Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Mitkä ovat miesten yleisimmät seksuaaliset ongelmat?

Useimmat ihmiset kokevat jonkinlaisia seksuaalisia vaikeuksia jossain vaiheessa elämäänsä. Miehillä päänvaivaa aiheuttavat monesti vaikeudet saavuttaa riittävän kova ja kestävä erektio tai paineet kontrolloida siemensyöksyä ja ehkäistä liian aikainen laukeaminen.

Erektio-ongelma

Kun mies kiihottuu seksuaalisesti, monet hormonit, lihakset, hermot ja verisuonet toimivat kaikki yhdessä muodostaen erektion. Hermosignaalit, jotka aivot lähettävät penikseen, stimuloivat lihaksia rentoutumaan. Tämä puolestaan mahdollistaa veren virtaamisen peniksen kudoksiin. Kun veri on täyttänyt peniksen ja erektio on saavutettu, peniksen verisuonet sulkeutuvat säilyttääkseen erektion. Seksuaalista kiihottumisen seurauksena, verisuonet avautuvat ja antavat veren virrata ulos.

Jossain vaiheessa elämäänsä, miehellä voi olla vaikeuksia joko saavuttaa tai ylläpitää erektiota. Erektio-ongelma ilmenee, kun et voi saavuttaa erektiota, joka olisi tarpeeksi kova seksuaaliseen kanssakäymiseen. Erektio-ongelmat tunnetaan myös nimellä: erektiohäiriö, impotenssi ja seksuaalinen toimintahäiriö. Useimmilla miehillä tätä ongelmaa ilmenee joskus eikä se yleensä ole vakavaa. Jos kuitenkaan et pysty saavuttamaan erektiota yli 25 % ajasta, saattaa sinulla olla terveysongelma, joka vaatii lääkärin hoitoa.

Syyt erektio-ongelmiin

Erektiohäiriön syy voi olla sekä fyysinen että psyykkinen. Fyysiset syyt ovat yleisempiä vanhemmilla miehillä. Tällöin erektio-ongelmia voivat aiheuttaa esimerkiksi sairaudet, jotka vaikuttavat hermoihin ja verisuoniin, jotka taas ovat vastuussa erektion syntymisestä. Fyysisiä syitä erektiohäiriöihin voivat olla: sydänsairaus, korkea verenpaine, diabetes, liikalihavuus, korkea kolesteroli, Parkinsonin tauti, Peyronien tauti, tupakointi tai tietyt lääkkeet.

Psykologisia syitä impotenssiin esiintyy noin 40 prosentilla tapauksista ja ovat yleisempiä nuoremmilla miehillä. Psykologiset ongelmat, kuten ahdistus erektion saavuttamisesta ja ylläpitämisestä, parisuhdeongelmat, stressi tai masennus, voivat häiritä ihmisen kiihottumista ja siten erektiota.

Erektiohäiriön hoito

Mikäli kärsit erektio-ongelmasta, voit yrittää erilaisia hoitoja kotonasi vähentääksesi oireita. Fyysiset syyt liittyvät usein elämäntapavalintoihin, joten sinun tulisi harkita tupakoinnin vähentämistä ja lopettamista, alkoholin käytön vähentämistä, terveellistä ruokavaliota ja säännöllistä liikuntaa. Jos elämäntapojen muuttaminen ei vähennä oireita, kannattaa sinun ottaa yhteyttä lääkäriin. Lääkäri voi todeta todellisen syyn erektio-ongelmaasi ja antaa asianmukaista hoitoa. Voit myös kokeilla reseptivapaata, erektiota parantavaa lisäravinnetta.

Ennenaikainen siemensyöksy

Toinen ensisijainen miesten seksuaalinen huolenaihe on liian nopea laukeaminen eli ennenaikainen siemensyöksy. Ennenaikainen laukeaminen tapahtuu, kun mies saa siemensyöksyn aiemmin kuin hän tai hänen kumppaninsa haluaisi. Se on yleisimpiä valituksen aiheita alle 40-vuotiaiden miesten keskuudessa.

Enneaikaiseen siemensyöksyyn on monenlaisia syitä, joista yleisin on itsetyydytys. Miehet voivat kehittää itselleen tavan laueta nopeasti etsiessään nopeaa helpotusta masturboinnin aikana. Kun ihminen tuntee painetta kiirehtiä seksin aikana kumppanin kanssa, hän voi omaksua tavan saavuttaa nopea orgasmi. Myös jos mies tuntee painetta kumppanin tyydyttämisestä, hän ei välttämättä pysty kontrolloimaan laukeamistaan. Tämä voi olla kaksin verroin ongelmallista, jos hänellä on ollut aikaisen siemensyöksyn kokemuksia ja pelkää sen taas toistuvan.

Miten voit ratkaista ongelman?

Paras tapa ratkaista ennenaikaisen laukeamisen ongelma on oppia hallitsemaan ejakulointia. Ymmärtämällä, mitä tapahtuu oman pään sisällä ja kehossa ennen laukeamista, voit oppia kiinnittämään siihen huomiota ja siten kestämään pidempään. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla erilaisia kapseleita tai penisrenkaita, jotka auttavat viivästyttämään orgasmia.

Lue myös nämä