Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Ihomuutokset raskauden aikana

Raskaana oleva nainen

Kaikkien naisten raskausaika on erilaista ja kropan sekä ihon erinäiset muutokset hyvinkin yksilöllisiä. Jotkut naiset huomaavat raskausaikanaan vartalossa ja ihossa suuria muutoksia, esimerkiksi venymäarvet voivat olla näkyviä ja niitä esiintyy runsaasti, kun osalla taas raskausarpia esiintyy vain siellä täällä kehossa. Raskaus vaikuttaa sekä siihen, miltä iho tuntuu, että miltä se näyttää; joidenkin naisten ihon muutokset jäävät niin pieniksi, ettei niitä huomaa ja häipyvät pian synnytyksen jälkeen, kun taas osalla ihon muutoksista eroon pääseminen on vaikeaa. Kolme neljästä synnyttäneestä naisesta kärsii jonkin näköisistä iho-ongelmista raskausaikana tai on kokenut iho-ongelmien ratkaisun raskauden jälkeen hankalaksi. Useimpiin raskaudenaikaisiin ihomuutoksiin on kuitenkin olemassa ratkaisu ja useampaan eri vaivaan täysin luonnonmukaisia valmisteita sekä tehokkaita hoitokeinoja.

Raskausarvet ja venytysjuovat aiheuttavat monelle varsin paljon harmistusta ja pidemmällä aikavälillä niillä saattaa olla vaikutusta jopa itsetuntoon, vaikkakin kyseessä on täysin normaali ilmiö ja varsin yleinen vaiva. Raskausarvet voivat vaikuttaa myös itsevarmuuteen ja haluun esiintyä vähissä vaatteissa julkisella paikalla. Esimerkiksi ajatus kesän shortsi- ja bikinikeleistä voi aiheuttaa ahdistusta ja monia mietityttää vartalon ihovaurioiden näkyminen, varsinkin jos niitä on runsaasti tai muutokset ihossa ovat tapahtuneet nopeasti. Monesti raskaudenaikaiset ihomuutokset ovat kuitenkin vaiva, jota voidaan hoitaa ennaltaehkäisevästi, ja johon voidaan helpostikin vaikuttaa elämäntapavalinnoilla, ruokavaliolla sekä ennaltaehkäisevillä hoidoilla.

Miksi iho muuttuu raskauden aikana?

Kasvavan raskausmahan lisäksi suurin osa naisista kokee erinäisiä muitakin muutoksia kehossaan raskauden aikana. Yleisimmät ihoon liittyvät vaivat johtuvat hormonitoiminnan muutoksista, immuniteettisysteemin huononemisesta sekä joskus myös verenkierron häiriöistä. Useimmiten vaivat kuitenkin häipyvät omillaan, kunhan raskaus on ohi, mutta se ei tarkoita sitä, että sinun tulisi kestää näiden helposti korjaantuvien vaivojen kanssa lähes kokonaista vuotta elämästäsi. Raskausarvet tai muut venymäjäljet, ihon pigmentti- tai värimuutokset, akne sekä epäpuhtaudet, pintaverisuonien katkeilu, joka usein johtaa helakasti punoittava ihoon tai herkkä sekä kutiava iho ovat kaikki yleisimpiä naisten iho-ongelmia raskauden aikana. Useimmat ihomuutokset riippuvat niinkin yksinkertaisista seikoista kuin ruokavaliosta tai unirytmistä, mutta jonkin verran iho-ongelmat ovat geneettisiä ja riippuvat myös yksilöstä.

Ihon muutokset ovat usein harmittomia sekä sinulle että lapsellesi, mutta ne voivat olla häiritseviä ja vaikuttaa esimerkiksi itsetuntoosi etenkin, jos ihomuutokset ovat suuria ja näkyvillä paikoilla kuten kasvojen tai käsivarsien iholla. Raskaus vaikuttaa usein ohentavasti ihoon ja muuttaa sen vähemmän kimmoisaksi, joten herkkäihoisille ihon muutokset voivat olla radikaalimpia kuin normaali-ihoisille. Vaikeimmissa ihotapauksissa, kuten runsaassa ihottumassa tai muissa oireiluissa, kuten allergisissa reaktioissa, kannattaa kuitenkin kääntyä lääkärin puoleen.

Miten voit vaikuttaa ihomuutoksiin raskauden aikana?

Nainen juo vettä
Raskauden aikana on tärkeä juoda paljon vettä, sillä iho kosteutuu sisältäpäin ja tarvitsee paljon nestettä pysyäkseen kimmoisena ja elinvoimaisena. Ihomuutoksia voit ennaltaehkäistä myös huolehtimalla liikunnasta ja välttämällä painon suurta vaihtelua. Raskauden aikana painon olisi hyvä nousta tasaisesti, mutta ei kuitenkaan liikaa, sillä ihon venyessä riskit ihossa tapahtuviin muutoksiin ovat selkeämmät.
Aurinkorasva ihon suojaamiseen
Hankalimpia muutoksia kuten jo olemassa olevia ihovaurioita (kuten aknea tai ihon kuivuutta tai psoriasista) on vaikea ennustaa raskauden aikana, sillä jokaisen hormonitasapaino on erilainen. Osa voi kokea muutoksia parempaan ja toiset huonompaan raskauden aikana. Immuunijärjestelmä vastaa tulehdusarvoista ja se saattaa olla aktiivinen tai heikentyä raskauden aikana. Suojaa ihoasi hyvin etenkin auringolta, käytä kuumuudessa hengittäviä luonnonkuituisia vaatteita ja huolehdi ihon kosteudesta niin voit välttää yleisimpiä raskaudenaikaisia ihomuutoksia. Laadukas raskausarpivoide voi myös ennaltaehkäistä ihomuutoksia.
Ihon puhdistus
Raskauden aikana on tärkeää, että huolehdit myös ihon puhdistamisesta ja säännöllisestä kuorinnasta. Pese kasvosi aamuin illoin ja kuori hellästi kerran viikossa. Näin myös kosteusvoiteet imeytyvät ihoosi helpommin ja saavutat tuloksia nopeammin. Myös hyötyliikunnan lisääminen sekä huolehtiminen siitä, että keho saa tarpeeksi tarvittavia ravintoaineita ovat oleellinen osa ihonhoitorutiiniasi raskauden aikana.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa