Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Minoksidiili miesten hiustenlähdön hoitona

Miestyyppinen kaljuuntuminen eli alopecia androgenetica on yleisin hiustenlähdön muoto, joka kehittyy useimmilla miehillä jossain vaiheessa elämäänsä. Joillekin miehille tämä normaali ikääntymisen prosessi voi olla ahdistavaa, etenkin jos sitä esiintyy liian varhaisessa iässä. Joillakin miehillä päänahan hoito minoksidiililla voi auttaa, mutta miten se toimii?

Hiukset aloittavat kasvun karvatupissa. Yleensä hiukset kasvavat kustakin karvatupesta noin kolme vuotta, minkä jälkeen se irtoaa ja uusi hius aloittaa kasvunsa samasta karvatupesta. Kaljuuntumisen alkaessa karvatuppi vähitellen pienenee, jolloin uusi karva kasvaa ohuempana ja karisee pois entistä nopeammin. Tämä johtaa lopulta huomattavasti pienempään karvatuppeen ja ohuisiin hiuksiin, jotka eivät kasva ulos ihon pinnalta.

Ennen minoksidiilin käyttöä

Varmistaaksesi, että minoksidiili on oikea hiustenlähdön hoitomuoto sinulle, keskustele lääkärisi tai farmaseutin kanssa ennen hoidon aloittamista:

 • Jos et ole varma, mikä aiheuttaa hiustenlähtösi
 • Jos päänahkasi on kipeä tai sinulla on ihosairaus, joka vaikuttaa päänahkaan
 • Jos sinulla on sydämen tai verenkierron häiriö, kuten angina pectoris (rintakipu), korkea verenpaine tai epänormaali sydämen syke.
 • Jos olet joskus saanut allergisen reaktion vastaavista valmisteista tai muista lääkkeistä
 • Jos käytät muita valmisteita tai muuta lääkitystä. Tämä koskee myös kaikkia lääkkeitä, joita on saatavilla ilman reseptiä, kuten kasviperäiset lääkkeet ja lisäravinteet.

Kuinka käyttää minoksidiili valmistetta?

Ennen kuin aloitat päänahan käsittelyn minoksidiililla, lue tuotteen valmistajan ohjeet huolellisesti. Varmista, että hiuksesi ja päänahkasi on kuiva ennen minoksidiilivalmiste levittämistä. On suositeltavaa jättää vähintään tunti hiusten pesun ja valmisteen levittämisen väliin. Jos käytät minoksidiili vaahtoa, levitä sitä päänahkaasi kahdesti päivässä, kerran aamulla ja kerran illalla. Muista pestä kätesi vaahdon levittämisen jälkeen.

Ota kaikki hyöty irti hoidostasi

 • Älä käytä minoksidiilia päänahan kipeillä tai tulehtuneilla alueilla, sillä aine voi sen kautta imeytyä kehoon ja aiheuttaa ikäviä sivuvaikutuksia. Älä myöskään käytä valmistetta kehon muihin osiin.
 • Hiusten kasvun pitäisi alkaa paranemaan 2-3 kuukauden kuluttua, vaikka voi kestää jopa vuoden, ennen kuin näet täyden hyödyn. Uudet hiukset voivat olla aluksi hienoa haituvaa, mutta vahvistuvat usein ajan myötä.
 • Sinun tulee jatkaa hoitoa säilyttääksesi uuden hiusten kasvun. Kun lopetat minoksidiili-valmisteen käytön, hiukset todennäköisesti putoavat noin 3-4 kuukauden kuluttua.
 • Jotkut valmisteet sisältävät alkoholia, joka voi ärsyttää herkkiä ihoalueita. Varo valmisteen joutumista silmiin, suuhun tai rikkinäisille ihoalueille. Jos ainetta pääsee johonkin näistä, huuhtele alue huolellisesti vedellä.
 • Älä laita laastaria tai sideharsoa alueelle, joka on käsitelty minoksidiililla.
 • Pidä valmiste kaukana liekeistä ja kipinöistä, sillä se on helposti syttyvää.
 • Minoksidiili ei ole yhtä tehokas kaikille. Jos käytät nestemäistä minoksidiilili liuosta, etkä huomaa mitään tuloksia 12 kuukaudessa, lopeta liuoksen käyttö. Jos käytät minoksidiilivaahtoa, lopeta käyttö 16 viikon kuluttua, mikäli et huomaa tuloksia. Minoksidiilin voi korvataFoligain Trioxidil valmisteilla.

Voiko minoksidiili-valmisteen käyttö aiheuttaa ongelmia?

Hyödyllisten vaikutustensa lisäksi, kaikki lääkkeet voivat aiheuttaa ei-toivottuja sivuvaikutuksia, vaikka kaikki eivät niitä kokisikaan. Nämä yleensä parantuvat ajan myötä, kun kehosi sopeutuu uuteen lääkkeeseen. Kannattaa kuitenkin puhua lääkärille tai muulle terveyden alan ammattilaiselle, mikäli sivuvaikutukset jatkuvat täi käyvät erityisen hankaliksi.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa