahkaa, jolloin niiden paksuus ja tuuheus vähenevät ja niiden kiilto ja elinvoimaisuus hiipuvat. Ohenevista hiuksista kärsivät naiset saavat yleensä pitää osan hiuksistaan, mutta jäljelle jääneiden hiusten laatu ja paksuus heikkenevät, jolloin hiukset näyttävät ohuilta ja huonokuntoisilta ja niitä on vuosi vuodelta hankalampi muotoilla tai saada näyttämään terveiltä ja kuohkeilta. Ohuita hiuksia kannattaa alkaa hoitaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, sillä tuskin kukaan nauttii iän tai stressin myötä ohenevista hiuksista, jotka heikentävät itsevarmuutta ja siten myös lisäävät stressiä. Oikeanlainen hoito voi kuitenkin tehokkaasti ehkäistä hiustenlähtöä ja jopa auttaa hiuksiasi kasvamaan takaisin.

Useimmissa tapauksissa ohuita hiuksia sekä niihin johtaneita syitä tai niiden seurauksia ei osata tulkita tai analysoida oikein, jolloin vaiva yleensä vain pahenee ja silloin sitä on hankalampi korjata. Naisilla hiuksia lähtee yleensä tasaisesti, mutta ensimmäisenä etenkin päälaelta sekä ohimoilta. Hiusten ohenemisen voit huomata etenkin harjatessa hiuksiasi ylöspäin tai kiinnittäessäsi hiuksesi poninhännälle: jos hiusten “läpi” voi ikään kuin nähdä ja ne näyttävät harvoilta ja päänahka vilkkuu hiusten lomassa voi hiusten oheneminen olla sinunkin vaivasi. Hiukset myös muuttuvat naisilla ohentuessaan pehmeiksi ja untuvaisiksi, jolloin niiden karheus ja tekstuuri häviävät.

Hiuksilla on suuri merkitys ihmisen ja etenkin naisten itsetunnossa, sillä ulkonäkökeskeinen yhteiskuntamme suosii kuohkeita, paksuja ja luonnollisen lainehtivia “bed hair” hiuksia etenkin tämän päivän populaarikuvastossa, kuten katukuvissa ja mainoksissa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että hiusten oheneminen olisi vähemmän suuri ongelma; sen on todettu aiheuttavan lisästressiä sekä huonoa itsetuntoa myös muotitrendeistä riippumatta. Hiukset ovat pitkään olleet naiseuden ja feminiinisyyden symboli, ne kuvastavat nuorekkuutta ja nostattavat vetovoimaasi. Kiiltävät, paksut, kuohkeat ja elinvoimaiset hiukset on usein yhdistetty menestyviin ja onnellisiin naisiin ja vaikka tämä ei pitäisikään sellaisenaan paikkaansa, ei hiusten merkitystä ulkonäössä voi kieltää. Etenkin kuin iän mukana tuomat hiusvauriot, kuten harvenevat hiukset, kertovat usein sairauksista sekä heikentyvästä kunnosta ja vanhuudesta, on hiusten arvo nuorekkuutta ja viehätysvoimaa mietittäessä suuri.

Mistä ohuet hiukset johtuvat?

Usein puhutaan stressin liittyvän suurelta osin hiustenlähtöön sekä hiusten ohenemiseen ja harvenemiseen. Monien eri tutkimustulosten mukaan lievä stressi, työkiireet tai arjen hektisyys eivät kuitenkaan vaikuta kaljuuntumiseen tai hiustenlähtöön vaan syyt ovat usein elämän suurissa muutoksissa. Isot elämäntapamuutokset, rajut sairaudet, synnytys tai pitkäkestoiset erilaiset dieetit sekä ruokavaliomuutokset joiden takia kehon ravintoainetasapainot voivat järkkyä, vaikuttavat eniten hiustenlähtöön sekä hiusten ohenemiseen. Ohuet hiukset ovat usein seuraus jostakin elimistöä muuten koettelevasta rankemmasta vaiheesta, joka näyttäytyy ulkonäkömuutoksilla, etenkin hiuksissa, mutta myös esimerkiksi ihon ja kynsien hyvinvoinnin heikentymisenä. Ohuet hiukset lisääntyvät myös iän karttuessa. Erityisesti vaihdevuodet ja niiden aiheuttama estrogeenitasojen lasku aiheuttaa monille naisille hiusten ohenemista, mikä voi tuntua ikävältä ja kolhia itsetuntoa. Toki myös nuoretkin naiset voivat kärsiä hiusten ohenemisesta juuri hormonitoiminnan muutosten tai ravintoaineiden puutteen vuoksi. On tärkeää selvittää oireiden syy, jotta voit löytää tehokkaimman mahdollisen tavan hoitaa niitä.

Erityisen tärkeää on kuitenkin muistaa hoitaa hiuksia ja hiuspohjaa oikein, vaikka juuri sillä hetkellä et kärsisikään ohuista, katkeilevista tai elottomista hiuksista. Hiustenhoito on kuin ihonhoito – tärkeintä on ennakointi. Ruokavaliosi näkyy päänahassasi sekä hiustesi kunnossa. Hiuksista voidaan mitata erittäin tarkasti jopa useiden vuosien aikana elimistöösi ajautuneet aineet aina erilaisista dieeteistä, alkoholiin ja lääkkeisiin. Hiukset kertovat paljon elämäntavoistasi ja usein niiden kunto onkin suoraan verrannollinen siihen, miten kohtelet kehoasi muuten. Useat ruokavaliot voivat vaikuttaa negatiivisesti elimistölle tärkeiden ravintoaineiden saantiin. Jos kehostasi puuttuu tiettyjä vitamiineja, mineraaleja, hivenaineita tai antioksidantteja voit nähdä negatiivisia tuloksia myös hiuksissasi ja niiden kunnossa. Terveellisiä ja hyviä rasvoja tai elimistölle tärkeitä rasvahappoja karttavien ruokavaliot voivat näkyä hiuspohjassa esimerkiksi pintakuivuutena tai kiillon puutteena latvoissa. Proteiinivajeesta kärsivien hiukset voivat taas olla tyvestä hennot, kuin liuskoittuneet kynnet.

Hiusten oheneminen voi olla pitkällinen prosessi, joka tapahtuu usein asteittain ja jonka takia sitä on vaikea huomata ennen kuin hiuksia on lähtenyt jo merkittävästi tai kun hiuspohja on jo tulehtunut ja hiustuppi ei voi rauhassa tuottaa hyvälaatuista hiusta. Hiusten ohenemisen taustalla voi olla useita eri syitä, jotka ovat myös sinusta riippumattomia: geeniperimä, erilaiset sairaudet, elämänmuutoksien tuoma stressi tai hormonitoiminnan muutokset ovat usein naisilla hiustenlähtöön eniten vaikuttavia syitä. Myös naistyyppinen hiustenlähtö on lääketieteellisesti tunnettu sairaus, joka ei aiheuta täydellistä kaljuuntumista, mutta sitä esiintyy yleisimmin yli 65-vuotiailla naisilla.

Yleisimmät syyt ohuisiin hiuksiin naisilla ovat:

Alopeciasta kärsivä nainen
Alopecia
Alopecia on yleisnimitys kaljuuntumista aiheuttaville sairauksille, joista yleisin on alopecia areata eli pälvikaljuus. Alopecia aiheuttaa kaljuja laikkuja ja hiusten asteittaista ohenemista. Se voi johtua immuunijärjestelmän ongelmista, stressistä tai lääketieteellisistä ongelmista ja hoidoista. Alopecian vuoksi ohentuneet hiukset voivat usein kasvaa myöhemmin takaisin, kun niiden taustalla oleva syy hoidetaan.
Naisten kaljuuntuminen alkaa hiusten ohenemisella
Naistyyppinen kaljuuntuminen
Miestyyppinen kaljuuntuminen tunnetaan paremmin, mutta naistyyppinen kaljuuntuminen voi aiheuttaa samankaltaisia oireita. Naistyyppisen kaljuuntumisen ensimmäinen oire on usein hiusten oheneminen, joka alkaa tyypillisesti vaihdevuosien aikana. Yleensä hiuksia alkaa lähteä aluksi päälaelta, ja täydellinen kaljuuntuminen on harvinaista. Menetettyjen hiusten tilalle kasvaa usein hauraita, valkoisia hapsia. Ajan myötä karvatupet lakkaavat kokonaan tuottamasta uusia hiuksia.
Raskaus voi vaikuttaa hiustenlähtöön
Raskaus
Raskauden aikana hiukset voivat ohentua hormonitoiminnan muutosten vuoksi. Jotkut naiset säikähtävät hiustenlähtöä raskauden aikana, mutta syytä huoleen ei ole - oireet loppuvat yleensä synnytyksen jälkeen, kun hormonitoiminta palautuu normaalille tasolleen.
Vaihdevuosioireina hiustenlähtö
Vaihdevuodet
Vaihdevuosien aikana naisten estrogeenitaso laskee, mikä voi aiheuttaa ketjureaktiona monenlaisia oireita. Hiusten oheneminen on yleinen vaihdevuosioire.
Irronneita hiuksia hiusharjassa
Sairaudet
Lääketieteelliset ongelmat kuten anemia ja immuunijärjestelmän sairaudet voivat johtaa hiusten ohenemiseen. Anemia aiheutuu raudan puutteesta, joka on kuukautiskierron vuoksi naisille yleinen ongelma. Se voi aiheuttaa verenkierron heikkenemistä, jolloin päänahan karvatupet eivät saa riittävästi happea, ja hiukset ohenevat. Monet muut sairaudet voivat myös aiheuttaa hiuslaadun heikkenemistä ja hiustenlähtöä, jolloin itse sairauden hoitaminen on ensisijaisen tärkeää.
Stressaantunut nainen kärsii hiustenlähdöstä
Stressi
Stressaavat elämänvaiheet voivat aiheuttaa psykosomaattisia oireita, kuten hiustenlähtöä. Esimerkiksi läheisen sairaus, avioero tai taloushuolet voivat johtaa pitkittyneeseen stressitilaan, joka voi vaurioittaa hiustenkin terveyttä.
Hiustenlähtö laihdutuksen jälkeen
Laihtuminen
Jos laihdut liian paljon tai nopeasti, kehosi ei välttämättä saa ravinteita, joita se tarvitsee paksujen hiusten kasvattamiseen. Liian niukka ravinnon saanti voi johtaa kokonaisterveyden rapistumisen lisäksi myös hiusten ohenemiseen. Älä laihduta, jos et ole ylipainoinen, ja muista, että laihduttajankin tulee varmistaa riittävä ravintoaineiden saanti.

Ohuet ja hennot hiukset paksummiksi

Jos kärsit ohuista hiuksista ja haluat hoitaa niitä, on olemassa monia keinoja, jotka voivat tukea hiustesi tervehtymistä. Valmiiksi ohuista ja hennoista hiuksista kärsivien tulee muistaa muutama hyvä vinkki, joilla hiusten oheneminen ei ainakaan edisty vaan hiuspohja saa elpyä rauhassa. Kaikennäköisiä kotivärjäyksiä, -vaalennuksia tai kotona tehtyjä permanentteja tai kemikaalisia suoristuksia suosittelemme vältettävän, sillä usein juuri väärien kemikaalien käyttö omassa hiuspohjassa saa jo valmiiksi ohuet hiukset harvenemaan entisestään. Suomalainen hius on lasinen ja ohut ja usein pumpulimaisen pehmeä. Hiuslaatumme on kansainvälisesti erityinen ja siitä onkin hyvä muistuttaa ulkomaanmatkoilla tai ulkomailla asuttaessa kampaajalla käydessä. Suomalaisten hiusten hoitotavoissa on eroja ja kokenutkin ulkomaalainen kampaaja ei välttämättä osaa käsitellä lasista ja ohutta hiustamme oikein vaan saattaa käyttää vääränlaisia tuotteita. Luonnonmukaisten tuotteiden kanssa ei tarvitse olla samalla tavoin varovainen, mutta kemiallisia koostumuksia kannattaa tarkkailla tuotteita valitessa.

Suihkun jälkeen hiuksia on hyvä olla harjaamatta märkinä, sillä märät hiukset katkeilevat herkemmin kuin kuivat. Myöskään öljyjä ja hoitavia suihkunjälkeisiä hoitoaineita ja seerumeja ei tule aliarvioida, sillä usein parhaiten hiusten hyvinvointiin vaikuttavat niihin pitkäksi ajaksi jätettävät tuotteet, kuten hoitoseerumit yms. Tärkeintä on kuitenkin se, miten ja mihin tuotteita käytetään. Yleensä öljyissä pitkällekin tukalle riittää vain pieni määrä, jonka voit levittää hiuksen puolivälistä aina latvaan saakka. Myös latvojen säännöllinen leikkaaminen parantaa huomattavasti hiusten laatua etenkin visuaalisesti: säännöllinen leikkaaminen luo hiuksille raikkaan ja uuden lookin joka näyttää ulospäin terveeltä ja hyvinvoivalta.

Hiustenlähtö ei aina ole varsinaisesti sairaus. Jos sinulla ei ole muita oireita ja olet keskustellut asiasta lääkärisi kanssa, voit keskittyä vain hiustenlähdön hoitoon kosmeettisena vaivana. Hiusten harveneminen on normaali osa ikääntymistä, mutta se ei tarkoita sitä, että kaikki naiset haluaisivat vain hyväksyä osansa. Kun haluat elinvoimaa oheneville hiuksille ja kohennusta itsetuntoon, voit kokeilla näitä tehokkaita hoitoja. Täsmätuotteet ohuille hiuksille - Hellävaraisesti hiuspohjaa stimuloivat hoitotuotteet voivat auttaa hiuksia kasvamaan tehokkaammin. Hoitotuotteet levitetään usein suoraan päänahan iholle, jolloin niiden ravinteet imeytyvät tehokkaasti. Tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita sisältävät hoitoaineet varmistavat, ettet joudu kärsimään ravintoaineiden puutostilasta johtuvasta hiustenlähdöstä. Näin voit saavuttaa luonnollisesti paksummat ja tuuheammat hiukset.

Pienteholaserhoito (LLLT) - Pienteholaserhoito on tieteellinen hoitokeino, joka voi ehkäistä hiusten ohenemista sekä miehillä että naisilla. Matalataajuuksinen valohoito stimuloi soluja ja tehostaa verenkiertoa päänahan karvatuppiin, mikä voi hillitä hiustenlähtöä. Hoitotutkimukset ovat antaneet viitteitä LLLT-hoidon tehokkuudesta.

Lisäravinteet - Myös vitamiineja ja hivenaineita sisältävät lisäravinteet voivat tukea hiusten kasvua. Esimerkiksi biotiini-lisäravinteet voivat tehostaa hiusten kasvua. Lisäravinteiden avulla voit ehkäistä puutostiloista johtuvaa hiusten ohenemista turvallisesti ja luonnonmukaisesti.

Ruokavalio ja elämäntapamuutokset

Tarkastellessasi hiuspohjasi kuntoa sekä hiustesi hyvinvointia on tärkeä tarkistaa kilpirauhasen toiminta ja mitata kehon rauta-arvot. Hiuspohjan sairaudet voivat olla suoraan johdannollisia kilpirauhasongelmista tai esimerkiksi anemiasta. Riittävä raudan syönti on tärkeää. Usein hennoissa hiuksissa muutoksen näkee selkeämmin, jolloin elämäntapamuutoksilla ja ruokavaliolla voi tilannetta lähteä korjaamaan kotikonstein. Runsaasti hyviä vitamiineja, antioksidantteja ja elimistölle tärkeitä muita ravintoaineita saamme usein ruokavaliostamme. Tärkeää hiustenlähdön kanssa painiskeleville onkin ehkäistä ravintoaineiden puutostiloja turvautumalla esimerkiksi ravintolisiin, jos ruokien mukana ei elimistöön kantaudu riittävä määrä vitamiineja. Pidä etenkin huolta, että saat runsaasti sinkkiä sekä hyödyllisiä rasvoja: pähkinät ovat pullollaan terveellisiä rasvoja ja äyriäisissä, kalassa ja lihatuotteissa on paljon sinkkiä. Jos olet kasvissyöjä tai vegaani, voit varmistaa sinkinsaantisi erinäisistä ravintolisistä. Kaikki yksipuolinen ravinto heikentää kehosi terveyttä ja vaikuttaa suoraan myös ulkoisiin muutoksiin sekä niiden näkymiseen.

On myös hyvä tarkistaa voiko hiustenlähtö johtua jostain käyttämästäsi lääkekuurista tai jopa kosmeettisista häiriöistä, kuten rasvaisesta ihosta, tali-ihottumasta tai muista ihotaudeista, jotka vaativat lääkehoitoa tehokuurina esimerkiksi päänahkaan ja hiustuppiin. Jos hiustesi ohuus ja harvoittuminen johtuu esimerkiksi perinnöllisestä sairaudesta tai esimerkiksi androgeenisestä hiustenlähdöstä, voidaan ongelmaa hoitaa myös lääkärin vastaanotolla. Normaaliin iän myötä tapahtuvaan hiusten ohenemiseen ei voi juurikaan vaikuttaa, mutta sitä voi erinomaisesti hidastaa aloittamalla hoidot ja terveelliset elämäntavat jo varhain.

Ohuiden sekä ohenevien hiusten hoito

Kuten olemme jo aikaisemmin todenneet, hiusten oheneminen voi aiheuttaa kovankin kolauksen itsetunnolle ja olla jatkuvasti arkea ja päivittäistä elämää hankaloittava asia. Hiustenlähtö tai hennot ja ohuet hiukset ovat naisillekin jo yleinen ongelma, joka voi johtua monista eri syistä. Ohuita hiuksia voi onneksi kuitenkin hoitaa tehokkailla ja hoitavilla hiustenhoitotuotteilla sekä oikeanlaisilla elämäntavoilla.

Mikä tahansa yksipuolinen dieetti näkyy kaikkialla kehossamme, mutta etenkin ulkoisesti sekä kynsissä, ihossa ja hiuksissa. Ravinto, mutta erityisesti ravintolisät ovat tapoja, joilla hiusten kasvua ja sen tehokkuutta voi korjata helposti ja turvallisesti kotikonstein. Vitamiineista etenkin B- ja D-vitamiinia kannattaa lisätä ravintoon joko ravintolisinä tai lisäämällä kasvisten ja hedelmien syömistä. Myös sinkki on erittäin tärkeää hyvinvoiville hiuksille ja terveelle päänahalle. Stressistä kärsivää hiuspohjaa ja hiusten ohenemista voi hoitaa kosmetiikalla, mutta myös erinäisillä tehohoidoilla. Luonnonmukaisten hoitojen jatkeeksi sopii hyvin myös erilaiset päähieronnat, jotka vilkastuttavat pintaverenkiertoa ja täten edistävät ravintoaineiden kulkeutumista hiustuppiin.

Hiustenhoitotuotteita ohuille, elottomille ja päänahasta lähteville hiuksille on markkinoilla monia. Hoitavista tuotteista kannattaa valita sellainen tuote, joka on mahdollisimman hellävarainen sekä luonnonmukainen. Useimmat seerumit ja hoitoaineet, jotka ovat luonnonmukaisia ravitsevat ja hoitavat ohuita hiuksia tehokkaasti ja auttavat niitä uudistumaan nopeasti. Etenkin naisten hiustenlähtöä vastaan taistelevia tuotteita on markkinoilla sekä hoitoaineen että shampoon muodossa. Uusia teknologioita hiustenlähtöön erikoistuvissa tuotteissa ovat sekä Trioxidil-yhdiste sekä Trichoceutical-teknologia. Trioxidil yhdiste vahvistaa, ravitsee ja kasvattaa etenkin ohuita hiuksia ja se toimii täsmähoitona päänahalle elvyttäen hiuspohjaa ja tehostaen hiusten kasvua. Trichoceutical-teknologia on taas tutkitusti oivallinen tuote tuomaan hiuksiisi lisää volyymiä ja tehden niistä välittömästi kuohkeammat ja tuuheamman oloiset. Se on myös hellävarainen ja täysin luonnonmukainen tehotuote.

Konkreettisia ohjeita hiuspohjan hyvinvoinnin tehostamiseksi

Nainen hoitaa ohuita hiuksia päähieronnalla
Kokeile päänahan hierontaa
Päänahan hieronta voi ehkäistä hiustenlähtöä, koska se tehostaa verenkiertoa iholla sijaitseviin hiustuppiin. Heikko verenkierto voi aiheuttaa hiusten ohenemista, koska päänahan hiustupet eivät saa riittävästi happea ja muita ravintoaineita. Hieronta voi parantaa verenkiertoa ja siten tukea hiusten kasvua.
Tupakoinnin lopettaminen edistää hiusten kasvua ja paksuuntumista
Tumppaa tupakka
Tupakoitsijat kärsivät muita useammin ohuista hiuksista, koska tupakan sisältämät toksiinit supistavat verisuonia. Etenkin ihmisillä, joilla on muutenkin alttiutta hiusten ohenemiseen, voi tupakointi tehdä merkittävää tuhoa hiusten terveydelle.
Terveellinen ruoka auttaa hiustenkasvuun
Syö terveellisemmin
Terveellinen ruokavalio on tunnetusti kokonaisterveyden kulmakivi, ja voi hyödyntää myös hiusten terveyttä. Liian niukasti vitamiineja ja hivenaineita sisältävä ruokavalio voi heikentää sekä hiusten, ihon että kynsien kuntoa.
Hiusten runsas käsittely ohentaa hiuksia
Älä käsittele hiuksiasi kovakouraisesti
Ohuet hiukset ovat hauraampia kuin paksut ja terveet hiukset, joten liian kovakouraista hiustenhoitorutiinia on syytä välttää. Valitse kosteuttava, luonnonmukainen shampoo, joka on erityisesti kehitetty ohuille tai hauraille hiuksille. Käytä hoitoainetta apuna, kun selvittelet takkuja. Vältä hiustuotteita, joihin on lisätty hajusteita ja muita lisäaineita, koska ne voivat ärsyttää päänahkaa. Pysy kaukana rankoista hiushoidoista, kuten hiusten vaalentamisesta, värjäämisestä ja permanenteista. Vältä myös hiusten liiallista harjaamista ja hiusjuuria rasittavien kampausten, kuten palmikoiden, käyttöä.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa