ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Miten minoksidiili voi hoitaa hiustenlähtöä?

Minoksidiili on suosittu aines, jonka nykyään tunnetaan ehkäisevän hiustenlähtöä ja edistävän uusien hiusten kasvua. Tämä oli mielenkiintoinen löydös minoksidiilista, sillä alun perin sitä käytettiin hoitamaan korkeaa verenpainetta. Miten minoksidiili siis voi ratkaista hiustenlähdön ongelman juuri sinulla?

Mikä on minoksidiili?

Minoksidiilia alettiin käyttämään ensimmäisen kerran suun kautta otettavana reseptilääkkeenä verenpainetaudin hoitoon. Sen yleisenä sivuvaikutuksena kuitenkin huomattiin olevan hiusten kasvun lisääntyminen. Pian lääkkeen potentiaali hiusten kasvun edistäjänä tuli todistetuksi, ja pian sen suosio hiustenlähdön hoitona ohitti sen alkuperäisen tarkoituksen verenpainetta alentavana lääkkeenä.

Minoksidiili alentaa verenpainetta toimien vasodilaattorina. Tämä tarkoittaa sitä, että se avaa ja rentouttaa verisuonia vähentäen voimaa, jolla veri pumpataan niistä läpi. Sama verisuonia laajentava ominaisuus on vastuussa minoksidiilin tehokkuudesta uuden hiusten kasvun edistäjänä. Minoksidiili aiheuttaa verisuonten laajenemista vapauttaen typpioksidia, jonka on tunnettu suurentavan verisuonten halkaisijaa.

Minoksidiilia ei ole kuitenkaan käytetty ensisijaisena lääkkeenä verenpaineen hallintaan, sillä suun kautta otettuna minoksidiili voi tuottaa vakavia sivuvaikutuksia. Näiden sivuvaikutusten vuoksi, kun sitä hyödynnetään hiustenlähdön hoitona, käytettään sitä paikallishoitona suoraan hiuksiin.

Markkinoilla on olemassa jo useampia tuotemerkkejä, jotka hyödyntävät minoksidiilia vaikuttavana ainesosanaan, näistä yksi on Foligain, joka tarjoaa minoksidiilituotteet sekä miehille että naisille. Niille, jotka kamppailevat androgeenisen hiustenlähdön kanssa, voivat löytää ratkaisun minoksidiilista.

On kuitenkin olemassa muutamia perusasioita, joita on hyvä tietää tästä hiustenkasvua edistävästä verenpainelääkkeestä:

 • Syy sen kykyyn edistää hiustenkasvua käyttäjillään on tuntematon
 • Minoksidiili sisältää typpioksidia
 • Minoksidiili on tarkoitettu paikalliseen käyttöön kaljuuntumisen ja hiustenlähdön hoidossa
 • Miehille suositellaan tuotetta, joka sisältää 5% minoksidiilia, kun taas naisille suositellaan 2% minoksidiilia

Minoksidiili ja hiusten kasvu

Hiusten kasvun stimulointiin paikallisesti käytettävät minoksidiili valmisteet ovat tehokkaimpia alle 40-vuotiaille, jotka ovat juuri alkaneet menettämään hiuksiaan. Minokisidiili ei paranna kaljuuntumista, sillä hiustenlähtö jatkuu kahden kuukauden kuluttua minoksidiili valmisteen käytön lopettamisesta. Se ei myöskään lisää merkittävästi hiustenkasvua pakenevalta hiusrajalta. Se on kuitenkin todettu tehokkaasti edistävän hiustenkasvua päälaella.

Lisäksi minoksidiili toimii tehokkaammin, kun sitä käytetään pienellä alueella laajojen alueiden sijaan. 2% liuoksen on todettu auttavan hiustenlähtöä 30%:lla miespuolisista käyttäjistä. Naisilla se on kuitenkin paljon tehokkaampi. 5% minoksidiili liuoksella on huomattavasti parempi menestys, ja sitä suositellaankin miehille ensisijaisena hoitona.

Sen lisäksi, että minoksidiili stimuloi hiustenkasvua, se paksuntaa nykyisiä hiuksia entisestään, jolloin harvemmatkin hiukset näyttävät taas paksummilta. Vaikka minoksidiilin tarkka rooli hiustenlähdön käännyttäjänä ei ole täysin selvä, on sen toiminnasta olemassa kaksi mahdollista teoriaa:

 1. Minoksdiili vapauttaa typpioksidia, minkä on tunnettu laajentavan verisuonia, jolloin se auttaa kuljettamaan suuremman määrän happea ja ravinnerikasta verta karvatuppiin.
 2. Minoksidiili stimuloi karvatupen kasvua prostaglandiinien avulla. Lisäksi se lisää karvatuppien solujen määrää. Näin se voi lyhentää hiusten kasvun telogeenivaihetta sekä pidentää anageenivaihetta lisäten hiustenkasvua ja parantaen hiusten paksuutta.

Minoksidiilin eri muodot hiustenlähdön hoitona

Minoksidiilia on saatavilla sekä 2%:n että 5%:n paikallishoitoina. Vaikka 2%:n liuos pysäyttää hiustenlähdön ja edistää uutta hiustenkasvua 30%:lla miehistä, on 5%:n minoksidiili liuoksella 65%:n menestysaste.

2%:n minoksidiili liuoksen valmistuksessa käytetään alkoholia, kun taas 5%:n liuoksessa käytetään usein propyleeniglykolia, minkä vuoksi jotkut saattavat kokea, että korkeampi pitoisuus saa heidän hiukset tuntumaan tahmealta ja päänahka voi ärsyyntyä. Vaikka on olemassa minoksidiilivalmisteita suuremmilakin pitoisuuksilla, jopa 15%:n minoksidiilivalmisteita, eivät ne ole sen tehokkaampia ja saattavat jopa aiheuttaa käyttäjälleen terveysriskejä.

Minoksidiilia on liuoksen lisäksi saatavana myös minoksidiili vaahtona, jonka perustana on käytetty etanolia ja propyleeniglykolia. Tätä koostumusta suositellaan niille käyttäjille, jotka kokevat ihoärsytystä minoksidiili liuoksen käytöstä. Kun vaahtoa levitetään iholle, se sulaa huoneenlämmössä. Minoksidiili vaahto sisältää 5% pitoisuuden ja on yhtä tehokas kuin nestemäinen liuos.

Minoksidiilin monet tuotteet

 • Foligain.F2 - 2%:n vaahto, jonka ei ole koettu olevan erityisen tehokas miehille, mutta suositellaan sen sijaan naisten hiustenlähdön hoitoon.
 • Foligain.F5 - 5%:n helppokäyttöinen vaahto miehille.
 • Foligain.P5 - 5%:n liuos, jonka menestys aste miesten hiustenlähdön hoidossa on kaksi kertaa parempi kuin 2%:n liuoksella
 • Foligain.N5 - 5%:n liuos pienemmällä alkoholipitoisuudella. Suositellaan herkkäihoisille miehille

Minoksidiilin edut ja haitat

Ennen kuin aloitat käyttämään minoksidiilia hiustenlähdön hoitona tai hiusten kasvun edistäjänä, on hyvä tietää sen tuomat mahdolliset edut sekä siihen liittyvät haitat.

Edut:

 • Se on osoittautunut tehokkaaksi monilla tuotteen käyttäjillä
 • Joissain tapauksissa se on osoittanut merkittävää hiusten uudelleen kasvua
 • Saatavilla erityyppisinä tuotteina

Haitat:

 • Ei välttämättä toimi suuremmilla kaljuuntuvilla alueilla
 • Se on myös osoittanut parempia tuloksia, kun sitä käyttävät nuoremmat miehet, jotka eivät ole kärsineet hiustenlähdöstä yli viittä vuotta
 • On huomattu, että kun minoksidiilin käyttö lopetetaan, sen vaikutukset häviävät ja hiustenlähtö voi palautua ennalleen

Minoksidiilin mahdolliset sivuvaikutukset

On myös tärkeää tietää, mitä mahdollisia sivuvaikutuksia minoksidiilivalmisteen käyttö voi sinulla aiheuttaa sekä erottaa milloin on syytä konsultoida lääkärin kanssa.

 • Jotkut käyttäjät ovat huomanneet ihon ja silmien polttelua ja ärtymistä. Sen lisäksi on todettu päänahan kutiamista ja hilseilyä.
 • Jotkut naiset ovat huomanneet lisääntynyttä karvan kasvua otsalla ja poskissa käyttäessään lääkitystä.
 • Lisääntyneen hiustenkasvun myötä muiden kehon karvojen kasvu voi lisääntyä, myös niillä alueilla, joilla se ei ole toivottua.
 • Satunnaiset käyttäjät ovat kokeneet vakavampia sivuvaikutuksia, joita jokaisen käyttäjän on pidettävä silmällä. Näitä ovat: rintakipu, hengenahdistus tai kohonnut syke. Myös selittämätön painonnousu voi olla merkki minoksidiilia sisältävän tuotteen käytöstä.

Miten minoksidiili valmisteita käytetään?

Minoksidiili liuoksen käyttö

Aloita liuoksen käyttö pesemällä hoidettava alue päänahasta huolellisesti. Jos haluat, voit levittää liuoksen kosteisiin hiuksiin, sillä minoksidiili voi imeytyä paremmin kostealle kuin kuivalle iholle. Varo kuitenkin tuotteen liiallista imeytymiseltä, jotta vältyt mahdollisilta sivuvaikutuksilta.

Tämän jälkeen ota tuotteen mukana tulevaan pipettiin 1 millilitra nestettä ja levitä nestettä jakaus jakaukselta tasaisesti päänahkaan. Hiero päänahkaa kevyesti, ja pese kädet huolellisesti tämän jälkeen. Odota että neste on kokonaan imeytynyt ennen kuin menet nukkumaan tai käytät muita hiustuotteita. Älä kasta hiuksiasi neljään tuntiin aineen levittämisen jälkeen.

Minoksidiili liuoksen käyttö

Minoksidiili vaahdon käyttö eroaa hieman liuoksen käytöstä. Noudata kaikkia samoja varotoimia kuin liuoksen käytössä. Huuhtele kädet kylmällä vedellä ja kuivaa huolellisesti ennen vaahdon käyttöä. Tämän jälkeen levitä puoli korkillista vaahtoa suoraan päänahkaan hoidettavalle alueelle ja hiero hyvin. Anna vaahdon imeytyä kokoaan ennen nukkumaan menoa, hiusten kastelua tai muiden hiustuotteiden käyttöä.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa