ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Mistä hiusten harmaantuminen johtuu?

Hiusten harmaantuminen on välttämätön tapahtuma, mutta monet miettivät keinoja sen estämiseksi tai viivyttämiseksi. Harmaantumisen syiden ymmärtäminen on ensimmäinen askel prosessin hidastamiseen. Lue lisää niin tiedät miksi miesten ja naisten hiukset harmaantuvat ja saat neuvoja, joiden avulla pidät parempaa huolta hiuksistasi vuosien varrella.

Miksi hiukset harmaantuvat?

Jokainen hiustuppi sisältää melaniini-nimistä pigmenttiä. Tämä luonnollinen kemikaali antaa hiukselle sen ominaisvärin. Ikääntymisen sekä joidenkin elämäntapojen seurauksena melaniinin tuotanto loppuu, ja seurauksena on tukan harmaantuminen.

Uudet hiukset kasvavat esiin vaaleampina, ja lopulta harmaina. Kun hiustuppi ei enää tuota melaniinia, ei siitä kasvavalla hiuksella ole enää väriä. Tästä syystä saatat huomata harmaita hiuksia siellä sun täällä (vaikka nyppisitkin niitä pois) aina lisääntyvässä määrin.

Mistä johtuu hiusten harmaantuminen?

Harmaantumisen yleisin syy on ikääntyminen, ja tämän takia kaikki harmaantuvat jossain elämänsä vaiheessa. Harmaantumiseen vaikuttavat myös lukuisat muut tekijät, jotka tuhoavat melaniinisoluja nopeaa vauhtia. Näitä ovat esimerkiksi:

 1. Stressi

  Vaikka stressi ei suoranaisesti muuta hiusten väriä, toisin kuin monet luulevat, se voi kuitenkin aiheuttaa jopa kolminkertaista hiustenlähtöä normaaliin verrattuna. Tämän jälkeen hius saattaa kasvaa takaisin harmaana, minkä vuoksi hiusten harmaantuminen ja stressi ovat läheisessä yhteydessä toisiinsa.

 2. Perimä

  Perintötekijöillä on suuri vaikutus hiuksiisi, ja jos vanhempasi tai lähisukulaisesi harmaantuivat tietyssä iässä, seuraat luultavasti heidän jalanjäljissään.

 3. Tupakointi

  Tupakointi vaikuttaa koko kehoon, ja sanotaan että tupakoitsijat harmaantuvat ennen 30 vuoden ikää 2 ½ kertaa suuremmalla todennäköisyydellä. Tupakointi saattaa myös tehdä harmaista hiuksista kellertävät.

 4. Rotu

  Eri rodut, eli tietyltä maantieteelliseltä alueelta olevat ihmisjoukot, harmaantuvat keskimääräisesti eri aikaan. Kaukasialaiset alkavat harmaantua noin 35 ikävuoden paikkeilla, aasialaiset neljänkympin kynnyksellä ja afrikkalaiset noin 45-vuotiaina.

 5. B12-vitamiinin puutos

  Tämä vitamiini vaikuttaa punaisten verisolujen tuotantoon, ja sitä saadaan enimmäkseen eläinperäisistä lähteistä kuten lihasta, kananmunista sekä maitotuotteista. Kasvissyöjät ja vegaanit saattavat kärsiä B12-vitamiinin puutoksesta.

 6. Sairaudet

  Hiusten harmaantuminen ja sairaus ovat valitettavan usein kytköksissä toisiinsa. Esimerkiksi kilpirauhasen häiriöt sekä kasvaimet saattavat vaikuttaa hiusten harmaantumiseen, ja valkopälvi tuhoaa pigmenttiä tuottavat solut päänahasta.

 7. Pälvikalju

  Tämä yleinen sairaus aiheuttaa hiustenlähtöä, useimmiten hiustukkoina. Jäljelle jäävät hiukset ovat monesti harmaita tai valkoisia, joten pälvikalju saattaa näyttää harmaantumiselta.

Kuinka hoitaa harmaita hiuksia luonnollisella tavalla

Jos et tahdo peittää harmaita hiuksia, voit hoitaa niitä ja kantaa ne ylpeydellä! Harmaat hiukset ovat monesti muita hiuksia kuivemmat, jolloin hiusöljyt ja tehohoidot auttavat tekemään hiuksista kauniit ja elinvoimaiset.

Voit myös ottaa käyttöön harmaille hiuksille tarkoitetun ravintolisän, jonka luonnolliset raaka-aineet tukevat hiusten pigmenttiä, ja ravitsevat hiuksia sisältäpäin. Jos haluamasi tyyli on nimeltään hopeakettu, voit korostaa ja elävöittää harmaan sävyä hopeashampoota käyttämällä.

Kuinka peittää harmaat hiukset

Jos sinulta löytyy vain satunnainen harmaa hius voit peittää ne muutaman helpon kikan avulla. Miltä näyttäisi uusi hiustyyli, kampaus tai vaikkapa hattu? Voit myös värjätä harmaat hiukset piiloon kampaajalla tai kotioloissa. Markkinoilta löytyy runsaasti juuri harmaiden hiusten värjäykseen tarkoitettuja hiusvärejä.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa