ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Miten hiusten kasvu ja hiustenlähtö tapahtuu?

Hiukset kasvavat noin 1–1,25 cm kuukaudessa, ja nopeammin kesällä kuin talvella. Jokainen pään päällä oleva hius on parhaillaan jossain kolmesta hiusten kasvun vaiheesta. On hyvin tärkeää ymmärtää hiusten kasvua ja lähtöä, jotta voit tunnistaa mahdolliset kohtaamasi hiuksiin kohdistuvat ongelmat.

Hiusten kasvun vaiheet

Vaihe 1: Kasvu (anageenivaihe)

Ensimmäinen vaihe on kasvuvaihe nimeltään anageenivaihe, ja se voi kestää jopa 2–6 vuotta. Tässä vaiheessa hiusjuurten soluryhmät, Dermal Papilla, lisääntyvät nopeasti. Kun uusia soluja muodostuu, vanhat solut liikkuvat ylöspäin luoden näkemäsi hiukset. Täyspitkä hius voi olla keskimäärin 45–76 cm pitkä.

Vaihe 2: Siirtymä (katageenivaihe)

Anageenivaiheen lopussa hiukset siirtyvät katageenivaiheeseen, jossa solut lopettavat lisääntymisen ja hius lopettaa kasvamisen Tämä lyhyt siirtymävaihe kestää vain noin 2-3 viikkoa.

Vaihe 3: Lepo (telogeenivaihe)

Lopulta hiukset siirtyvät lepovaiheeseen, jota kutsutaan myös telogeenivaiheeksi. Tässä vaiheessa hiukset lepäävät noin 2-3 kuukautta ennen kuin putoavat pois karvatupesta.

Hiusten kasvusykli: Hiusten uudelleen kasvu

Kun hius on pudonnut, uusi hius aloittaa kasvamisen ja kaikki kolme vaihetta toistuvat. Tämä toistuu niin kauan kuin karvatuppi on aktiivinen. Karvatuppea voidaan stimuloida erilaisilla tuotteilla, jotka edistävät hiusten uudelleen kasvua. Jokainen karvatuppi on itsenäinen, ja käy vaiheet läpi omassa tahdissaan, sillä muuten kaikki hiukset putoaisivat kerralla. Sen sijaan terve pää pudottaa noin 80 hiuskarvaa päivässä.

Hiustenlähtö ilmiönä

Me kaikki menetämme hiuksia joka ikinen päivä. Sama karvatuppi korvaa kuolleet hiuskarvat uudella kiiltävällä hiuksella, kunnes se lopettaa toimintansa. Miehillä tämä voi tapahtua milloin tahansa murrosiän jälkeen, mutta normaalisti hiustenlähtö alkaa kahdenkympin puolessa välissä, kun testosteronitasot ovat korkeimmillaan. Tällöin hiusrajasi saattaa alkaa vetäytymään miehisiä ominaisuuksia ylläpitävän androgeenin vuoksi. Saavutettuasi 30 vuoden iän testosteronin sivutuote, DHT, jota karvatupet eivät pysty käsittelemään. Se edistää vartalon ihokarvojen kasvua, mutta jostain tuntemattomasta syystä lopettaa hiusten kasvun.

Geneettiset tekijät aiheuttavat hiustuppien hidasta kutistumista, kunnes ne eivät enää pysty tuottamaan uusia hiuksia. Tätä ilmiötä vastaan voi taistella minoksidiilia sisältävillä hoitotuotteilla, jotka lisäävät veren virtausta karvatuppeen.

Perinnöllisyys miesten hiustenlähdön syynä

Hiustenlähtö miehillä on usein perinnöllinen, mutta vaikka isäsi on täysin kalju, ei se ole ennuste omasta kaljuuntumisestasi. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kaljuuntuminen periytyy äidin puolelta. Joten, jos äitisi isä on menettänyt hiuksensa, on sen odotettavissa tapahtuvan myös sinulle.

Stressi voi viedä hiukset

Kun olet stressaantunut, kehosi menettää suuria määriä vitamiineja, kivennäisaineita ja proteiineja, jotka toimivat karvatupen polttoaineena. Kun ne näkevät nälkää, lisämunuaisesi tuottavat kortisolia, hormonia, joka ylituotettuna voi aiheuttaa 30 % hiuksista siirtyvän lepotilaan, jolloin ne 3 kuukauden kuluttua putoavat aiheuttaen kaljuuntuvia kohtia. Säännöllinen vitamiinien saanti voi auttaa hillitsemään tätä ilmiötä. Hiuksille elintärkeitä ravintoaineita tarjoavat myös päivittäin otettavat TRX2 kapselit, jotka edistävät terveiden hiusten kasvua karvatupesta alkaen.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa