Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Näin puhdistat oikuttelevan akneihon oikein

Kyllästyttääkö aknen kanssa kamppailu?

Akne mielletään usein teini-iän ongelmaksi, mutta tosiasiassa suuri osa aikuisistakin kärsii aknesta tai ihon epäpuhtauksista. Murrosikä voi kyllä puhkaista aknen, mutta niin voivat monet muutkin tekijät hormonitoiminnasta ruokavalioon. Mikä pahinta, aikuisiällä aknen hoito on usein vaikeampaa, koska iho kuivuu helpommin eikä palaudu yhtä nopeasti. Pahimmillaan aknea häivyttävät tuotteet voivat aiheuttaa ihon ennenaikaista vanhenemista. Älä kuitenkaan lannistu - aikuisiän aknea voi hoitaa myös ihoystävällisesti. Tärkeintä on löytää juuri omalle ihotyypille sopiva tuote ja oppia oikeanlainen ihonhoitorutiini. Hyvä ihonhoitorutiini ehkäisee ihon rasvoittumista ja huokosten tukkiutumista sekä nopeuttaa aknen paranemista. Tehokas kasvojen puhdistus vie vain hetken - muutama minuutti aamuin illoin riittää!

Ihon oikeaoppinen puhdistaminen on ensisijaisen tärkeää, koska se on paras keino ehkäistä aknea. Tukkeutuneet ihohuokoset johtavat helposti aknen puhkeamiseen ja pahenemiseen. Säännöllinen puhdistus tehokkaalla mutta hellävaraisella ihotuotteella on paras tapa ylläpitää ihon terveyttä. Kun saat aknen hoidettua pois, on tärkeää jatkaa hyvästä ihonhoitorutiinista huolehtimista. Näin ihosi hehkuu terveyttään - ja mikä parasta, hyvin hoidettu ja kosteutettu iho säilyy myös nuorekkaana pidempään! Alla 9 vinkkiä aknen ehkäisyyn ja hoitoon aikuisille, jotka haluavat pysyvästi eroon ärsyttävistä näppylöistä.

1. Puhdista hellävaraisesti mutta huolellisesti

Vältä kemikaaleja sisältäviä saippuoita tai puhdistusaineita, jotka vain pahentavat ihoärsytystä. Käytä esimerkiksi salisyylihappoa sisältävää puhdistusainetta, joka ei sisällä lisäaineita. Hiero puhdistuainetta kasvoille hellävaraisesti sormin tai pehmeällä pyyhkeellä. Käytä pyöriviä liikkeitä ja levitä voide ihoon perusteellisesti mutta hellävaraisesti. Jos käytät samalla aknelääkettä, käytä akne ihon puhdistusainetta, joka ei sisällä lääkeaineita. Mikä tahansa hajusteeton ja lisäaineeton puhdistusaine soveltuu tähän tarkoitukseen. Puhdista kasvot hyvin ja huuhtele kerran tai kahdesti päivässä.

2. Löydä tuote, joka tepsii aknen aiheuttajaan

Aknen taustalla voi olla useita eri tekijöitä, ja eri puhdistusaineet tai hoitotuotteet keskittyvät usein erityisesti johonkin näistä. Esimerkiksi liiallista talintuotantoa ja ihohuokosten tukkeutumista voidaan hoitaa hillitsemällä talirauhasten toimintaa sekä avaamalla ihohuokosia. Ihobakteerien aiheuttamaa aknea puolestaan voidaan ehkäistä syväpuhdistamalla ihoa bakteereista. Jos tiedät, mitä aknen taustalla voisi olla, voit helpommin löytää tehokkaimman keinon ennaltaehkäistä ja hoitaa sitä. Monet tehokkaat ihotuotteet hoitavat samanaikaisesti useita aiheuttajia liiallisesta talintuotannosta ihobakteereihin.

3. Käytä kasvovettä

Kasvovesi voi auttaa torjumaan aknea puhdistamalla iholta ylimääräistä rasvaa. Alkoholiton kasvovesi on hyvä valinta, jos kärsit tulehdustyyppisestä aknesta tai jos ihosi on kuiva ja ärtynyt. Levitä kasvovesi iholle hellävaraisesti mutta perusteellisesti. Kasvovesi auttaa pääsemään eroon talin lisäksi myös meikin tai puhdistusvoiteen jäämistä. Kasvoveden käyttö ei ole pakollista, jos se tuntuu kuivattavan ihoa - se ei sovellu kaikille ihotyypeille, ja tärkeintä on nimenomaan omalle iholle sopivan hoitorutiinin löytäminen. Myös syväpuhdistava kasvopesu on hyvä ?isä hoitorutiiniin.

4. Hanki aknea hoitava lääkevoide

Ihotautilääkäri voi kirjoittaa reseptin lääkevoiteeseen, joka sisältää aknea hoitavia ainesosia. On myös olemassa lääkevoiteita, joita saa apteekista ilman reseptiä. Kun kärsit aknesta, on tärkeää hoitaa se mahdollisimman nopeasti arpeutumisen välttämiseksi. Lääkevoiteiden käyttö on helppoa, ja ne voivat tarjota tehokkaan avun. Jos et ole ennen käyttänyt lääkevoidetta, kysy ihotautilääkäriltä, millainen voide soveltuu ihotyypillesi parhaiten.

5. Käytä öljytöntä kosteusvoidetta

Vaikka rasvaisen ihon kosteuttaminen voi kuulostaa oudolta, se on itse asiassa tärkeä osa akneihon hoitoa. Monet aknea hoitavat tuotteet kuivattavat ihoa voimakkaasti. Tämän ehkäisemiseksi ihon kosteuttaminen kahdesti päivässä on tärkeää, kun käytät lääkevoiteita. Jatka ihon säännöllistä kosteuttamista vielä sen jälkeenkin, kun akne on parantunut. Kosteuttaminen on tärkeä osa ihoterveyden ylläpitoa. Hyvä kosteutusrutiini auttaa pitämään ihon nuorekkaana ja kimmoisena mahdollisimman pitkään.

6. Älä kuori ihoa kovakouraisesti

Vaikka ihokuorinta voi vaistomaisesti tuntua hyvältä tavalta puhdistaa ihoa, se on akneiholle liian kovakourainen käsittely. Jos haluat kuoria ihoa luonnollisesti, kokeile yksinkertaisesti hieroa ihoa hellävaraisesti sormenpäillä, mikä tehostaa verenkiertoa. On olemassa joitakin luonnonmukaisia kuorinta-aineita, jotka soveltuvat myös hellävaraiselle iholle, mutta varmista ennen ostoa, että kyseessä tosiaan on tällainen tuote. Älä käytä kemiallisia kuorinta-aineita, karheita mikrohelmiä tai muita ihoa ärsyttäviä hoitoja.

7. Puhdista myös meikkisiveltimet ja kasvopyyhkeet säännöllisesti

Kun haluat huolehtia hyvästä ihohygieniasta, on tärkeää puhdistaa myös kasvojen hoitoon käyttämäsi välineet. Esimerkiksi likaiset meikkisiveltimet ovat täynnä bakteereita, jotka voivat pahentaa aknea ja muita ihon epäpuhtauksia. Pyri puhdistamaan meikkisienet ja siveltimet vähintään kahdesti kuussa. Jos käytät ihovoiteen levittämiseen pehmeää kasvopyyhettä tai sientä, puhdista sekin säännöllisesti. Ja on sanomattakin selvää, että käsien tulee olla huolellisesti pestyt, jos levität puhdistusvoiteet sormenpäillä. Kädet koskettavat päivittäin valtavasti erilaisia bakteereita, ja juuri tämän vuoksi kasvojen turhaa koskettelua tulisikin välttää.

8. Puhdista elimistö oikeanlaisella ruokavaliolla

Ihmiskeho on kokonaisuus, jossa kaikki osat ovat liittyneet toisiinsa. Ihon terveyttä voi tukea myös syömällä oikeanlaista ruokaa, tai pikemminkin välttämällä tiettyjä ruoka-aineita. Esimerkiksi voimakassuolainen ruoka ja runsas alkoholin käyttö voivat pahentaa iho-oireita, koska ne kuivattavat ihoa. Huolehdi aina riittävästä veden juomisesta. Lisäksi maitotuotteet aiheuttavat monilla ihmisillä aknen puhkeamista tai muita iho-oireita. Maidon sisältämät hormonit saattavat stimuloida talirauhasia toimimaan ylivilkkaasti, mikä puolestaan voi aiheuttaa ihon epäpuhtauksia. Maitotuotteilla ei kuitenkaan ole kaikkiin ihmisiin tällaista vaikutusta. Kokeile olla ilman maitotuotteita parin viikon ajan. Jos iho kirkastuu, voit vähentää niiden käyttöä jatkossakin. Jos taas ei, voit rauhassa jatkaa maitotuotteiden käyttöä ja huolehtia ihon puhdistuksesta.

9. Puhdista iho öljyllä

Tämä voi kuulostaa omituiselta - ja aiemmin listassa juuri sanottiin, että iho tulisi puhdistaa öljyttömällä voiteella! Itse asiassa öljypuhdistus voi kuitenkin olla yksi tehokkaimmista keinoista aknealttiin ihon hoitoon. Oleellista on, että käytät oikeanlaista öljypuhdistusainetta, joka ei sisällä ärsyttäviä ainesosia eikä jätä ihoon jäämiä. Öljypuhdistuksen teho perustuu siihen, että öljy puhdistaa öljyä; samasta syystä öljypohjaiset meikinpuhdistusaineet ovat niin tehokkaita. Vältä kuitenkin mineraaliöljyjä, joita usein käytetään halvoissa puhdistusaineissa, koska ne voivat tukkia ihohuokosia entisestään. Korkealaatuinen, lisäaineeton öljypuhdistusaine voi olla loistava lisä jokapäiväiseen ihonpuhdistusrutiiniin. Levitä öljy kuivalle iholle, anna vaikuttaa noin minuutin ajan ja huuhtele huolellisesti pois. Öljy puhdistaa ja kosteuttaa ihoa kuivattamatta.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa