ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Missä tilanteissa Orlistaattia suositellaan laihdutukseen?

Orlistaatti on lääke, joka voi auttaa sinua laihtumaan, mikäli olet lihava tai ylipainoinen. Se toimii estäen rasvaa pilkkoutumasta ja siten imeytymästä kehoon. Lääkärit ovat antaneet ohjeet siitä, milloin Orlistaatti on suositeltavaa käyttää, ja saattavat määrätä sitä reseptillä. Sitä on ostettavissa myös reseptittömänä, mutta vain tietyillä ehdoilla.

Mistä tiedän olenko lihava tai ylipainoinen?

Olet lihava tai ylipainoinen, jos kehossasi on liikaa rasvaa. Aikuisella, yksi tapa selvittää liikalihavuus ja sen mahdollinen terveysriski, on laskemalla painoindeksi (BMI). Painoindeksiä käytetään arvioimaan, kuinka suuri osa kehosta koostuu rasvasta ja onko se terveydelle haitallisella tasolla. Painoindeksi mittaa painosi suhdetta pituuteesi. Se ei kuitenkaan ole tarkka mittari niille, jotka ovat hyvin lihaksikkaita, sillä lihakset painavat enemmän kuin rasva. Näillä ihmisillä korkea painoindeksi ei siis välttämättä tarkoita, että elimistössä olisi liikaa rasvaa.

Lääkäri normaalisti laskee painoindeksisi ja käyttää tätä lukua sekä muita tekijöitä arvioimaan, tuleeko sinulle määrätä Orlistaattia.

Painoindeksin laskeminen

Painoindeksi eli BMI lasketaan jakamalla paino (kg) pituuden neliöllä (m). Esimerkiksi, jos painat 70 kg ja olet 1,55 m pitkä on painoindeksisi 70 / (1,55 x 1,55) = 29. Normaali, terve painoindeksi on 18,5 - 24,9 kg/m2. Yleensä mitä enemmän painoindeksi on yli 25, sitä suurempi ylipainoisempi olet ja sitä suurempi riski se on terveydelle.

Koska Orlistaattia määrätään?

Orlistaatti ei sovi kaikille, jotka haluavat laihtua. Sitä suositellaan vain niille, joilla tietyn korkuinen painoindeksi. Jotta lääkäri voi määrätä Orlistaattia, tulee heidän myös olla varmoja siitä, että olet ensin kokeillut muuttaa ruokavaliotasi ja lisätä liikuntaa tietyllä tasolla.

Lääkärit usein käyttävät seuraavia ohjeita määrätessään orlistaattia:

 • Painoindeksin:
 • Tulee olla 30 tai enemmän
 • Tulee olla 28 tai enemmän ja sinulla on sairaus, kuten diabetes tai korkea verenpaine, jolle painonpudotus voi olla tärkeää.
 • Sinun tulee menettää vähintään 5% painostasi kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Jos ei, niin sinun tulee lopettaa Orlistaatin käyttö.

Mikä on normaali hoidon kesto?

Jos olet pudottanut 5% painostasi ensimmäisen 3 kuukauden kuluessa, ei ole mitään rajoituksia siitä, kuinka kauaksi Orlistaattia voidaan määrätä. Kuitenkin useimmat lääkärit tarkkailevat hoidon edistymistä säännöllisesti, ja päättävät onko Orlistaatti hoidon jatkaminen kannattavaa. Jos jatkat laihtumista vielä kuuden kuukauden jälkeen, voi lääkäri neuvoa sinua vielä jatkamaan. Tämä voi kestää jopa 1-2 vuotta tai kauemmin, jos sinulla on paljon painoa pudotettavana.

Hoidon lopettamisen jälkeen monet ihmiset, jotka ovat menettäneet painoa orlistaatin avulla, voivat kerryttää sitä takaisin. Yritä ennakoida tämä. Kun olet pudottanut haluamasi määrän painoa, tulet todennäköisesti pitämään nämä tulokset, jos syöt terveellisesti, liikut säännöllisesti ja punnitset itsesi kerran viikossa.

Voinko ostaa Orlistaattia?

120 mg Orlistaattia on saatavilla lääkärin määräyksellä 120 ja 60mg Alli Orlistaatti on saatavilla ilman reseptiä. Myös reseptivapaan Alli Orlistaatin osalta noudatetaan seuraavia ohjeita:

 • Painoindeksi on 28 tai enemmän
 • Painoindeksi on tarkistettava joka kerta, kun ostat Orlistaattia
 • Sinun tulee olla yli 18-vuotias
 • Sinun ei tule ottaa reseptivapaata Orlistaattia kuin enintään kuusi kuukautta
 • Jos et ole pudottanut painoa kolmen kuukauden kuluessa hoidon aloittamisesta, ei sinun tule jatkaa hoitoa

Kenen ei tulisi ottaa Orlistaattia?

Seuraavien ihmisten ei tulisi ottaa Orlistaattia:

 • Raskaana olevat tai imettävät naiset
 • Alle 18-vuotiaat
 • Ihmiset, joilla on sairaus, jossa ravintoaineet eivät imeydy kunnolla (malabsorptio)
 • Ihmiset, joilla on kolestaasi. Tämä on tila, jossa sappineste ei virtaa kunnolla maksasta pohjukaissuoleen

Orlistaatti voi myös häiritä eri lääkkeiden ja vitamiinien imeytymistä ja vaikuttaa tapaan, jolla ne toimivat. Se häiritsee muun muassa joitain HIV tai AIDS hoitoja, Siklosporiinia, Acarbosea, Levothyroxinea, Amiodaronia, Varfariinia ja joitain epilepsia hoitoja.

Se voi myös vaikuttaa siihen, miten hyvin ehkäisypillerit toimivat ripulin aikana. Jos otat Orlistaattia sekä käytät ehkäisypillereitä ja saat ripulin, on suositeltavaa käyttää myös jotain muuta ehkäisymentelmää, kuten kondomia. On myös suositeltavaa ottaa multivitamiinivalmistetta ennen nukkumaanmenoa varmistaaksesi riittävän vitamiinin saannin, sillä Orlistaatti voi estää joitain vitamiineja imeytymästä kehoon.

Jaa