Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Millä keinoilla naiset voivat yrittää torjua hiustenlähtöä?

Hiusten menettäminen naisille, varsinkin nuorille tai vaikeassa elämänvaiheessa, voi olla katastrofaalinen kokemus. Naisten hiustenlähtö johtuu tyypillisesti hormoneista, ikääntymisestä ja geeneistä, mutta voi olla myös itseaiheutettua.

Syyt naisten hiustenlähtöön

Vaikka hiustenlähtö voi tuntua yleisemmältä ongelmalta miesten keskuudessa, naiset voivat yhtä todennäköisesti kärsiä kaljuuntumisesta ja ohenevista hiuksista. Useimmat naiset huomaavat merkittävää hiustenlähtöä 50-60 vuoden iässä, mutta sitä voi tapahtua minkä ikäisenä tahansa ja voi johtua eri syistä.

Kaljuuntuminen tapahtuu, kun hiukset putoavat pois, mutta uusia hiuksia ei kasva sen tilalle. Syytä naisten kaljuuntumiseen ei ole täysin ymmärretty, mutta se voi liittyä moniin eri tekijöihin. Yksi näistä tekijöistä on vanheneminen. Esimerkiksi vaihdevuosien jälkeen, monet naiset huomaavat hiustensa olevan päälaelta ohuemmat kuin ennen.

Hiustenlähtöä voi esiintyä naisilla myös muista syistä, kuten hiusten kovasta käsittelystä johtuva hiusten katkeileminen, tietyistä ihosairauksista ja autoimmuunisairauksista, hormoniongelmista, kuten liiallisesta testosteronista tai liian vähäisestä kilpirauhasen hormonista, liian vähäisestä raudan, B-vitamiinin ja muiden ravintoaineiden saannista, lääkkeistä, pälvikaljusta, stressistä, sukupuolitaudista tai sairauden, leikkaukset tai raskauden aiheuttamasta väliaikaisesta hiustenlähdöstä.

Hiustenlähtö voi olla myös itseaiheutettua. Kampaus, kuten afroletit tai liian tiukka letti, voi aiheuttaa hiusten lähtemistä. Myös erilaiset väriaineet, kemialliset käsittelyt, huonot hiusharjat, suoristusraudat ja kihartimet voivat aiheuttaa hiusten vaurioitumista ja katkeilemista. Tämä sisältää myös hiusten liiallisen harjaamisen ja föönaamisen kun hiusten ovat märkiä.

Naisten hiustenlähdön hoito

Naisten kaljuuntuminen voi olla pysyvää, jos sitä ei hoideta. Useimmissa tapauksissa hiustenlähtö on kuitenkin lievää tai kohtalaista, ja sinun ei tarvitse tehdä asialle mitään, jos olet tyytyväinen ulkonäköösi eikä hiusten harveneminen häiritse sinua. Erilaisia ratkaisuja naisten hiustenlähdön hoitoon on:

Lääkitys

Ainoa FDA:n hyväksymä hoito naisten kaljuuntumiseen on minoksidiili , joka levitetään päänahkaan. Suositeltava minoksidiilin pitoisuus naisilla on 2%. Minoksidiili voi auttaa hiuksia kasvamaan uudelleen sekä useimmilla naisilla se voi hidastaa tai jopa pysäyttää hiustenlähdön. Tätä on kuitenkin käytettävä pitkään, ja lopetettaessa hiustenlähtö voi alkaa uudestaan.

Hiusten ohenemista voi torjua myös erilaisilla ravintolisillä. Luonnollinen Hiusravinne, TRX2 auttaa ylläpitämään tervettä hiustenkasvua ravitsemalla hiuksia sekä tukemalla luonnollista ja tervettä karvatupen toimintaa.

Hiustensiirrot

Hiustensiirrot poistavat pieniä hiustulppia alueelta, jossa hiukset kasvavat paksumpina, asettaen ne alueelle, jossa esiintyy kaljuuntumista. Tämä voi aiheuttaa pieniä arpia päänahkaan sekä sisältää riskin infektioilta. Tulet todennäköisesti tarvitsemaan paljon hiussiirtoja. Tämä voi olla kallista, mutta tulokset ovat usein erinomaisia ja pysyviä.

Kampaus

Hiuskuidut, hiuslisäkkeet tai kampauksen muuttaminen voi peittää hiustenlähtöä ja parantaa niiden ulkonäköä. Tämä on usein halvin ja turvallisin tapa käsitellä naisten kaljuuntumisesta.

Asian käsitteleminen henkisesti

On myös tärkeää käsitellä hiustenlähdön psykologisia vaikutuksia. Jos olet menettänyt hiuskesi, edes väliaikaisesti, elämä on helpompaa, jos voit hyväksyä asian ja oppia elämään muuttuneen ulkonäkösi kanssa. Tarinasi jakaminen muiden kanssa voi auttaa. Muiden vastaavien kokemuksien lukeminen ja asiasta keskusteleminen, esimerkiksi online-keskustelufoorumeilla, tai keskusteleminen läheisten kanssa voi auttaa asian hyväksymisessä.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa