ILMAINEN TOIMITUS YLI 69€ TILAUKSIIN
klarna

Luotettavat maksutavat
Verkkopankkimaksu tai osta nyt ja maksa myöhemmin

Ilmainen toimitus yli 69€ ostoksiin
Toimitusaika 2-5 arkipäivää

Asiakkaan tietoturva
Tietosi ovat meillä turvassa

Mikä on ennenaikainen siemensyöksy?

Ennenaikaisessa siemensyöksyssä siemensyöksy tulee nopeammin kuin potilas haluaisi. Jos ejakuloit alle kahdessa minuutissa, on mahdollista, että ongelmanasi on ennenaikainen siemensyöksy. Usein ennenaikainen siemensyöksy johtuu ainoastaan lievästä hermostuneisuudesta ennen seksiä.

Mikä on ennenaikainen simensyöksy?

Ennenaikaisessa siemensyöksyssä siemensyöksy tulee nopeammin kuin potilas haluaisi. Jos ejakuloit alle kahdessa minuutissa, on mahdollista, että ongelmanasi on ennenaikainen siemensyöksy. Usein ennenaikainen siemensyöksy johtuu ainoastaan lievästä hermostuneisuudesta ennen seksiä. Jos ejakulaatio ongelma kuitenkin jatkuu pitempään, on hyvä muistaa, että tarjolla on tehokkaita tapoja saada kovempi ja kestävämpi erektio sekä estää ennenaikainen siemensyöksy. Vaivan luonteeseen kuuluu myös sen joko potilaalle tai kumppanille aiheuttama huoli tai ahdistus. Kliininen kokemus on osoittanut, että useimmilla vaivasta kärsivillä siemensyöksy tapahtuu hyvin nopeasti, yleensä selvästi alle minuutissa ja pahimmillaan jopa ennen yhdynnän aloittamista.

Mikä aiheuttaa ennenaikaisen ejakulaation?

Nykytietämyksen perusteella ennenaikaisen siemensyöksyn keskeinen syy on aivojen ns. serotoniinireseptoreiden vääränlainen toiminta. Serotoniinireseptorit säätelevät aivoissa laukeamiskynnystä. Serotoniinimäärän lisääminen johtaa laukeamiskynnyksen nousuun ja siten pitkittää siemensyöksyn alkamiseen kuluvaa aikaa. On myös viitteitä siitä, että siittimen lisääntyneellä tuntoherkkyydellä, nopeutuneella refleksikaarella ja perinnöllisillä tekijöillä on oma osuutensa vaivan synnyssä. Selvästi suurimmalla osalla miehistä vaivan syy liittyy edellisiin tekijöihin ja on siten luonteeltaan elimellinen. Puhtaasti psykologiset syyt ovat melko harvinaisia, toisin kuin aiemmin oletettiin ja vieläkin erheellisesti luullaan. Psykologisia syitä ovat esim. ahdistus tai jännitys, parisuhdeongelmat ja suorituspaine.

Useimmilla potilailla ennenaikainen siemensyöksy on ollut ensimmäisistä seksikokemuksista alkaen ja pysynyt samanlaisena tai jopa pahentunut iän myötä. Osalla potilaista siemensyöksy on ns. hankittu. Sillä tarkoitetaan sitä, että vaiva on ilmennyt jonkin sairauden tai tapahtuman jälkeen, jota ennen siemensyöksy on ollut normaali. Etenkin eturauhassairaudet ja erektiohäiriö voivat johtaa hankittuun ennenaikaiseen siemensyöksyyn. Myös kilpirauhasen liikatoimintaan voi liittyä siemensyöksyn nopeutumista.

Erektiohäiriö ja ennenaikainen siemensyöksy

Erektiohäiriö ja ennenaikainen siemensyöksy liittyvät usein toisiinsa. Erektiohäiriö voi altistaa ennenaikaiselle siemensyöksylle ja toisaalta ennenaikainen siemensyöksy johtaa usein ajan mittaan erektio-ongelmiin. On todettu, että 25–40 %:lla potilaista, joilla on ennenaikainen siemensyöksy, on myös erektiohäiriöitä.

Lue myös nämä

ShytoBuy.fi suosittelee

Jaa