Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Miten pitää iho terveenä?

Veden merkitys ihonhoidossa

Vanhan sanonnan mukaan vesi on vanhin voitehista. Tämä pitää edelleen paikkansa, koska helpoin tapa saavuttaa terve, ja notkea iho on huolehtia riittävästä veden saannista päivittäin. Veden nauttiminen on myös yksinkertaisin tapa korjata ihon pieniä vaurioita, sillä se estää ihoa kuivumasta lisäämällä sen talintuotantoa. Vettä tulisikin juoda 1.5 - 2 litraa päivässä.

Ravinto

Myös oikeanlainen ravinto on tärkeää ihon hyvinvoinnille. On suositeltavaa, että ruokavalio sisältäisi runsaasti hedelmiä, vihanneksia ja kuitua.

Valkuaisaineita tulisi saada riittävästi, koska ne vaikuttavat lihasten kiinteyteen. Vitamiineista ja mineraaleista A-vitamiini toimii ihon kuivumista vastaan, E-vitamiini estää vapaiden happiradikaalien solukalvojen rasvoja hapettavan vaikutuksen, C-vitamiini edistää kapillaarien toimintaa, seleeni suojaa myrkyllisiltä raskasmetalleilta, F-vitamiini välttämättömien rasvahappojen lähteenä.

Ihon kuorinta

Kuorinta auttaa saavuttamaan raikkaan ja terveen näköisen ihon poistamalla kuolleen kerroksen ihon pinnalta. Se auttaa myös kosteusvoiteita imeytymään paremmin. Parhaiden tulosten saavuttamiseksi kuorinta tulisi tehdä kerran tai pari viikossa.

Markkinoilla on saatavilla runsaasti erilaisia kuorinta-aineita, joista kannattaa valita juuri omalle ihotyypille soveltuva tuote. Esimerkiksi aknesta kärsivien olisi suositeltavaa valita kuorinta-aine, joka on tarkoitettu juuri akneiholle. Vääränlainen tuote voi huonontaa aknea entisestään.

Ihonhoitorutiinit

Ihoa hoitaessa olisi hyvä noudattaa tietynlaisia hoitorutiineja. Asiantuntijat suosittelevat ihon puhdistusta ja kosteuttamista kahdesti päivässä. Meikit tulisi aina poistaa iholta ennen nukkumaanmenoa, sillä likainen iho tukkii ihohuokoset ja saattaa aiheuttaa finnejä ja aknea. Yövoiteen käyttö on myös tärkeää, jotta kasvojen iho pysyisi kosteana nukkumisenkin aikana.

Tehohoidot

Normaalin ihonhoitorutiin lisäksi sinun tulisi myös säännöllisesti kosteuttaa ihoasi tehohoidoilla, joista intensiivisimmät levitetään kasvolle tunti ennen nukkumaanmenoa. Kehosi korjaa toimintojaan öisin klo 23-04 välisenä aikana, joten intensiivituotteiden käyttö ennen nukkumaanmenoa tehostaa vaikutuksia ja tuottaa parempia tuloksia. On myös muita ihon ulkonäköön ja terveyteen vaikuttavia tekijöitä.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa