ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Mitä voi tapahtua jos sisäänkasvaneet karvat jäävät hoitamatta?

Sisäänkasvaneet karvat ja höyläyksen jälkeiset näppylät iholla ovat karvanpoiston yleisimpiä ja inhottavimpia sivuvaikutuksia. Sisäänkasvanut karva muodostuu karvan kihartuessa, jolloin se jää kasvamaan ihon pinnan alle. Ihon sisäänkasvanut karva johtuu yleisimmin joko karvanpoistomenetelmästä, tai vaatteiden aiheuttamasta hankauksesta ja hikoilusta. Mutta mitä voi tapahtua jos sisäänkasvaneet karvat jäävät vaille hoitoa? Lue lisää.

Infektiot

Ongelmaksi saattaa muodostua sisäänkasvanut karva tulehdus tai infektio. Iholle muodostuneen näppylän puristelu tai karvan irroittamisyritykset saattavat aiheuttaa infektion, joka pahentaa näppylän ulkonäköä ja aiheuttaa punoitusta, ihoärsytystä ja jopa kipua.

Kystat

Sisäänkasvanut karva saattaa myös muodostaa kystan, joka näyttää näppylämäiseltä ja punoittavalta kohoumalta, jonka pinnalla näkyy karva. Jos jätät kystan hoitamatta voi sen koko kasvaa, jolloin sen aiheuttama kipu lisääntyy. Pahaksi ehtineen kystan hoitoon tarvitaan lääkärin apua.

Pigmenttijäljet

Kun sisäänkasvanut karva ja sen aiheuttama näppylä paranevat itsestään, voi ihoon jäädä pieni tummentuma. Tämä on ikävä kosmeettinen haitta monelle, etenkin jos jälki jää näkyvälle paikalle, joten sisäänkasvaneet karvat kannattaa hoitaa jottei näin pääsisi käymään.

Sisäänkasvanut karva - hoito ja vinkit

Vaikka näppylät voivat olla epämukavia ja aiheuttaa kutinaa, kannattaa niiden hoito suorittaa kunnolla näppylöiden puristelun sijaan. Kun kyseessä on sisäänkasvaneen karvan poisto, on tarjolla erilaisia hoitoja ja kotikäyttöön sopivia vinkkejä:

 1. Kokeile paikallista hoitomenetelmää

  Miksi et kokeilisi paikallista hoitoa päästäksesi eroon sisäänkasvaneista karvoista? Luonnollinen voide sisäänkasvaneille karvoille auttaa kuorimaan ihoaluetta, tarjoten samalla tehokasta ja syvälle ulottuvaa kosteutusta.

  Parhaita kuorivia ainesosia ovat glykolihappo, bentsoiinihappo sekä salisyylihappo. Tehokas voide voi lisäksi auttaa karvoja kasvamaan oikeaan suuntaan.

 2. Käytä lämpöhaudetta

  Sisäänkasvanut karva tuntuu aluksi kovalta ja kipeältä näppylältä, minkä jälkeen parantumisprosessi tekee siitä pehmeämmän ja punoittavan kohouman, kunnes karva ilmestyy näkyviin. Jos asetat iholle lämpimän (ei kuuman) hauteen, alueen verenkierto tehostuu ja parantuminen nopeutuu. Lämpö auttaa myös ihoärsytykseen, punoitukseen sekä kutinaan.

 3. Lopeta höylän käyttö

  Monet uskovat, että höyläämistä on parasta jatkaa myös sisäänkasvaneiden karvojen ilmestyessä, mutta jos höylä on ongelman aiheuttaja se saattaa vain pahentaa tilannetta! Anna ihon levätä mahdollisimman pitkän aikaa, ja jos karvanpoisto on pakko tehdä kokeile siihen toista tapaa, kuten vahausta tai laserhoitoa. Ennen uudelleen höyläämistä odota, että sisäänkasvaneet karvat ovat parantuneet.

Kuinka estää sisäänkasvaneet karvat

 1. Valitse karvanpoistomenetelmä huolellisesti

  Sisäänkasvaneita karvoja aiheuttaa ennen kaikkea sheivaus eli höylääminen. Jos tavoitteesi on sisäänkasvaneiden karvojen hoito ja ehkäiseminen, suorita toimenpide huolella.

  Kokeile ihon kuorintaa ennen höylän käyttöä, ja muista käyttää ihoa kosteuttavaa vaahtoa, geeliä tai voidetta. Ajele karvat kasvusuunnan mukaisesti, ja vältä saman alueen höyläämistä toistuvasti.

 2. Sheivaa harvemmin

  Liian usein toistuva höylän käyttö aiheuttaa paljon kitkaa ja ärsyttää ihoa, jolloin sisäänkasvaneet karvat muodostuvat todennäköisemmin. Jos haluat estää ongelman yritä pidentää sheivauksen aikaväliä. Tämä ei tietenkään ole aina mahdollista, ja etenkin kesäaikaan moni tahtoo nauttia auringosta paljaalla ja sileällä iholla. Tällöin kannattaa kokeilla muita karvanpoistomenetelmiä, tai suorittaa höyläys hieman ihon pinnasta kauempana.

 3. Ota avuksi karvanpoisto laserilla

  Jotta pääsisit täysin eroon sisäänkasvaneista karvoista, joudut poistamaan hiustupen kokonaan. Paras tapa tähän on karvanpoisto laserilla. Laserhoidon voi suorittaa kauneushoitolassa tai mukavasti kotona laser karvanpoistolaitteen avulla. Tämä saattaa aluksi vaikuttaa liian kalliilta vaihtoehdolta, mutta tosiasiassa satsaus kannattaa, sillä pääset lopullisesti eroon sisäänkasvaneista karvoista, etkä joudu myöskään sheivaamaan vähän väliä!

 4. Kuori ihoa

  Jos ongelmana ovat sisäänkasvaneet karvat säärissä tai muualla kehossa, on ihon säännöllinen kuoriminen loistava tapa. Iho kannattaa kuoria etenkin ennen karvanpoistoa.

  Ihon kuoriminen puhdistaa ihohuokosia ja poistaa ylimääräisen öljyn sekä lian. Lisäksi kuolleet ihosolut poistuvat ihon pinnalta, mikä on hyödyllistä. Pidä karvatuppia ympäröivä alue puhtaana jos haluat estää sisäänkasvaneet karvat ja auttaa karvoja kasvamaan ulospäin.

 5. Kosteuta

  Minkä tahansa karvanpoistometodin jälkeen kannattaa huolehtia ihon kosteuttamisesta. Ravittu ja terve iho on pehmeä, ja sisäänkasvaneiden karvojen todennäköisyys pienenee. Muista kosteuttaa iho myös kylvyn tai suihkun jälkeen. Useat kosteusvoiteet sisältävät myös muita ihoa helliviä ominaisuuksia, joten tulet kiittämään itseäsi tästä!

Tiivistetysti

Vaikka sisäänkasvanut karva on kutiseva ja epämukava vaiva, voi siihen löytyä apua. Olet nyt lukenut parhaimmat ja helpoimmat vinkit vaivan hoitoon. Älä jätä ongelmaa hoitamatta, ja niiden parannuttua etsi itsellesi sopiva luonnollinen hoito sisäänkasvaneille karvoille, jotta voit pitää ne loitolla myös tulevaisuudessa!

Jaa