ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Naisen haluttomuus - Seksuaalinen haluttomuus naisella

Noin puolet naisista kärsii joskus seksuaalisesta haluttomuudesta - kyseessä voi olla tilapäinen ongelma tai pysyvä olotila. Stressi ja hormonaaliset muutokset aiheuttavat usein libidon laskua, mutta älä anna niiden lannistaa parisuhdettasi! Voit saada apua terapiasta sekä itsehoitotuotteista.

Haluttomuus on yleinen ongelma, joka koettelee parisuhdetta

Haluttomuus on naisten yleisin seksuaaliongelma - vuoden 2015 FINSEX-tutkimuksen mukaan noin 40-50 prosenttia parisuhteellisista suomalaisnaisista kärsii melko usein halun puutteesta. Naisen haluttomuus voi johtua monista eri syistä, ja se voi olla tilapäistä tai pysyvämpi vaiva. Yleisyydestään huolimatta monikaan ei tiedä, miten suhtautua aiheeseen tai keskustella siitä kumppanin kanssa. Naisen haluttomuus koettelee usein parisuhdetta, ja moni nainen haluaisikin löytää keinon lisätä libidoa, jotta halut kohtaisivat kumppanin kanssa. Naisen haluttomuuteen ei ole olemassa varsinaista lääkettä, mutta on onneksi olemassa monia tapoja nostaa libidoa esimerkiksi luontaistuotteiden avulla.

Jos sinulle on luonnollista kokea seksuaalista halua vain harvoin eikä asia häiritse sinua itseäsi, ei tätä välttämättä tarvitse erityisemmin hoitaa. On ihanteellista, jos oma seksuaalinen halu vastaa suunnilleen kumppanin halua. Jos olette tässä suhteessa hyvin epäsymmetrisiä, voi siitä aiheutua vakavia ongelmia parisuhteessa - asiasta on hyvä keskustella kumppanin kanssa ja mahdollisesti kokeilla parisuhdeterapiaa.

Jos taas seksuaalinen halu katoaa yllättäen tai elämänmuutoksen myötä ja häiritsee sinua itseäsi, on kyseessä ongelma, jota kannattaa pyrkiä hoitamaan. Tehokkaimman hoidon voit saavuttaa, kun yhdistelet seksuaali- tai parisuhdeterapiaa sekä itsehoitoa luonnontuotteiden avulla.

Mistä naisen seksuaalinen haluttomuus johtuu?

Yleisen stereotyypin mukaan miesten libido on korkeampi kuin naisten. Todellisuudessa sukupuolten välillä ei kuitenkaan ole mitään luonnollista kuilua, vaan seksuaalisen halun määrä riippuu ihmisestä. On olemassa naisia, joilla on korkea libido, ja vastaavasti miehiä, jotka eivät kaipaa päivittäistä seksiä. Jos uskoo kärsivänsä epätavallisen alhaisesta seksuaalisesta halusta, on hyvä ensin miettiä, mitä sen taustalla on. Seksuaalisen halun puute voi aiheutua sekä psyykkisistä että fyysisistä tekijöistä. Yleisiä taustatekijöitä ovat stressi, ajan puute, lasten saaminen, talousvaikeudet sekä parisuhdeongelmat.

Joskus kyseessä voi olla myös hypoaktiivisen seksuaalisen halukkuuden häiriö eli HSDD, jolla tarkoitetaan kroonista ja vaikeaa seksuaalista haluttomuutta. Hoidossa tulisi keskittyä sekä psyykkiseen että fyysiseen puoleen. Psyykkistä puolta voidaan hoitaa terapian avulla, kun taas fyysisiin oireisiin voi saada helpotuksen itsehoitotuotteista.

Usein seksuaalinen halu heikentyy elämänmuutosten seurauksena, ja sitä voi yrittää voimistaa. Esimerkiksi lasten saaminen on usein elämän taitekohta, jonka jälkeen naisen haluttomuus parisuhteessa yleistyy. Tällöin voi kokeilla esimerkiksi Lady Prelox-ravintolisää, joka lisää seksuaalista halukkuutta ja auttaa nauttimaan tyydyttävästä seksielämästä, oli arkesi miten stressaavaa tahansa.

Myös nuorten naisten seksuaalinen haluttomuus on ollut viime vuosina yleistymään päin, mahdollisesti lisääntyneen stressin vuoksi. Hormonaalinen ehkäisy, kuten e-pillerit, voivat myös aiheuttaa seksuaalista haluttomuutta. Jos e-pilleri aiheuttaa seksihalujen katoamisen, kannattaa harkita vaihtoehtoiseen ehkäisymenetelmään siirtymistä. Myös luonnolliset hormonitasojen vaihtelut esimerkiksi raskauden tai vaihdevuosien myötä voivat vaikuttaa voimakkaasti naisen libidoon. Naisen seksuaalinen haluttomuus raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen ovat tavallisia ongelmia, jotka usein osoittautuvat väliaikaisiksi - vaikka lasten saamisen jälkeen voi olla vaikeampi löytää aikaa seksille.

Näin voit hoitaa seksuaalista haluttomuutta

Jos naisen seksuaalinen haluttomuus johtuu esimerkiksi stressistä tai yhteisen ajan puutteesta, voi aluksi tuntua mahdottomalta muuttaa asiaa. Kun töissä on kiire tai kotona on pieniä lapsia, ei ole helppoa keskittyä parisuhteen parantamiseen. Tällöin voi olla hyvä sauma varata aika parisuhdeterapeutille, joka voi auttaa käsittelemään ongelmaa rakentavasti. Kannattaa myös kokeilla raivata aikaa kumppanin kohtaamiselle ja seksille, vaikka se tuntuisi kuinka mahdottomalta. Kokeilkaa uudenlaisia esileikkejä ja tapoja harrastaa seksiä - kun seksi alkaa tuntua rutiinilta, ei ole mikään ihme, jos libido laskee. Kun parisuhde alkaa toimia paremmin, on se myös itsessään voimanlähde, joka auttaa jaksamaan arjen kiirettä ja stressiä. On myös olemassa käteviä luontaistuotteita, jotka voivat auttaa naista haluttomuuden kanssa.

On tärkeää osata käsitellä asiaa kumppanin kanssa

Naisen seksuaalinen haluttomuus ja parisuhdeongelmat ovat erityisen kiperä yhdistelmä, koska kitka kumppanin kanssa voi aiheuttaa naisen seksuaalista haluttomuutta, mikä puolestaan heikentää parisuhdetta entisestään. Tästä syntyy monen parin välillä lannistava noidankehä. Parhaimmillaan seksi voi olla tunteita vahvistava voimanlähde, mutta pahimmillaan siitä voi tulla parisuhteen kiistakapula. Jos joutuu tähän ikävään tilanteeseen, kannattaa hankkia apua seksuaaliterapiasta tai itsehoidosta. Ensin on hyvä miettiä, milloin haluttomuus on alkanut ja mistä se voi johtua.

Naisen seksuaalinen haluttomuus on harvoin parisuhteen ainoa ongelma. Jos avo- tai avioliitossa menee huonosti, ei siitä kannata syyttää vain itseään. Seksuaalista haluttomuutta Suomessa tutkineen Osmo Kontulan mukaan ongelmat kuten mieheltä saadun myönteisen palautteen sekä romantiikan puute olivat naisen haluttomuuden taustalla noin 25% tutkituissa tapauksista. Kaikissa parisuhteissa on parempia ja huonompia kausia - oleellista on, että yritätte päästä pois aallonpohjista yhteistyössä. Terapia ja itsehoitotuotteet voivat tuoda merkittävää helpotusta seksuaaliseen haluttomuuteen, mutta tärkeää on myös, että kumpikin osapuoli uskoo parisuhteen tulevaisuuteen.

Lue myös nämä