ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

8 helppoa tapaa päästä eroon liikapigmentaatiosta

Haluatko eroon maksaläiskistä tai liikapigmentaatiosta?

Lähes jokainen meistä haaveilee tasaisen värisestä, terveyttä hehkuvasta ihosta. Erilaiset hyperpigmentaation muodot, kuten maksaläiskät, ovat kuitenkin valitettavan yleinen riesa. Ihmisen iho ja hiukset saavat luonnollisen värinsä melaniini-nimisestä väripigmentistä. Joskus väripigmentin tuotanto kuitenkin ylivilkastuu, jolloin iholle voi ilmestyä tavallista tummempia läiskiä. Tällaisia liiallisesta väripigmentin tuotannosta johtuvia läiskiä kutsutaan myös nimellä maksaläiskä eli melasma. Niitä esiintyy sekä miehillä että naisilla, mutta ne ovat yleisempiä naisilla, ja erityisesti raskauden aikana. Maksaläiskiä esiintyy erityisesti kasvoilla, mutta myös muissa kehonosissa, kuten käsivarsissa.

Vaikka nämä läiskät eivät sinänsä ole mitenkään vaarallisia, ne voivat kuitenkin aiheuttaa kosmeettista haittaa ja tuntua kiusallisilta. Onneksi on olemassa lukuisia helppoja ja luonnollisia keinoja päästä eroon ikävistä maksaläiskistä. Tässä 10 kätevää konstia, joita voit kokeilla kotona:

 1. Sitruunamehu

  Tuore sitruunamehu on loistava väline ihonhoitoon, koska sillä on luonnollisesti ihoa vaalentavia ja kirkastavia ominaisuuksia. Sekoita sitruunamehua veteen ja levitä suoraan maksaläiskän päälle. Sitruunamehu vaalentaa ihoa ja kuorii ihon hyperpigmentoitunutta pintaa.

 2. Kurkuma

  Kurkumalla on ollut perinteisessä ayurvedisessä lääketieteessä jo pitkään tärkeä rooli, ja viime vuosina se on tullut tutummaksi lännessäkin. Kurkuma on tehokas apu tulehdusten ja ihosairauksien hoitoon. Se soveltuu loistavasti myös maksaläiskien vaalentamiseen. Kurkuman vaikuttava ainesosa kurkumiini on voimakas antioksidantti, joka voi myös hillitä melaniinin tuotantoa ja siten lievittää hyperpigmentaatiota. Lisäksi kurkuma puhdistaa iholta haitta-aineita ja bakteereita, mikä puolestaan voi ehkäistä ja hoitaa aknea tai muita ihon epäpuhtauksia, kuten mustapäitä.

  Valmista paksu seos sekoittamalla 5 ruokalusikallista kurkumajauhetta ja 10 ruokalusikallista maitoa. Voit käyttää lehmänmaidon sijaan myös mantelimaitoa, jolla on itsessään ihoa puhdistavia ominaisuuksia. Voit lisätä myös hieman kikhernejauhoa sakeuttamaan seosta. Levitä seos huolellisesti maksaläiskän alueelle ja anna kuivua ihoon. Huuhtele sitten iho haalealla vedellä ja hiero pyörivin liikkein. Toista hoito päivittäin parhaiden lopputulosten saavuttamiseksi.

 3. Omenasiiderietikka

  Sitruunamehun ohella omenasiiderietikka on luonnon toinen täsmähoito monenlaisiin iho-ongelmiin. Sitä käytetään monien kasvonaamioiden raaka-aineena, ja se soveltuu täydellisesti myös maksaläiskän hoitoon. Omenasiiderietikan teho perustuu siihen, että sen sisältämä etikkahappo vaalentaa ihoa ja vähentää hyperpigmentaatiota täysin luonnollisesti. Omenasiiderietikka auttaa myös puhdistamaan ihoa sekä tekemään siitä kirkkaamman ja sileämmän.

  Tee helppo hoitoaine maksaläiskän häivyttämiseen, sekoittamalla omenasiiderietikkaa ja vettä 1:1-suhteessa. Levitä nestettä suoraan maksaläiskien päälle ja anna niiden kuivua iholle. Pese sitten iho haalealla vedellä ja kuivaa hellävaraisesti puhtaalla pyyhkeellä. Toista hoito päivittäin parhaiden lopputulosten saavuttamiseksi.

 4. Mantelit

  Mantelit ovat yksi terveellisimpiä välipalavaihtoehtoja, mutta tiesitkö, että ne soveltuvat täydellisesti myös ihonhoitoon? Manteleista ja hunajasta valmistettu kuorinta-aine on eräs tehokkaimpia kotihoitoja maksaläiskän häivyttämiseen. Mantelien sisältämät proteiinit auttavat vaalentamaan ihoa. Huomionarvoisin mantelien sisältämä ravintoaine on kuitenkin E-vitamiini, joka sekä ravitsee ihoa että tasoittaa sen väriä.

  Murskaa 10 mantelia karkeaksi tahnaksi ja sekoita joukkoon hunajaa. Levitä seos maksaläiskän päälle pyörivin liikkein. Jätä vaikuttamaan noin 20 minuutin ajaksi. Huuhtele seos pois haalealla vedellä. Toista seos noin kolmesti viikossa, kunnes maksaläiskä haalistuu.

 5. Kurkku

  Kotoisa kurkku on myös erittäin tehokas keino maksaläiskien haalentamiseen. Tuoreella kurkulla on ihoa rauhoittava ja vaalentava vaikutus. Kurkkusiivuja käytetään tunnetusti tummien silmänympärysten ja silmäpussien hoitoon. Runsaasti vettä ja ravintoaineita sisältävä kurkku nesteyttää ihosoluja ja auttaa myös vaalentamaan ihoa. Kurkkuhoito hellii ihoa monin tavoin!

  Kuori ja raasta puolikas kurkku ja levitä maksaläiskän päälle. Anna vaikuttaa 20 minuutin ajan ja huuhtele iho vedellä. Toista hoito kerran tai kahdesti päivässä, kunnes maksaläiskä on haalistunut.

 6. Kaurahiutaleet

  Runsaasti ravintoa sisältävät kaurahiutaleet sopivat loistavasti osaksi terveellisiä elämäntapoja, mutta tiesitkö, että voit aamupalan lisäksi valmistaa niitä myös helpon hoitoaineen maksaläiskiin? Ihoa ravitseva kaurakuorinta-aine on loistava tapa päästä eroon kuolleista ihosoluista ihon pinnalla. Kaurahiutaleet kuorivat ihon pintaa tehokkaasti mutta hellävaraisesti, jolloin se muuttuu sileämmäksi ja kirkkaammaksi.

  Sekoita 2 ruokalusikallista kaurahiutaleita, 2 ruokalusikallista maitoa ja 2 ruokalusikallista hunajaa kulhossa tasaiseksi seokseksi. Levitä seos maksaläiskän päälle ja hiero pyörivin liikkein noin viiden minuutin ajan. Anna seoksen vaikuttaa 20 minuutin ajan ja huuhtele sitten pois haalealla vedellä. Toista hoito kolmesti viikossa päästäksesi eroon maksaläiskistä.

 7. Aloe Vera-geeli

  Aloe Vera-geeli on yksi luonnon tehokkaimmista kosteutusaineista, jota käytetään monien ihonhoitotuotteiden ainesosana. Aloe Vera soveltuu loistavasti myös maksaläiskän ja muiden iho-ongelmien hoitoon. Puhdas Aloe Vera-geeli sisältää polysakkarideja, jotka vaalentavat ihon epäpuhtauksia, kuten mustapäitä, sekä haalistavat maksaläiskiä ja auringon aiheuttamia tummia laikkuja. Aloe Vera-geelin sisältämät antioksidantit suojelevat ihoa ulkoisilta haittatekijöiltä.

  Levitä puhdasta Aloe Vera-geeliä suoraan maksaläiskän päälle ja hiero ihoon hellävaraisesti noin kahden minuutin ajan. Jätä vaikuttamaan 15 minuutin ajaksi ja pese pois haalealla vedellä. Toista tämä luonnollinen hoito kahdesti päivässä, kunnes maksaläiskä on haalistunut.

 8. Sipuli

  Sipulin mehu on tehokas keino tasoittaa ihonväriä ja haalistaa maksaläiskiä. Sipulimehu sisältää rikkipitoisia yhdisteitä, jotka voivat haalistaa tummia laikkuja tai muita epätasaisuuksia. Sipulimehu myös ravitsee ihosoluja syvävaikutteisesti. Sinun tarvitsee vain murskata sipuli ja kerätä talteen sen mehu.

  Sekoita sipulimehua ja omenasiiderietikkaa 1:1-suhteessa. Levitä seos maksaläiskän alueelle puuvillalapun avulla. Anna seoksen imeytyä ihoon noin 20 minuutin ajan ja huuhtele lämpimällä vedellä. Toista hoito kahdesti päivässä muutaman viikon ajan.

Jaa