• klarna
    Luotettavat maksutavat

    Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

  • Ilmainen toimitus aina yli 50€ ostoksiin

    Luotettavat ja nopeat toimitustavat

  • Asiakkaan tietoturva

    Tietosi ovat meillä turvassa

Miksi kaksoisleuan leikkaus ei ole hyvä asia?

Kosmeettinen leikkaus kaksoisleualle

Mies lääkärin vastaanotolla

Etsiessään ratkaisuja kaksoisleuasta eroon pääsemiseksi jotkut saattavat päätyä turvautumaan kosmeettisiin leikkauksiin hoitaakseen tätä ulkonäöllistä vaivaa. Kaksoisleuka voi toki aiheuttaa epävarmuutta ja ongelmia itsetunnon kanssa, mutta vaikka kirurgin veitsen alle asettuminen saattaisi poistaa ongelman ja jopa tuntuisi helpolta ratkaisulta, on kosmeettisella kaksoisleuan leikkauksella omat vakavat varjopuolensa ja seuraamuksensa. Yhtenä näistä voidaan mainita se tosiasia, että kosmeettinenkin leikkaus on edelleen leikkaus, johon tulisi tästä syystä suhtautua harkiten ja johon tulisi turvautua vain erittäin painavista syistä. Toisin sanottuna, kuten missä tahansa kirurgisessa leikkauksessa, on kosmeettisessakin kaksoisleuan leikkauksessa mukana nukutus, kirurgin veitsi ja haavan sulkevia tikkejä. Ei voida sanoa että olisi täysin arkipäiväistä tai hyväksyttyä antaa jonkun kajota kasvoihisi veitsellä vain siksi että haluat kaksoisleuasta eroon.

Mikäli kyseessä olisi lääketieteellinen seikka, joka uhkaisi mahdollisesti terveyttäsi, ja jonka takia kasvoihisi kohdistuva leikkaus olisi ainoa parannuskeino, kirurginen leikkaus olisi tietenkin mahtava vaihtoehto. Kuitenkin jos kyseessä on kaksoisleuka ja siitä eroon pääseminen, on mahdollisia luonnonmukaisia keinoja sen hoitoon monia, joten kosmeettinen leikkaus olisi hyvä pitää vasta viimeisenä vaihtoehtona listallasi.

Kallis kosmeettinen leikkaus, jolla pyritään eroon kaksoisleuasta tai toisaalta mikä tahansa muu leikkaus voi koitua myös erittäin kalliiksi. Koska suurin osa kosmeettisista leikkauksista tehdään ulkonäön parantamiseksi eikä terveydellisistä syistä, ei vakuutusyhtiösi korvaa leikkausta ja siitä aiheutuvia kustannuksia. Tästä syystä kaksoisleuasta eroon pääseminen kosmeettisen leikkauksen avulla on erittäin kallis ja yhtälailla useita riskejä sisältävä vaihtoehto. Harkitse siis tarkkaan oletko panostamaan leikkaukseen ja mieti onko leikkaus kaiken vaivan arvoinen? Leikkauskaan ei nimittäin takaa pysyviä tuloksia kaksoisleuasta eroon pääsemiseksi.

Pitääkö leikkaus kaksoisleuan loitolla?

Kasvojenkohotuksen jälkeen

Sen lisäksi että kaikissa leikkauksissa on omat riskinsä, eikä kosmeettista leikkausta pidä väheksyä tämän suhteen, on leikkauksen epäonnistumisen mahdollisuus toinen kosmeettiseen leikkaukseen liittyvä varjopuoli, josta on hyvä itseä muistuttaa. Todellisuudessa jotkut päätyvät näyttämään vielä pahemmilta kuin ennen muodonmuutosta ja leikkaussaliin astumista.

Toki kosmeettinen leikkaus voi joskus osoittautua upeaksi ratkaisuksi ulkonäön parantamiseksi, mutta kukaan ei ole täydellinen, ei edes kokenein kirurgi. Tästä syystä lukemattomat leikkaukset ovat menneet pieleen ja vaikka kukaan ei voisikaan sinulle kertoa, kuinka sinun tulisi elää elämääsi, on tärkeää että olet tietoinen valinnastasi sen kaikessa vakavuudessa ja olet harkinnut sitä erityisen tarkasti. Mikäli tahdot parantaa ulkonäköäsi kosmeettisella leikkauksella ja päästä kaksoisleuasta eroon sen avulla, olethan tarkka ja varovainen punnitessasi leikkauksen hyviä ja huonoja puolia sekä riskejä. Olet sen velkaa itsellesi ennen kirurgin veitsen alle asettumista. Punnitse oletko valmis ottamaan tällaisen riskin näin pienen vaivan takia.

Kasvojen kiinteyttäminen luonnollisesti

Kasvojen kiinteyttämiseksi ja velttoudesta eroon pääsemiseksi on useita vaihtoehtoisia luonnollisia keinoja, joita tuhannet ihmiset ovat käyttäneet myös kaksoisleukaansa pienentääkseen ja näiden konstien luulisi olevan huomattavan houkuttelevia kosmeettisiin leikkauksiin ja niihin liittyviin riskeihin verrattuna. Painonpudotus voi olla yksi ratkaisu kaksoisleuasta eroon pääsemiseen. Myös erilaiset voiteet ja kosmeettiset hoitotuotteet ovat kokeilemisen arvoisia. Valitsipa minkä keinon tahansa on kaksoisleuasta mahdollista päästä eroon ilman leikkausta.

Kaksoisleuka voi olla oire jostain muusta

On helppo laskea kaksoisleuka merkiksi toisen ihmisen lihavuudesta tai huolimattomuudesta ruokavalion suhteen. Jos kuitenkin sinulla on omakohtaista kokemusta asiasta ja tiedät ettei elämäntyylissäsi ole vikaa, on aika etsiä syytä muualta. Voi olla kyse jostain syvemmästä terveysongelmasta - yleensä hoidettavasta vaivasta, kunhan vaivan syy tunnetaan.

Vaikka kaksoisleuka nähdään yleensä seurauksena lihomisesta tai väärin syömisestä, on myös mahdollista että se johtuu jostain aivan muusta. Jos näin on, kauneuskirurgia tai painonpudotussuunnitelma voi tarjota vain tilapäisen avun kunnes ongelma ilmaantuu uudelleen. Mikä tärkeintä, kaksoisleuan taustalla piilevään häiriöön on syytä puuttua - onpa kyse sitten kilpirauhasen vajaatoiminnasta, liian korkeasta kortisolitasosta tai munuaisongelmista. Käy nämä asiat läpi lääkärisi kanssa, kun mietit mistä kaksoisleuka voisi johtua. Ylipaino ja lihominen on yleisin syy, mutta kaksoisleuka voi olla merkki myös jostain muusta.

Kilpirauhaspulmia

Kilpirauhanen korostettuna

Ehkä tiedätkin jo, että kulmakarvasi saattavat ohentua jos kilpirauhasesi ei toimi kuten sen pitäisi. Saatat myös olla kuullut, että lihominen on yleinen kilpirauhasen vajaatoiminnasta viestivä merkki. Mutta oletko koskaan ajatellut, että riippuvat leukaperät saattavat olla merkki aivan samasta ongelmasta? Jos ihosi alkaa roikkumaan leukaluun alta ja täyttyy ajan myötä rasvalla, tuloksena voi olla se klassinen kaksoisleuka, ei niin kovin kaukana kilpirauhasesta. Normaalisti imusuoniston bakteeritason noustessa, kilpirauhasesi käynnistäisi syklin, jonka kautta maksasi prosessoisi ja karkottaisi ongelman. Kilpirauhasen vajaatoiminnan tapauksessa näin ei tapahdu, jolloin imurauhaset turpoavat. Kilpirauhasen suurentuminen tai struuma voivat niinikään aiheuttaa turvotusta kaulalla. Tämä häiriö voi johtua autoimmuuniongelmasta nimeltä Hashimoton tyreoidiitti (tai krooninen lymfosyyttinen tyroidiitti) tai eräästä aivolisäkkeen ongelmasta. Se voi myös olla syntymässä periytynyt tai sitten suurten emotionaalisten / fyysisten / sosiaalisten muutosten (kuten raskauden, kuolemantapauksen tai infektion) laukaisema, väliaikainen ongelma.

Cushingin syndrooma

Tunnusomaiset “kuukasvot”, ylävartalolihavuus sekä lisääntynyt rasvankertymä kaulan alueelle - esimerkiksi kaksoisleuka - ovat Cushingin syndrooman oireistoa. Pitkittynyt altistuminen korkeille kehon kortisolitasoille aiheuttaa tämän syndrooman ja voi johtua aivolisäkkeen adenoomista (hyvänlaatuisista kasvaimista) tai yleisemmin liiallisesta glukokortikosteroidin saannista. Jos sinulla on adenooma, lääkityksen ja leikkauksen yhdistelmä voi olla tarpeen kasvaimen poistamiseksi. Jos käytät lääkehoitoa nivelreuman, lupuksen tai astman hoitoon, käyttöannostasi täytyy ehkä arvioida uudelleen.

Poskiontelotulehdukset

Krooinen poskiontelontulehdus voi aiheuttaa tulehdusperäistä imusolmukkeiden turvotusta, joka voivat tehdä kasvoista ja kaulasta pöhöttyneen näköiset. Poskiontelontulehdus johtaa turvotukseen kaulalla sekä kaksoisleuan ilmaantumiseen ja se voi johtua allergisesta nuhasta, astmasta, poikkeavuuksista nenän alueella tai toistuvista akuuteista poskiontelontulehduksista.

Munuaisten häiriöt

Kasvojen turvotus on myös yksi akuutin nefriitin syndrooman oireista. Tämä munuaisongelma johtuu kehosi immuunireaktiosta hepatiitti-B:n tai C:n kaltaisiin sairauksiin, lupus-nefriitistä tai jopa sikotaudin ja tuhkarokon kaltaisista virustaudeista. Se aiheuttaa munuaisten veren suodatuksesta vastaavan kapillaarisen verkoston tulehdusta ja turvotusta.

Sylkirauhaset

Sylkirauhaset voivat myös tulehtua. Tämä johtaa turvotukseen kasvojen ja leuan alueella, mikä voi antaa vaikutelman kaksoisleuasta. Turvotus on silloin erityisen paha suunpohjan alapuoleisella alueella. Suuhygieniapulmat, sylkikanavan kivet, kehon riittämätön vesimäärä, krooninen sairastaminen ja tupakointi ovat tämän tulehduksen yleisimpiä aiheuttajia. Joskus myös hampaiden infektio voi johtaa tämäntyyppiseen turvotukseen.

Kärsivällisyys on malttia kaksoisleuan kanssa

Kaksoisleuasta voi päästä eroon

Kuulostaako mikään näistä ongelmista tutulta? Jos epäilet, että kaksoisleukasi voi olla merkki mistä tahansa näistä häiriöistä, sinun tulisi hakeutua lääkärin vastaanotolle saadaksesi oikeanlaista hoitoa ammattilaiselta. Ja jos kaksoisleukasi johtuukin vanhasta kunnon painonlisäyksestä, leuan käyttöön liittyvistä kasvoharjoituksista pitäisi olla sinulle apua. Yleisen painonpudotuksen pitäisi myös auttaa pääsemään eroon osasta kasvojen ja kaulan alueen rasvasta. Rasvanpoltto miltä tahansa kehon alueelta on kovaa työtä - se ei ole mikään pikkujuttu. Kärsivällisyys on valttia etenkin kun yrität laihtua leuastasi - tai muusta kehonosasta, sillä rasva ei lähde pois vain yhdeltä alueelta. Kaksoisleukaa voi kiinteyttää, mutta se vaatii pitkäjänteistä panostusta ja ihon riittävää kostetusta. Näin iho palautuu taas normaaliin kuosiin, älä siis luovuta kaksoisleuan suhteen liian nopeasti.