Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin

 Palvelemme arkipäivisin klo 11:00 to 13:00

klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus aina yli 59€ ostoksiin
Luotettavat ja nopeat toimitustavat

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Miksi nainen kadottaa seksuaaliset halunsa?

Seksuaalinen haluttomuus on yleisin seksuaalinen toimintahäiriö kaikenikäisillä naisilla. Tutkimusten mukaan lähes kolmasosa 18-59-vuotiaista naisista kärsivät haluttomuudesta tai vähäisestä kiinnostuksesta seksiä kohtaan, eikä se ole vain heidän päässään.

Toisin kuin miesten yleisin seksuaalinen toimintahäiriö, erektiohäiriö, naisten suurin seksuaalinen ongelma johtuu sekä henkisistä että fyysisistä tekijöistä, joita ei todennäköisesti voida parantaa vain pillereitä syömällä. Naisen seksuaalisuus on yleensä melko monimutkainen.

Mitä on naisen seksuaalinen haluttomuus?

Toisin kuin yleisesti luullaan, asiantuntijat sanovat, että yhdyntäkertojen määrällä ei ole mitään tekemistä seksuaalisen halun tai tyydytyksen kanssa. Seksuaalisessa halussa on kyse muustakin kuin vain alhaisesta libidosta tai seksuaalisesta haluttomuudesta. Naisen seksuaalinen halu on biologinen osa haluja, mikä näkyy spontaanina seksuaalisena kiinnostuksena mukaan lukien seksuaaliset ajatukset, eroottiset fantasiat ja unet. Siinä on kyse kehon signaaleista siitä, että se haluaa olla seksuaalinen. Vaikka emme toimisi sen mukaisesti, meillä on aina tietyn tasoinen seksuaalinen halukkuus.

Seksuaaliset halut heikkenevät luonnollisesti iän myötä fysiologisista tekijöistä riippuen. Seksuaaliseen halukkuuteen vaikuttavat myös ihmissuhteet ja psykologiset tekijät, jotka luovat seksuaalista halukkuutta. Ennen kaikkea siinä on kyse läheisyyden tarpeesta parisuhteessa. Jos olet vihainen puolisollesi, voit olla kiimainen, mutta et silti aio olla intiimisti kyseisen henkilön kanssa. Kaikki seksuaalisen haluttomuuden lähtökohdat on tutkittava, jotta voidaan löytää ongelman ydin.

Yleiset syyt naisen seksuaaliseen haluttomuuteen

 • Ihmissuhde-kysymykset. Ongelmia kumppanin suorituskyvyssä, emotionaalisen tyytyväisyyden puute suhteessa ja lapsen syntymä voivat kaikki vähentää seksuaalista halua.
 • Sosiokulttuuriset vaikutteet Stressi, painostus ja median luoma kuva seksuaalisuudesta voivat vaikuttaa negatiivisesti seksuaalisiin haluihin.
 • Alhainen testosteroni. Testosteroni vaikuttaa sekä miesten että naisten seksuaalisiin haluihin. Naiset saavuttavat testosteronitason huipun kahdenkympin puolessa välissä, jonka jälkeen se heikkenee vähitellen, kunnes vaihdevuodet pudottavat sitä merkittävästi.
 • Lääketieteelliset ongelmat. Sairaudet, kuten masennus, endometrioosi, myoomat ja kilpirauhasen sairaudet vaikuttavat kaikki naisen seksuaalisiin haluihin sekä henkisesti että fyysisesti.
 • Lääkitys.Tietyt masennuslääkkeet, verenpainetta alentavat lääkkeet ja ehkäisypillerit voivat alentaa seksuaalista halua monin tavoin, kuten vähentämällä testosteronitasoa tai verenkiertoa.
 • Ikä. Androgeenien taso laskee naisilla jatkuvasti vanhetessaan.

Miten palauttaa naisen seksuaalinen halukkuus?

Koska menetetty seksuaalinen halukkuus naisilla johtuu niin fyysisistä kuin psykologisista tekijöistä, ongelman korjaaminen vaatii yleensä enemmän kuin yhden hoitomuodon.

Kun seksuaalisen haluttomuuden mahdolliset syyt ovat selvillä, voivat mahdolliset hoitovaihtoehdot olla:

 • Seksuaaliterapia. Hoito on erittäin tehokas yksilöille ja pareille. Seksuaalinen toimintahäiriö vaikuttaa yleensä suhteen molempiin osapuoliin ja asiasta on keskusteltava yhdessä tai erikseen mielenterveyden ammattilaisen kanssa.
 • Lääkkeiden tai lääkeannostusten muuttaminen. Jos ongelma johtuu lääkityksestä, voidaan suositella reseptin muutosta tai vaihtoehtoisten hoitokeinojen etsimistä. Jos syyksi epäillään ehkäisypillereitä, voidaan yrittää etsiä muita ehkäisymenetelmiä.
 • Emättimen estrogeenit. Postmenopausaalisilla naisilla, emättimen kuivuutta voidaan hoitaa emättimen estrogeenivoiteilla.
 • Testosteronihoidot. Vaikka hormonilääkkeet eivät ole FDA-hyväksytty, monet gynekologit suosittelevat testosteronihoitoja naisille, joilla on alhaiset seksuaaliset halut.
 • Seksuaalisuutta parantavat ravintolisät. Jotkin luonnolliset naisille suunnitellut ravintolisät, kuten Lady Prelox, voivat parantaa merkittävästi naisen seksuaalista halukkuutta ja mielihyvää.

Lue myös nämä