Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Miten Orlistaatti toimii?

Jos olet etsinyt tietoa laihduttamisesta, olet saattanut ohimennen myös kuulla Orlistaatista. Yleinen kysymys onkin, että toimiiko Orlistatti todella ja mikä tekee siitä tehokkaan tavan pudottaa painoa. Tässä artikkelissa kuvailemme, miten Orlistaatti oikein toimii ja tarkastelemme myös kliinisten tutkimusten tuloksia sen tehokkuudesta.

Mikä on Orlistaatti ja miten se toimii?

Orlistaatti on laihdutuslääke, joka voi auttaa tehokkaasti pudottamaan painoa, mikäli olet selkeästi ylipainoinen. Orlistaatti hoito kohdistuu rasvaan estäen ruoasta saatavien rasvojen pilkkoutumasta. Näin syöty rasva poistuu kehostasi ulosteen mukana.

Orlistaatti vaikuttaa paikallisesti suolistossa. Se toimii ehkäisten entsyymejä eli lipaaseja, jotka pilkkovat rasvan suolistossa. Tämä estää rasvan imeytymisen kehoon mahdollistaen sen poistumisen ulosteen mukana, mikä puolestaan vähentää kaloreiden kertymistä.

Voiko Orlistaatti auttaa minua laihtumaan?

Orlistaattia suositellaan usein ylipainoisille, jotka aikaisemmista yrityksistä huolimatta eivät ole onnistuneet pudottamaan painoaan. Orlistaatti estää noin kolmanneksen nautitusta rasvan määrästä imeytymästä kehoon ja vähentynyt rasvan saanti tarkoittaa, että ylimääräistä painoa ei kerry. Mutta saadakseen parhaimman hyödyn hoidosta, on suositeltavaa yhdistää Orlistaatti terveellisiin elämäntapoihin ja säännölliseen liikuntaan.

Kuinka tehokas Orlistaatti on?

Orlistaattia on tutkittu laajasti monissa kliinisissä tutkimuksissa. Kliinisessä testissä keskimääräinen painonpudotus Orlistaatin avulla oli 50% suurempi kuin lumelääkkeellä. Lisäksi todettiin, että ne, jotka käyttivät Orlistaattia, säilyttivät tulokset paremmin kuin lumelääkettä ottaneet. Parhaan tuloksen saamiseksi, on suositeltavaa ottaa yksi Orlistaattiksapseli, jokaisen pääaterian yhteydessä, kuitenkin enintään kolme kapselia päivässä. Kapseli on hyvä ottaa joko ennen ateriaa, aterian aikana tai tunnin sisään ateriasta. Jos ateria jää syömättä tai se ei sisällä rasvaa, ei kapselia tarvitse ottaa.

Miten otan Orlistaattia?

Ota yksi kapseli tunnin sisään jokaisesta pääateriasta. Esimerkiksi, ota yksi kapseli aamiaisella, yksi lounaalla ja yksi päivällisellä. Orlistaattia on saatavilla kahtatyyppiä: Xenical ja Alli. Xenical on reseptilääke, joka sisältää 120 mg Orlistaattia, kun taas Alli sisältää 60 g ja on saatavilla ilman reseptiä. Molemmat hoidot kohdistuvat ja poistavat rasvaa täsmälleen samalla tavalla.

Ota yksi kapseli juuri ennen ateriaa, aterian aikana tai tunnin kuluessa ateriasta. Aterioiden tulisi olla ravitsemuksellisesti monipuolisia ja vähäkalorisia. Jos ateria jää syömättä tai se ei sisällä lainkaan rasvaa, niin kapselia ei tarvitse ottaa. Jos unohdat ottaa kapselin, älä huolesta, ota seuraava annostus normaalisti seuraavan aterian yhteydessä.

Koska Orlistaatti vähentää tiettyjen rasvaliukoisten vitamiinien imeytymistä, olisi suositeltavaa ottaa vitamiinilisä vähintään kaksi tuntia ennen tai jälkeen orlistaattia.

Mitkä ovat tavoitteeni?

Onnistunut laihtuminen riippuu realistisista ja saavutettavissa olevista tavoitteista. Kun aloitat Orlistaatin ottamisen, ensimmäisenä tavoitteena tulisi olla menettää 5% omasta painosta ensimmäisen 3 kuukauden aikana. Jos onnistut menettämään painoa, voit jatkaa hoitoja. Mutta älä lannistu, jos Orlistaatti ei heti auta sinua laihtumaan. Kuuden kuukauden tauon jälkeen voit yrittää uudelleen.

Voiko Orlistaatti aiheuttaa sivuvaikutuksia?

Kuten useimmat lääkkeet, myös Orlistaatti voi tuottaa ei-toivottuja sivuvaikutuksia. Koska se vaikuttaa siihen, miten rasva imeytyy suolistossa, sen sivuvaikutukset ovat pääasiallisesti ruoansulatuskanavaan liittyviä ja esiintyvät ilmavaivoina ja öljyisenä ulosteena. Oireet ovat usein lieviä, eivätkä kaikki edes niitä koe, mutta on hyvä pitää ruokavalio vähärasvaisena vähentäen sivuvaikutusten esiintymisen riskiä.

Miten saada paras hyöty Orlistaatti hoidosta?

  • Syö hyvin - Yritä syödä säännöllisesti kolme ateriaa päivässä
  • Syö hitaasti ja nauti ruoasta - Älä kiirehdi, sillä et huomaa tulleesi kylläiseksi
  • Liiku säännöllisesti
  • Vältä kiusauksia - Pidä keittiön kaappisi vapaana epäterveellisistä elintarvikkeista
  • Muista, että laihtuminen vie aikaa. Pidä realistiset tavoitteet mielessäsi, seuraa edistymistäsi, äläkä anna periksi.

Orlistaatin on kliinisesti todistettu auttavan pudottamaan painoa yli 50% enemmän kuin pelkällä dieetillä. Tämä tarkoittaa, että jos laihdut 6 kg pelkällä ruokavaliolla, voit menettää 9 kg Orlistaatin kanssa. Vaikka Orlistaatto on tehokas laihdutuslääke, ei se ole kuitenkaan mikään ihmepilleri. On siis erittäin tärkeää, että yhdistät sen ruokavalioon, jonka kaloreista 30% on peräisin rasvasta, sekä liikut myös säännöllisesti.

Painosi riippuu siitä, kuinka paljon energiaa saat verrattuna kuluttamaasi energiamäärään. Jos syöt vähemmän kuin kulutat, menetät painoa, sillä elimistösi on hyödynnettävä aiemmin kerryttämiäsi rasvavarastoja saadakseen lisää energiaa. Orlistaatti on tehokas estämään rasvan imeytymistä ruokavaliostasi, mikä auttaa sinua vähentämään päivittäistä kokonaiskalorimäärää. On suositeltavaa vähentää kaloreiden syömistä 500 kcal per päivä, mikä johtaa noin 500g painon pudotukseen viikossa. Tämä on terveellinen laihtumisvauhti. Orlistaattia ei kuitenkaan suositella niille, joiden painoindeksi on alle 28. Tällöin avuksi voivat olla luonnolliset erilaiset laihdutus ravintolisät.

Jaa