ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Miten voin hoitaa suonikohjuja kotona?

Suonikohjut ovat yleinen ongelma, jossa epätavalliseen tapaan laajentuneet verisuonet näkyvät ihon pinnalla. Useimmiten niitä ilmestyy pohkeisiin ja reisiin, ja ne voivat olla melko kivuliaita ja epämiellyttäviä. Onneksi voit löytää helpotuksen suonikohjujen oireisiin keittiön kaapeista.

Suonikohjut kehittyvät, kun suonten seinämät heikentyvät tai verenvirtausta säätelevät venttiilit vaurioituvat. Tämä voi aiheuttaa kipua, kutinaa, pistelyä, levottomuutta sekä väsymyksen, poltteen ja raskauden tunnetta jaloissa. Pullottavien suonten epämiellyttävä ulkonäkö voi olla sen muita oireita suurempi huolenaihe.

Yleiset syyt suonikohjuihin ovat perinnöllisyys, liiallinen seisominen, lihavuus, ehkäisypillereiden käyttö, ummetus ja hormonaaliset muutokset. Suonikohjujen kirurginen hoito voi olla hyvin kallista. Kannattaa kokeilla alla olevia luonnollisia ainesosia suonikohjujen hoitoon ja niiden epämiellyttävien oireiden lievittämiseen.

Omenaviinietikka

Omenaviinietikka on erinomainen hoito suonikohjuihin. Se on elimistöä puhdistava aines, joka myös parantaa verenkiertoa ja veren liikkuvuutta. Kun veri alkaa virrata luonnollisesti, suonikohjujen aiheuttama raskaus ja turvotus vähenevät huomattavasti.
Levitä laimentamatonta omenaviinietikkaa iholle suonikohjujen päälle ja hiero varovasti aluetta. Toista tämä päivittäin ennen nukkumaan menoa ja jälleen kerran aamuisin. Omenaviinietikan säännöllisellä käytöllä, suonikohjut voivat pienentyä muutamassa kuukaudessa. Voit myös sekoittaa kaksi teelusikallista omenaviinietikkaa lasilliseen vettä ja juoda seosta kahdesti päivässä vähintään kuukauden ajan saavuttaaksesi maksimaaliset tulokset.

Cayennepippuri

Cayannepippuria pidetään suonikohjujen ihmehoitona. Se sisältää erittäin runsaasti C-vitamiinia ja bioflavonoideja. Se lisää verenkiertoa ja vähentää ruuhkaantuneiden ja turvonneiden suonten aiheuttamaa kipua.
Lisää yksi teelusikallinen cayannepippuri-jauhetta kupilliseen kuumaa vettä ja sekoita hyvin. Juo tätä seosta kolme kertaa päivässä 1-2 kuukauden ajan.

Oliiviöljy

Verenkierron vilkastuttaminen on olennainen osa suonikohjujen hoitoa. Oliiviöljyllä hierominen voi auttaa lisäämään verenkiertoa, mikä taas vähentää kipua ja tulehdusta.
Sekoita yhtä paljon oliiviöljyä ja E-vitamiiniöljyä ja lämmitä seosta hieman. Hiero suoni lämpimällä öljyseoksella useita minuutteja. Tee tämä kahdesti päivässä 1-2 kuukauden ajan.

Valkosipuli

Valkosipuli on erinomainen yrtti vähentämään tulehdusta ja suonikohjujen oireita. Se auttaa myös hajottamaan haitallisia myrkkyjä verisuonissa ja parantamaan verenkiertoa.
Paloittele kuusi valkosipulinkynttä ja laita ne puhtaaseen lasipurkkiin. Purista purkkiin kolmen appelsiini mehua. Voit myös lisätä kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä. Anna seoksen seistä noin 12 tunnin ajan. Ravista purkkia ja ota muutama tippa ravistettua seosta sormille. Hiero tulehtuneita suonia seoksella 15 minuutin ajan. Kääri tämän jälkeen alue puuvillakankaalla ja jätä se yöksi. Toista toimenpide päivittäin useita kuukausia. Ota valkosipuli myös osaksi ruokavaliotasi.

Pikkuruskus (Ruscus Aculeatus)

Pikkuruskus on erittäin hyödyllinen kasvi lievittämään suonikohjujen aiheuttamaa särkyä ja epämukavuutta. Myös luonnollisista ainesosista valmistetut Varesil-kapselit sisältävät Pikkuruskusta. Tämä yrtti sisältää yhdisteitä, joita kutsutaan ruskogeniineiksi, jotka auttavat vähentämään tulehdusta supistamalla samalla suonia sen tulehdusta ehkäisevien ja suonen seinämiä vahvistavien ominaisuuksiensa avulla.
Ota 100 mg Pikkuruskusta kolme kertaa päivässä. Sen juuret ja siemenet sisältävät paljon ravintoaineita, kuten B- ja C-vitamiinia, kalsiumia, kromia, magnesiumia, mangaania, kaliumia, seleeniä, piitä ja sinkkiä. Ihmisten, joilla on korkea verenpaine tai eturauhasen hyvälaatuinen liikakasvu, ei tulisi käyttää Pikkuruskusta.

Hevoskastanjan siemenet

Hevoskastanjan siemeniä on käytetty suonikohjujen hoitoon jo vuosikausia. Niillä on tulehdusta ja turvotusta lievittäviä ominaisuuksia, jotka voivat lisätä laskimoiden kiinteyttä ja vähentää näkyviä suonikohjuja. Hevoskastanjan siemenuute parantaa suonien vahvuutta ja on kliinisissä tutkimuksissa osoittautunut tehokkaaksi suonikohjujen oireiden lyhytaikaiseksi hoidoksi.
Hevoskastanjaa on saatavilla geelinä tai ravintolisinä. Käytä geeliä ulkoisesti kahdesti päivässä, ja se voi vähentää jalkojen kipua ja turvotusta merkittävästi. Ravintolisinä yleisin annos on 300 mg kahdesti päivässä, mutta sitä ei suositella raskaana oleville tai imettäville. Älä koskaan ota raakaa hevoskastanjaa, sillä se sisältää suuren määrän myrkyllistä yhdistettä, jota kutsutaan eskuliiniksi. Hevoskastanja toimii vaikuttavana aineena myös Varesil-kapseleissa.

Persilja

Persilja sisältää runsaasti C-vitamiinia, joka edistää kollageenin tuotantoa ja tukee solujen uusiutumista. Se sisältää myös rutiinia, joka on avainasemassa vahvistamaan suonten seinämiä ja on siten erittäin hyödyllinen suonikohjujen oireiden lievittämiseen.
Keitä kourallinen hienonnettua tuoretta persiljaa kupillisessa vettä viiden minuutin ajan. Poista hellalta, peitä kannella ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivilöi jäähtynyt seos, ja lisää nesteen joukkoon yksi tippa ruusu- ja kehäkukkaöljyä. Laita liuos jääkaappiin useiksi minuuteiksi. Kasta puhdas pumpulituppo nesteeseen ja sivele hoidettavalle alueelle. Toista tämä päivittäin useiden kuukausien ajan, kunnes näet tuloksia. Yritä myös syödä raakaa persiljaa niin usein kuin mahdollista.

Kehäkukka

Kaunis kehäkukka sisältää runsaasti flavonoideja ja C-vitamiinia, jotka stimuloivat kollageenin tuotantoa ja tukevat solujen uusiutumista. Se auttaa myös parantamaan verenkiertoa, mikä vastaavasti auttaa lievittämään suonikohjujen eri oireita.
Keitä kupillinen kehäkukkia neljässä kupillisessa vettä viiden minuutin ajan. Liota puuvillakangasta liuoksessa ja aseta kangas hoidettavalle alueelle. Jätä kangas paikalleen, kunnes se on kokonaan jäähtynyt. Toista tämä useita kertoja päivässä muutaman kuukauden ajan, kunnes huomaat parannusta. Voit myös syödä tuoreita kehäkukan terälehtiä.

Näillä helpoilla ja kotona tehtävillä hoitotoimenpiteillä voit vähentää suonikohjujen aiheuttamaa turvotusta ja kipua sekä häivyttää niiden näkyvyyttä. Lisäksi on suositeltavaa kävellä, pyöräillä tai uida säännöllisesti parantaaksesi jalkojen verenkiertoa.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa