ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Mitä ovat sukupuolielinten syylät ja HPV?

Sukupuolielinten syylät ovat erilaisia papilloomaviruksen (HPV= Human Papilloma Virus) aiheuttamia kohoumia. Sukuelinten syyliä voi tulla emättimeen, vulvaan, penikseen, peräaukkoon tai virtsaputkeen. Sukuelinten alueella voi esiintyä lukuisia erilaisia ihomuutoksia. Syylämäiset muutokset viittaavat visvasyylään , mutta voivat olla myös ns. "tavallisia" syyliä.

Mitä ovat sukupuolielinten syylät ja HPV

Sukupuolielinten syylät ovat erilaisia ihmisen papilloomaviruksen (HPV) aiheuttamia kohoumia. Sukuelinten syyliä voi tulla emättimeen, vulvaan, penikseen, peräaukkoon tai virtsaputkeen. Sukuelinten alueella voi esiintyä lukuisia erilaisia ihomuutoksia. Syylämäiset muutokset viittaavat visvasyylään , mutta voivat olla myös ns. "tavallisia" syyliä. Terskan reunassa rivistönä esiintyvät pienet nystyrät ovat normaaleja muutoksia, mutta ne voidaan herkästi sekoittaa visvasyyliin. Myös erilaiset talirauhasmuutokset voivat sekoittua visvasyyliin. Näppylät sukuelinten alueella voivat viitata syyhypunkkiin, satiaisiin, talirauhasmuutoksiin tai punajäkälään.

Miten sukupuolielinten syylät tarttuvat?

Sukupuolielinten syylät tarttuvat helposti seksin aikana sekä tartunnan saaneita alueita kosketeltaessa. HPV:n saaneiden naisten on syytä ottaa yhteys sukupuolitautien erikoislääkäriin, sillä virus voi saada aikaan syövän esiasteen soluja emättimen pohjukassa. Muut HPV-tyypit voivat aiheuttaa syöpää emättimen pohjukassa. Säännölliset irtosolukokeet auttavat tunnistamaan tämän ja voivat estää kohdunkaulan syövän kehittymisen.

Sukupuolielinten syylien oireet

Useimmille ihmisille ei kehity näkyviä sukuelinten syyliä, vaan virus katoaa itsekseen. Jos syyliä kehittyy, ne voivat näkyä iholla missä tahansa. Genitaalialueella voi joskus esiintyä kutinaa tai polttelevaa tunnetta.

Miten sukuelinten syylät poistetaan?

Vaikka sukuelinten syylät voidaan parantaa, niistä eroon pääsemiseen saattaa kulua pitkä aika.

Sukupuolielinten syylien hoitovaihtoehtoja ovat:

  • Laserhoito
  • Jäädytyshoito
  • Kirurgia
  • Ennaltaehkäisevät voiteet tai nestemäiset lääkkeet, kuten Zymaderm Syylän Hoito

Pariskunnan molemmat osapuolet on aina hoidettava. HPV-virus ei pääse kondomin läpi, mutta kondomit eivät peitä sukuelimiä kokonaan, joten ne voivat tarttua kosketuksesta limakalvolle.

Milloin lääkäriiin

Sukupuolitautitartunnat on joskus vaikea huomata, sillä ne voivat olla täysin oireettomia. Jos epäilet tartuntaa hakeudu tutkimuksiin mitä pikimmiten

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa